Gönderen Konu: Sunroof faciası  (Okunma sayısı 15919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Sunroof faciası
« : Nisan 02, 2012, 23:02:57 »
Pazar günü gündüz ailemle gezmeye çıktık. Saat 16:00 gibi eve girdim. Sunroof 2. kademede açıktı. Yani sadece hava alması için öne doğru. Sonra yağmur başladı ve ben çok sonra hatırladım sunroof un açık olduğunu. Dolayısıyla meret Rainroof oldu. Deri döşemede bir problem yok . Belki kumaş olsa daha kötü olabilirdi ancak sunroof un altındaki kumaş tavan döşemesiyle kaplı kapakta harita gibi su izleri oluşmuş. Bu konuda tecrübesi olan ya da fikri olan varmıdır? Tavan döşemesi deforme olurmu? Ya da tavan döşemesindeki haritadan nasıl kurtulabilirim. ? Dahada kötüsü aracımı satarken insanlar sunroof su sızdırıyor zannedecekler diye çekiniyorum.

Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Toyota Club Türkiye

Sunroof faciası
« : Nisan 02, 2012, 23:02:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Sunroof faciası
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2012, 23:09:07 »
Tüh kötü durum olmuş umarım hallolur.Bence siz hiç bulaşmadan profesyonel ve garantili birilerine yaptırın.Toyota servisi olabilir.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2012, 23:11:29 »
Geçmiş olsun bence iyi bir oto kuaförde hallederler diye tahmin ediyorum açık renk koltuk döşemeleride çok su izi bırakırdı

tavanında bi çeşit kumaş olduğunu düşünüyorum güzel bir yıkama ile geçer bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2012, 23:14:55 »
Geçmiş olsun bence iyi bir oto kuaförde hallederler diye tahmin ediyorum açık renk koltuk döşemeleride çok su izi bırakırdı

tavanında bir çeşit kumaş olduğunu düşünüyorum güzel bir yıkama ile geçer bence

Tavan döşemesinin rengi bej sütlü kahve arası bir renk. Kumaş döşeme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2012, 23:17:13 »
öncelikle geçmiş olsun, koltukları ve döşemeleri temizleyen yerlerde yaptırın bence, buharlı yıkama ve temizlik olabilir
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 2008 AVENSIS 1.6 COMFORT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '08
  • 33 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2012, 00:48:47 »
Pazar günü gündüz ailemle gezmeye çıktık. Saat 16:00 gibi eve girdim. Sunroof 2. kademede açıktı. Yani sadece hava alması için öne doğru. Sonra yağmur başladı ve ben çok sonra hatırladım sunroof un açık olduğunu. Dolayısıyla meret Rainroof oldu. Deri döşemede bir problem yok . Belki kumaş olsa daha kötü olabilirdi ancak sunroof un altındaki kumaş tavan döşemesiyle kaplı kapakta harita gibi su izleri oluşmuş. Bu konuda tecrübesi olan ya da fikri olan varmıdır? Tavan döşemesi deforme olurmu? Ya da tavan döşemesindeki haritadan nasıl kurtulabilirim. ? Dahada kötüsü aracımı satarken insanlar sunroof su sızdırıyor zannedecekler diye çekiniyorum.

öncelikle geçmiş olsun. bu işi sıradan oto kuaförlerine yaptırmayın uygun olmayan malzeme kullanırlarsa tavan sarka bilir. kuaföre gitmeden markette kosla vanish in 10 tl ye satılan koltuk temizleyicisi var sıkınca yüzeye köpük atıyor onu tavana sıkın köpü yayın 5 dk beklesin sonra pamuklu nemli bezle haif ovarak silip kurulayın bence lekeler çıkacaktır.

