Gönderen Konu: Opel Kalitesizliği  (Okunma sayısı 20411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Kalitesizliği
« Yanıtla #60 : Mayıs 04, 2012, 21:10:31 »

opelastrateam.com'un  s.moderatoruyum ve kurucularindanim girin uye olup bakin...yok oyle birsey,insanlar objektif olabiliyor...
Necati bey ben bu sözümü sizin forumunuz için kullanmadım.Zaten forum kurucusu olduğunuzu da sizden öğrendim.Bu sizin forumunuz olur yada başka markaların forumu olur.Söylemek isteğim konu Opel yada başka bir marka değil, ama forumlarda durum böyledir.Herkes kendi aracının iyi yönlerini ortaya çıkarıp diğer markaları yerer çoğunlukla.Ford foromuda böyledir Opel forumuda, Vw forumuda insanların doğasında var bu.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 04, 2012, 21:10:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 05, 2012, 03:09:17 »
Bana bu saatten sonra laf düşmez gereken açıklamalar objektif bir şekilde yapılmış... (Tek eksiği asr yok )

Arda seninle özeldende konuştuk kardeşim lütfen biraz araştırda yaz :D :D :D

ASR (Anti Schlupf Regelung) teknolojisi opellerde TC (Traction Control) Adı altında sunuluyor ve senin beğenmediğin araçta TC PLUS var....!!!
senin anlayacağın ASR PLUS Var... yani ASR'nin gelişmişi var..!!! :D :D :D :D
başka bir arzunuz????yada aynı kategorideki olmadığını sandığınız birşey??  :D :D
yada olupda olmuyor sandığın birşey var mı ??? :D :D

Necati bey ben bu sözümü sizin forumunuz için kullanmadım.Zaten forum kurucusu olduğunuzu da sizden öğrendim.Bu sizin forumunuz olur yada başka markaların forumu olur.Söylemek isteğim konu Opel yada başka bir marka değil, ama forumlarda durum böyledir.Herkes kendi aracının iyi yönlerini ortaya çıkarıp diğer markaları yerer çoğunlukla.Ford foromuda böyledir Opel forumuda, Vw forumuda insanların doğasında var bu.

yani bizim bulunduğumuz forumdada oluyordur illaki ama  ben yinede objektif olmaktan yanayım...neticede opel mükemmelde olsa bana bir yararı yok ;) ve amaç bilgi paylaşmak ve doğruları öğrenmekse bunuda yalnızca objektif olarak sağlayabiliriz...

Bu konuda birseyler yazdim saniyordum, yazmamisim. Eski bir Opel kullanicisi olarak birseyler soyleme hakkim var sanirim.

İmzamda gorulecegi uzere Opel Corsa kullandim, 1 yil 3 ay gibi bir sure. '99 model B segmenti bir arac icin dolu bir arabaydi, CD donanim seviyesi. İki airbag, ABS, klima, elektrikli ve isitmali yan aynalar vb. Hatta atifta bulunmak gerekirse cam dugmeleri isiklandirmaliydi  :)

Gel gelelim, aracla bircok sorun yasadim. Hatirladiklarimi yazayim; Aldiktan bir hafta sonra termostat degisti, asker ugurlamasinda Bagdat Caddesi'nde fan sigortasi atti ve yolda birakti (eve yakindi Allah'tan soguduktan sonra eve fansiz gittim bir gun sonra da sanayiye fansiz gittim), ilerleyen zamanda fan musuru degisti, fan dengesiz donuyordu tamir gordu, adini hatirlayamadigim soguk havalarda motora sicak hava gonderen mekanizmanin motoru yandi (cogu Opel'de iptal ediyorlar bu mekanizmayi zaten cikardigi sorunlardan dolayi), benzini hep Shell'den alirdim bir kez denemek icin Opet'ten aldim sabahina araba gaz yemez oldu EGR valfi degisti (o donemki Opel'lerin kronik hastaligidir), fan surekli 2. kademede calisiyordu fan musuru degisti, egzoz neredeyse bosta kalmisti sallaniyordu kaynak yapildi. Liste biraz daha uzayabilir, suan aklima gelenler bunlar.

Ek bilgi olarak belirtmem gerekir ki, arabayi cok yumusak kullanirim, bircok kisi araba kullanmamdan sikilir hatta. 13lt/100km benzin sarfiyatim vardi. Araba hakkinda bilgi vermem gerekirse de 3. sahibiydim, kazasi belasi yoktu bende de olmadi cok sukur, 130bin km'de tamamen orjinal bir arabaydi, yani kesinlikle hor kullanilmamisti, zaten alan kisi zamaninda Opel yetkili servisinde ikinci el bolumunde calismis birisi idi.

