Gönderen Konu: Opel Kalitesizliği  (Okunma sayısı 20415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Opel Kalitesizliği
« Yanıtla #40 : Nisan 23, 2012, 14:43:01 »
Bu çok güzel bir açıklama olmuş abim ellerine sağlık :) Bu sertliğe alışkın değiliz işte ama opelin yeni modelleri özellikle insignia çok hoş

İnsignia hoş arda gerçekten duruşu ve gidişi hoş.. Fiyatıda hoş...
Geçen gün biraz hızlıca gidiyordum baktım arkadan geliyo sağa geçtim yol verdim mecburen. Tahminimce üst versiyon bi donanıma sahip bir modeldi. 231 hp lik mi ne bir motor olması lazım onun performansını merak ediyorum doğrusu.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 23, 2012, 14:43:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 24, 2012, 17:36:49 »
İnsignia hoş arda gerçekten duruşu ve gidişi hoş.. Fiyatıda hoş...
Geçen gün biraz hızlıca gidiyordum baktım arkadan geliyo sağa geçtim yol verdim mecburen. Tahminimce üst versiyon bir donanıma sahip bir modeldi. 231 hp lik mi ne bir motor olması lazım onun performansını merak ediyorum doğrusu.
1.3Cdti astra kullanıcısı olan babam için ve ailemiz için o tip araçlar şimdilik hayal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 24, 2012, 18:07:15 »
Zaman tasaarruf devri :) Aynı yolu neden daha pahalıya gideyim ki ? ... :) Az yakan çok yol yapan araba idealdir bence... :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 24, 2012, 19:04:47 »
1.3Cdti astra kullanıcısı olan babam için ve ailemiz için o tip araçlar şimdilik hayal :)

Ev fiyatına araba almak için 5 tane fazladan evin olması lazım..Kesinlikle katıldım Arda..

Zaman tasaarruf devri :) Aynı yolu neden daha pahalıya gideyim ki ? ... :) Az yakan çok yol yapan araba idealdir bence... :)
Kesinlikle doğru.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 25, 2012, 18:50:40 »
Ev fiyatına araba almak için 5 tane fazladan evin olması lazım..Kesinlikle katıldım Arda..
Kesinlikle doğru.
Oda olmadığı için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 26, 2012, 00:59:36 »
arda diğer hangi d sınıfı aracı alırsınız konusunada yazdığın "Taa birinci sayfadan ilk yorumlardan bir yorum opel niye yok çünkü opel araba değil opel bir oyuncak!!! "
yorumuna bayıldım cidden tebrik ederim :D :D
ama yukarda yazdığın gibi parasal mevzulardan mı yoksa oyuncak olduğundan mı insignia almadığına bir karar ver bence :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Nisan 26, 2012, 05:50:22 »
opelin hiç bir aracını kullanmadım ama galeride incelediğim üzere insignia şahane bir araba bence.1.4 turbo incelemiştim..malzeme kalitesi çok iyiydi..ama uzun vadede ne tür sorunlar yaratır bilmem
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Nisan 26, 2012, 21:04:41 »
arda diğer hangi d sınıfı aracı alırsınız konusunada yazdığın "Taa birinci sayfadan ilk yorumlardan bir yorum opel niye yok çünkü opel araba değil opel bir oyuncak!!! "
yorumuna bayıldım cidden tebrik ederim :D :D
ama yukarda yazdığın gibi parasal mevzulardan mı yoksa oyuncak olduğundan mı insignia almadığına bir karar ver bence :) :)

Taa ilk sayfalarda yazdığım gibi opelin alınacak iki aracı var bi yeni astra hb birde insignia niye onlardan almadınız diyeceksiniz bizim çapımız buna yetti ancak ekonomi birinci plandı ancak şuda bir kesin bu fiyata çok daha kaliteli bir araca binebileceğimize inanıyoruz bu babamında fikri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Nisan 26, 2012, 21:30:50 »
   Lenn mis gibi arabanız var.Opte basına koy.Onu bulamayanlarda var ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Nisan 27, 2012, 02:32:20 »
Taa ilk sayfalarda yazdığım gibi opelin alınacak iki aracı var bir yeni astra hb birde insignia niye onlardan almadınız diyeceksiniz bizim çapımız buna yetti ancak ekonomi birinci plandı ancak şuda bir kesin bu fiyata çok daha kaliteli bir araca binebileceğimize inanıyoruz bu babamında fikri...

