Gönderen Konu: Engelli Arabası Almışım Haberim Yok  (Okunma sayısı 9635 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Engelli Arabası Almışım Haberim Yok
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2012, 21:36:00 »
Keşke olmasaydı.Ama bir şeye sevindim.Mahmut genç ve sağlıklısın bunu öğrenmiş oldum.

Allaha şükür abi .

genç ve yakışıklı arkadaşlarım ne ruhsatta ne plakada hiç bir yerde engelli ibaresi geçmiyor o ilk sahibinden kaynaklanıyor ve eğer ödenmemişse beni bağlarmı ?

Ali abi vergisi %99 ödenmiştir ödenmemiş olsa dediğim gibi devirde rehin engeli ile karşılaşılırdı . Böyle birşeyi senden istemelerinin sebebide vergi dairesinde bir yanlışlık olmuştur ondandır sen yinede aracın ilk sahibini servis kayıtlarından bulabilirsen ara bir konuş belki vergiyi yatırdığına dair makbuz elindedir .

Mahmut kusura bakma dalgınlığıma ver..
Mesajına yorum yapamayacağım tek diyeceğim şey.. keşke :(

Önemli değil abi tek sorunumuz bu olur inşallah .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2012, 21:36:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d otomatik 2008
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2012, 21:38:17 »
aracı almadan trafiğe sordum hiç bir sıkıntı yoktu ama maliyede bir karışıklık yada ödenmeyen bir cergi var ama ödenmeden aracın satılmış olması garip 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2012, 21:39:59 »
aracı almadan trafiğe sordum hiç bir sıkıntı yoktu ama maliyede bir karışıklık yada ödenmeyen bir cergi var ama ödenmeden aracın satılmış olması garip 
Maliyede bir hata vardır.İnşallah düzelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2012, 21:40:49 »
inşallah arkadaşlar çok kafama takılıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2012, 21:41:09 »

Abi sana bir soru soracam kredisi bitmemiş bir aracın başka birine devri mümkün mü ?

Sadece evet veya hayır deyin yeter .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2012, 21:44:17 »
hayır satış yapılamaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2012, 22:01:52 »
hayır satış yapılamaz

Aynı şekilde engelli indirimi ile alınmış aracında satışı yapılamaz neden derseniz araca kredi veren kurum araç el değiştirmesin diye başvurduğu yöntem araca rehin katmaktır vergi daireside engelli araçlara rehin katıyor 5 yıl geçtikten sonra bile gidip hemen satamıyorsunuz önce vergi dairesine gidip bir dilekçe veriyorsunuz sebebi ise 5 yıldan sonra araçta halen mtv muafiyeti oluyor ve sahibi aracı satarken o muafiyeti öncelikle kaldırmalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 13, 2012, 22:17:29 »
Abi sana bir soru soracam kredisi bitmemiş bir aracın başka birine devri mümkün mü ?

Sadece evet veya hayır deyin yeter .
krediyi bankada kapatıp hemen rehini kaldırmazsanız satış mümkün değil.sabah krediyi kapatıp ertesi sabah satarsınız.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #28 : Nisan 13, 2012, 22:24:12 »
krediyi bankada kapatıp hemen rehini kaldırmazsanız satış mümkün değil.sabah krediyi kapatıp ertesi sabah satarsınız.

Yusuf abi biliyorum . :)

Ben bu soruyu Ali abi daha önce engelli arabası almış ve vergisinin ödenmediği şüphesi var ama bunun mümkün olmucağını anlatmak için sormuştum . Aynı şekilde engelli bir aracıda 5 yıl önce satabilmek için aracı alırken ve kullanırken ödemediğiniz vergileri ödemeniz lazım .

