Gönderen Konu: Engelli Arabası Almışım Haberim Yok  (Okunma sayısı 10100 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d otomatik 2008
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Engelli Arabası Almışım Haberim Yok
« : Nisan 12, 2012, 11:23:24 »
Arkadaşlar bu sabah vergi dairesinden bir telefon aldım ve arabamın ilk sahibinin engelli olduğu ve arabayı aldıktan sonra 5 yıl satamayacağı ve satarsada ötv indirimli olduğu için ötv yi ödeyip satabileceğini ama ödenen bir ötv vergisinin bildiren yazı olmadığı için bana sen engellimisin dediler bende hayır dedim benden öncekide ve ondan öncekide engelli değilmiş bu durumda kim sorumlu ve bundan ne çıkar ben zarar görürmüyüm sizce bir bilgisi olan varmı SAYGILAR :( :( :( :(

Edit --- Başlıkta Büyük/küçük harf düzeltmesi

Toyota Club Türkiye

Engelli Arabası Almışım Haberim Yok
« : Nisan 12, 2012, 11:23:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Engelli Arabası Almışım Haberim Yok
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2012, 16:18:56 »
Ali Bey, emin değilim ama aracın ilk sahibi engelli şahısın aracını satışında buna dikkat edilmesi gerekirdi. Dolayısıyla bundan dolayı siz kesinlikle sorumlu tutulamazsınız.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2012, 16:54:41 »
bende öyle düşünüyorum ama insanın aklına kılçık düşüyor ister istemez hatta arabayı satmayı bile düşünüyorum !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2012, 16:56:35 »
Ali abi benim araç ruhsatta engelli alırken ötv ve mtv muafiyetli aldık .
Ruhsatta hacizlidir ötv ödenmeden satılamaz yazıyor dolayısıyla ben şu an aracımı ötv ödemeden satamam demek istediğim sizin aracın ilk sahibi satmadan önce ötv sini ve ödemediği mtv leri mutlaka ödemiştir vergi dairesine gidip sorgulatın eğer ödenmemişse servis kayıtlarından ilk sahibini bulup ödediğine dair bir belge olup olmadığını sorun bazen bu gibi kurumlarda yanlışlıklar oluyor çünkü .

Bu arada ötv gerçekten ödenmemiş ise ilk sahibi ödemekle yükümlü ama araç el değiştirdiği için herhangi bir sorun olur mu bilmiyorum peşini bırakmayın ve araştırın çünkü az bir para değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2012, 17:07:03 »
peki anladım mahmut kardeş ilk sahibini araştırayım bakalım ne çıkacak ama ister istemez satış yapamaması gerekiyor satış yaptıysada ödetmişlerdir yada başka sıfır arabamı aldı yoksa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2012, 17:20:50 »
peki anladım mahmut kardeş ilk sahibini araştırayım bakalım ne çıkacak ama ister istemez satış yapamaması gerekiyor satış yaptıysada ödetmişlerdir yada başka sıfır arabamı aldı yoksa

Ali abi ruhsatta net şekilde hacizlidir ötv ödenmeden satılamaz yazıyor. Nasıl kredi ile araç alındı mı banka rehin koyuyor satamıyorsunuz bunuda ötv ödenmeden veya 5 yıl dolmadan satamıyorsunuz rehini koyanda vergi dairesi gözüküyor .

Engelli olarak alınmış bir aracı sahibi ötv ödemeden kesinlikle satamaz satarsa devrini yapamaz mutlaka ödemiştir ama siz yine araştırın kafanız rahat kalsın bende tam olarak bilgi sahibi değilim çünkü .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2012, 17:22:49 »
Engelli birinin 2. bir aracı engelli indirimi ile alması içinde aracının ya hurdaya çıkması lazım yada ilk aldığı aracın tescil tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi lazım ilk aldığı aracın ötv si ödensede 2. bir aracı 5 yıl geçmeden alamaz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2012, 17:28:52 »
Engelli birinin 2. bir aracı engelli indirimi ile alması içinde aracının ya hurdaya çıkması lazım yada ilk aldığı aracın tescil tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi lazım ilk aldığı aracın ötv si ödensede 2. bir aracı 5 yıl geçmeden alamaz .