bende bunu anlamıyorum....bu fiyata daha iyisine binebilecekseniz niye satıp değiştirmiyorsunuz ki? yada alırken size farklı bir araba mı vaad ettilerde sonra değiştirip bunu mu verdiler?
bide hani kimsede olmayan bir araçda değil ki yani test etmek isteseniz piyasada zibil gibi...tecrübe deseniz nerdeyse tüm forumlarda var...
Yanlış anlama güzel kardeşim lafım sadece sana değil ama hani yorum yaparken biraz yapıcı olalım, herşeye isyan herşeye olumsuz olursak hiçbirşeyden tad alamayız...bindiğin araçda fiyatına  göre sana sağladığı teknolojisiyle , güvenlik unsurlarıyla ve donanımıyla sınıfında nerdeyse tek..! 
ki sen o arabayı ne sıklıkta nasıl sürüyorsun bilmiyorum ama eğer sürüyorsan bunları anlaman çokda zor olmasa gerek...karakteristik olarak , benimde çok fazla sevmediğim biraz sert süspansiyonları dışında öyle net bir negatif yanı görünmeyen bir araç ki o süspansiyonlar yeni astra ve insignialarda komple yumuşaklarıyla değiştirilmiş vaziyette...
bana aynı fiyata ÇOK DAHA kaliteli diye vurguladığın arabayı söyleyebilirmisin aynı segmentte,aynı modelde?
kimse opelim var diye fanatizmlik yaptığımı düşünmesin tanıyanlar nasıl bir objektif bakışa sahip olduğumu bilir...anlat daha mantıklısını bende ona geçeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Nisan 27, 2012, 08:46:56 »
bende bunu anlamıyorum....bu fiyata daha iyisine binebilecekseniz niye satıp değiştirmiyorsunuz ki? yada alırken size farklı bir araba mı vaad ettilerde sonra değiştirip bunu mu verdiler?
bide hani kimsede olmayan bir araçda değil ki yani test etmek isteseniz piyasada zibil gibi...tecrübe deseniz nerdeyse tüm forumlarda var...
Yanlış anlama güzel kardeşim lafım sadece sana değil ama hani yorum yaparken biraz yapıcı olalım, herşeye isyan herşeye olumsuz olursak hiçbirşeyden tad alamayız...bindiğin araçda fiyatına  göre sana sağladığı teknolojisiyle , güvenlik unsurlarıyla ve donanımıyla sınıfında nerdeyse tek..! 
ki sen o arabayı ne sıklıkta nasıl sürüyorsun bilmiyorum ama eğer sürüyorsan bunları anlaman çokda zor olmasa gerek...karakteristik olarak , benimde çok fazla sevmediğim biraz sert süspansiyonları dışında öyle net bir negatif yanı görünmeyen bir araç ki o süspansiyonlar yeni astra ve insignialarda komple yumuşaklarıyla değiştirilmiş vaziyette...
bana aynı fiyata ÇOK DAHA kaliteli diye vurguladığın arabayı söyleyebilirmisin aynı segmentte,aynı modelde?
kimse opelim var diye fanatizmlik yaptığımı düşünmesin tanıyanlar nasıl bir objektif bakışa sahip olduğumu bilir...anlat daha mantıklısını bende ona geçeyim...

Aynen katılıyorum. Alabildiğin ve binebildiğin araç senin için en iyisidir. Daha iyisini alabilene kadar en iyisi budur. Her aldığın aracın mutlaka daha iyisi vardır ona görede parası vardır. Sizin bindiğiniz Astra H gayet güzel bir araba. b segmenti olan yarisden daha ucuza C segmenti olan ve daha dolu olan bir araca biniyorsunuz. Daha ne istiyorsunuz. O fiyata o dananımda alabileceğiniz başka c segmenti pek bir seçeneğiniz yok.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Nisan 27, 2012, 08:57:20 »
Aynen katılıyorum. Alabildiğin ve binebildiğin araç senin için en iyisidir. Daha iyisini alabilene kadar en iyisi budur. Her aldığın aracın mutlaka daha iyisi vardır ona görede parası vardır. Sizin bindiğiniz Astra H gayet güzel bir araba. b segmenti olan yarisden daha ucuza C segmenti olan ve daha dolu olan bir araca biniyorsunuz. Daha ne istiyorsunuz. O fiyata o dananımda alabileceğiniz başka c segmenti pek bir seçeneğiniz yok. 
    Bence bunlar Arda'nın takıntıları.Babasi için sorun yoktur ;)
Bu arada Seat Leon ne kötü araba yahu.Ayfonumdan bırak şarkı çalmayı şarj bile yapmıyor.Kötü ve kalitesiz araba :rofl:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mayıs 04, 2012, 06:57:42 »
aldığımız 2010 opel astradan sonra toyotanın kalitesini arar olduk kışın arka kapılardan bildiğiniz buz gibi hava geliyor yazın ise yoz giriyor içeri kapılar toros kapısı gibi küt diye kapanıyor bu şikayetlerden yanıp forumda konu açtığımda böyle bir sorun yok opelde dediler ve bunun üzerine araç plazaya götürüldü (asıl sebep aynaların üzerindeki boya kabuk atmaya başladı) bu şikayetlerimizi ilettik astrada bu tip şeyler normal buyrun sıfırlarına bakalım dediler baktık insignia ve yeni astra hb hariç diğer bütün araçlarında bu kapı sesi bu şekildeydi ayrıca içeri giren toz ve soğuk için bu kalitede bir aracın ancak bukadar yalıtımı olur cevabı geldi bunun için daha üst sınıf bir opel almamız gerekiyormuş :)
Opel astra 2010 kötü bir araç değil ama o araç içn çok saçma eksikleri var!
opel markasının astra j ve ınsıgnıa dışındakı araclar beş para etmez zaten bu araclarla kalıteyı arttırdılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 04, 2012, 09:44:02 »
Arkadaşlar şu başlığı değiştirsek Opel kullanan arkadaşlara haksızlık ediyoruz hissine kapılıyorum. Yani o kadar da kalitesiz
değiller hani !

