Gönderen Konu: Opel Insignia 1.4 Önerdiler  (Okunma sayısı 44764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Insignia 1.4 Önerdiler
« Yanıtla #180 : Ağustos 24, 2012, 00:03:41 »
abi, bi abim aldı 1.4 insignia araba güzel bence resmen imrendim şu an o kadar büyük bir ekonomik özgürlüğüm olmadığı için peder bey ne derse o oluyor corolla diyor corolla alıyor. o zaman avensis almıştık ama insigniaların 1.4 ü yoktu, eğer o zaman 1.4 ü olsaydı ben kesinlikle insignia aldırtırdım.yakıtıda şu an 10 litre civaronda seeryrediyor tamamı şehir içi corollada okadar yakıyor normal yani yakıtı
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Ağustos 24, 2012, 00:03:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Ağustos 24, 2012, 00:13:07 »
beni ne kadar tanıyorsunuz?
kullandığım araçları biliyormusunuz?
kaç kere yüz yüze görüştük ?
şu anki konuya yazdığım son mesajdan anladığınız bu mudur?
toyota fanatiği olduğum düşüncesine nasıl vardınız?
beni dehşetle izlemek nasıl bir duygu ?
vw ve opelin toyotadan daha iyi araçlar yaptığına dair bir kanıt belge resim var mı ?

:alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Ağustos 24, 2012, 00:14:53 »
Alıntı
kemal abi işte mesele kalın punto işaretlediğim yazında gizli. biz opele kötü donanımsız vs vs demedikki bilakis insignia donanım zengini aslan gibi tank gibi taş gibi araba ama işte turbo motorların sorunları daha fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. insigniateam forumunu bir incele istersen

ben aracı defalarca inceledim tek kusuru benim gibi 1.90 boyunda olan kişi arka tarafa rahat sığamıyor başım tavana değiyor onun haricinde malzeme kalitesi olsun tasarım olsun 10 numara araç

Uğurcuum,
dediğim gibi koskoca general motors efsanesi söz konusu
opelin her hangi bir motorunda ciddi sorunlar olacağını pek sanmıyorum açıkçası
kullandığım vectralarda sorunlar yaşamıştım ama genellikle kapı bandı açılması, digital km. göstergesi ampülü vs gibi pek te kafaya takılmayacak olaylardı
insan yeni bir araba alınca doğal olarak ellenmesin, tek bir tornavida bile değmesin istiyor
ama ufak tefek sorunlar köklü bir markanın genel imajını zedelemez

forumlara genellikle sorunla karşılaşanlar girip dertlerini yazıyor
sorunu olmayan foruma giripte benim hiç sorunum yok diye konu açmazki
en azından biz bile burada ne sorunları dile getiriyoruz..ki sorunsuzluk abidesi bir marka söz konusuyken....
Diğer pek çok japon gibi Hondada sorunsuz bir araç, ufak tefek zımbırtıları saymazsak(Mesela 35 binde balata yemesi, ve hiç neden yokken disklerin yanması olayı gibi)

ancak acı da olsa bazı gerçekleri kabüllenmeliyiz
alman arabaları gerek iskelet, gerek kaporta ve gerekse iç aksam olarak japonlardan epey kaliteli

Arka koltuk olayına gelincee.....hiiiç kafana takma , nasıl olsa sen sürücüsün, arkaya oturanlar düşünsün :D

ben hala çok iri olduğum için koltuğumu en arka konumda tutuyorum, benim arkamdaki koltuğa kimse oturmıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Ağustos 24, 2012, 00:24:47 »
vw ve opelin toyotadan daha iyi araçlar yaptığına dair bir kanıt belge resim var mı ?

