Gönderen Konu: Opel Kalitesizliği  (Okunma sayısı 20410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Opel Kalitesizliği
« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2012, 15:35:47 »
Ben üç sene opel astra kullandım, hiç böyle bir olayla karşılaşmadım böyle bir olayı ilk defa sizden duyuyorum ...
2013 TOYOTA LAND CRUİSER V8 4.5 D-4 D
          ALLAH VAR KORKU YOK
                    (M.U)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 03, 2012, 15:35:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 03, 2012, 15:47:09 »
kapı fitili herhangi bir darbe sonucu deforme olmuştur. opel'in herhangi bir modelinin içine normal şartlar altında kapıdan toz gireceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 03, 2012, 16:04:48 »
Aracınızı 2. el mi aldınız? Kazalı olma ihtimali ve ya kapıların ayarsız olma ihtimali var.
Ben 2009 opel astra ile çok yol katettim. Sonradan Toyota sahibi oldum ve Toyota'nın basitliğine çok üzüldüm. (ki sıfır aldım toyota'yı)
Bendeki Corolla'dan da kapı kenarlarından, hatta cam kapatma düğmelerinden hava geliyor, hem de akın akın.
Arka bagaj ve bagaj kapağın döşemesi çok basit. Resmen içi gözüküyor.
Kaldı ki, Corolla'nın havalandırmasından arabanın içine fare girdi. Bu hiç bir alman aracında olmaz.
10 yıl aynı garajda Seat marka aracım durdu, onun yanında fareler geçmedi ve içine girmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 03, 2012, 18:10:06 »
Kapı olayı gerçekten önemli.. Cruze yapım belgeselini izledim.. Cruze u yapmışlar herşeyi bitmiş testler falan.. Gm in ceo sunu çağırmışlar sunmuşlar arabayı. Her kesi susturmuş sadece kapıyı açıp kapatmış. Sesi dinlemiş. Tok ses geliyormu die?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 04, 2012, 00:53:25 »
marka fanatikliği yapmayalım :) ben şu an Astra kullanıyorum belirtilen sorunlar yok arabamda ( inşallah olmaz da :) ), daha önce de Vectra uzun süre kullanmıştım onda da yoktu.. Corolla ve Avensis arabam da oldu.. onlarda da olmadı.. ancak olmayacak diye bir kural yok elbette.. bu tür sorunlar her markada her araçta olabilir.. bence kapı fitilleri ve kapı ayarı kontrol edilse problem giderilecektir.. halledilmeyecek bir sorun değil sonuçta..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Araç: Corolla
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 04, 2012, 01:42:51 »
Ben opellerin toyotalara nazaran daha çabuk deforme olduğunu düşünüyorum,2008 de corsam olmuştu 23 binde ev arkadaşıma sattım haala görüşüyoruz geçenlerde bindim sanki on yıllık araba gibi geldi 49 bin km ye gelmiş.komşumda 2004 model corolla var bazen pikniğe falan giderken bineriz benim 2011 corolladan daha sessiz ve herparçası yepyeni duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 04, 2012, 02:00:19 »
Bugün Astrayı biraz test ettim. Aracın altından hırıltı tarzı ses geliyor anlayamadık bir türlü. Araç otomatik, 115 beygirlik modeli. Kapıları test ettim, ön kapılar çok tok kapanıyor, arka kapılar gerçekten boş teneke misali, fitillerde sıkıntı olabilir, fabrikasyon bir sorun olabilir. Ayrıca bizim araçta navigasyon var 5 para etmez cadde ismi giremiyorsunuz, hiç bir adresi bulamıyoruz, ses tuşuna dokunduğunuzda donuyor, tv sıfır görüntü. Torpidoda ıpod ve usb girişi var. Geri görüş kamerası gerçekten iyi amacına hizmet ediyor.Ses seviyesi iyi, akustik kötü, ön kolonlar kuvvetli arkalar çok zayıf geliyor. Araç koltukları çok güzel, araç yere yakın spor araç havası var, kol dayama ileri geri hareket ediyor, kumandaya basılı tuttuğunuzda açık kalan camlar otomatik kapanıyor. Kokpit süper, yol tutuşu muhteşem, görüntü süper, vites altı aydınlatma güzel duruyor. Otomatik kaydırma yapmıyor ve gaza dokununca güç ayağınızın altında diyebiliyorsunuz.  Genel anlamda güzel diyebilirim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 04, 2012, 02:15:06 »
Başka bir yetkili servise gitmenizi tavsiye ederim, çözülemeyecek bir sorun değil neticede.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 11 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 04, 2012, 04:25:31 »
Aracınızı 2. el mi aldınız? Kazalı olma ihtimali ve ya kapıların ayarsız olma ihtimali var.
Ben 2009 opel astra ile çok yol katettim. Sonradan Toyota sahibi oldum ve Toyota'nın basitliğine çok üzüldüm. (ki sıfır aldım toyota'yı)
Bendeki Corolla'dan da kapı kenarlarından, hatta cam kapatma düğmelerinden hava geliyor, hem de akın akın.
Kaldı ki, Corolla'nın havalandırmasından arabanın içine fare girdi. Bu hiç bir alman aracında olmaz.
10 yıl aynı garajda Seat marka aracım durdu, onun yanında fareler geçmedi ve içine girmedi.
fare kaliteden anlıyormuş:)
Toyota Corolla 2010 D-4D Elegant MMT Siyah & Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 04, 2012, 10:52:21 »
   Sinan ses ayarı yaptığında Fader ayarından arkaya +2 fazla ses ayarı verirsen gem ön-arka ses ayarını dengelemiş olursun hemde akustik iyi olur ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 04, 2012, 15:10:58 »
Özcan abi denedikte, arabanın yapısıyla sorun galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 04, 2012, 15:58:29 »
Özcan abi ve Sinan ne +2 fader nede arabanın yapısı ile alakalı bir durum tamamen kapı içi izelasyon ile alakalı,