Ama forumda genel olarak donen donanim muhabbeti icin soylemem gerekirse, hicbir donanimsal problemle karsilasmadim 13 yasindaki arabayla, butun arac ici elektriksel ve donanimsal aksam calisiyordu. Yani genel olarak yasadigim sikinti kaput altinda oldu.

Gelelim araci satma sebebime, aslinda satmak niyetinde degildim, fakat son yasadigim sorun olan EGR valfi degisimi biraz soguttu beni arabadan, diger ugrasmis oldugum sikintilar ve benzin sarfiyati gozume batmaya basladi o dakikadan sonra, bunun uzerine de 6 yildir babamin sorunsuz bindigi E12'lerden alma karari verdim.

E12 kasalar icin de bir paragraf acmam gerekir, 2006 yilinda sifir olarak alinan E12 sedan dizelimiz periyodik bakima gitmesinin disinda sadece gectigimiz kis ariza lambasi yakti, KTS'de oksijen sensoru hatasi cikti, sensor temizlendi ve geri takildi, degisim bile yapilmadi ve arac sorunsuz bir sekilde suan devam ediyor.

2006 model ve '99 model arabayi karsilastirmak olmaz, biliyorum, fakat konu Opel konusu ve yasadigim sorunlari paylasmak istedim ben de. Acik konusmak isterim, bir daha Opel marka arac almayi dusunmuyorum, bu demek degildir ki Opel kotu markadir, sadece benim gozumde imaj sorununa yol acmistir Corsa. Eger bu imaji duzeltecek araclar uretilirse tabi ki Opel dusunurum, bagnaz biri degilimdir.

Herkese kazasiz belasiz surusler ve sorunsuz arabalar dilerim.

Ve tabi bence.

emeğine sağlık ne güzel tecrübelerini bizimle paylaşmışsın...böyle gerçekten somut şeyler üzerinden konuşmak bilgi ve yönelme konusunda insana yardımcı oluyor..yaşadığın talihsizliklerden sonra aracını satmakta haklıymıssın....

bende 1998 corsa gsi vardı uzunca süre bindik kuruş masraf çıkarmadı...sonrasında 2003 corsa 1,7 DTI aldık 2 kere motor indirdi...bu birazda sizden önceki sahibinden kaynaklanıyor bence ve buda şans işi sanki...çünkü yetkili servisin 2. el departmanındanda alsanız o aracın oraya girene kadar neler yapıldığını bilmiyorsunuz....
şuanda 2009 astra GTC Turbo kullanıyorum 9 aydır ve aylık ortalama 2550 km yol yapmışım toplamda 23,000 km sadece 9 ay gibi bir sürede ve daha maaşallah hiçbir sıkıntı çıkarmadı.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 06, 2012, 11:45:15 »
Arda seninle özeldende konuştuk kardeşim lütfen biraz araştırda yaz :D :D :D

ASR (Anti Schlupf Regelung) teknolojisi opellerde TC (Traction Control) Adı altında sunuluyor ve senin beğenmediğin araçta TC PLUS var....!!!
senin anlayacağın ASR PLUS Var... yani ASR'nin gelişmişi var..!!! :D :D :D :D
başka bir arzunuz????yada aynı kategorideki olmadığını sandığınız birşey??  :D :D
yada olupda olmuyor sandığın birşey var mı ??? :D :D

yani bizim bulunduğumuz forumdada oluyordur illaki ama  ben yinede objektif olmaktan yanayım...neticede opel mükemmelde olsa bana bir yararı yok ;) ve amaç bilgi paylaşmak ve doğruları öğrenmekse bunuda yalnızca objektif olarak sağlayabiliriz...

emeğine sağlık ne güzel tecrübelerini bizimle paylaşmışsın...böyle gerçekten somut şeyler üzerinden konuşmak bilgi ve yönelme konusunda insana yardımcı oluyor..yaşadığın talihsizliklerden sonra aracını satmakta haklıymıssın....

bende 1998 corsa gsi vardı uzunca süre bindik kuruş masraf çıkarmadı...sonrasında 2003 corsa 1,7 DTI aldık 2 kere motor indirdi...bu birazda sizden önceki sahibinden kaynaklanıyor bence ve buda şans işi sanki...çünkü yetkili servisin 2. el departmanındanda alsanız o aracın oraya girene kadar neler yapıldığını bilmiyorsunuz....
şuanda 2009 astra GTC Turbo kullanıyorum 9 aydır ve aylık ortalama 2550 km yol yapmışım toplamda 23,000 km sadece 9 ay gibi bir sürede ve daha maaşallah hiçbir sıkıntı çıkarmadı.....

