Gönderen Konu: ARAŞTIRMALARA GORE EN SAGLAM ARABA!!!  (Okunma sayısı 9655 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Ynt: ARAŞTIRMALARA GORE EN SAGLAM ARABA!!!
« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2012, 21:49:21 »
O listenin birincisi zaten Mercedes olmalıydı.
Mercedes'teki donanımla diğer araçların donanımı kıyas dahi götürmez.
O kadar donanıma rağmen bu listede ikinci oluyorsa bana göre açık ara birincidir.

Opel'den bahsetmişsiniz, şu arızası, bu arızası demişsiniz ama bahsettiğiniz şeylerin donanımla alakası yok.
Donanım deyince akla motor parçaları gelmez. Konfora dayalı özellikler gelir. Mesela; yükseklik ayarlı direksiyon, hareket edince kapıların otomatik kapanması, ani duruşlarda dörtlü flaşörlerin yanması, koltuk yüksekliklerinin ayarlanabilmesi, ısıtmalı koltuklar, elektrikli katlanır aynalar, kararan iç dikiz aynası, tek dokunuşla açlır kapanır ön, arka camlar, falan fistan gibi...

Bu konu yine polemik konusu olacak, belli. Yine arabasına fanatizm derecesinde bağlı olan arkadaşlardan tepkiler gelecek.
Ama bu benim görüşümdür, bu görüşe destek veren arkadaşlar da vardır. Bu görüşe katılmayan arkadaşlar da olacaktır.
Hepsine saygı duyarım. Ama donanım konusunda kimse kalkıp da Toyota (Toyota'yla sınırlandırmak da çok doğru olmaz; genel olarak bütn Japon arabaları)'nın ilk sıralarda geldiğini söyleyemez. Hele hele Avrupa rabalarıyla kıyas dahi edilemez. Merak eden, araştırır, sonuçları görür.

Benim yorumum alıntılanarak cevap yazıldığı için böyle uzunca yazmak gereği hissettim, yoksa ben bu tip fanatizm kokan meselelerde tartışmaya girmem. Bu da konuyla ilgili ilk ve son cevabım olacaktır. Okuyan herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunar, kafaları ütülediysem de özür dilerim...
:alkis: :alkis: :alkis:
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 08, 2012, 21:49:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Mayıs 08, 2012, 21:51:13 »
Arkadaşlar Toyota ve Honda piyasaya sağlam yerleşti. Ancak Mazda ve Mitsubishi'nin gerek satış,gerek servis ve gerekse yedek parça konusunda çok titiz davranmadığını düşünüyorum. Yani Mazda ve Mitsubishi'nin plazaları ve servisleri bana güven vermiyor. Plaza değilde Galeri havası var..  2.el değerinde büyük kayıp olacağını düşünüyorum.

Daha bu güne kadar çevremde keşke Mitsubishi yada Mazda aracım olsun diyeni duymadım,arayanıda hiç görmedim. Almak isteyen olursa ne yaparız bilmem..
 :)  :alkis:  :argh:  :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 09, 2012, 04:35:27 »
ekstra olarak vokvo gibi bir makinenin toyotanin altinda bile olmasi kafa karistiriyor.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 09, 2012, 09:07:48 »
Arkadaşlar anafikri arıza olan bir konu başlığını donanımla açıklamaya çalışmamalıyız. Dünya'da ne kadar otomobil kullanan insan varsa hepsinin aklına arıza denilince gelen ilk şey mekanik olacaktır.Listedeki otomobil firmalarının da mekanik anlamda kullandıkları teknolojiler aşağı yukarı birbirine yakın. Bu sebeple toyota bu listede hakettiği yerdedir diye düşünüyorum. Bunda donanımın ancak çok düşük yüzdeli bir etkisi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #24 : Mayıs 09, 2012, 09:38:47 »
Ne kadar az donanım, o kadar az arıza. Toyota donanım fakiri olduğu için dereceye giriyordur. :)

:alkis: :alkis: :alkis:
  Ben de gereksiz yere alkış tutanlar kervanına katılmak istedim. (Bizi ciddiyete davet edenlere inat  ;))
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 09, 2012, 11:08:02 »
Arkadaşlar anafikri arıza olan bir konu başlığını donanımla açıklamaya çalışmamalıyız. Dünya'da ne kadar otomobil kullanan insan varsa hepsinin aklına arıza denilince gelen ilk şey mekanik olacaktır.Listedeki otomobil firmalarının da mekanik anlamda kullandıkları teknolojiler aşağı yukarı birbirine yakın. Bu sebeple toyota bu listede hakettiği yerdedir diye düşünüyorum. Bunda donanımın ancak çok düşük yüzdeli bir etkisi olabilir.
+1
sağlamlığı, sorunsuzluğu (sorun azlığı) donanım varlığı ve yokluğuyla açıklamakla işin içinden çıkılmaz.. büyük ihtimalle motor arızasına dayalı olarak yapılmış bir araştırma sonucudur. tam olarak gerçeklerle aynı olmasa bile bize bu konuda gerçeğe yakın bir fikir verir diye düşünüyorum. donanım olarak fakirliğin de Türkiye'de bize sunulan araçlardaki donanım seviyelerine bakarak yaparsak da yanlış olur bence dünya genelinde sunulan donanımlara da gözatmak lazım..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 09, 2012, 11:54:39 »
+1
sağlamlığı, sorunsuzluğu (sorun azlığı) donanım varlığı ve yokluğuyla açıklamakla işin içinden çıkılmaz.. büyük ihtimalle motor arızasına dayalı olarak yapılmış bir araştırma sonucudur. tam olarak gerçeklerle aynı olmasa bile bize bu konuda gerçeğe yakın bir fikir verir diye düşünüyorum. donanım olarak fakirliğin de Türkiye'de bize sunulan araçlardaki donanım seviyelerine bakarak yaparsak da yanlış olur bence dünya genelinde sunulan donanımlara da gözatmak lazım..

:alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 09, 2012, 12:51:56 »
+1

işte bunu demeye çalışıyorum herkes türkiye için yorumyapıyor halbuki araştırma türkiyede yapılmamışki... yut dışındaki avoalonları camryleri hepimiz bal gibide biliyoruz her tarafından donanım fışkıran araçlar bunlar.. arkadaşlar türkiyeye satılan corolla auristen pay biçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 09, 2012, 13:25:37 »
Bence bu haberi kesinlikle Türkiye'de birileri uydurmuş :) Özellikle Mercedes'in orada olması hiç inandırıcı gelmedi bana. Türkiye'deki diğer forumlara bakılırsa bu haber whatcar kaynaklı :) Fakat Google'da 15 dakikadır hafiye gibi uğraşıyorum ama whatcar da dahil bir tek yabancı kaynak bile bulamadım bu haber için. Bu tür paylaşımlarda kaynağın belirtilmesine ve mümkünse teyit edilmesine dikkat edelim lütfen.

Not: Yine de bu haber için muteber bir yabancı kaynak bulan arkadaşa bol miktarda alkış ve ünvan değişikliği vaat ediyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 09, 2012, 13:55:18 »
Bence bu haberi kesinlikle Türkiye'de birileri uydurmuş :) Özellikle Mercedes'in orada olması hiç inandırıcı gelmedi bana. Türkiye'deki diğer forumlara bakılırsa bu haber whatcar kaynaklı :) Fakat Google'da 15 dakikadır hafiye gibi uğraşıyorum ama whatcar da dahil bir tek yabancı kaynak bile bulamadım bu haber için. Bu tür paylaşımlarda kaynağın belirtilmesine ve mümkünse teyit edilmesine dikkat edelim lütfen.

Not: Yine de bu haber için muteber bir yabancı kaynak bulan arkadaşa bol miktarda alkış ve ünvan değişikliği vaat ediyorum :)

nasıl yani :lol:
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 09, 2012, 14:19:51 »
Memlekette troll'den bol ne var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 09, 2012, 14:29:13 »
Memlekette troll'den bol ne var :D
Hakkı abi oldumu şimdi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 09, 2012, 14:34:41 »
Hakkı abi oldumu şimdi :)

Ciğerim ben o haberi uyduran için (uydurmaysa tabi, peşinen kimsenin günahını almak istemem ama öyle görünüyor) söylüyorum bunu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 09, 2012, 15:02:26 »

iyide abi bunlarda mı uydurma haber

http://shiftdelete.net/tuvun-2011-raporu-belli-oldu-26148.html

http://www.anusedcar.com/

http://www.autoshow.com.tr/toyota-kalitesi-tuv-raporunda-1-sirada-HaberDetay/795.aspx

http://www.modifiyem.com/haber-toyota-kalitesi-tuv-raporunda-1.sirada-4986.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 09, 2012, 15:12:28 »
Uğur Bey, ben sadece Serdar arkadaşımızın paylaştığı haberi kastediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 09, 2012, 15:17:15 »

hic inanmiyorum ben bu tur haberlere adamlara neye gore arastirmislar hangi modeller var hangi markadan kac arac var v.s.
whatcara gore diyor herkes ama whatcar neye gore arastirmis yazan yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 09, 2012, 15:18:44 »

buyur abi
http://www.milliyet.com.tr/content/otomobil/oto004/oto26.html

What Car?" (Hangi Otomobil) adlı derginin, 200 binden fazla araç üzerinde yaptırdığı analiz sonuçları, "Dayanıklılık" ve "Tamir Masrafı" olarak iki ayrı listede okuyuculara sunuldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 09, 2012, 15:21:32 »

hic inanmiyorum ben bu tur haberlere adamlara neye gore arastirmislar hangi modeller var hangi markadan kac arac var v.s.
whatcara gore diyor herkes ama whatcar neye gore arastirmis yazan yok

Ben de onu diyorum, whatcar diyorlar ama Allah rızası için bir tane link ekleyen olmamış :)

buyur abi
http://www.milliyet.com.tr/content/otomobil/oto004/oto26.html

What Car?" (Hangi Otomobil) adlı derginin, 200 binden fazla araç üzerinde yaptırdığı analiz sonuçları, "Dayanıklılık" ve "Tamir Masrafı" olarak iki ayrı listede okuyuculara sunuldu.

Uğur Bey, Türkçe kaynak çok ama bir tane yabancı kaynak bulamadım. Whatcar'ın sitesinde de araştırdım ama bulamadım. Savımı tekrar ediyorum, yabancı kaynağı bulan arkadaşı ödüllendireceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mayıs 09, 2012, 15:26:21 »
Ben de onu diyorum, whatcar diyorlar ama Allah rızası için bir tane link ekleyen olmamış :)

Uğur Bey, Türkçe kaynak çok ama bir tane yabancı kaynak bulamadım. Whatcar'ın sitesinde de araştırdım ama bulamadım. Savımı tekrar ediyorum, yabancı kaynağı bulan arkadaşı ödüllendireceğim :)

tamam abi şimdi işi gücü bırakırım ben araştırırım ödülü kapmak için :)

derdim ödül falan değil  bir türlü toyotanın kalitesini kabullenmek istemiyorsunuz gibi geldi sanki :)

ayrıca milliyet bu ülkenin en köklü gazetesidir uyduruk bir haberi yayınlayacağını sanmam