Gönderen Konu: avensisin kronik sorunları  (Okunma sayısı 40752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: avensisin kronik sorunları
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2012, 21:58:06 »
Yok satmak istediğim zaman için demiştim:) Araç senin tabii.Ah ah keşke vaktim olsa Kerem'cim pazar dahil çalışıyorum vallaha.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2012, 21:58:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2012, 22:01:51 »
bahsettiklerinizden 2 sini yaşıyorum göğüsten gelen ses ve debriyaj gıcırdaması göğüsten gelen ses havaların ısınmasıyla kendi kendine geçti.kışın çok fazla geliyordu ama şimdi zerre ses yok.
debriyajıda arada w40 la temizliyorum .
ama bunlar kronik sorun değil
bende daha önce vectra ve passat vardı belirli dönemlerde onlarında debriyajlarından gıcırtı geliyordu. passatın ön göğüs ve teyp çevresi sı zırıldıyordu opelin sert süspansiyonu yüzünden her yeri zırıldıyordu. hele vectra kullananlar bilir koltuk gıcırdaması adamı deli ederdi.
arkadaşımda s600l var onun göğüste de tıkırtılar geliyor. yani bunlar tüm marka araçlarda olan sorunlar. debriyaj balatasına gelince valeo taktırmasaydınız keşkevaleo 120 tl aisin 250 tl mutlaka arada fark vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2012, 22:13:54 »
Bu arada İzmir buluşmasında abi seni ve Çetin abi seni de görmek isteriz.

Kardeşim, gelebilmeyi isterdim fakat bu aralar işler karışık, gönüller bir olsun yeterki.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2012, 01:19:06 »
bahsettiklerinizden 2 sini yaşıyorum göğüsten gelen ses ve debriyaj gıcırdaması göğüsten gelen ses havaların ısınmasıyla kendi kendine geçti.kışın çok fazla geliyordu ama şimdi zerre ses yok.
debriyajıda arada w40 la temizliyorum .
ama bunlar kronik sorun değil
bende daha önce vectra ve passat vardı belirli dönemlerde onlarında debriyajlarından gıcırtı geliyordu. passatın ön göğüs ve teyp çevresi sı zırıldıyordu opelin sert süspansiyonu yüzünden her yeri zırıldıyordu. hele vectra kullananlar bilir koltuk gıcırdaması adamı deli ederdi.
arkadaşımda s600l var onun göğüste de tıkırtılar geliyor. yani bunlar tüm marka araçlarda olan sorunlar. debriyaj balatasına gelince valeo taktırmasaydınız keşkevaleo 120 tl aisin 250 tl mutlaka arada fark vardır.

Valeo ben taktırmadım aracım daha 62.000 km de zaten aracın üzerinde fabrika çıkışı geliyor Valeo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2012, 01:21:21 »
Sebahattin bey aracı değiştirmek için kendinize kılıf aramayın :)))

Aracımı değiştirirsem gene avensis alıcam ama makyajlı bu sorunların bir çoğu makyajlılarda yok yani 2007-2009  büyük konışmıyım ama yeni kasa avensis almam zaten 2009 yeni kasayı ilk gördüğümde çok üzülmüştüm artık avensis alamıycam diye  :(

bir ara bulmuştum burda eczacı bir esnaf arkadaş 2009 makyajlı avensis 32000 km de 36 milyara ya veriodu hatasız borcu vardı benim arabayada 32.000 veren vardı sonra eczacı arkadaş bir yerden borç bulmuş satmaktan vazgeçti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2012, 01:53:19 »
Valeo ben taktırmadım aracım daha 62.000 km de zaten aracın üzerinde fabrika çıkışı geliyor Valeo
62 binde neden değiştirdiniz ki benim aracım 80.000 de henüz bir problem yada şikayetim yok sadece pedal sert o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2012, 02:17:58 »
2008 model 1.6 elegant...