not: Opel kullanıcısı değilim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 04, 2012, 11:38:54 »
opel markasının astra j ve ınsıgnıa dışındakı araclar beş para etmez zaten bu araclarla kalıteyı arttırdılar
işte müthiş bir örnek daha :D

Saygısızlık yapmak istemem ama,
öncelikle astra j ile eski kasalarının arasında bir fark olduğu kesin ama neye dayanarak eskilerine beş para etmez diyorsunuz bunu hiç anlamıyorum...
ben öyle opel fanatiği bir insan değilim yada astramsız asla yaşayamayan diyen fanatiklerdende değilim ama sizin gibi bilgisiz yada ezbere konuşmayada karşıyım...forumlar bilgi paylaşma yeri ama bu şekilde ezbere konuşma yeri olmamalı...

ben eski bir auris kullanıcısıyım ve satıp sizin beş para etmez dediğiniz astra h kasa gtc aldım...eminim siz şimdi benim aracımıda benden daha iyi biliyorsunuzdur ama ben baştan söyleyeyim  maaşallah daha en ufak bir sıkıntı yaşamadım...eski aurisimin donanımlarının nerdeyse 2 katı kadar donanım var aracımda ve böyle bir motor seçeneğini toyota daha hala aklından geçirmezken opel türkiyeye getirdi...dediğim gibi ben fanatik bir insan değilim ,opel benim için birşey ifade etmiyor benzine yetiştirecek  param olsa subaruya binerim ama sizin bu tavrınızda cidden yanlış...yani eleştiri yaparken yapıcı olalım, neyi tartıştığımızı bilelim ki karşılıklı fayda sağlayalım...

Arkadaşlar şu başlığı değiştirsek Opel kullanan arkadaşlara haksızlık ediyoruz hissine kapılıyorum. Yani o kadar da kalitesiz
değiller hani !

not: Opel kullanıcısı değilim :)

ya sıkıntı opelin kaitesi yada kalitesizliği değil sıkıntı yapıcı olaylar üzerinden giden kimse yok...klavyesi olan opele kayıyor geçiyor...dediğim gibi opel benim için öyle çok özel bir anlamı yok ama eleştiride bulunurken biraz yapıcı olunsa karşılıklı faydada daha fazla sağlanır...burda gereksiz bir tartışma ortamı oluşmuş oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 04, 2012, 11:43:14 »
İnanın Opel forumlarındada Toyotanın kalitesizliğinden bahsediliyordur.Herkesin malı kendine güzel.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 04, 2012, 13:47:32 »
İnanın Opel forumlarındada Toyotanın kalitesizliğinden bahsediliyordur.Herkesin malı kendine güzel.

opelastrateam.com'un  s.moderatoruyum ve kurucularindanim girin uye olup bakin...yok oyle birsey,insanlar objektif olabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 04, 2012, 14:07:36 »
Bu konuda birseyler yazdim saniyordum, yazmamisim. Eski bir Opel kullanicisi olarak birseyler soyleme hakkim var sanirim.