Çünkü vergi direleride engelli araçların 5 yıldan önce başka birine satışını engellemek için araca rehin koyuyor . Ola ki bir yanlışlık oldu engelli araç alan biri aracı 5 yıl dolmadan başkasına sattı burada sorumluluklar aracın ilk sahibi ile ilgili vergi dairesindedir sonuçta alıcı nereden bilecek engelli aracı aldığını .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 13, 2012, 22:31:20 »
Aynı gün rehini noterden kaldırıp aracımı sattım artık hızlandı.. 24 saate gerek kalmadı.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 15, 2012, 12:03:03 »
arkadaşlar gene ben :)) aracı bu gün tarafik polisi bir arkadaşla görüştüm ve araştırdık herhangi bri olumsuz kötü bişeye rastlamadık ama birinci sahibinin tel numarasını bulamadık adresi var adı soyadı o kadar birde tc si var buna nasıl ulaşırım sizce Saygılar ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 15, 2012, 13:34:40 »
arkadaşlar gene ben :)) aracı bu gün tarafik polisi bir arkadaşla görüştüm ve araştırdık herhangi bri olumsuz kötü birşeye rastlamadık ama birinci sahibinin tel numarasını bulamadık adresi var adı soyadı o kadar birde tc si var buna nasıl ulaşırım sizce Saygılar ....

Geçmiş olsun Ali Bey.
İlginç bir tecrübe yaşıyorsunuz.
Ama bu durum genelde vergi dairesinde kayda alınmamış dekontlardan kaynaklanıyor.
Eğer vergi borcu bankadan ödendiyse, banka ya dekontu göndermiyor ya da vergi dairesi memurlarının kayda almamasından kaynaklanıyor.

İlk sahibinin TC'si biliniyorsa nüfus müdürlüğünden adresi temin edilebilir, belki telefonu da...
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #32 : Nisan 15, 2012, 17:53:46 »
arkadaşlar gene ben :)) aracı bu gün tarafik polisi bir arkadaşla görüştüm ve araştırdık herhangi bri olumsuz kötü birşeye rastlamadık ama birinci sahibinin tel numarasını bulamadık adresi var adı soyadı o kadar birde tc si var buna nasıl ulaşırım sizce Saygılar ....

Ali abi geçmiş olsun herhangi bir olumsuzluk olmadığına sevindim ilk sahibinin adresi ve tc si varsa telefonunu türk telekomdan bir şekilde temin edebilirsiniz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 15, 2012, 21:44:15 »
Ali abi geçmiş olsun herhangi bir olumsuzluk olmadığına sevindim ilk sahibinin adresi ve tc si varsa telefonunu türk telekomdan bir şekilde temin edebilirsiniz .

Hiç olmazsa 11811 gibi numaralar pahalı olabilir ama tüm operatörlerden cebini öğrenirsiniz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 15, 2012, 22:22:07 »
Ali Bey,
bence siz ayvayı yediniz
Nasıl aldınız engelli aracını yavw

arkadaşlar normal değerinde aldım hatta takas yaptım ve ben 5. sahibiyim aracın ve benden önceki arkadaş 3 kez 6 aylık vergi borcunu zamanında ödemiş bir sorun çıkmamış ve bana vergi sairesinden söylenen ödemiş tir yoksa satış yapılamaz ama o ödediğine ait evrak elimize ulaşmamış dedi ve araştırmak için beni ve benden önceki sahiplerini araştırıyolar evrakta ve emniyette haciz yada vs sorun görünmüyor kemal bey eğer siz sattığınız arabanın size ait olmayan borcunu ödediyseniz o sizin sorununuz benim bir arkadaşada aynı cezadan geldi geri iade ederek satış sözleşmesinin fotokobisini gönderek işi çözdü ve cezayı ödemedi.
ilk sahibini araştırıyorum kim öğrenip irtibat kuracağım bakalım neymiş.. ;) ;)

Valla kemal abi forumdan seni takip ettiğim kadarıyla affına sığınarak içimden geleni söylemek isterim ki; aynı ayvayı ali beyde almış sende almışsın. Ama tadına o değil sen bakmışsın gibime geldi.
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”