Kendi sitesinde 111,yıl özel jenerasyon 1.3CDTİ araç için teknik özelliklerde sadce bunların olduğu yazıyor ek bilgi araç manuel düz vits :) ABS+EBD+BA+CBC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 06, 2012, 12:20:09 »
Kendi sitesinde 111,yıl özel jenerasyon 1.3CDTİ araç için teknik özelliklerde sadce bunların olduğu yazıyor ek bilgi araç manuel düz vits :) ABS+EBD+BA+CBC

manueldede bırakda standart olmasın :D :D
ne işe yaradığını biliyorsun demi ? pati çekmiyor :D :D  diğer aurise filanda bak manuellerinde olmayabilir...kaldıki opelin en güçlü yanı ultra donanımsal olmasıdır..o yüzden başka markalarla kıyaslamaya çalışma cidden...birde senin bindiğin arac unutmaki şuan opelin son kasası değil ve diğer araçların son kasalarıyla kıyaslıyorsun ;) ;) :) ki kıyasla gene donanımsal olarak üstün çıkar...devrim niteliğinde IDS+ hangisinde var, yada kocaman yol bilgisayarı için bilgi ekranı..? tüm sensörler standart nerdeyse ve ışıklı ve tamamı otomatik cam kaldırma modülü ,ışığa duyarlı otomatik kararan iç ve dış yan dikiz aynaları  filan falan...yazdırma bana şimdi ;) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 07, 2012, 18:56:38 »
manueldede bırakda standart olmasın :D :D
ne işe yaradığını biliyorsun demi ? pati çekmiyor :D :D  diğer aurise filanda bak manuellerinde olmayabilir...kaldıki opelin en güçlü yanı ultra donanımsal olmasıdır..o yüzden başka markalarla kıyaslamaya çalışma cidden...birde senin bindiğin arac unutmaki şuan opelin son kasası değil ve diğer araçların son kasalarıyla kıyaslıyorsun ;) ;) :) ki kıyasla gene donanımsal olarak üstün çıkar...devrim niteliğinde IDS+ hangisinde var, yada kocaman yol bilgisayarı için bilgi ekranı..? tüm sensörler standart nerdeyse ve ışıklı ve tamamı otomatik cam kaldırma modülü ,ışığa duyarlı otomatik kararan iç ve dış yan dikiz aynaları  filan falan...yazdırma bana şimdi ;) :)
Donanım seviyesi kötü  demedim ben opeli bukadar kötülemedim yahu sadece kapılar kötü dedim konu taaa nerden nereye gelmiş :)
ASR nin ne işe yaradığını biliyorum abim yerden yere vurdun şimdi sen beni :) forumda bir ton paylaşımım var bu sistemlerle alakalı : -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 08, 2012, 00:28:37 »
Donanım seviyesi kötü  demedim ben opeli bukadar kötülemedim yahu sadece kapılar kötü dedim konu taaa nerden nereye gelmiş :)
ASR nin ne işe yaradığını biliyorum abim yerden yere vurdun şimdi sen beni :) forumda bir ton paylaşımım var bu sistemlerle alakalı : -_-
o zaman niye asr yok diyorsun diğer adını kullanmış adamlar(tc) :) ayrıca benim aracımda var(manuel olmasına rağmen) ben sırf iptal etmek için sport tuşuna 5sn. basılı tutmam gerekiyor,hiçde hoş birşey değil  yani :)
iyi bakalım güveniyorum sana :) sen çok iyi bir opelci olacaksın :) (not: bende opelci diilim ama sen ol,forumda renk olsun :) )
opelastrateam.com'a bekliyorum ;) cidden üye ol vaktin olunca zevkli biryerdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #66 : Mayıs 08, 2012, 21:21:06 »
Opel'in araçlarını hiç kullanmadım,ama kullanan samimi olduğum insanlar var.Kendilerinden duyduğum sıkıntılar;
-Aracın yakıtı normalden fazla tüketmesi
-Arıza durumumunda servisin parayı fazla isteme gayreti içerisinde olması,
-Yetkili serviste derdinize çare bulunamaması,
-Serviste kampanya ve iskonto pek olmaması,
-Şehirler arasında servis ücretlerindeki uçurum,
Görüldüğü üzere araçtan çok servislerden şikayet daha çok oluyor.Özellikle Opel'le aynı servisleri kullanan Chevrolet sahipleri çok daha şikayetçi,çünkü ustalar Chevrolet araçları tam kavrayamamış gibi bir halleri var..
ama tüm opel servisleri için aynı şeyi söyleyemeyiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 08, 2012, 21:28:37 »
valla bu dediklerinize ben inanmıyorum dediğiniz gibi rüzgar toz gibi şeyleri bagajında bile göremezsiniz arkadaşımda 96 vectra var fitilleri haşat olmuş durumda ama bu dediklerinizin hiç biri yok yeni kasa astralarada bindim en ufak bi rüzgar sesi yok bence sizin aracınızda bi problem olabilir
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 08, 2012, 21:33:20 »
vay be neymiş bu Opel de haberimiz yokmuş :D :D :D

