Gönderen Konu: Opel Insignia 1.4 Önerdiler  (Okunma sayısı 44765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Insignia 1.4 Önerdiler
« Yanıtla #200 : Eylül 06, 2012, 10:53:11 »
Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra yazdığım ilk mesaj bu olacak. Aslında bir inceleme konusu açacağıma dair sözüm vardı ama kısmet olmadı :-[ Insignia 1.4 sahibi olarak görüşlerimi yazmak istedim. Bir önceki aracımız 2002 model Corolla idi (o zamanın yeni kasasından), 155000 km olmuştu. Ben 2011 son günlerinde araç alımı için bayileri gezmeye başlamıştım ve Avensis 1.8 CVT almaya çok ciddi niyetliydim. Ancak fiyatı beni zorladı (esasında bayinin anlaştığı bankanın kredi oranı çok yüksekti ve beni gereksiz yere zorlayacaktı) ve bu seçenekten vazgeçtim. 1.6 motoru konuşmaya başladık bende biraz düşünmek istedim, hemen karar veremedim (gönlüm 1.8'de kaldı :( ). Bir sonraki gün Opel bayisine gittim ve araçları inceledim. O esnada ilk kez gördüm 1.4 Turbo Insignia'yı. Bu motor seçeneğinden haberim yoktu. Klasik bu motor bu arabayı çeker çekmez muhabbetine girdik (şaka değil, araç 1600 kg felan çünkü, insanlarda binince hesap edin gerisini). Test sürüşüne çıktık ve bir önceki arabamdan sonra ciddi performanslı hissettim aracı. Turbo bozulur bozulmaz muhabbeti döndü tabii ki. Burada da gördüğüm kadarıyla motor dayanımıyla ilgili şüpheler var. Şüphe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu motor bu arabayla yeni gelmiş bir motor değil, Astra J ile yıllardır kullanılıyor ve en ufak bir farkı yok motorun insignia üzerinde.

Araç cidden konforlu, oturaklı ve zevkli bir araç. Özellikle 10 yaşında ki bir corolla'dan sonra böyle hissetmemi mazur görün :) Sürekli bir marka kavgası var internette, sebebini çözebilmiş değilim henüz. Sanırım herkes sanayide motorcu, süspansiyoncu felan. Araçlar arasında ki bu kadar hassas farkları hissedebilmek için ne gibi yollarda nasıl şartlarda araçlarını sürüyorlar anlamış değilim. İstanbul'da tüm c sınıfı araçlar benzer performans sergiler, tüm d sınıfı araçlar yine benzer performans sergiler (motor hacmine göre), konfor ise donanıma göre değişecektir tabii ki. İnternet insanları bozdu vallahi :) Sürekli acaba bir kazık mı yedim düşüncesi mevcut. 2012 model sıfır araç alan insanlar ağız tadıyla arabalarına binemez olmuşlar takıntıdan. Arabadır nihayetinde, alıp bineceksin. 5 sene önce böyle değildi bu işler. Galeriden bir araba alıp binerdi insanlar. Şimdi forumlarda marka kavgaları almış gidiyor.

Aracın tüketimi için şunu söyleyebilirim, MAKSİMUM herhangi bir 1.6 atmosferik motorlu araç kadar yakıyor (genelde daha az yakıyor). Ancak performansı 1.8 atmosferik kadardır emin olabilirsiniz. Insignia'nın çok çeşitli motor seçenekleri var, tüketimde performansa göre artıyor doğal olarak. Opel forumunda motora göre tüketim listesi var kullanıcıların, bu linkten buyrun inceleyin:

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=1462.0

1.4 motordan VW 160 bg alıyordu ama dün lanse edilen Golf 7'de gördük ki bu motordan vazgeçilmiş ve 1.4 140'lık bir motora dönülmüş. Bunda kompresörden vazgeçildiğine dair birşeyler okudum ama bilgim yok fazla.

Benim genel tüketimim ise 8 civarında oynamakta. Corolla'da 12 civarında idi. Uzun yola hiç çıkmak nasip olmadı. Ancak istanbul içinde, TEM boşken havalimanına felan gittiğim zamanlar oldu. Yaklaşık 5.5 - 6 litre uzun yol tüketimi bulunmakta. Bende araca 9 aydır sahibim, uzun yıllardır hala biniyorum diye bir yorum yapamayacağım ama gidişat gösteriyor ki bir sıkıntısı yok aracın. Sorularınız olursa bilgim çerçevesinde cevaplamaya çalışırım.. Kararlarınızın hayırlı olmasını  ve sizi mutlu etmesini temenni ederim..

