Gönderen Konu: Müzik sesi dışarıdan çok duyuluyor?  (Okunma sayısı 10360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Müzik sesi dışarıdan çok duyuluyor?
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2012, 08:20:23 »
tiz +5
mid +2
bas 0
ses 8-10 arasi aciyorum arka koltuktakiler rahatsiz oluyor yalnizken 12-13e cikiyorum onun bence 25 yuksek  disaridan duyulmasi gayet normal

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2012, 08:20:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2012, 08:47:22 »
tiz +5
mid +2
bas 0
ses 8-10 arasi aciyorum arka koltuktakiler rahatsiz oluyor yalnizken 12-13e cikiyorum onun bence 25 yuksek  disaridan duyulmasi gayet normal 
   Benim ayarlarına göre değişik bir sound ayarı.Leon'da ki ayarım;
- Tiz 7 (10 üzerinden)
- Mid -2 bazen -3
- Bas 8
- Fad 2   
Corolla da Fader ayarım 0 olarak ayarlı.Arka hoparlör pandizotta olduğu için arkada oturanlar rahatsız oluyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2012, 09:08:03 »
   Benim ayarlarına göre değişik bir sound ayarı.Leon'da ki ayarım;
- Tiz 7 (10 üzerinden)
- Mid -2 bazen -3
- Bas 8
- Fad 2   
Corolla da Fader ayarım 0 olarak ayarlı.Arka hoparlör pandizotta olduğu için arkada oturanlar rahatsız oluyor...

benim aracta orjinal ses sitemi eztra bisi yapmadim ayarlar  5 uzerinde  tiz +5(sonda) nid+2+3(ortada) bas 0(ortada) FR +2+3(ses geride orta seviye) RL 0(sagsol ortada)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 03, 2012, 12:29:42 »
benim aracta orjinal ses sitemi eztra bisi yapmadim ayarlar  5 uzerinde  tiz +5(sonda) nid+2+3(ortada) bas 0(ortada) FR +2+3(ses geride orta seviye) RL 0(sagsol ortada)
   Toyota'nin bas tonları Vw gurubuna göre cok kötü.Birde Cd ve Usb'ye göre bas-Tiz ayarlarını farklı yapıyorum.Muzisyen olmamdan dolayı ses kalitesine ve rakamsal degerlere önem veriyorum :daghan: :daghan:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 06, 2012, 13:33:22 »
  Gerçi bence diye de belirtmişsiniz ama siz galiba ses sistemi duymadınız galiba :D Arabalarımız içinde en kötü ses sistemi maalesef ki Toyota'da :( Millet Toyotasına binlerce TL para harcıyor anca Leon'umda ki sesi yakalayabiliyorlar Seden hanım
   Bu arada adınız da güzelmiş :)
   Mahmut bey 20-25 ses ayarı o kadar da düşük bir seviye değil.Müsaade edin dışarı da ses gitsin.Yani aracınızın ses yalıtımında sıkıntı yok.Bu beni kesmiyor ve rahatsız oluyorum diyorsanız forumumuzun OKEY bölümüne bakın.Orada Mesut Akın arkadaşımız Peugeot 206 aracına ses yalıtımı yapmıştı.O yolu izleyerek yalıtım yapabilir-yaptırabilirsiniz.İyi günler...

Leonda nasıl bir ses sistemi var bir açarmısınız acaba ?
şu 8 adet hoparlör dediklerinden mi ?
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 06, 2012, 13:51:30 »
Benim arabada 4 tane hoparlor var +1 de bass var disari cikmiyo diye uzuluyorum  :D
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 06, 2012, 16:43:05 »
Benim arabada 4 tane hoparlor var +1 de bass var disari cikmiyo diye uzuluyorum  :D

