Gönderen Konu: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D  (Okunma sayısı 4672 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« : Nisan 23, 2012, 21:10:36 »
arkadaşlar arabaya bir dizi bakım yaptırmak istiyorum en azından eksiklerini görmek için bi bakım yaptırmak istiyorum Toyota yetkili servise götürmeye düşünüyorum çünki piyasada bildiğim ve güvendiğim bi usta yok bundan önce eski bi arabamız vardı arabanın bütün orjinal parçalarını piyasa ustaları bozdu kırdı ve piyasada bir yenisi olamadığından çok uğraştık şimdi en azından bakımlarını yetkili serviste yaptırayımda eksiklerini güvendiğim yerlere yaptırırım en azından bileyim istiyorum...
Toyota servisinde genel bakıma ne kadar para isterler yani sadece eksiklerine bakacak ne yapılması gerek falan ??
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« : Nisan 23, 2012, 21:10:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2012, 22:19:28 »
arkadaşlar arabaya bir dizi bakım yaptırmak istiyorum en azından eksiklerini görmek için bir bakım yaptırmak istiyorum Toyota yetkili servise götürmeye düşünüyorum çünki piyasada bildiğim ve güvendiğim bir usta yok bundan önce eski bir arabamız vardı arabanın bütün orjinal parçalarını piyasa ustaları bozdu kırdı ve piyasada bir yenisi olamadığından çok uğraştık şimdi en azından bakımlarını yetkili serviste yaptırayımda eksiklerini güvendiğim yerlere yaptırırım en azından bileyim istiyorum...
Toyota servisinde genel bakıma ne kadar para isterler yani sadece eksiklerine bakacak ne yapılması gerek falan ??

yakında ücretsiz check-up günleri başlar. orada aracınıza yaza hazırlık vesilesiyle ücretsiz bir kontrol yaptırabilirsiniz. sorunlu kısımları size yetkili arkadaşlar bildirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 238000
  • Model Yılı: '05
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2012, 07:20:33 »
Hami bey,bende Hakan beyin dediği ücretsiz check-up günlerini kaçırmam,orada arızalarını çıkarttırıp sonra parçaları temin edip dışarıda uygulatması daha ekonomik oluyor.Şöyle bir örnek vereyim,serviste 80.000 Km bakımı;yağ+hava+benzin filtresi,bujiler,yağ ve hidroliklerin değişimi (1 litre yağ ücretsizmiş) 590Tl.Servisten parçaları temin edip dışarıda (hidrolikler ile yağıda dışarıdan almak koşulu ile) taktırırsanız 300 Tl'yi bulmaz sanırım.
Eşekten şeker esirgenmez ama eşek yaratılışı bakımından otu beğenir..
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2012, 07:31:26 »
Ücretsiz "check-up" ı beklemek yerine standart bir periyodik bakım hizmeti almak isterseniz de, herhangi bir parça veya sarf malzemesi değişimi yapılmadığı takdirde ödeyeceğiniz tutar 70-100 TL arasında bir şey olur sanırım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2012, 20:47:56 »
enjektör temizliği motor bakımları ve triger setini değiştirmeyi düşünüyorum triger'i değiştirmedeki maksadım aslında akıbetini bilmiyorum ve aklımda soru kalmasın diye aldığım kişiye güven duymuyorum yani yapılacak bu işler için toyota servisi ile görüştüm abartı bi rakam söyledi 800tl ve üzeri olabilir dedi bende bu işleri dışarda yaptirmak istiyorum..
Öncelikle dışarda kime yaptırabilirim bu işleri işi bilen ve arabayı tanıyan birine yaptırmak istiyorum çünki daha önce ağzım yandı ustalardan...
Parça tedarigi ile de bir iki sorum olacak aslında triger setine bi yerde 80 başka bi yerde 45 lira fiyat aldım kore malı bunun orjinal parçası ne markadir ve servisten başka yerde bulunur mu?
Işini iyi ve severek yapan birisinede ihtiyacım var bu arada..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2012, 20:49:22 »
Parçaların servisteki fiyatı çok pahalı örneğin bi triger seti 650tl bunu servisten mi almalı piyasadan mı??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 24, 2012, 20:52:41 »
Hami kardeş:)