İmzamda gorulecegi uzere Opel Corsa kullandim, 1 yil 3 ay gibi bir sure. '99 model B segmenti bir arac icin dolu bir arabaydi, CD donanim seviyesi. İki airbag, ABS, klima, elektrikli ve isitmali yan aynalar vb. Hatta atifta bulunmak gerekirse cam dugmeleri isiklandirmaliydi  :)

Gel gelelim, aracla bircok sorun yasadim. Hatirladiklarimi yazayim; Aldiktan bir hafta sonra termostat degisti, asker ugurlamasinda Bagdat Caddesi'nde fan sigortasi atti ve yolda birakti (eve yakindi Allah'tan soguduktan sonra eve fansiz gittim bir gun sonra da sanayiye fansiz gittim), ilerleyen zamanda fan musuru degisti, fan dengesiz donuyordu tamir gordu, adini hatirlayamadigim soguk havalarda motora sicak hava gonderen mekanizmanin motoru yandi (cogu Opel'de iptal ediyorlar bu mekanizmayi zaten cikardigi sorunlardan dolayi), benzini hep Shell'den alirdim bir kez denemek icin Opet'ten aldim sabahina araba gaz yemez oldu EGR valfi degisti (o donemki Opel'lerin kronik hastaligidir), fan surekli 2. kademede calisiyordu fan musuru degisti, egzoz neredeyse bosta kalmisti sallaniyordu kaynak yapildi. Liste biraz daha uzayabilir, suan aklima gelenler bunlar.

Ek bilgi olarak belirtmem gerekir ki, arabayi cok yumusak kullanirim, bircok kisi araba kullanmamdan sikilir hatta. 13lt/100km benzin sarfiyatim vardi. Araba hakkinda bilgi vermem gerekirse de 3. sahibiydim, kazasi belasi yoktu bende de olmadi cok sukur, 130bin km'de tamamen orjinal bir arabaydi, yani kesinlikle hor kullanilmamisti, zaten alan kisi zamaninda Opel yetkili servisinde ikinci el bolumunde calismis birisi idi.

Ama forumda genel olarak donen donanim muhabbeti icin soylemem gerekirse, hicbir donanimsal problemle karsilasmadim 13 yasindaki arabayla, butun arac ici elektriksel ve donanimsal aksam calisiyordu. Yani genel olarak yasadigim sikinti kaput altinda oldu.

Gelelim araci satma sebebime, aslinda satmak niyetinde degildim, fakat son yasadigim sorun olan EGR valfi degisimi biraz soguttu beni arabadan, diger ugrasmis oldugum sikintilar ve benzin sarfiyati gozume batmaya basladi o dakikadan sonra, bunun uzerine de 6 yildir babamin sorunsuz bindigi E12'lerden alma karari verdim.

E12 kasalar icin de bir paragraf acmam gerekir, 2006 yilinda sifir olarak alinan E12 sedan dizelimiz periyodik bakima gitmesinin disinda sadece gectigimiz kis ariza lambasi yakti, KTS'de oksijen sensoru hatasi cikti, sensor temizlendi ve geri takildi, degisim bile yapilmadi ve arac sorunsuz bir sekilde suan devam ediyor.

2006 model ve '99 model arabayi karsilastirmak olmaz, biliyorum, fakat konu Opel konusu ve yasadigim sorunlari paylasmak istedim ben de. Acik konusmak isterim, bir daha Opel marka arac almayi dusunmuyorum, bu demek degildir ki Opel kotu markadir, sadece benim gozumde imaj sorununa yol acmistir Corsa. Eger bu imaji duzeltecek araclar uretilirse tabi ki Opel dusunurum, bagnaz biri degilimdir.

Herkese kazasiz belasiz surusler ve sorunsuz arabalar dilerim.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Mayıs 04, 2012, 14:23:48 »
ben daha önceden 3,5 yıl 1997 1.6 GLİ Corolla ve 1,5 yıl 2004 1.6 Elegant Avensis kullanıcısıydım.. şu an ise 2012 1.3 CDTİ Astra kullanıcısıyım.. arabamı çok seviyorum gerçekten inşallah uzun yıllar sorunsuz bir şekilde binmeyi umut ediyorum.. ve inşallah herkes aracına sorunsuz bir şekilde kazasız belasız biner..
ve bütün bunlara rağmen hala Toyota hayranıyım.. özellikle RAV 4 hayalim var.. burda benim herhangi bir marka fanatikliğim yok olamaz da.. sadece şu konuyu dile getirmek istiyorum.. bir marka hakkında direkt olarak "beş para etmez" ya da "kalitesizlik" falan gibi ifadelerin kullanılması hoş bir durum değil.. sonuçta herkes en iyisine binmek ister.. tabi her şey bütçe meselesi.. yoksa herkesin fikrine düşüncesine saygım vardır.. sadece bunu belirtmek istedim.. herkese kazasız belasız hayırlı günler dilerim :)
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 04, 2012, 16:49:16 »
Bana bu saatten sonra laf düşmez gereken açıklamalar objektif bir şekilde yapılmış... (Tek eksiği asr yok )