0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu carbon clean işlemini bende yaptırabilirmiyim acaba okudum ne işe yaradığını aracım 2006 avensis 60.000 km de arkadaşlar
Yok öyle birşey Gözden kaçması çok normal. Biraz önce arabaya bindim sesi ve çekişi çok değişti. Ayrıca iki üç noktadan tıkırtıyı kestiğim için çok keyifliyim şuanda.
Bu yaşta ve km'de ki araca Carbon Clean şimdilik gerekmez, her 5.000km'de bir Injector Cleaner başlayın.
Tekin Bey,Benim araç 160.000 km de. Yaptırsak faydası görülebilirmi?
Carbon clean için diğer forumlarda hem iyi hem kötü konuşuluyor. Kimisi 160 bindeki araç için hiç yapılmadıysa yaptırma kimisi de 40 binde bir yaptır diyen var.
Tolga bir carbon clean muhabettidir gidiyor ne bu? bende de rolantide 4 şiddetinde sallanmaya başladık. 100 d/d arttırdığımda rolantiyi geçiyor. Sebebini bulda beni uğraştırma.Gerçi 160 bin bakımına az kaldı .Şimdi servise gitsem söylesem tüpten diyecekler sinir olcam.Sen bak bir neymiş neyin nesiymiş. Bu arada yakın bir yerde böyle bir avensisci arkadaş iyi oldu. Buluşmada konuşulacak konu 2 oldu
Bugün buji ve buji aralıklarını kontrol ettirdim onlar normal çıktı. Gaz kelebeğini temizlettim ama bir ayarsızlık oldu şuan 1000 devirde çalışıyor P ve N konumunda ( Normalde 700 de duruyordu) . Haliyle de titremiyor araç böyle çok güzel ama yüksek. 2 - 3 güne kadar düzelmez ise devire tekrar baktıracağım o titreme sıkıntımı bulacağım.
Allah keyfinizi bozmasın.
Hava filtresi orjinal mi? yerine tam oturuyor mu? filtreden sonraki hava kanal boru kelepçeleri sıkı mı? emme manifoldu plastik ise ayrılma gibi bir şey söz konusu mu? döküm ise çatlak var mı? egzost manifoldunda çatlak var mı? emme ve egzost manifoldları metal contaları kaçağı kontrolü? egzost manifold tek boğaz içindeki metal conta kaçak var mı? egzost sisteminizde delik, çürük kontrolü? (en önemlilerinden) Motor üstünde bulunan havalandırma hortumu tekrar emme manifolduna veya o tarz bir yerden giriş yapar, o hortum üzerinde tek yönlü ve numaralı deliğe sahip plastik yuvarlak bir check-valf bulunur, bu check-valf sıcaktan eridiyse içindeki delik çapı büyür/küçülür ve rölantide aşırı düşüklük/yükseklik veya dengesizlik meydana getirebilir, kontrolü?
Tolga Boğaz kelebeğini temizletince devirn 1000 hatta 1200 lere çıkması çok normal 100 150 km civarında eski haline döner