Ben de efsanemin trigerini 2 hafta önce değiştirtim. Kayış: Dayco Bilyalar: GMB el emeği dahil 200 lira verdim. Gaziantep Toyota Özel Servisinde yaptırdım. Bu servis Toyota Muhittinoğlu servisinde 13 sene çalışmış. Kendi yerlerini açtılar. Girdiğin zaman servise mekanik, kaporta yedek parça, bekleme salonu gibi yerleri ayrı ayrı.... Sanki Yetkili servis:)

Böyle bir yere yaptırt. Trigere 100 Bin ömür verdiler.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2012, 07:12:01 »
Parçaların servisteki fiyatı çok pahalı örneğin bir triger seti 650tl bunu servisten mi almalı piyasadan mı??
Hami bey,Yine forumdan Atilla Özdemir abimizin önerdiği bir yer vardı ama İstanbul'u çok az bildiğim için yeri konusunda bir fikrim yok.Sonkar'da 16 sene çalışıp ayrılan "Toyotacı Ali Usta" 0555 268 45 16'dan arayıp görüşebilirsiniz.
Emektarlar:99 Passat TDI-98 Fiat Uno 70 S-97 Europa 1.4 RN-2004 Honda Jazz LS-1.6 XLİ 1998-Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra Sedan-Honda Civic 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Re: Ynt: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2012, 18:13:15 »
Hami bey,Yine forumdan Atilla Özdemir abimizin önerdiği bir yer vardı ama İstanbul'u çok az bildiğim için yeri konusunda bir fikrim yok.Sonkar'da 16 sene çalışıp ayrılan "Toyotacı Ali Usta" 0555 268 45 16'dan arayıp görüşebilirsiniz.

Şimdi verdiğin numarayı aradım telefonda fiyat alamadim yardımcı oluruz falan dedi mithat ustayı aramıştim toyotronic Güngörende şimdiye kadar en uygun fiyatı ondan aldım açıkcası parça dahil 250 dedi triger ve diğer kayışlar'a senin getirdiğin parça yıda takmam dedi dayko falan dedim onuda beğenmedi koyo veya nsk falan takarım ben dedi ne yapsam Ali Usta daha mı iyi yani??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Re: Ynt: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2012, 07:18:27 »
Şimdi verdiğin numarayı aradım telefonda fiyat alamadim yardımcı oluruz falan dedi mithat ustayı aramıştim toyotronic Güngörende şimdiye kadar en uygun fiyatı ondan aldım açıkcası parça dahil 250 dedi triger ve diğer kayışlar'a senin getirdiğin parça yıda takmam dedi dayko falan dedim onuda beğenmedi koyo veya nsk falan takarım ben dedi ne yapsam Ali Usta daha mı iyi yani??
Hami bey, "senin getirdiğin parça yıda takmam" olayı bence çok çirkin ve bencilce,sonuçta ben bir işçilik ödeyeceksem parçamı da istediğim yerden alabilirim,sonuçta özel servis.Ama eğer şöyle bir olay varsa durum farklı;parçaların ücretini öde işçilik bedava vs diye bir durum varsa o zaman saygı duyarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Re: Ynt: Re: Ynt: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2012, 10:46:17 »
Hami bey, "senin getirdiğin parça yıda takmam" olayı bence çok çirkin ve bencilce,sonuçta ben bir işçilik ödeyeceksem parçamı da istediğim yerden alabilirim,sonuçta özel servis.Ama eğer şöyle bir olay varsa durum farklı;parçaların ücretini öde işçilik bedava vs diye bir durum varsa o zaman saygı duyarım.