eee gençlikte öyle.
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ağustos 06, 2012, 22:07:08 »
Leonda nasıl bir ses sistemi var bir açarmısınız acaba ?
şu 8 adet hoparlör dediklerinden mi
   İnan ki hiç bakmadım kaç tane hoparlör olduguna.Vw grubunun araçlarında ki sesin kalitesi 2 hoparlörlü olanda da 8'li olanda da mükemmel.Yeni kasa Fabia'nin iki hoparlorlu sistemi 60 bin liralık Corolla'nin ses sisteminden iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 06, 2012, 23:05:21 »
Kullandığım bütün toyotalarda, ve tüm diğer markalarda hep ek sistemler ilave ederek müzik dinledim
aldığım hiç bir aracın ses kalitesi beni tatmin etmedi ne yazıkki
sadece bu son aldığım civic yeterli geldi ve her hangi bir ilave yapmadım
sistem 6 hoparlörlü, ön iki kapıda 2 adet 16 cm,  göğüslükte 2 tweeter
arka şapkalıkta 2 adet 22 cm lik hoparlör kullanmışlar, arka kapılara koymamakla akıllılık etmişler
şapkalıktan gelen ses daha iyi yayılıyor, arka kapı içleri sürücü odaklı olmadığı gibi arkada oturan bir kişiye mono ses veriyor
sistem tamamen sürücü odaklı, bütün ayarları sıfırlayınca sürücüye her yandan mükemmel ses geliyor, ama arka koltukta oturan varsa
onlara göre hayli şiddetli oluyor ses, Hıza duyarlı (daha doğrusu kabin içi gürültüye duyarlı ses sistemi) araç hızlandıkça yol ve motor sesi yükselince müzik seside kendi kendine yükseliyor, yavaşlayıp gürültüyü azaltınca ses normal düzeyine iniyor, basları ve tizleri çok dengeli, camlar kapalıyken dışarıya pek ses vermiyor, ama ses şiddeti gayet iyi, geniş bir müzik zevkiniz varsa hemen hemen her tarz a hitap ediyor, mesela ben bazan klasik dinliyorum
ama zaman zaman da bangır bangır müzikler, hepsinde de ses kalitesi gayet yeterli, boşunamı diyorum arabalarınızı satıp honda alın diye..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 07, 2012, 02:48:16 »
şimdi bizde w220 s600l var dehşet bir orjinal  bose ses sistemi var sesi sona dayadığımda kapıları kapattığımda  10 metre uzaklaştığımda ses duyulmuyor çokkk derinden geliyor...  bumudur yani istediğiniz :) o zaman auris corolla civic megane vs vs  almayacaksınız... yalıtımı daha iyi olan araçları tercih edin :)

sözüm konuyu açan arkadaşa değil  genel anlamda söylüyorum 40.000 tllik araç alıyorsunuz 100.000 tllik d-e sınıfı kalite bekliyorsunuz bende bunu anlamıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 07, 2012, 03:00:58 »
şimdi bizde w220 s600l var dehşet bir orjinal  bose ses sistemi var sesi sona dayadığımda kapıları kapattığımda  10 metre uzaklaştığımda ses duyulmuyor çokkk derinden geliyor...  bumudur yani istediğiniz :) o zaman auris corolla civic megane vs vs  almayacaksınız... yalıtımı daha iyi olan araçları tercih edin :)

sözüm konuyu açan arkadaşa değil  genel anlamda söylüyorum 40.000 tllik araç alıyorsunuz 100.000 tllik d-e sınıfı kalite bekliyorsunuz bende bunu anlamıyorum
   Toyota'nın D segmenti 2012 model Avensis'inde de akustik berbat.Ama Vw (seat,škoda dahil)grubu her hangi bir aracin ses kalitesi bile mükemmel.
   Hatta söyle söyleyeyim eski aracımız Vw Crafter'in bile ses sistemi Avensis'ten kat be kat ustundeydi.Forumdan buna Türkay Sarikaya şahit olmuştu.İlk dinlediğinde,afedersiniz "oha" diye tepki göstermişti.
   Ses sistemi olarak Bose'mu dediniz? Artık Peugeot'nun bile kullandığı bu ses sistemi geride kaldı.Gecen sene yeni A6 İcin olmazsa olmazlardan biri olarak Bang-Olufsen ses sistemi istedim.Aracin fiyatı direkt 5.000 € arttı :D Ses kalitesini anlatamam cunku kelimeler kifayetsiz kalacaktır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 07, 2012, 03:06:44 »
   Toyota'nın D segmenti 2012 model Avensis'inde de akustik berbat.Ama Vw (seat,škoda dahil)grubu her hangi bir aracin ses kalitesi bile mükemmel.
   Hatta söyle söyleyeyim eski aracımız Vw Crafter'in bile ses sistemi Avensis'ten kat be kat ustundeydi.Forumdan buna Türkay Sarikaya şahit olmuştu.İlk dinlediğinde,afedersiniz "oha" diye tepki göstermişti.
   Ses sistemi olarak Bose'mu dediniz? Artık Peugeot'nun bile kullandığı bu ses sistemi geride kaldı.Gecen sene yeni A6 İcin olmazsa olmazlardan biri olarak Bang-Olufsen ses sistemi istedim.Aracin fiyatı direkt 5.000 € arttı :D Ses kalitesini anlatamam cunku kelimeler kifayetsiz kalacaktır :)

tabi geride kalır dikkatini çekerim w220 dedim... w221 demedim... ayrıca pejodaki bose ile mercedesteki bosenin aynı olacağını sanmıyorum... pioneerin bile 150 tlye teybi varken 2000 tlye de teybi var

arkadaşımda b6 passat var ses sistem öyle güzel falan değil yüksek seslerde bası çok kötü keza bende de b5.5 vardı berbattı. şimdi t25 var fena değil