Gönderen Konu: Chevrolet Yeni Malibu ile Çok İddialı… Merakla beklediğim bir araç doğrusu :)  (Okunma sayısı 4843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi

Chevrolet Dünya üzerinde 6 Kıtada pazara sunacağı Yeni Malibu ile Çok İddialı…!

6 Kıta ve 100 ülkede pazara sunulacak Chevrolet’in global modeli yeni Malibu’nun Dünya prömiyeri bugün Amerika ve Çin’de gerçekleşti. Dünya üzerinde pekçok ülkede pazara girecek Yeni Malibu, müşterilerine etkileyici tasarım, ileri teknoloji, sürüş performansı ve yakıt tasarrufu sağlayan geniş motor seçenekleri  ile sunulacak.

Mevcut  pazarda yer alan Malibu ve Yeni Malibu konusunda GMIA Satış,Pazarlama ve Satış Sonrası Başkan Yardımcısı Susan Docherty; “Şu anda pazarda yer alan mevcut  Malibu, kazandığı ödüllerle müşterilerin Chevrolet’e bakış açılarını değiştirdi. Yeni Malibu ise, müşterilerine, çok daha etkileyici bir tasarım, ileri sürüş teknolojisi ve üst sınıf dinamiklerine sahip bir model sunacaktır” dedi.

Dünya çapında pazara sunulacak Yeni Malibu’nun özelliklerine bakıldığında;

Güçlü 4-6 silindirli manuel veya otomatik şanzıman, benzinli, dizel ekonomik ve yakıt tasarruflu motor seçenekleri ile sunulacaktır.(Turbo motor seçenekleri bazı ülkelerde pazara sunulacaktır.),
    Sportif sürüş sağlayan kullanım özelliklerine sahiptir.
    Global Pazar için sol ve sağdan direksiyonlu olarak pazarda yer alacaktır.
    Geniş iç mekanı ve  atletik duruşu ile etkileyici dış tasarıma sahiptir.
    Aerodinamik yapısı ile elektrikli otomobil Chevrolet Volt’a benzeyen yakıt verimliliği arttırılmış ve rüzgar gürültüsü minimum seviyelere indirilmiştir.
    Geniş, rahat, konforlu ve çift kokpit yapısı ile birinci sınıf malzemeler ile orta üst sınıfta üstün özelliklere sahiptir.
    10 hava yastığı, ultra yüksek mukavemetli çelikden üretilmiştir.Şeritten ayrılma uyarı sistema, ileri çarpışma uyarı sistemi, arka dikiz kamera sistemi ve arka park sensörleri gibi geniş bir dizi yüksek teknoloji özelliklerine sahiptir.

Dış Tasarım

"Dış tasarıma bakıldığında Yeni Malibu sportif görünümünün DNA’sını kardeşleri Camaro ve Corvette modellerinden almıştır” dedi GM Dış Tasarım Başkan Yardımcısı Bryan Nesbitt.

Atletik duruşu ve entegre arka spoyleri, Yeni  Malibu’ya agresif bir görünüm kazandırmıştır.

Diğer dış tasarım ipuçlarına bakıldığında ise; Chevrolet'nin diğer modellerinde görmeye alışık olduğumuz çiftli  ızgara, HID farlar, ön ve arkada büyük Chevrolet papyon rozetleri ve yeni Camaro modelinden esinlenen LED çift arka fren lambalarını içerir. Lastik ebatları ise, 16 - 19 inç seçenekleri müşterinin tercihine gore değişiklik gösterecektir.

Yeni Malibu’nun sürtünme katsayısı  0,28’dir. Yeni Malibu’nun segmentindeki en aerodinamik otomobillerinden biri olarak SAE sertifikasını alması beklenmektedir.

İç Tasarım

Yeni Malibu’nun  iç tasarımı, ferah, konforlu ve davetkar bir ortam sunmaktadır. Yepyeni çift kokpit tasarımı sayesinde günlük sürüşleri daha sofistike bir hale getirmek üzere tasarlanmıştır. Yeni Malibu’da geniş bir mekan yaratılmıştır.

Yeni Malibu’nun ön panel çevresinde kapı ve direksiyon üzerinde, metal, krom veya ahşap elemanlar dikkati çekmektedir. Buz mavisi iç ortam aydınlatması, gösterge paneli boyunca ve saklama ceplerinde mükemmel loş aydınlanma sağlar. Buz mavisi aydınlatma, yine buz mavisi Fransız kontrast dikişler, yumuşak dokulu yüzeyler ve izolasyon elemanları ile müşterilerin beklentilerini en üst seviyede karşılamak üzere tasarlanmıştır.

Yeni Malibu, pekçok depolama alanına da sahiptir. Özellikle, 6 inc dokunmatik ekranlı radyonun arkasında yer alan geniş ve gizli bir bölmesi bulunur. Son teknolojilerden yararlanılmış, yeni renkli radyo sistemi ve navigasyon sistemi sunulacaktır.

Dünya üzerinde Yeni Malibu almayı planlayan müşteriler, istek ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek 4-6 silindirli, 10 değişik motor seçeneği arasından seçimlerini yapabilecekler. Bunun yanısıra tüm benzinli ve dizel motorlar manuel veya otomatik şanzıman seçenekleri ile sunulacaktır.

Sürüş Özellikleri:

Yeni Chevrolet Malibu mükemmel sürüşü sağlayacak kullanım özelliklerine sahiptir. Yüksek klasmanda yer alan  lüks spor otomobiller dikkate alınarak tasarlanmıştır. GM Mühendisleri, mükemmel sürüş ve kullanım şartlarını oluşturabilmek üzere çeşitli  yol koşullarında pekçok deneme sürüşleri gerçekleştirmişlerdir.