Parça artı işçilik istiyorlar sadece parça parası değil adamın dediği şeyde getirdiğin parçaya garanti veremem begenmiyorum o parçayı demiş oldu yani?? Bana biraz mantıklı geldi aslında getirdiğim parçayı takıp garanti vermeyecekse daha kötü değil mi durum??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Re: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2012, 10:46:50 »
Koya marka mı iyi dayko mu trigerde??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2012, 12:28:06 »
Dayko'yu çok duydum ama Koya hiç tanıdık gelmiyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Re: Ynt: Re: Ynt: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2012, 12:30:07 »
Parça artı işçilik istiyorlar sadece parça parası değil adamın dediği şeyde getirdiğin parçaya garanti veremem begenmiyorum o parçayı demiş oldu yani?? Bana biraz mantıklı geldi aslında getirdiğim parçayı takıp garanti vermeyecekse daha kötü değil mi durum??
Hami bey,zaten en kötü triger kayışını dahi taktırmış olsanız en az 40.000 Km rahatlıkla binebilirsiniz,orjinal yada orjinale yakın olan Denso vs taktırırsanız 100.000 Km binebilirsiniz.Bu 40.000 Km'yi de zaten kaç yılda yapacaksınız da neyin garantisini verecekler onu anlayamadım? Zaten çoğu motor aksamı parçaları 1 sene garantili olur,Şöyle bir şey daha var,eğer sıkıntılı bir durum olursa da emin olun yetkili servisler bile "kullanıcı hatası-çok yüklenmişsiniz vs vs" gibi bir sürü sudan sebep bulup garanti kapsamına sokmuyorlar.(Kısa sürede başınıza bir hal gelmedi ise)
Yanlış hatırlamıyorsam Orjinalde Kayış Denso,bilyalar GMB marka idi.Geçen sene yetkili servisten aldığım parça fiyatı da 197 Tl. idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Re: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #14 : Nisan 26, 2012, 13:25:25 »
Yetkili servis bize parça fiyatı 650 dedi şimdi ne yapayım ben ustanın verdiği parçayı mı taktırayım benim piyasadan almaya kalkarsam parça fiyatı 100 tl 100 de usta alıyor ama ustadan alirsam toplam 250 lira oluyor??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Re: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #15 : Nisan 26, 2012, 13:54:22 »
Yetkili servis bize parça fiyatı 650 dedi şimdi ne yapayım ben ustanın verdiği parçayı mı taktırayım benim piyasadan almaya kalkarsam parça fiyatı 100 tl 100 de usta alıyor ama ustadan alirsam toplam 250 lira oluyor??
Hami bey parçaların bir listesini yazabilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
Re: Ynt: Re: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2012, 13:59:39 »
Hami bey parçaların bir listesini yazabilirmisiniz?

Sadece triger seti diğer kayışları piyasadanda alırım yada tüm kayış setide olabilir yani?

Tamamı değişiyor zannedersem değişti mi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Re: Ynt: Re: Toyota yetkili servis bakımı tuzlu olur mu ::D
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2012, 14:12:04 »
Sadece triger seti diğer kayışları piyasadanda alırım yada tüm kayış setide olabilir yani?

Tamamı değişiyor zannedersem değişti mi??
Aracınız klimasızsa dediğim gibi sadece triger kayışı ve bilyaları 197 Tl idi geçen sene.Eğer ki klima varsa en fazla vantilatör kayışını da değiştirmek isteyebilirsiniz,onunda çok fazla tutacağını düşünmüyorum,hatta dışardan bile alabilirsiniz markasını öğrenip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2012, 15:14:33 »
   Hami bey merhaba.Şimdi açtığınız konuya istinaden,Dörtnal Toyota Sadık ustaya danıştım.Sadık usta Dayko marka triger kayışını dükkanıma bile sokmam kaldı ki takayım dedi.Dayko'nun en fazla 60 bin km kadar dayanabileceğini belirti.Tiger seti değişimi ile ilgili olarak size bir liste yazacağım.Triger değişimlerinde bunlarında beraber değişmesi sağlıklı olur dedi

- Bando marka triger kayışı (orijinal japonya üretimi)
- NSK marka gergi bilyası
- Vantilatör kayışı (Continental veya Bando marka)
- Klima kayışı (Continental veya Bando marka)
- Hidrolik direksiyon kayışı (Continental veya Bando marka)

Referans olması açısından size fiyat aldım.Bu işlemleri Dörtnal Toyota özel servisinde yaptırmış olsanız ödeyeceğiniz tutar işçilik dahil 250 TL.Mutlu günler :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2012, 15:30:57 »

Referans olması açısından size fiyat aldım.Bu işlemleri Dörtnal Toyota özel servisinde yaptırmış olsanız ödeyeceğiniz tutar işçilik dahil 250 TL.Mutlu günler :)
Özcan bey çok teşekkür ederim,bende bu bilgilere dayanarak hangi kayış ve bilyaların değişeceğini de anlamış oldum.