1. debriyaja basildiginda gelen sesden dolayi debriyaj ust merkezi degisti. (extra garanti oldugundan servisde ucretsiz degisti)

2. fren kaliperlerinden gelen ses, stabilize yolda cok rahat duyuluyor. (extra garantiye girmiyormus, degisim yapmadilar sadece duzeltici islem yapildi)

3. hava soguk oldugunda konsoldan gelen sesler. hava isindiginda ya da araba isindiginda ses kesiliyor.  :)
    gerci istanbulun bu berbat yollarinda konsolundan ses gelmeyen arac varmidir acaba???

butun bu problemler avensisin kronik problemleri gibi gozukuyor. biri, ikisi yada daha fazlasi butun avensislerde mevcut bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Nisan 15, 2012, 06:39:23 »
2008 model 1.6 elegant...

1. debriyaja basildiginda gelen sesden dolayi debriyaj ust merkezi degisti. (extra garanti oldugundan servisde ucretsiz degisti)

2. fren kaliperlerinden gelen ses, stabilize yolda cok rahat duyuluyor. (extra garantiye girmiyormus, degisim yapmadilar sadece duzeltici islem yapildi)

3. hava soguk oldugunda konsoldan gelen sesler. hava isindiginda ya da araba isindiginda ses kesiliyor.  :)
    gerci istanbulun bu berbat yollarinda konsolundan ses gelmeyen arac varmidir acaba???

butun bu problemler avensisin kronik problemleri gibi gozukuyor. biri, ikisi yada daha fazlasi butun avensislerde mevcut bence...

bu kronik problemlere ben razıyım, başka problemleri var mı?
kronik problem, tamir edilemeyen, tamir edilse de nükseden (tekrar eden) problemlerdir,
lütfen kimse yanlış anlamasın ama bu yazılan problemler hem düşük maliyet ile çözümü olan hem de nüksetmeyen problemlerdir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 15, 2012, 19:43:37 »
Çetin bey,

baslik da kronikden kastimiz tekrarlayan arizalardan ziyade butun avensislerde olusan ortak problemler degilmidir ? buyuk yada kucuk, cozumleri ucuz yada pahali bu problemlerin hemen hemen hepsi butun avensislerde mevcut degilmidir?

2006 ve oncesi avensislerde gorulen far problemi ucuz halledilebilen bir problemmidir ki defalarca bu probleme cozum arayan arkadaslar baslik acmislardir ?

bizde biliyoruz ki bu sesler tabiki, duymazden gelinebilir. binince arabaya acarsiniz teybin sesini biraz hicbir seside duymazsiniz. ama sonucta oradan ses geldigini hepimiz biliriz.

sizce burada paylasilanlar avensisi diger araclara gore problemli bir arac olarak mi gosteriyor ??

yaklasik 18 aydir bu araca sahibim ve periyodik bakimlar disinda sadece bir kez debriyaj sesinden dolayi servise gittim. bana gore bu arac kullandigim onceki araclara gore on kat daha problemsiz bir arac. butun araclar avensis gibi olsa tamirciler ac kalir derim ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #29 : Nisan 16, 2012, 00:02:40 »
Çetin bey,

baslik da kronikden kastimiz tekrarlayan arizalardan ziyade butun avensislerde olusan ortak problemler degilmidir ? buyuk yada kucuk, cozumleri ucuz yada pahali bu problemlerin hemen hemen hepsi butun avensislerde mevcut degilmidir?

2006 ve oncesi avensislerde gorulen far problemi ucuz halledilebilen bir problemmidir ki defalarca bu probleme cozum arayan arkadaslar baslik acmislardir ?

bizde biliyoruz ki bu sesler tabiki, duymazden gelinebilir. binince arabaya acarsiniz teybin sesini biraz hicbir seside duymazsiniz. ama sonucta oradan ses geldigini hepimiz biliriz.

sizce burada paylasilanlar avensisi diger araclara gore problemli bir arac olarak mi gosteriyor ??

yaklasik 18 aydir bu araca sahibim ve periyodik bakimlar disinda sadece bir kez debriyaj sesinden dolayi servise gittim. bana gore bu arac kullandigim onceki araclara gore on kat daha problemsiz bir arac. butun araclar avensis gibi olsa tamirciler ac kalir derim ben.