Malibu'nun sürüş ve yol tutuş özelliklerine katkıda bulunan donanımlar;

Küresel orta üst sedan pazarında hassas ayar ve dinamik araç kontrolü sağlayan, sert ve sağlam gövde yapısı
    Sert ve sağlam gövde yapısını destekleyen, sürüşe duyarlı  hassas direksiyon sistemi
    Pazarda kendini kanıtlamış McPherson ön gergi kollu ve çoklu bağlantılı arka süspansiyonlar
    Segmentinde en iyi durma mesafesi sağlamak için geliştirilmiş geniş, havalandırmalı ön disk ve arka disk frenler üzerinde önde çift pistonlu arkada tek pistonlu alüminyum kaliperler
    Gürültü veya titreşimden uzak izole motor
    Yakıt tasarrufu sağlayan hıza duyarlı elektro hidrolik direksiyon sistemi düşük hızlarda kolay manevra yapılabilmesini buna karşın yüksek hızlarda da yüksek direksiyon hissi sağlar.
    Kaymayı önleyen fren sistemi (ABS), Tam fonksiyonlu çekiş kontrol sistemi, Elektronik stabilite kontrolü (ESC), Elektronik fren gücü dağılımı (EBD), Fren destek sistemi (BA), virajda fren kontrolü, Hidrolik fren yardımı, Kalkış torku kontrolünü içeren şasi kontrol teknolojileri 

Güvenlik Özellikleri:

Yeni Malibu, kendi segmentinde güvenlik konusunda en donanımlı modellerden biri olacaktır. Tüm pazarlarda Yeni Malibu, yaya korumaya uyumlu, aynı zamanda kullanıcısı ve yolcularını da üstün güvenlik özellikleri ile korumaya almak üzere  tasarlanmıştır.

Dünya üzerinde pazara sunulacak Yeni Malibu’da bulunacak üstün güvenlik özelliklerinden bazılarına bakacak olursak;

Çift kademeli sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları
    Devrilme esnasında koruyucu tavan hava yastığı
    Arka Park Sensörü
    Arka görüntüyü sağlayacak Arka Görüş Kamera Sistemi

Yeni Malibu Dünya üzerinde Amerika ve Çin dahil olmak üzere, GM 'in diğer bir çok ülkedeki fabrikalarında da üretilecektir.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Resim de olsa güzel olurdu :)
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Fotoğraflarınıda ben ekleyim  :)

Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
biraz kullanılsın kroniklerini öğrenelim?
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
İkinci Cruze vakasına hazır olun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
valla sınıf olarak d olduğu kesin de.. Ülkemizdeki vergi sistemi ve yakıt durumu belli fiyat göremedim ama 70 binden aşağı olmaz gibime geliyor.

Bu arada Serkan resimler için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Bunun 1.6 motorunu getirirler.Ama eminim yakıt canavarı olur.Birde Chevrolet hala eski günlerinin kaymağını yiyor.Birçok Chevrolet kullanıcısına baktığımda 55 60 yaş üzeri kişileri görüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
Bunun 1.6 motorunu getirirler.Ama eminim yakıt canavarı olur.Birde Chevrolet hala eski günlerinin kaymağını yiyor.Birçok Chevrolet kullanıcısına baktığımda 55 60 yaş üzeri kişileri görüyorum.

Abi Toyota da eskı imajının verdiği güven üzerine gidiyor öyle değilmi?  Yeni çıkan araçların hepsinde eski kalite yok malesef. Evet güvenlik olarak ileri düzeydeler hava yastıklı yol bilgisayarlı ama özellikle son çıkan modellerde işçilik ve malzeme konusu hep tartışılır konumda değilmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
Bakalım bunu en net olarak seneye göreceğiz .Yeni kasa Corolla ve Auris'te de saçmalarlarsa işleri zor.Hele Auristen bu kadar fazla şikayet varken duymamaları kendi kuyularını kazmak olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
önü insignia çakması gibi olmuş....ısınamadım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Çok hoşuma gitti bencede iddialı olmakta haklılar  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
önü insignia çakması gibi olmuş....ısınamadım....
Zaten İnsignia'nın yeniden isimlendirilmişi. Buick Regal de aynı durumda. GM hep yapar ya böyle...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Nedense ben bu Chevrolet lerin (+) takıyorum. Sanki haç işareti gibime geliyor. Hristiyanlığı savunuyorlarmış gibi... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Nedense ben bu Chevrolet lerin (+) takıyorum. Sanki haç işareti gibime geliyor. Hristiyanlığı savunuyorlarmış gibi... :)
o zaman alfaromeo'lara hiç binmezsiniz :) bi bakın anlamına...

Zaten İnsignia'nın yeniden isimlendirilmişi. Buick Regal de aynı durumda. GM hep yapar ya böyle...
evet içide baya benziyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
cok hos bi araba fiyat avantaji olursa alinir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
Ben de bunu hep haç işareti zannederdim. Fakat gm'de çalışmaya başlayan bir arkadaşım vasıtasıyla öğrendim ki ; bu bir papyon işaretiymiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Arkası Camaro,kasası , iç mekan ve önü İnsignia'yla aynı sanki.Güzel araba.Hele ki dizelleri çıkarsa performanslı olacağını tahmin ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Hatları insignia zaten.. Stopları çok hoşuma gitti kaba ama asil bi duruşu var arkadan siyah rengi iyi olurdu....Ama chewrolet yine saçma sapan motorlala getiricek eminim..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
cok hos bir araba fiyat avantaji olursa alinir
alinmaz, cunku zaten abd disi satilmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır