0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dün akşam hürriyet gazetesinde okuduğum reklamda bmw nin 1 serisini 1600 cc dizel motorla satışa çıkardığını okudum. Geçtiğimiz aylarda dizel motorlarda işbirliğine gideceği açıklanan toyota ve bmw'nin ilk ortak motoru bu olabilir bence. Avensis ve corollada kullanılabilecek bir 1.6 dizele mi kavuşuyoruz acaba?
Evet bu motor muhtemelen toyotanında kullanacağı dizel motor olacak. Toyota bildiğim kadarı ile ilk defa yeni Auriste kullanacak bu motoru.Motorun Özellikleri:Silindir hacmi (cm3) 1598 Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) 116 / 4000 Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) 260 / 1750-2500 Yakıt tüketimi: Şehir içi (lt/100 km) 4,4 Şehir dışı (lt/100 km) 3,4 Ortalama (lt/100 km) 3,8 Co2 Emisyonu(gr/km) 99
Çok iyi bir haber kullanıcı açısından fakat yine aynı şeyleri yazıyorum;Vergi olarak artış olacak.0-100km 10.5 ise performansı o kadarda iyi değil demektir.
verilen değerlerin aerodinamik açıdan mükemmel ve ağırlık dağılımı 50:50 olan bmw için olduğunu düşünürsek aynı karbondioksit salınımı, yakıt tüketimi ve performans değerlerini toyota'da beklememek gerek.
Sercan sattığın Dizel Corollanın 0-100 kaçtı ? benim sattığım 1.6VVT-I 110HP ve 10.2sn idi yani dizel bir motor için çok başarılı bir değer bu Bu motorun Toyotaya gelmesi hiçbir satışını arttırmaz bence en azından MMT şanzımanda. manuelde iyi değerler yakalanır ancak MMT şanzımanı biran önce terketmezler ise Toyota daha çok kan kaybeder, Toyotanın bugüne kadar yaptığı en büyük hata MMT şanzımanlar.bu şanzımanla yola devam etmeye kalkarlar ise daha birçok blog sayfası web sayfası açılır MMT maduruyuz biz diye
Süper ötesi bir haber bu... Avensis'e şart...
Avensis'e değer kazandıracağı kesin.
Forumdaki konuları görebiliyorum az çok.. Avensiste 1,6 dizel yakıtı nasıl? performansı nasıl?