Murat bey;
Kronik: Süreğen, Uzun süredir bir çözüm getirilmemiş (TDK güncel sözlüğünde) olarak açıklanmıştır.
(kaynak: http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.4f8b309c4f0865.90889700)

Kullandığınız kelimelere farklı anlamlar yüklemezseniz yazdıklarınızı herkes daha kolay ve doğru olarak anlayacaktır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 16, 2012, 00:20:32 »
0 2004 Avensis 1.6 ile yaklaşık 140.000km'de satana kadar yaşadığım problem olarak aklımda kalan,

-Arka süspansiyonda 2 denge kolu var,onlar değişti 70-80 bin gibi.
-Orta konsolda gıcırtı gelirdi ama kışın ilk bindiğimizde,o da şu anda çoğu arabada var
-Arabayı yeni aldığımızda arka camdan tıkırtı geliyordu.Camı değiştirdiler,münferit bir vaka.
-Devir düşmesi,rölanti düşüklüğü tarzı bir problem filan kesinlikle yoktu.Araba 0'ından daha iyi gidip daha da az yakıyordu.
-Ön takımda tamamen orjinaldi.Debriyaj balatası da aynı şekilde.
-Radyo frekanslarını iyi alamazdı,en sevmediğim arızası buydu.

Yani toparlarsak, bu arabaya problemli demek ayıp olur kanaatindeyim.Ama ufak tefek sıkıntıları var,onlarda belli zaten.Bu modellerde bazı çok marka araçlar şu anda motor,şanzıman yaptırıyor.O bakımdan, fazla kafanıza takmadan keyifle binin aracınıza :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 16, 2012, 01:38:58 »
62 binde neden değiştirdiniz ki benim aracım 80.000 de henüz bir problem yada şikayetim yok sadece pedal sert o kadar

baskı balatayı değiştirmedim.. aracın üzerindeki baskı balata orjinal fabrika çıkışı baskı balata oda zaten valeo oluyor yani fabrikadan çıkan avensisin baskı balatası valeo marka

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 16, 2012, 01:44:17 »
baskı balatayı değiştirmedim.. aracın üzerindeki baskı balata orjinal fabrika çıkışı baskı balata oda zaten valeo oluyor yani fabrikadan çıkan avensisin baskı balatası valeo marka

allah allah benimde 80.000 kmde baskı değişmedi bende hiç silkeleme sallantı vs hiç problem yok acaba benim baskı aisin mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 16, 2012, 10:24:25 »
allah allah benimde 80.000 kmde baskı değişmedi bende hiç silkeleme sallantı vs hiç problem yok acaba benim baskı aisin mi