:alkis:
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Ağustos 24, 2012, 00:53:48 »
 Benim yazdığım yorumlar silinmiş mi bana mı öyle geliyor.... Bilgisi olan ??
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Ağustos 24, 2012, 00:56:24 »
alman otomobillerini seviyorsunuz sanirim :)

vedat abi sende dehşetle izle opel fanatiğini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Ağustos 24, 2012, 00:58:11 »
Benimi izleyeceksiniz?  :-[ hiç gerek yoktu yahu  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Ağustos 24, 2012, 00:59:20 »
Benimi izleyeceksiniz?  :-[ hiç gerek yoktu yahu  :islik:

adana çık aradan  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Ağustos 24, 2012, 01:00:43 »
Benim yazdığım yorumlar silinmiş mi bana mı öyle geliyor.... Bilgisi olan ??

oğuzum kendini yakacağın konu ile ilgili mesajların duruyor ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Ağustos 24, 2012, 01:03:13 »
Ben de öyle düşünüyorum M. Ali abi :) Ne güzel konuştun Kadir abi :) İnşallah Can abicim inşallah...

Ahanda son mesajın Oğuz abi :) araya çok şey girince böyle oluyor işte hıh :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Ağustos 24, 2012, 01:04:51 »

gençliğine doyamadan  :( :( :(  forumda bir zamanlar oğuz vardı benim hemşoydu falan diyecem :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Ağustos 24, 2012, 01:07:22 »
adana çık aradan  :D
Adana merkez dip gaz akar herkes  :D yüreği yeten genç şoförleri caddelerde görelimde sağa çekelim  :dans3: :dans3: :dans3:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Ağustos 24, 2012, 07:53:35 »
uzun sure opel kullanmadim ( en uzun tigra kullandim 4-5 ay hic sorun yasamadim) ama bir arkadasim 2004(2005de olabilir tam hatirlamiyorum) zafira aldi 2008 yilinda 9.000 euro para odedi 2 sene kullandi haftada bir yolda kalirdi :) motor ve sansimanda aydabir sorun cikardi arac en son tamirci gel dedi buna bir toyota motorla toyota sanziman atalim sende rahat et bende rahat edeyim:) velhasil 2 sene icinde arac toplamda 10.000eurodan fazla masraf cikardi enson yolda kaldiginda bi tamirci cagirdi adam 2.000 euro masraf var deyince tamirciye arabayi 5.000euroya satti sonra gitti sifir km 2010 isuzu d-max aldi :) aklina geldikce kufur ediyor GM'ye :)
Bahadir hocam bende arabayi degistirmeye karar verdigimde cruze almayi dusunmustum cok hos bir arac ama guvenemedim acikcasi yakin arkadasimin basina gelenlerden dolayi sonra gittim corolla2.0  aldim.
Trde olsam cruze dusunurdum 2.0dizel olanlarindan ama burada cekindim almaya.
Allah gonlunuze gore versin insallah sorun yasamassiniz. yeni araciniz simdiden hayirli olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Ağustos 24, 2012, 08:00:20 »
Yahu Oğuz evlenmekten söz ediyor orada bizde evlen demişiz :) Konuyu nerelere getirmişsiniz öyle.Yok atılma yok vardı filan :) Oğuz var,var dı değil :))))))))))))))Sen bakma Oğuz bunlara.

Mesajlarda bazen gerginliğe sebep olan mesajlada silinme olabiliyor.Tabi konu bütünlüğü acısından bazen silinmesine gerek olmayan mesajlarda gittiği oluyor.Fakat senin mesajlarınla ilgili ne bir silinme nede bir sorun olduğunu hatırlıyorum.

:Yeri gelmişken mesaj silme hoşlanmadığımız bir yöntem ama bazen kişiyi silmek yerine o anki mesajarı silmek kişiye sert olmakla birlikte uyarı olmuş oluyor.Bazen birinin dediğini diğeri çok alakasız anlayabiliyor.Benim bşıma kaç defa geldi mesela.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Ağustos 24, 2012, 08:58:13 »
oğuzum kendini yakacağın konu ile ilgili mesajların duruyor ama :)
Onlar duruyor zaten :) En son Bahadır abiye astra falan diyordum nereye gitti onlar hala anlamadım valla :)

Valla çalmışlar benim yorumları para da etmez hani kim ne yapacaksa... :)

gençliğine doyamadan  :( :( :(  forumda bir zamanlar oğuz vardı benim hemşoydu falan diyecem :)
Bak hele ya neden öyle diyorsun biz her zaman hemşo olabiliriz sen bakma bana ben doydum hayata tamam yanacağım doğru olabilir azıcık ama kısık ateşte zararı yok :D

Yahu Oğuz evlenmekten söz ediyor orada bizde evlen demişiz :) Konuyu nerelere getirmişsiniz öyle.Yok atılma yok vardı filan :) Oğuz var,var dı değil :))))))))))))))Sen bakma Oğuz bunlara.