Opel markası dünyanın en dandik markası :D
Opel ne anlar ki arabadan :D
Opel araçlarda ne donanım var ne konfor :D :D :D
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 09, 2012, 21:43:01 »
KOnular farklı yere çekilmeye başlanıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 10, 2012, 00:46:13 »
Opel, bir Alman otomotiv firmasıdır. 21 Ocak 1863`te Adam Opel tarafından kuruldu. İlk zamanlarında dikiş makinesi ve bisiklet üreten bir firma olarak hizmet vermekteydi. Otomobil üretmeye 1899 yılında geçildi. Kısa süre öncesine kadar, General Motors Corporation şirketler grubunun çatısı altındaydı. Ancak, 2009 Mayıs ayında General Motors iflasın eşiğine geldiği için Opel, Kanada-Avusturya ortaklığı Magna-Steyr'a satılması kararlaştırılmıştır. %30'luk Kısım Magna-Steyr %40'lık kısım GM %20'lik kısım Rus Yöneticiler, ve %10'luk kısımda Opel çalışanlarına aittir.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 05, 2012, 16:04:21 »
az bi kısmıda mafya ya ait diyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 05, 2012, 16:11:37 »
   Arkadas bu Toyota ve Opel'de nasil bir zeka varsa dikiş makinasından araba üretimine gecmisler :alkis:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Haziran 05, 2012, 16:15:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 08, 2012, 10:03:45 »
arda sen bu yazdıklarını tofaşlara 73 renolara söle bence opel seni aşar kardeş :D
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 08, 2012, 15:31:43 »
arda sen bu yazdıklarını tofaşlara 73 renolara söle bence opel seni aşar kardeş :D

Abicim konuyu baştan aşşağı okudunuzmu bilmiyorum ama benim araçtan tek şikayetim arka kapıların yakıtımın yetersiz oluşu bundan dolayı sert kapanması ve soğuk alışı idi onun dışında yorumlarımda donanım seviyesini ekonomisinin nekadar iyi olduğunu söyledim Necati abim insigniayı almama sebebimi sormuştu paradanmı opelin oyuncaklığındanmı demişti opele oyuncak ve dandik kelimesini kullanmak sadece başlıkta yapılan yanlış bir çıkıştı yorumlarımda tekrar tekrar söylüyorum opel insignia ve yeni astra hb alınabilecek mükemmel araçlar o fiyata benim sinirimi bozan böyle bir aracın arka kapılalrına bir 100tl daha harcıyarak kusursuz hale getirmek varken neden yapmadılar bunu ama konı hep başka yerlere çekildi çoğu kişi araç çok hantal derken ben öyle bir şikayette bile bulunmadım yani bir takım şeylere göz yumabiliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Haziran 08, 2012, 16:12:46 »
ben ilk yazdıklarına hitaben yazdım zaten arda kardeş arkadaşımda 96 vectra var bu dediklerine dikkat ettim ama ne bagajdan toz alıyor ne de kapılardan hava veya soğuk senin aracında problem olabilir bence bunu bütün markaya mal etmemen gerek sonucta bu formda opel kullananlarda vardır elbet
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 08, 2012, 16:52:55 »
ben ilk yazdıklarına hitaben yazdım zaten arda kardeş arkadaşımda 96 vectra var bu dediklerine dikkat ettim ama ne bagajdan toz alıyor ne de kapılardan hava veya soğuk senin aracında problem olabilir bence bunu bütün markaya mal etmemen gerek sonucta bu formda opel kullananlarda vardır elbet

ben sanırım anlatamadım derdimi abim ben opel berbat bir araç demiyorum sadece başlık öyle geldi konuyu okuyunca sadece arka kapıların yalıtımının yetersiz olduğunu söyledim ki bağajdan toz almıyor aksine bağajıda gayet tok kapanıyor...Ayrıca opelin eski kasalarının daha kaliteli olduğu söylentisi var :)