DOGRU OLSAN OK GİBİ UZAKLARA ATARLAR SENİ, EĞRİ OLSAN YAY GİBİ EL ÜSTÜNDE TUTARLAR SENİ....
edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2012, 07:58:05 »
 Geçmiş olsun.
Lekelerin çıkması kolay ama kurutma hassas olmalı sarkmayı önlemek için. Daha iyi bilen olur ama bence aracı güneşin altında bırakmayın, aniden kuruma kumaşı bozabilir. Yinede sormak lazım bu konuda uzman birisine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2012, 09:03:59 »
Geçmiş olsun.
Lekelerin çıkması kolay ama kurutma hassas olmalı sarkmayı önlemek için. Daha iyi bilen olur ama bence aracı güneşin altında bırakmayın, aniden kuruma kumaşı bozabilir. Yinede sormak lazım bu konuda uzman birisine.
   Hakan abi isinin ehli bir kuaför bu sorunu çözer.Tavan döşemeleri bir araçta en hassas olan kisimdir.Ornek vermek gerekirse Sonax'in döşeme temizleyici spreyi direkt kullanılırsa,döşemenin sokulme olasılığı %50'nin üzerindedir.Bu gibi durumlara mahal vermemek için birazcık paraya kiyip kuaföre yaptırmak en mantiklisi.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2012, 09:12:02 »
Alperen abi çok geçmiş olsun, Su izlerinden kurtulmak çok kolay benzincilerde Sonax leke çıkarıcı ile giderilir çok basit fakat kabarma yapmaması için iyi derecede kuruması gerek, bence en iyisi bir kuaföre gidip kurutma makinası ile kurutsunlar, bir de  iç temizlik 1 2 gün sürüyor diye biliyorum işlem hem araç temizlenmiş olur hemde işin garanti olur.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2012, 10:34:11 »
Alperen abi çok geçmiş olsun, Su izlerinden kurtulmak çok kolay benzincilerde Sonax leke çıkarıcı ile giderilir çok basit fakat kabarma yapmaması için iyi derecede kuruması gerek, bence en iyisi bir kuaföre gidip kurutma makinası ile kurutsunlar, bir de  iç temizlik 1 2 gün sürüyor diye biliyorum işlem hem araç temizlenmiş olur hemde işin garanti olur.
   Komple kuaför bir gün sürüyor Sercan.Sabah bırakıp alıyorsun.Detaylı iç-dış,motor,bagaj ve en son boya koruma dahil ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2012, 10:40:04 »
Geçmiş olsun hocam. Bazen çamurlu yağmur oluyor buralarda, bir de öyle olsaydı işin zordu ama su lekesi daha kolay çıkar. Paniğe gerek yok.

Para sorun değilse tabii ki işin uzmanı bir yere gidebilirsin. Aracınla vakit geçirmeyi seviyor ve vaktin varsa kendinde uğraşabilirsin. 1-2 gün kendi halinde kurusun, sonra yavaştan müdahale edebilirsin. Ben eski corolla mda kullanımdan dolayı iyice döşemenin içine işlemiş kirleri sonax ın araç içi temizleyicisi ile temizlemiştim. Herhangi bir bozulma olmadan tavanı tertemiz yapmıştım. O sıralarda araştırırken oto kuaförde çalışan birisinden "biranın iyi bir tavan temizleyici" olduğunu okumuştum. Hatta "bir tane açar, hem içer hem ufaktan sürersin tavana" yazdığından bayağı güldüm, aklımda kalmıştı ancak ben Sonax ı denedim, olumlu sonuc alınca onla temizlemiştim.

Özellikle tavsiye edeceğim şey; önce bir kenarda dene, kurumasını bekleyip sonucuna bak. Tatmin ederse devam edersin. Her aracın tavan döşemesi, yapıştırma şekli farklı olacağından tek bir yöntemin her araca uyma ihtimali az olur diye düşünüyorum. Dolayısıyla eğer kendin yapacaksan önce az miktarda bir köşeye uygula, sonuca bak. Sonra diğer kısımlara... Her halikarda temizleyiciyi bol miktarda dökme, alt kısımlarına fazla gitmesi sarkmaya neden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2012, 10:49:41 »
O sıralarda araştırırken oto kuaförde çalışan birisinden "biranın iyi bir tavan temizleyici" olduğunu okumuştum. Hatta "bir tane açar, hem içer hem ufaktan sürersin tavana" yazdığından bayağı güldüm, aklımda kalmıştı ancak ben Sonax ı denedim, olumlu sonuc alınca onla temizlemiştim.
   2008 kayıtlı,siftahı yapmış bir Toyotacı :)
   Ilık suyun icine cok az çamaşır suyu,deterjan ve bira katılarak elde edilen karışımın tavan temizliğine etkisi büyüktür. Yukarıda da belirttiğim gibi Sonax'ın spreyi çok güçlü.Dikkat edilmezse döşemenin yapıştırıcısını sökebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2012, 11:07:10 »
   Komple kuaför bir gün sürüyor Sercan.Sabah bırakıp alıyorsun.Detaylı iç-dış,motor,bagaj ve en son boya koruma dahil ;)

O civarda bir şey yani tam olarak bilmiyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2012, 17:11:22 »
"biranın iyi bir tavan temizleyici" olduğunu okumuştum. Hatta "bir tane açar, hem içer hem ufaktan sürersin tavana"

Bülent bey , katkınız için teşekkür ediyorum . Ancak Sigara İçki gibi meretlerin Forum gibi topluma açık yerlerde isminin geçmesini dahi yalnış buluyorum. Zira bu meretler toplumsal sağlığı dinamitleyen ve her devletin milli bir politika olarak mücadele ettiği şeylerdir.