1.vites 30 km ile giderken örneğin e-5 trafiğinde ayağını gazdan çektiğinizde araç eğer rahatça akıyorsa ufak ufak böle silkelenme yapmıyorsa sıkıntınız yok demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 18, 2012, 16:08:46 »
Sabahattin Bey, aracımız 2008 Elegant. 50 binde yaklaşık.  Bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbirisi -hamdolsun- bizde yok. Arkadaşların ifade ettikleri gibi münerit meseleler olabilir bunlar. Sadece xenon farlardaki aydınlatma meselesi ''kronik'' etiketini hakediyor. Bunun da dayanağı, aracı alırken yaptığımız konuşma sırasında yetkili servis müdürünün bu yöndeki ifadeleridir. Garanti kapsamında her iki farı da değiştirdiklerini söylemişti. Onun haricinde avensislerin ''kronik'' olarak ifade edilebilecek genel bir arızası bulunmadığı kanaatindeyim.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 18, 2012, 16:24:47 »
Araçla ilgili sıkıntılarımı sıralayacak olursam;
*Park yeri sıkıntısı çekiyorum. (Malum 4m 64 cm X 1m 76cm boyutları)
*Yıkadıkan sonra tavanını kurulamakta zorluk yaşıyorum. (Her iki taraftan da silmeme rağmen ortada bir şerit kalıyor)
*Kaskosu bana pahalı geliyor. (%30 indirimli 900 TL Groupama)
*Döşemeler açık renk olduğu için her su damlası iz bırakıyor.
*Çok soğuk havalarda (-10, -15 gibi) bagaj kapağı açma mekanizması çok zor çalışıyor.
* ...
Allah başka sıkıntı vermesin kimseye duası ile burada noktalıyorum. İnşallah mesajımız alınmıştır.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 18, 2012, 16:37:23 »
Sabahattin Bey, aracımız 2008 Elegant. 50 binde yaklaşık.  Bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbirisi -hamdolsun- bizde yok. Arkadaşların ifade ettikleri gibi münerit meseleler olabilir bunlar. Sadece xenon farlardaki aydınlatma meselesi ''kronik'' etiketini hakediyor. Bunun da dayanağı, aracı alırken yaptığımız konuşma sırasında yetkili servis müdürünün bu yöndeki ifadeleridir. Garanti kapsamında her iki farı da değiştirdiklerini söylemişti. Onun haricinde avensislerin ''kronik'' olarak ifade edilebilecek genel bir arızası bulunmadığı kanaatindeyim.

Daha öncede söylemiştim bu sorunların bir çoğu makyajlı kasalarda 2007-2009 giderildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #37 : Nisan 19, 2012, 00:51:44 »
Araçla ilgili sıkıntılarımı sıralayacak olursam;
*Park yeri sıkıntısı çekiyorum. (Malum 4m 64 cm X 1m 76cm boyutları)
*Yıkadıkan sonra tavanını kurulamakta zorluk yaşıyorum. (Her iki taraftan da silmeme rağmen ortada bir şerit kalıyor)
*Kaskosu bana pahalı geliyor. (%30 indirimli 900 TL Groupama)
*Döşemeler açık renk olduğu için her su damlası iz bırakıyor.
*Çok soğuk havalarda (-10, -15 gibi) bagaj kapağı açma mekanizması çok zor çalışıyor.
* ...
Allah başka sıkıntı vermesin kimseye duası ile burada noktalıyorum. İnşallah mesajımız alınmıştır.

Benim sıkıntılarım da sizinkine benzer sıkıntılar, Umarım başka sıkıntılarımız olmaz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 19, 2012, 09:36:18 »
Böyle sıkıntılara can kurban.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #39 : Nisan 19, 2012, 12:03:03 »
merhaba ,

Benim de 2006 70.000 km'deki aracımdan benzer sıkıntılarım var. Ön göğüsten gelen ses, debriyaj bedalı gıcırtısı.  Dün arabanın 70.000 bakımını Toyota Beykoz'da yaptırdım şimdilik sorunlar giderildi.

Bazen yeni kasa ile değiştireyim diyorum hatta bugün aradım benim araca takasta 25-26 bin TL veriyorlar (ilk sahibiyim). Yeni kasa için yaklaşık 37-38 bin TL vermek de ne kadar mantıklı bilemiyoroum... Bir de araçtan memnunken...

Esas sorunum yakalış 2-3 yıl önce giden yol bilgisayarım. Halen çözümünü bulamadım... Gerçi çok da aramıyorum ama orada kapalı durması da hoş olmuyor...  1200 TL'de verim yenisini almak zor geliyor ki yine bozulabilir... Bu konuda bir çözüm önerisi olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2006 Avensis 1.6 Comfort Kuzey Gri | İstanbul

Bilgi paylaştıkça artar . . .