Bende bu şekilde biliyorum.. muhtemelen araç devri yapılırken bu vergiler geri ödenmiştir. siz en iyisi aracın ilk sahibini bulup sorup. yoksa diğer türlü hukuksal boyuttada korunmazsınız. trafik siciline bu tür olaylar işlendiğinden ötürü iyi niyet aranmaz :(
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2012, 18:29:23 »
Ali Bey,
bence siz ayvayı yediniz
Nasıl aldınız engelli aracını yavw

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2012, 18:47:38 »
Ali Bey,
bence siz ayvayı yediniz
Nasıl aldınız engelli aracını yavw
Kemal abi yangına körükle gidiyorsunuz . :)

Şaka bir yana sanmıyorum kendisine birşey olacağını çünkü engelli bir aracın vergileri ödenmeden 5 yıl içinde devri mümkün değil çünkü vergi dairesi araca rehin koyuyor bunu e-devletten sorgulayarakta öğrenebilirsiniz hak mahrumiyetleri bölümünde yazıyor eğer orada halen rehin gözüküyorsa bir an önce bu işi çözmeye bakın eğer orada vergi dairesinin herhangi bir hakkı gözükmüyorsa sorun yoktur zaten .

Edit : E-devlet şifreniz yoksa bana plakayı özelden gönderin bakar sizi bilgilendiririm .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2012, 18:51:40 »
Öyle deme Mahmut , burası Türkiye
3. sahibinen aldığım arabanın ilk sahibine kesilmiş trafik borcunu ödettiler bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2012, 19:00:27 »
Siz arabayı ucuza mı aldınız? yada sizden önceki sahibi ne kadar kullanmış? 3-5 aysa bit yeniği var derim sizde satın gitsin. Uğraşmayın boşuna.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2012, 19:18:21 »
Öyle deme Mahmut , burası Türkiye
3. sahibinen aldığım arabanın ilk sahibine kesilmiş trafik borcunu ödettiler bana

Abi ondan diyorum ya iyice araştırıp soruştursun diye böyle birşey olması mümkün değil ama olmazda diyemiyorum .
Biz bundan 5 yıl önce 2001 model kartal aracımızı birine sattık adam devrini aldı 1 hafta sonra geldi bize 2 cezası varmış dedi ok dedik cezalar ne birisi istanbulda köprülerden kaçak geçmişiz diğeri park cezası babam şaştı kaldı adama park cezasını verdi diğer cezayıda ödemem dedi dil araba ben dahil istanbula gitmedim dedi sonra adam cezaya itiraz etti sonuç ne oldu bilmiyoruz .

Siz arabayı ucuza mı aldınız? yada sizden önceki sahibi ne kadar kullanmış? 3-5 aysa bit yeniği var derim sizde satın gitsin. Uğraşmayın boşuna.

Kerem abi ucuza alınmış olsa bile ödenmemiş vergileri ödenmeden 5 yıl içinde başka birine devredilmesi mümkün değil araca vergi dairesi tarafından rehin katılıyor çünkü o rehini kaldırması içinde ya vergilerini ödücek yada 5 yıl beklicek .

Bende istesem şimdi vergilerini ödeyip aracımı satarım ama vergilerini ödemeden satmaya kalkarsam rehin önüme çıkar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2012, 21:15:02 »
Kerem abi ucuza alınmış olsa bile ödenmemiş vergileri ödenmeden 5 yıl içinde başka birine devredilmesi mümkün değil araca vergi dairesi tarafından rehin katılıyor çünkü o rehini kaldırması içinde ya vergilerini ödücek yada 5 yıl beklicek .

Bende istesem şimdi vergilerini ödeyip aracımı satarım ama vergilerini ödemeden satmaya kalkarsam rehin önüme çıkar .