Yeşilaycı olmasakda yeşilayın çalışmalarına köstek olmayalım lütfen.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2012, 17:24:31 »
Öyle bir olay arkadaşımın başına gelmişdi , servise götürmüş ve orda halletmişler.Bende sunrooflu araçların bu özelliginden çekiniyordum fakat passatıma vag.com dan yazılım yüklettim artık sunroof u açık unutsam ve yagmur yagmaya başlasa bile otomatik kapanıyor ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2012, 17:28:09 »
Öyle bir olay arkadaşımın başına gelmişdi , servise götürmüş ve orda halletmişler.Bende sunrooflu araçların bu özelliginden çekiniyordum fakat passatıma vag.com dan yazılım yüklettim artık sunroof u açık unutsam ve yagmur yagmaya başlasa bile otomatik kapanıyor ...

Boyle bir durum Toyota'da var mi? Benim aracimda yagmur sensoru var Toyota boyle bir hizmet veriyorsa cok guzel olur.

Arkadasimda 2001 model VW Bora Variant var, ayni sekilde yagmur sensorune sahip, sizin aracinizla ayni sekilde o araca da yazilim yukletebilir miyiz?
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #16 : Nisan 03, 2012, 17:42:21 »
Boyle bir durum Toyota'da var mi? Benim aracimda yagmur sensoru var Toyota boyle bir hizmet veriyorsa cok guzel olur.

Arkadasimda 2001 model VW Bora Variant var, ayni sekilde yagmur sensorune sahip, sizin aracinizla ayni sekilde o araca da yazilim yukletebilir miyiz?
Toyota da böyle bir uygulama yok. Bora ya olup olmayacagını bilmiyorum fakat bu yazılım sayesinde birçok özellik ekleyebiliyorsunuz gerekli olanlar vag.com cdsi ve ara kablosu, ancak yazılımları kurmak zor bu işi yapan vw servisleri ve elektirikçiler var onları araştırıp sorun ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 03, 2012, 17:44:56 »
profösyonel detaylı temizleyici firmalar ziebarth gibi firmalarda ahtapot die bi makine var tavanı cokmeden temizleyip kurutabilen bir cihaz bence onlardan yardım alın derim
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 03, 2012, 18:15:25 »
   Alperen bey,bu kadar kisi size yardımcı olmaya çalışıyoruz.Bir teşekkür etmek yerine gittiniz bira önerisine taklidiniz.Fazlasi ile yeşilayci olmama rağmen bende bir kaç kez tavan temizliğinde bira kullandım.Elim biraya temas etmesin diye eldiven bile kullandım.Özetle ne ben nede Bülent bey icmek anlamında bira önerisinde bulunmadık ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 03, 2012, 20:00:05 »
   Alperen bey,bu kadar kisi size yardımcı olmaya çalışıyoruz.Bir teşekkür etmek yerine gittiniz bira önerisine taklidiniz.Fazlasi ile yeşilayci olmama rağmen bende bir kaç kez tavan temizliğinde bira kullandım.Elim biraya temas etmesin diye eldiven bile kullandım.Özetle ne ben nede Bülent bey icmek anlamında bira önerisinde bulunmadık ;)

Bülent Beyden alıntıdır:
Herhangi bir bozulma olmadan tavanı tertemiz yapmıştım. O sıralarda araştırırken oto kuaförde çalışan birisinden "biranın iyi bir tavan temizleyici" olduğunu okumuştum. Hatta "bir tane açar, hem içer hem ufaktan sürersin tavana"

ifade aynen bu...

Benim cevabımda:
Bülent bey , katkınız için teşekkür ediyorum . Ancak Sigara İçki gibi meretlerin Forum gibi topluma açık yerlerde isminin geçmesini dahi yalnış buluyorum. Zira bu meretler toplumsal sağlığı dinamitleyen ve her devletin milli bir politika olarak mücadele ettiği şeylerdir.

Yeşilaycı olmasakda yeşilayın çalışmalarına köstek olmayalım lütfen. 

Yani içmek tavsiye edildiği için böyle söyledim. Ayrıca Bülent Beye teşekkürde içeriyor mesajım. Kontrol ederseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ayrıca sizde biradan bahsetmenize rağmen size herhangi bir şey demedim çünkü siz içmekten bahsetmemişsiniz.

Ayrıca sizede teşekkürü borç biliyorum ve cevap yazan tüm arkadaşlarada.