Forumda 6.4 den 12.2 litreye kadar yazan var 1.4T motor için bunlar şehir içi dışı nasıl bir durum anlayamadım ben?
Birde corolla ile nasıl 12l/100km ortalamayı nasıl yakaladığınızı anlatırmısınız abim :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Eylül 06, 2012, 10:53:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Opel Insignia 1.4 Turbo
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #201 : Eylül 06, 2012, 11:11:16 »
Forumda 6.4 den 12.2 litreye kadar yazan var 1.4T motor için bunlar şehir içi dışı nasıl bir durum anlayamadım ben?
Birde corolla ile nasıl 12l/100km ortalamayı nasıl yakaladığınızı anlatırmısınız abim :)

12.2 litre tüketimi ben göremedim listede? En fazla 10.2 var 1.4 motorlar için. Bu tabii ki insanların kullanım tarzıyla ve bulunduğu lokasyonla ilgili bir durum. Çok yokuşlu bir yerde yaşıyordur, fazla yakar. fazla basar fazla yakar. Sonuçta pek çok insanın belirtilen km itibari ile ortalaması bulunuyor. Karma tüketim sonuçları. Fabrika değeri değil, gerçek yaşam değeri. 12 litre corolla ile nasıl yaktığımı bence ben değilde toyota anlatsın. Eski teknoloji motordu sonuçta. 12 litre benzinli araçlar için 10 sene önce sanırım çok ütopik rakamlar değildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Eylül 06, 2012, 11:19:12 »
12.2 litre tüketimi ben göremedim listede? En fazla 10.2 var 1.4 motorlar için. Bu tabii ki insanların kullanım tarzıyla ve bulunduğu lokasyonla ilgili bir durum. Çok yokuşlu bir yerde yaşıyordur, fazla yakar. fazla basar fazla yakar. Sonuçta pek çok insanın belirtilen km itibari ile ortalaması bulunuyor. Karma tüketim sonuçları. Fabrika değeri değil, gerçek yaşam değeri. 12 litre corolla ile nasıl yaktığımı bence ben değilde toyota anlatsın. Eski teknoloji motordu sonuçta. 12 litre benzinli araçlar için 10 sene önce sanırım çok ütopik rakamlar değildi.
Pardon abim ben biraz aşşağı kaçmışım 1.6T seçeneğiymiş 12.2 olan...İnsignianın sadece 1.6T seçeneğini kullandım sıfır alınmıştı daha araç ilk ay şehir içi 13-14litre arasında gezdi sürekli sonra düştümü bilmiyorum ama ilk kullanımda çok güzel hazlar tattırdı bana :)
Arkadaşım iki yıl kullandıktan sonra kabinde ufak gıcırtılar var dedi onun dışında memnunlar araçtan...
Corolladaki motor sanırım 2002 modelde ikinci jenerasyon vvt-i var taki 2006 yılına kadarda aynı motor kullanıldı...2002 modeli eniştemde 2005 modelide bizde vardı abim dediğim insignia ile aynı yollarda kullanıldı hep ve şehir içi daha bu güne kadar 10-11 litreleri hiç görmedi sadece bende iken 10lara yaklaşıyordu...corollanın bukadar yakması biraz fazla geldide...Belki siz gaza fazla basmış olabilirsiniz o ayrı mesele tabi...İnsigniada güzel araç yakıtı düşünmeyenler için güzel bir seçenek uzun süre kullanmamak şartı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Eylül 06, 2012, 12:43:17 »
insigmayi bilmem ama benim 2010 model corolla 2.000cc sehir icinde cok agrasif kullanimda bile ortalama 11-11.5Lt/100km yakiyor sehirler arasi bir kez ozellikle denedim 90km/h hizla cc acik 5.7Lt/100km yakti. sehir ici sehir disi ortalama genelde 8.0Lt/100km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Eylül 06, 2012, 14:47:55 »
 Maşallah Toyota'lar iyi ya yakıt bakımına.. Benim araçta 2.0. 110 km hızla cc açık klima full açık 7 lt. yakıyor...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Eylül 06, 2012, 17:35:11 »
opel fanatikliğiyle ne alakası var yukarıda ugur bey öyle yazmış. kendisini görmüyor sanırım. neredeyse her başlıkta toyota alın kafanız ağrımasın yazacak.
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #206 : Eylül 06, 2012, 17:38:41 »
Maşallah Toyota'lar iyi ya yakıt bakımına.. Benim araçta 2.0. 110 km hızla cc açık klima full açık 7 lt. yakıyor...
bizde klima 365gun/24saat acik iklimden dolayi arabaya bindigin gibi klimayi acman lazim :) 120kmde hic denemedim bilmiyorum ama sanirim  6.5-7arasi yakar. Benzin cok asiri pahali olmadigi icin hesapla ugrasmiyorum depodan depoya bakiyorum genelde 8 civari yakiyor.
yakiti bir kez denedim oda benzini fulledim direk otobana ciktim. 90 cizgisinin hemen atinda sabitledim. 80-85km yol gittim otobandan ciktim normal yola girdim ottobandan cikarken baktim ortalama yakit 5.7Lt/100km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #207 : Eylül 06, 2012, 23:31:52 »
bizde klima 365gun/24saat acik iklimden dolayi arabaya bindigin gibi klimayi acman lazim :) 120kmde hic denemedim bilmiyorum ama sanirim  6.5-7arasi yakar. Benzin cok asiri pahali olmadigi icin hesapla ugrasmiyorum depodan depoya bakiyorum genelde 8 civari yakiyor.
yakiti bir kez denedim oda benzini fulledim direk otobana ciktim. 90 cizgisinin hemen atinda sabitledim. 80-85km yol gittim otobandan ciktim normal yola girdim ottobandan cikarken baktim ortalama yakit 5.7Lt/100km
Maşallah güzel değerler... Bizde de benzin altın değerinde olduğu için aracı aldığımız günden sattığımız güne kadar her yola çıkmamız da hesaplar yaparız abicim o yüzden az buçuk matematiğimiz oluyor. Hocaların eseri değil yani devletin eseri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #208 : Eylül 07, 2012, 05:56:06 »
Maşallah güzel değerler... Bizde de benzin altın değerinde olduğu için aracı aldığımız günden sattığımız güne kadar her yola çıkmamız da hesaplar yaparız abicim o yüzden az buçuk matematiğimiz oluyor. Hocaların eseri değil yani devletin eseri :)
hayat mektebi ders matematik konu zamlarlarin bileskesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #209 : Eylül 07, 2012, 10:41:17 »
hayat mektebi ders matematik konu zamlarlarin bileskesi :)