Mesajlarda bazen gerginliğe sebep olan mesajlada silinme olabiliyor.Tabi konu bütünlüğü acısından bazen silinmesine gerek olmayan mesajlarda gittiği oluyor.Fakat senin mesajlarınla ilgili ne bir silinme nede bir sorun olduğunu hatırlıyorum.

:Yeri gelmişken mesaj silme hoşlanmadığımız bir yöntem ama bazen kişiyi silmek yerine o anki mesajarı silmek kişiye sert olmakla birlikte uyarı olmuş oluyor.Bazen birinin dediğini diğeri çok alakasız anlayabiliyor.Benim bşıma kaç defa geldi mesela.
Sağol Mehmet Ali abi sende olmasan varya yakacak bunlar beni :) Hem dediğin gibi ne demekmiş o vardı hep vardım var olmaya devam edecem. :) :)
 Valla Mehmet Ali abi bazı mesajların silindiğini biliyorum bende ancak benim mesajlar da kesinlikle ters tepki ya da yanlış yazılar yoktu normal sıradan yazılardı Opel'in çok yaktığını söyledim. Suç mu işledim yoksa hangi Opel taraftarı sildi benim mesajlarımı :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Ağustos 25, 2012, 07:22:02 »
yüz yüze nerden tanıyım sizi.Kızımı verecek halim yok çok tanımam gerekmiyor yani. toyota fanatiği olduğunuzu forumdaki mesajlarınızdan anladım. :) örn. auris focus diyorlar auris. corolla golf diyorlar corolla. hemen bir toyota baskınlığı içindesiniz gibi geldi bana.
dehşetle izlemek için ceketinizi askılığa asıp yazdıklarınız okuyunca anlarsınız.
illa kanıta gerek yok. wv opel olsun c segmentinde corolladan daha iyi araç yaparlar yani. kullandığım corolladan biliyorum :) gerçi artık corollayı sattım gibi. daha geç satmayı planlıyordum fakat birisini buldum satıyorum :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #196 : Ağustos 25, 2012, 07:36:13 »
yüz yüze nerden tanıyım sizi.Kızımı verecek halim yok çok tanımam gerekmiyor yani. toyota fanatiği olduğunuzu forumdaki mesajlarınızdan anladım. :) örn. auris focus diyorlar auris. corolla golf diyorlar corolla. hemen bir toyota baskınlığı içindesiniz gibi geldi bana.
dehşetle izlemek için ceketinizi askılığa asıp yazdıklarınız okuyunca anlarsınız.
illa kanıta gerek yok. wv opel olsun c segmentinde corolladan daha iyi araç yaparlar yani. kullandığım corolladan biliyorum :) gerçi artık corollayı sattım gibi. daha geç satmayı planlıyordum fakat birisini buldum satıyorum :)
Fatih Uğur burada olmadığı için ben cevap vereyim sana.
Üyelerin birbirlerini tanımaları güzel olur tabi ama illada arkadaş olacak diye birşey yok.Fanatizim konusu burada en çok canımızı sıkan konulardan birisi.Fakat adında da anlaşıması gerektiği gibi burası fun club yani Türkeçe yazarsak hayran kulübü.Bunlar zaten bildiğin şeyler.Buraya üye olan kişi zaten toyotayı sevdiği için burada.Eh arada senin gibi aracından memnun olmayanda çıkıyor ve bu çok normal.Bu araçtan ne beklediğin ile ilgili.Senin beklentilerine cevap vermemiş toyota.Bu durumda ya daha üst modele geçersin yada üst segmet araba alırsın.Corolladan önce elenagete ama oda yetmez ise avensis.Sorun hepimizde olduğu gibi bütçe oluncada başka marka seçersin.Bunda garipsenecek bir durum olmasa gerek.Mesela ben eşime skoda aldım kendim içinse camry için bekliyorum.Uzun süre skoda kullandık ve oldukça memnunuz.Ama onunda servis ağı sorunu var.Kocaeli ve sakaryada bir türlü bu sorunu çözemedi.Skoda tüketicisine yeterince sahip çıkmıyor.
Toyotaya dönersek 2010 sıfır corolla aldım ve bir maddi problem yüzünden 2011 sonlarında satmak zorunda kaldım.Aldığım ve sattığım arasındaki fiyat farkı sadece 4000 tl oldu.Durumum düzelsin yine toyota alacağım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Ağustos 25, 2012, 15:20:04 »

