Gönderen Konu: Auris yangın tüpü?  (Okunma sayısı 5270 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Auris yangın tüpü?
« : Nisan 02, 2012, 22:22:33 »
Arkadaşlar, 15 gün kadar önce sıfır kilometre d4-d comfort extra bir Auris satın aldım. Aracı alırken araçta yangın tüpü olmadığını farkettim. Satış temsilcisine sorduğumda ise araçla birlikte yangın tüpünün fabrikadan gönderilmediğini belirtti. Auris satın alan arkadaşlar konu hakkında kendi araçlarıyla ilgili bilgileri paylaşabilirler mi aceba? Teşekkürler şimdiden..

Toyota Club Türkiye

Auris yangın tüpü?
« : Nisan 02, 2012, 22:22:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris yangın tüpü?
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2012, 22:51:06 »
Arkadaşlar, 15 gün kadar önce sıfır kilometre d4-d comfort extra bir Auris satın aldım. Aracı alırken araçta yangın tüpü olmadığını farkettim. Satış temsilcisine sorduğumda ise araçla birlikte yangın tüpünün fabrikadan gönderilmediğini belirtti. Auris satın alan arkadaşlar konu hakkında kendi araçlarıyla ilgili bilgileri paylaşabilirler mi aceba? Teşekkürler şimdiden..

Murat bey aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela sıkıntı vermesin inşaallah. Bende sizin gibi Aurisimi 5 ay kadar önce sıfır aldım. Yangın tüpü yoktu. Sorduğumda bana da aynı cevabı vermişlerdi. Araçta sadece trafik seti bulunuyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2012, 22:56:05 »
Bende vardı  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2012, 23:01:02 »
yoktu...
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2012, 23:06:53 »

Murat merhaba,

Öncelikle aracın hayırlı olsun.Yangın tüpü konusuna gelince,satış temsilcisi arkadaş doğru söylemiş.Fabrikanın araçlara yangın tüpü vb. araç gereçleri koyma gibi bir durumu söz konusunu değil.Bu konu tamamen servisle alakalı,servisin eşantiyon amaçlı yaptığı bir uygulamadır.Benim aracımı aldığım serviste,daha araç sahibi istemeden bagaja bir yüzünde Toyota logosu bir yüzünde servis ünvanının bulunduğu,acil yardım seti ve yangın tüpünü içeren kırmızı bir çanta koymuş oluyorlar.Sağlık olsun o onların eksikliği,bunlar küçük detaylar takılı kalma boşver aracından memnun kalman dileğiyle..
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2012, 09:43:27 »
Murat Bey aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın, ben aracımı 4 ay kadar önce aldım tam tarihi hatırlamıyorum, fakat yangın tüpü bagajda mevcut idi. Bence baskı yaparak tüpün size verilmesini isteyin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2012, 10:34:09 »
kazasız belasız kullanmak dileğiyle. bendede yoktu 3 ay önce aldım bende kafana takma bence hb ver siparişi gelsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2012, 12:45:25 »
Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Allah sizlere de kaza bela vermesin. Haftasonu 1000 km ücretsiz bakımına götürücem aracı. Orada isteyim tekrar yangın tüpünü,bakalım ne diyecekler. Olmazsa kendimiz alıcaz artık :) Tekrar teşekkürler yorumlarınız için, görüşmek üzere..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2012, 12:58:31 »
yardım seti olarak verilmekte hediye olarak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #9 : Nisan 03, 2012, 15:26:17 »
Ben aldığımda trafik setinin içinde vardı. Toyota hiçbir aracına fabrikadan yangın tüpü vermiyor benim bildiğim kadarıyla.
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 03, 2012, 20:07:19 »
Yangın tüpünü bırakın bazı araçlarda stepne yerine lastik tamir seti koyuyorlar yada yarım lastik konuyo.. Sizde galiba stepne var şükredin.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 03, 2012, 21:28:01 »
Yangın tüpünü bırakın bazı araçlarda stepne yerine lastik tamir seti koyuyorlar yada yarım lastik konuyo.. Sizde galiba stepne var şükredin.

