Gönderen Konu: Rolantide titreme.  (Okunma sayısı 12392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Rolantide titreme.
« Yanıtla #40 : Nisan 17, 2012, 19:19:16 »
Tolga senin görüşünle İzmir de yaptıracak yer arıyorum bakalım fiyat ne olucak ilk etapta.

Bosh car servisini aradım.. 2 firmayla görüştüm 100 ve 125 tl istediler..Anladım ki standart bi şey yok.Tuttuğunu öpen zihniyet le karşı karşıyayım.Aramalara devam.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 17, 2012, 19:19:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 17, 2012, 19:40:41 »
Tolga senin görüşünle İzmir de yaptıracak yer arıyorum bakalım fiyat ne olucak ilk etapta.

Bosh car servisini aradım.. 2 firmayla görüştüm 100 ve 125 tl istediler..Anladım ki standart bir şey yok.Tuttuğunu öpen zihniyet le karşı karşıyayım.Aramalara devam.
Carbon Clean makinesi ve katkıları var zaten. Heryerde aynı islem olacaktır. Ucuz olan yere yaptırılabilir.

Ama titreme sıkıntım boğaz kelebeğini temizletince düzeldi. Temizleme işleminide elin yatkınsa sen yapabilirsin :)
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #42 : Nisan 17, 2012, 21:16:08 »
Carbon Clean makinesi ve katkıları var zaten. Heryerde aynı islem olacaktır. Ucuz olan yere yaptırılabilir.

Ama titreme sıkıntım boğaz kelebeğini temizletince düzeldi. Temizleme işleminide elin yatkınsa sen yapabilirsin :)

Benim lpg ustasına bi gideyim ozaman ..Uzun zamandır uğramadım ,böyle ufak tefek  şeylerimi hallediyor sağolsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #43 : Nisan 17, 2012, 23:23:04 »

Bosh car servisini aradım.. 2 firmayla görüştüm 100 ve 125 tl istediler..Anladım ki standart bir şey yok.Tuttuğunu öpen zihniyet le karşı karşıyayım.Aramalara devam.

Bugün bende Bosch Car Service ' e uğradım 100 TL dediler . Ve oradaki ustayla faydalımı zararlımı sorusunu konuştuk. Dediki genel olarak faydalıdır her açıdan motordaki carbon temizliği arabanın performansına konforuna ( titreme vs.) olumlu yansır.

Fakat her zaman şu risk vardır ; yüksek km araçlarda içerdeki taşlaşmış kurumlar serbest dolaşıma çıkarsa yani küçük bir parça içeride çakıl taşı gibi çözünmez ve kalırsa siboplara zarar verebilir dedi.

Tekin Bey ne der bu konuda ? Yorumlarınıza ihtiyaç var ...
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 17, 2012, 23:50:11 »
Bugün bende Bosch Car Service ' e uğradım 100 TL dediler . Ve oradaki ustayla faydalımı zararlımı sorusunu konuştuk. Dediki genel olarak faydalıdır her açıdan motordaki carbon temizliği arabanın performansına konforuna ( titreme vs.) olumlu yansır.

Fakat her zaman şu risk vardır ; yüksek km araçlarda içerdeki taşlaşmış kurumlar serbest dolaşıma çıkarsa yani küçük bir parça içeride çakıl taşı gibi çözünmez ve kalırsa siboplara zarar verebilir dedi.

Alperen bey, eğer kurum çakıl taşı kadar sert ve büyük olacaksa elbette sekmana zarar verebileceği gibi pistonu bile delebilir ama öyle birşey olabileceğine ihtimal vermiyorum zira kullanılan yakıt kurşunsuz benzindir. Kurşunlu benzin kullanan motorlarda dahi bu kadar korkunç boyutta kurum oluşmazdı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Nisan 17, 2012, 23:53:30 »
Alperen bey, eğer kurum çakıl taşı kadar sert ve büyük olacaksa elbette sekmana zarar verebileceği gibi pistonu bile delebilir ama öyle birşey olabileceğine ihtimal vermiyorum zira kullanılan yakıt kurşunsuz benzindir. Kurşunlu benzin kullanan motorlarda dahi bu kadar korkunç boyutta kurum oluşmazdı.

Araştırıyorum abi ucuz biryer bulunca yaptıracağım. Bosch çok para istiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 18, 2012, 00:00:13 »
Araştırıyorum abi ucuz biryer bulunca yaptıracağım. Bosch çok para istiyor.

İnternetten sizin için bulduğum bu yerle konuşun, 0 (216) 590 02 17 - 590 02 18   http://www.carboncleanturkiye.com/nedir.htm

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Nisan 18, 2012, 00:20:30 »
İnternetten sizin için bulduğum bu yerle konuşun, 0 (216) 590 02 17 - 590 02 18   http://www.carboncleanturkiye.com/nedir.htm

Tekin Bey, Çok ilgilisiniz . Teşekkür ederim ama ben Avrupa yakasındayım. Bu tarafta biryer bulurum inşaallah . Arkadaşlarada bilgi veririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Nisan 18, 2012, 00:50:55 »

Alperen abi yarım 25dk sürdü son 15dk boyunca kurum çıktı. Çok çok ince un gibi simsiyah. Egzoztan atılıyor ucunda birikiyor.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Nisan 18, 2012, 09:13:50 »
Alperen abi yarım 25dk sürdü son 15dk boyunca kurum çıktı. Çok çok ince un gibi simsiyah. Egzoztan atılıyor ucunda birikiyor.