>Abim< burda olmadığı için yerine ben cevap vereyim M.Ali abim cevap vermiş gerçide...Auris Focus karşılaştırmasında haklı ne denirse densin...Golf biraz daha tercih edilebilir seçenek fakat fiyat farkı var...Uğur abimi toyotaya iten en büyük etken bundan önce hiçbir aracıda mutluluğu yakalayamayışı...Sürekli sorun sürekli arıza...Ailesine giren son üç araba toyota imzasında yer alıyor zaten ve mutlular...Ayrıca iyi araç yaparlar görüşüde göreceli bir kavramdır...Fanatiklik konusuna gelince Uğur abime her zaman bu konuda güvenirim forumda bir çok kişi onun kadar açık ve objektif olamadığı için şuan kendisi yok zaten...Ve son olarak kendisiyle aynı ortamı paylaşmadığımız insanlar içinde kişilik teşhisinde bulunmak biraz abes bir durum...Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Ağustos 25, 2012, 15:43:25 »
hazir konu dagilmisken ben de bir kac sey yazayim :)
suan kulladigim arac 2010 corolla 2.0 mart2012'de aldim cok sukur suana kadar bir sorun yasamadim. Daha onceki aracim 1999 toyota soluna 1.5GLi 2007 sonlarinda 72.000km'de aldim  mart2012'de 198.000km'de sattim. yaklasim 5senede 130.000km yol yaptim araba eski oldugu icin hic servise goturmedim sadece benzin aldim diyebilir okadar yani. yagini benzinlikte degistirirdim cogu zaman unutup 15.000km gitmisligim vardir yagini degistirmeden 5sene icinde yaptigim masraflara gelince toplamda 10kez yag degistirdim 30$x10, 2kere on fren balatasi 40$x2, 1 kere arka fren balatasi 50$ 4lastik 230$, 1 kere aku ( 2ay Turkiyeye gitmistim geldiginde uzun sure calismadigi icin aku sizlere omur) degistirdim 110$, 1 kere klima gazi ( Thailandta yasiyorum 12 ay yaz mevsimi klima surekli calisiyor) doldurttum 20$, 2 kere silecek lastiklerini degistirdim 5$x2, 2 kutu yag aldim (fren, hidrolik ve sanziman) arada sirada kontrol edip eksildikce dolduruyordum, 1 kere motor kulaklarini ve on takimda bi kac plastik aksami yeniledim 120$ simdi gelde boyle bir markaya asik olma. Alkislarim hatta ben bu markayi  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Opel Insignia 1.4 Turbo
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #199 : Eylül 06, 2012, 00:49:33 »
Merhabalar,
Uzun bir aradan sonra yazdığım ilk mesaj bu olacak. Aslında bir inceleme konusu açacağıma dair sözüm vardı ama kısmet olmadı :-[ Insignia 1.4 sahibi olarak görüşlerimi yazmak istedim. Bir önceki aracımız 2002 model Corolla idi (o zamanın yeni kasasından), 155000 km olmuştu. Ben 2011 son günlerinde araç alımı için bayileri gezmeye başlamıştım ve Avensis 1.8 CVT almaya çok ciddi niyetliydim. Ancak fiyatı beni zorladı (esasında bayinin anlaştığı bankanın kredi oranı çok yüksekti ve beni gereksiz yere zorlayacaktı) ve bu seçenekten vazgeçtim. 1.6 motoru konuşmaya başladık bende biraz düşünmek istedim, hemen karar veremedim (gönlüm 1.8'de kaldı :( ). Bir sonraki gün Opel bayisine gittim ve araçları inceledim. O esnada ilk kez gördüm 1.4 Turbo Insignia'yı. Bu motor seçeneğinden haberim yoktu. Klasik bu motor bu arabayı çeker çekmez muhabbetine girdik (şaka değil, araç 1600 kg felan çünkü, insanlarda binince hesap edin gerisini). Test sürüşüne çıktık ve bir önceki arabamdan sonra ciddi performanslı hissettim aracı. Turbo bozulur bozulmaz muhabbeti döndü tabii ki. Burada da gördüğüm kadarıyla motor dayanımıyla ilgili şüpheler var. Şüphe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Bu motor bu arabayla yeni gelmiş bir motor değil, Astra J ile yıllardır kullanılıyor ve en ufak bir farkı yok motorun insignia üzerinde.