:) Stepne var çok şükür, yangın tüpü yok diyodum sadece, o da varsın olmasın artık  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 03, 2012, 22:05:47 »
aynen yok...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 03, 2012, 22:14:21 »
Murat Bey; tüp yok. Ama şansınızı deneyin. Bursa Çavdarlı vermedi. Trafik setini bile ben istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 03, 2012, 22:59:21 »
hazır bu kadar yangın tüpü sahibini bulmuşken bende bir soru sorayım şu yangın tüpünü nereye nasıl sabitliyorsunuz ben herhangi biyer bulamadım her kasisten geçişimde ses çıkarıyor ve cok rahatsız oluyoruz he bide ben alırkende araçı yangın tüpü yoktu kendim aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 03, 2012, 23:22:02 »
Alırken en büyüğü civarında alın bence 1 kg lık yangın tüpü en fazla 20 sn dayanır. Zaten o telaşla yarışı boşa gidiyor lazım olmaz olmaz kırk yılda bi lazım olur. Ozamanda tıss sesini duymamak için 6 ayda bir başlıktaki saati kontrol etmek gerekli.
Maddi durumunuz elveriyorsa direk karbondioksit gazlı olan (yeşil tüpten-firmaya göre değişir ama) alın. Bilinen kırmızı tüpler ABC denilen kuru tozdur.Sıktığınız anda içi çamaşırınıza kadar tozu işler .Aynı şekilde araç içinde sıkılan yeri berbat hale getirir.

Karbondioksit gazlı olanlar ise sıktığınız anda alevle yanan madde arasına girer ve ortamı soğutur. Fiyat biraz farklı olsada etkisi daha hızlı ve güzel.Elinize falan sıkarsanız elinizi de dondurur.

Fabrikada tüplerin periyodik bakımında doluma gidecek tüpleri boşaltması zevli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 04, 2012, 09:46:43 »
Alırken en büyüğü civarında alın bence 1 kg lık yangın tüpü en fazla 20 sn dayanır. Zaten o telaşla yarışı boşa gidiyor lazım olmaz olmaz kırk yılda bir lazım olur. Ozamanda tıss sesini duymamak için 6 ayda bir başlıktaki saati kontrol etmek gerekli.
Maddi durumunuz elveriyorsa direk karbondioksit gazlı olan (yeşil tüpten-firmaya göre değişir ama) alın. Bilinen kırmızı tüpler ABC denilen kuru tozdur.Sıktığınız anda içi çamaşırınıza kadar tozu işler .Aynı şekilde araç içinde sıkılan yeri berbat hale getirir.

Karbondioksit gazlı olanlar ise sıktığınız anda alevle yanan madde arasına girer ve ortamı soğutur. Fiyat biraz farklı olsada etkisi daha hızlı ve güzel.Elinize falan sıkarsanız elinizi de dondurur.

Fabrikada tüplerin periyodik bakımında doluma gidecek tüpleri boşaltması zevli oluyor.
çok güzel bilgi teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 04, 2012, 10:29:29 »
ben aracı aldığımda vardı yangın tüpü ve ben bagajda sol çamurluğun üstünde bi kemer var cırt cırt lı oraya sıkıştırdım hiç bir sorun yok tavsiye ederim
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 04, 2012, 19:22:29 »

Bunu yapan Toyota bayisi var ise bildirmenizi rica ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 04, 2012, 19:27:29 »
Bunu yapan Toyota bayisi var ise bildirmenizi rica ederim

Aydın da bi bayi ama adını hatırlamıyorum. Eniştem corolla bakmaya gittiğinde karşılaşmış böyle bi durumla patron kendisi söylemiş toyota koymuyo bizle alakası yok diye.. Hatta diğer corollaları göstermeyi teklif etmiş.