Normal olan buymuş zatende Bosch taki usta acil servis doktorları gibi en kötü senaryodan bahsetti ben detaylı sorunca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 18, 2012, 10:25:37 »
Tolga bey söylemiştim :) bende ilk boğazı temizlettiğimde sizin gibi telaşa kapılmıştım :D ancak aracın Ecusu kendini bu duruma göre ayarlıyor tabi bu biraz zaman alıyor.  güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Nisan 18, 2012, 14:40:47 »
Tolga bey söylemiştim :) bende ilk boğazı temizlettiğimde sizin gibi telaşa kapılmıştım :D ancak aracın Ecusu kendini bu duruma göre ayarlıyor tabi bu biraz zaman alıyor.  güle güle kullanın.

Evet ilk benimde aklıma geldi ama ne kadar olsada panik yapıyor insan. Neyse ki siz söyleyince önemsemedim 50. kilometrede düzeldi.El ile dokunuldu tabiki kelebeğe ve bir süre sonra beyin bunu normal ayarına getirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Nisan 18, 2012, 18:04:13 »
Sonuç olarak carbon clean + kelebek temizliği diyorsun yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Nisan 09, 2013, 00:57:12 »
rolanti motoru kayışa zorluk gösterdiğinden devir düşüyor olabilir buda titreşime neden oluyor ben rolanti motorunu değiştirdim titreme bitti
2.0 D4 v-vti elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Aralık 16, 2013, 11:23:46 »
evet sonunda benim de başıma geldi. motor soğukken bişey yok ama sıcakken rölantide beklerken devir 600-800 arasında sallanıyor. 600 e indiğinde stop edecek zannediyorum. bu arada rölanti de iken motorun sesi hoşuma da gitmiyor. egzosdan çıkan dumana bakayım dedim egzos sanki öksürüyor gibi hırıltılı çalışıyor tırt tırt diye ses çıkıyor. buralarda carbon clean yapan da yok. fıat a gittim sadece fiat araçlara yapıyorlarmış. bu egzos sesi hava yakıt karışımından olabilir mi acaba. servis te uzak kalıyor 220 km. sanayiye de güvenemiyorum. toyotanın kendi ürünleri var onlar faydalı olurmu acaba carbon clean yerini tutar mı. kullanan varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Aralık 26, 2013, 16:25:47 »
herhalde herkes sorunu çözdü. ben çözemedim. carbon clean yaptırdım yine aynı bi değişme yok. bujilere baktırdım bi tanesinin çevresi  baya bi is oluşmuş ama sağlam dedi usta. bobine de sağlam dedi. arıza ışığı da yanmıyor, bilg. bağladı yine bişey yok. egzoz çıkış ağzının çevresinde de var islenme. egzozdan da par par par diye değişik bi ses geliyor. sanki bi şeyde zorlanıyor gibi. bu sarsıntı neden olur bi çaresi yok galiba. servise sordum elinde bobin yokmuş denemek için. timming ayarı gibi bişey varmış ancak o da otomatik ayarlanıyormuş. dışardan ayarlama olmuyormuş. rölanti ayarı da öyle otomatik miş. egzozcuya baktırdım bişey yok dedi. gidecek tek yer otopazarı galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Aralık 26, 2013, 18:14:02 »
Aracınızın rölanti dışında bir sorunu var mı acaba? Bence böyle bir sebepten dolayı böylesine rahat, konforlu, dayanıklı ve daha birçok açıdan diğer araçlara fark atabilecek bir aracı elden çıkarmaya çalışmak pek mantıklı değil. Benim aracım da rölantide titriyor. Sorsanız forumdaki T25 Avensis sahiplerinin çoğu aynı sorundan muzdariptirler. Demekki sizin aracınıza özel bir durum değil bu. Bu araçların genelinde olan bir sorun. Peki bu sorundan dolayı yolda bıraktığı vs. oldu mu? Bende olmadı. Aracınızı sevin bence. İşim gereği piyasadaki birçok arabaya bindim, kullandım. Emin olun birçok kişinin özendiği, piyasada çok tutulan birçok marka ve modelde Avensis'teki rahatlığı, konforu ve dayanıklılığı bulamazsınız. Bulsanız bile en az 2 katı fazla ödemeniz gerekir. Çünkü bu donanımda ve fiyat aralığında piyasada fazla araç yok. Bence aracınızdan bu kadar kolay vazgeçmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 02, 2014, 23:44:38 »
geçmiş olsun. bence önce kompresyon ölçümü yaptırın. sanayi de de yaptırabilirsiniz. bu daha ucuz. sonuca göre carbon clean yaptırın yada daha kötüsü sibop değişimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Mart 09, 2014, 17:37:29 »
Araç Lpg'liydi değil mi?
2008 Avensis 2.0 Elegant A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 16, 2020, 11:48:10 »
Bir arkadaşın aracıda titriyormuş buradaki deneyimleri anlatacam inşaallah faydası olur.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.