0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Forumdaki konuları görebiliyorum az çok.. Avensiste 1,6 dizel yakıtı nasıl? performansı nasıl?
Kesinlikle, hararetli tartışmalar çıkacaktır
Yada "Hangisini alsam?", yenilenmiş işletim sistemli 1.4 D-4D Turbo 7 ileri M/M Avensis !?
Evet bu motor muhtemelen toyotanında kullanacağı dizel motor olacak. Toyota bildiğim kadarı ile ilk defa yeni Auriste kullanacak bu motoru.Motorun Özellikleri:Silindir hacmi (cm3) 1598 Güç (bg)/Güç devir (devir/dak) 116 / 4000 Tork (Nm)/Tork devir (devir/dak) 260 / 1750-2500 Yakıt tüketimi: Şehir içi (lt/100 km) 4,4 Şehir dışı (lt/100 km) 3,4 Ortalama (lt/100 km) 3,8 Co2 Emisyonu(gr/km) 99
Arkadaşlar bu motorun toyota-bmwnin ortak geliştirdiği yada gelecekte toyotada kullanılacak motor olduğuna eminmisiniz?Ben geçen yıl otomobil dergilerinin birinde 316 d ve audi a4 ün dizel bir modelinin karşılaştırmalı testini okumuştum,yani almanya da bu motor 3 serisinde kullanılıyordu zaten.Eğer bu motorsa yazık derim,renault megane da 1.5 130 hp yi satışa sundu,ford,fiat vs.1.6 115 hp lik motorları kullanmaya başlayalı kaç yıl oldu,g.koreli markaların 1.6 140 hp yi piyasaya sürecekleri konuşuluyor
Minilerde PSA motor kullanılmıyormuydu.
Ulkemizde zaten Mini markasinin dizel seceneginde bu motor kullaniliyor. Ben de bu motorun Toyota'larda kullanilacagi konusunda emin degilim, 2 yil var daha onumuzde yeni motor uretilebilir.Ancak bu motora yazik denemez. Dusuk tuketimse eger istenen, 1.6lt dizeller arasinda en ekonomigi sehir icinde 4.4lt/100km ile bu motor. Performanssa eger istenen, 1.6lt dizeller arasinda en cevigi 0-100 km/sa hizlanma verisi 10.5 sn ile yine bu motorda. İlk sayfadaki mesajimi inceleyebilirsiniz bu konuda, tamamen suan satista olan araclarin resmi verilerinden derledim.Turkiye piyasasinda, fabrika verilerine dayanarak, en verimli 1.6lt dizel motor bu aractadir. Bence saygiyi hak eden bir muhendislik urunu.
sana naçizane bir tavsiyem olacak fabrika verilerine bu kadar bel bağlama hiçbir 1.6 dizel motor şehiriçinde 4.4 lt yakmaz bu araçların minimum ağırlığı 1200 kg ve üstü olacak uzun yol belki ama şehiriçi pratikte pek mümkün gözükmüyor
Benim anlatmak istedigim mevzu farklidir. Ben sinifinda rakiplerinden az yaktigini belirttim, diger araclarin fabrika verileriyle karsilastirarak yaptim bunu da. 4.4 lt/100km tuketir demiyorum, fabrika verisi budur ve digerlerinin fabrika verileri de bellidir.Start&stop bu aracin standart donaniminda ve EcoPower surus modu mevcut.Ve ayrica ben kendi aracimda fabrika degerlerini sehir icinde tutturabiliyorum İstanbul trafiginde, biraz ozenmek yeterli gelebiliyor. Fakat bu konumuz disindadir. Tekrar ayni seyi soyluyorum, butun araclarin "resmi olarak aciklanan" fabrika verilerine dayanarak sinifindaki en ekonomik aracin BMW 116d oldugunu belirtiyorum.Eger aksi yonde bir belgeye sahip olan varsa buyursun paylassin, benim soyledigim tartisilamaz bir dogrudur demiyorum elbette, arastirmamda gozden kacirdigim birseyler vardir belki. Bilmemek degil ogrenmemek ayip.