Araç cidden konforlu, oturaklı ve zevkli bir araç. Özellikle 10 yaşında ki bir corolla'dan sonra böyle hissetmemi mazur görün :) Sürekli bir marka kavgası var internette, sebebini çözebilmiş değilim henüz. Sanırım herkes sanayide motorcu, süspansiyoncu felan. Araçlar arasında ki bu kadar hassas farkları hissedebilmek için ne gibi yollarda nasıl şartlarda araçlarını sürüyorlar anlamış değilim. İstanbul'da tüm c sınıfı araçlar benzer performans sergiler, tüm d sınıfı araçlar yine benzer performans sergiler (motor hacmine göre), konfor ise donanıma göre değişecektir tabii ki. İnternet insanları bozdu vallahi :) Sürekli acaba bir kazık mı yedim düşüncesi mevcut. 2012 model sıfır araç alan insanlar ağız tadıyla arabalarına binemez olmuşlar takıntıdan. Arabadır nihayetinde, alıp bineceksin. 5 sene önce böyle değildi bu işler. Galeriden bir araba alıp binerdi insanlar. Şimdi forumlarda marka kavgaları almış gidiyor.

Aracın tüketimi için şunu söyleyebilirim, MAKSİMUM herhangi bir 1.6 atmosferik motorlu araç kadar yakıyor (genelde daha az yakıyor). Ancak performansı 1.8 atmosferik kadardır emin olabilirsiniz. Insignia'nın çok çeşitli motor seçenekleri var, tüketimde performansa göre artıyor doğal olarak. Opel forumunda motora göre tüketim listesi var kullanıcıların, bu linkten buyrun inceleyin:

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=1462.0

1.4 motordan VW 160 bg alıyordu ama dün lanse edilen Golf 7'de gördük ki bu motordan vazgeçilmiş ve 1.4 140'lık bir motora dönülmüş. Bunda kompresörden vazgeçildiğine dair birşeyler okudum ama bilgim yok fazla.

Benim genel tüketimim ise 8 civarında oynamakta. Corolla'da 12 civarında idi. Uzun yola hiç çıkmak nasip olmadı. Ancak istanbul içinde, TEM boşken havalimanına felan gittiğim zamanlar oldu. Yaklaşık 5.5 - 6 litre uzun yol tüketimi bulunmakta. Bende araca 9 aydır sahibim, uzun yıllardır hala biniyorum diye bir yorum yapamayacağım ama gidişat gösteriyor ki bir sıkıntısı yok aracın. Sorularınız olursa bilgim çerçevesinde cevaplamaya çalışırım.. Kararlarınızın hayırlı olmasını  ve sizi mutlu etmesini temenni ederim..