0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
peki anladım mahmut kardeş ilk sahibini araştırayım bakalım ne çıkacak ama ister istemez satış yapamaması gerekiyor satış yaptıysada ödetmişlerdir yada başka sıfır arabamı aldı yoksa
Engelli birinin 2. bir aracı engelli indirimi ile alması içinde aracının ya hurdaya çıkması lazım yada ilk aldığı aracın tescil tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi lazım ilk aldığı aracın ötv si ödensede 2. bir aracı 5 yıl geçmeden alamaz .
Ali Bey,bence siz ayvayı yedinizNasıl aldınız engelli aracını yavw
Öyle deme Mahmut , burası Türkiye3. sahibinen aldığım arabanın ilk sahibine kesilmiş trafik borcunu ödettiler bana
Siz arabayı ucuza mı aldınız? yada sizden önceki sahibi ne kadar kullanmış? 3-5 aysa bit yeniği var derim sizde satın gitsin. Uğraşmayın boşuna.
Kerem abi ucuza alınmış olsa bile ödenmemiş vergileri ödenmeden 5 yıl içinde başka birine devredilmesi mümkün değil araca vergi dairesi tarafından rehin katılıyor çünkü o rehini kaldırması içinde ya vergilerini ödücek yada 5 yıl beklicek . Bende istesem şimdi vergilerini ödeyip aracımı satarım ama vergilerini ödemeden satmaya kalkarsam rehin önüme çıkar .
Mehmet 5 yıl sonra satarken engelli aracı olara mı satıyorsun normal mi? Normal se aldığın fiyata satarsın valla..
Kerem abi ismim Mahmut . Abi 5 yıl geçtikten sonra normal vergisi ödenmiş gibi satabiliyorsun dediğiniz gibi aldığınız fiyata hatta daha yüksek bir fiyata satabilirsiniz ben aracı 36000 ne aldım araç fiyatı 32000 tl üzerinde 4000 tl aksesuar var şu an aksesuarsızları 45000 civarı .Bu arada benim araçta özel tertibat yok ve manuel vites plakalarıda normal yaptım yalnız belirteyim yeni yasaya göre engelli plakalar kalktı zaten ondan plakaları normale çevirdim bide aracım babamın ismine ve ona hizmet ediyor yani okuyanlar sanmasın ki engelli birinin hakkını yiyorum ah keşke böyle birşey olmasaydıda vergisini ödüyerek alsaydık .
genç ve yakışıklı arkadaşlarım ne ruhsatta ne plakada hiç bir yerde engelli ibaresi geçmiyor o ilk sahibinden kaynaklanıyor ve eğer ödenmemişse beni bağlarmı ?