Mahmut 5 yıl sonra satarken engelli aracı olara mı satıyorsun normal mi? Normal se aldığın fiyata satarsın valla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2012, 21:21:12 »
arkadaşlar normal değerinde aldım hatta takas yaptım ve ben 5. sahibiyim aracın ve benden önceki arkadaş 3 kez 6 aylık vergi borcunu zamanında ödemiş bir sorun çıkmamış ve bana vergi sairesinden söylenen ödemiş tir yoksa satış yapılamaz ama o ödediğine ait evrak elimize ulaşmamış dedi ve araştırmak için beni ve benden önceki sahiplerini araştırıyolar evrakta ve emniyette haciz yada vs sorun görünmüyor kemal bey eğer siz sattığınız arabanın size ait olmayan borcunu ödediyseniz o sizin sorununuz benim bir arkadaşada aynı cezadan geldi geri iade ederek satış sözleşmesinin fotokobisini gönderek işi çözdü ve cezayı ödemedi.
ilk sahibini araştırıyorum kim öğrenip irtibat kuracağım bakalım neymiş.. ;) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2012, 21:23:06 »
Mehmet 5 yıl sonra satarken engelli aracı olara mı satıyorsun normal mi? Normal se aldığın fiyata satarsın valla..

Kerem abi ismim Mahmut . :)

Abi 5 yıl geçtikten sonra normal vergisi ödenmiş gibi satabiliyorsun dediğiniz gibi aldığınız fiyata hatta daha yüksek bir fiyata satabilirsiniz ben aracı 36000 ne aldım araç fiyatı 32000 tl üzerinde 4000 tl aksesuar var şu an aksesuarsızları 45000 civarı .

Bu arada benim araçta özel tertibat yok ve manuel vites plakalarıda normal yaptım yalnız belirteyim yeni yasaya göre engelli plakalar kalktı zaten ondan plakaları normale çevirdim bide aracım babamın ismine ve ona hizmet ediyor yani okuyanlar sanmasın ki engelli birinin hakkını yiyorum ah keşke böyle birşey olmasaydıda vergisini ödüyerek alsaydık . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2012, 21:27:35 »

Abi 5 yıl geçtikten sonra normal vergisi ödenmiş gibi satabiliyorsun dediğiniz gibi aldığınız fiyata hatta daha yüksek bir fiyata satabilirsiniz ben aracı 36000 ne aldım araç fiyatı 32000 tl üzerinde 4000 tl aksesuar var şu an aksesuarsızları 45000 civarı .

Bu arada benim araçta özel tertibat yok ve manuel vites plakalarıda normal yaptım yalnız belirteyim yeni yasaya göre engelli plakalar kalktı zaten ondan plakaları normale çevirdim bide aracım babamın ismine ve ona hizmet ediyor yani okuyanlar sanmasın ki engelli birinin hakkını yiyorum ah keşke böyle birşey olmasaydıda vergisini ödüyerek alsaydık . :(
Keşke olmasaydı.Ama bir şeye sevindim.Mahmut genç ve sağlıklısın bunu öğrenmiş oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2012, 21:29:26 »
genç ve yakışıklı arkadaşlarım ne ruhsatta ne plakada hiç bir yerde engelli ibaresi geçmiyor o ilk sahibinden kaynaklanıyor ve eğer ödenmemişse beni bağlarmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2012, 21:31:53 »

Mahmut kusura bakma dalgınlığıma ver..
Mesajına yorum yapamayacağım tek diyeceğim şey.. keşke :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2012, 21:32:44 »
genç ve yakışıklı arkadaşlarım ne ruhsatta ne plakada hiç bir yerde engelli ibaresi geçmiyor o ilk sahibinden kaynaklanıyor ve eğer ödenmemişse beni bağlarmı ?
Karışık bir konu.Trafiğe sorup durumu araştırmanız lazım.Aracın belgeleriyle ilgili bir sorun var gibi.Ya da maliyedeki bilgi hatalı.