Aynen öyle :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Eylül 07, 2012, 16:28:07 »
opel fanatikliğiyle ne alakası var yukarıda ugur bey öyle yazmış. kendisini görmüyor sanırım. neredeyse her başlıkta toyota alın kafanız ağrımasın yazacak.
Ağzından almışsınız lafı aynen Toyota ala kafan ağrımasın...Mevzu kapanmış gitmiş uzatmanın alemi yok abim kendisi uzun bir süre burada olmayacak zaten bırakta unutulsun gitsin değilmi ama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #211 : Eylül 07, 2012, 16:29:26 »
Oğuz abi bayağı önce forumda konusuda açılmıştı VW dizel aracıyla en uzun yol rekorunu kırmıştı sanırım senin arabayı bilmemde senmi fazla yaktırıyon ne :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #212 : Eylül 07, 2012, 16:56:15 »
Oğuz abi bayağı önce forumda konusuda açılmıştı VW dizel aracıyla en uzun yol rekorunu kırmıştı sanırım senin arabayı bilmemde senmi fazla yaktırıyon ne :D
Yok be yiğidim bende 2 tane passat var biri benzinli biri dizel ikisi de 2.0 motor... Dizelin maşallahı var 1 depoyla 1200 km. yol yapıyorum ben.
 Benzinlisi için konuşmuştum onunla 1000 km. anca o da full şehir dışı ve çok sakin kullanımla :) (Bu arada depoları 70 lt.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Eylül 08, 2012, 07:27:26 »
Ağzından almışsınız lafı aynen Toyota ala kafan ağrımasın...Mevzu kapanmış gitmiş uzatmanın alemi yok abim kendisi uzun bir süre burada olmayacak zaten bırakta unutulsun gitsin değilmi ama...
arkadasım ugur beye cevap yazdım. ;)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #214 : Eylül 08, 2012, 10:29:59 »
arkadasım ugur beye cevap yazdım. ;)
Bende Uğur DALKIRAN'ın kardeşi olarak onun yerine cevap verme gereği duydum...Ve arayı bulma amaçlı konuyu kapatalımda uzamasın dedim fenamı ettim yani şimdi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Eylül 08, 2012, 10:30:51 »
Yok be yiğidim bende 2 tane passat var biri benzinli biri dizel ikisi de 2.0 motor... Dizelin maşallahı var 1 depoyla 1200 km. yol yapıyorum ben.
 Benzinlisi için konuşmuştum onunla 1000 km. anca o da full şehir dışı ve çok sakin kullanımla :) (Bu arada depoları 70 lt.)
Passat'ı kıyaslamaya almayalım o zaman 70litre ne demek abi :) içine ben sığarım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #216 : Eylül 08, 2012, 12:09:00 »
Passat'ı kıyaslamaya almayalım o zaman 70litre ne demek abi :) içine ben sığarım :D
Ee yani gerisini sen düşün işte. KAçakçılıkta iyi işe yarar :P :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Eylül 08, 2012, 12:33:11 »
Ee yani gerisini sen düşün işte. KAçakçılıkta iyi işe yarar :P :)
Aklıma ilk gelen oyduda ayıptır dedim yazmadım :D tempra ların altına zaten komple depo döşüyolar abi o daha iyi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #218 : Eylül 08, 2012, 12:36:49 »
Aklıma ilk gelen oyduda ayıptır dedim yazmadım :D tempra ların altına zaten komple depo döşüyolar abi o daha iyi :D
Hatay'da eski kasa mazda ve rover'ların altı depo ile mercedesleri hiç saymıyorum zaten.. :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Eylül 08, 2012, 17:49:28 »
Hatay'da eski kasa mazda ve rover'ların altı depo ile mercedesleri hiç saymıyorum zaten.. :) :)
Abi depoda benzin mazot çay laptop telefon vs vs ne desen geliyor yahu :) Ben konyada canlı şahidiyim türkiyenin dört bir yanından özel sipariş geliyor kaçakçılık için adam kamyon damperi yaptırıyor :) (Bu işide arkadaşımın babası yapıyor)