Sinan demişsinya ön kapılar tok, arka kapılar teneke diye,  kapı içinde yalıtım olmadığı için hoperlörün ürettiği hava boş kapı içinde dağılıyor halbuki yalıtım olsa hoperlörün seside tok çıkar havanın sıkışacağı bir kabin görevi görür.  aynı durum ön kapılar tok arka kapılar teneke misali ford focuslardada var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 04, 2012, 18:51:26 »
Bende izolasyonu düşündüm aslında, ama sanki arka kolonlar zayıf kalıyor gibi geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 04, 2012, 18:58:25 »
Bende izolasyonu düşündüm aslında, ama sanki arka kolonlar zayıf kalıyor gibi geldi.

Bu sözden sonra o kısmın açıldıktan sonra ufak bi modifiye geçireceğini anlamayan yoktur heralde.. Sinan beyi yeni konu ve ses sistemiyle yakında forumda görebiliriz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 04, 2012, 19:24:46 »
Yok abi araç kayınbiraderin kafasına eserse direkt tesisatı çektirir:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 10, 2012, 19:52:07 »
vayyyy gene opele başlamışız saydırmaya :D

Arda bende 2009 astra h gtc 1.6t var.dediklerin benimde hiç başıma gelmedi...ama bir ara aynı model iki aracın kapısını yan yana koyup kapa opelin kapısı oldukça ağır ve tok bir ses çıkarıyor toyotaya göre...yada bendeki öyle...ama toz ve rüzgar geçmesi bana çok garip geldi :))
Necati abim toz giriyor dediğim şimdi pöfür pöfür esmiyor içeriye bir iki gün içerisinde arka koltuğun yanlarında kapınin alt tarafında içe bakan kısmında tozlanmalar oluyor ve kışın gerçekten kapıların buz gibi olduğunu hissediyorsunuz...Kapı kapanma meselesine gelincede kapı çok ağır kapanıyor şöyle ağır kapanıyor sistem gereği kapıya güç uygulamak zorundasınız taki oturtana kadar ve kapandığında tok olmayan bir sesle kapanıyor şahsen e12 kasa ile karşılaştırdığımda çok kötü geldi kapılar ve yalıtımı (ses hariç) ancak Özcan abide karşılaştırmayı kapıdan yapma yanılgıya düşersin demiş :)
Ben çok beğeniyorum, oturunca kaliteli hissediyorsunuz.
Arka kapıdan toz ve rüzgar gelmesi ilginç. Makyajlı kasadamı var bu sorun. 14 şubatta opel aldık bir kontrol edeyim.
Aynen abim makyajlı kasada 111,yıl özel jenerason...

Kapı kapanmasına dikkat ettimde gerçekteen sert bir şekilde kapanıyor, 2010 model araca göre ve Toyotaya göre.
Gerçi Opellerin sistemi bu dediğin gibi Arda İnsignia gibi modellerde biraz daha sakin kapanıyor.

Aynen abim insignia ve yeni astra hb gayet kaliteli...

Arda Audi,Seat,Vw gibi Vw grubu araçlarından her hangi binme o zaman.Kapilar kapandığında çıkan ses,kapı kapanmasından da öte bir sey.Kapı kapanma özelliğinde hic bir markayı Toyota'yla kiyaslamamalisin.Fazlasiyla yanılgıya düşersin.

İşte bu nokta hep kafamı karıştırıyor dayımda ayni şeyi söyledi benim a4 bile küt diye kapanıyor dedi sizin corolla ile kıyaslama dedi :) niye ?

tebrik ediyorum güzel bir noktaya değindiniz  :) :) tek kapı ama yengemdede 2010 1.3dizeli var ordan biliyorum ki daha yani birçok arkadaşımdada var öyle birşey olsa cidden haberim olurdu..bide toz girmesi çok ilginç değil mi sizcede? kaçıncı yüzyıldayız daha hala toz girerse yorum yapamam ben opele...bence Arda bide sanayideki gerçek ustalara göstermeli.belki kapı fitillerinde filan bir sorun vardır...

neyse hayırlısı canım benim istediğin gibi olur umarım...
Abim plazaya götürdük adamlar bişey yapmadı yani yukarda yadığım gibi :)
bencede fitillerle alakalı bir durum olabilir. seste yapar çekilmez öyle araba
Ses yapmıyor işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 10, 2012, 20:01:20 »
Aracı ikinci el aldık sıfır hata sıfır çizik bakımlar plazadan ve aracın kazasız olduğuna dair belgeside var... 2005 corollada kullandık astradan önce o araçta değil rüzgar suya düşse suda geçirmez diye düşünceye bile kapılabilirdiniz corollanın rahatlığı ve kalitesini(e12 için) astrada bulamadım ama astranın birçok yönüde corolladan üstün diyecek lafım yok :)
Kapı olayı gerçekten önemli.. Cruze yapım belgeselini izledim.. Cruze u yapmışlar herşeyi bitmiş testler falan.. Gm in ceo sunu çağırmışlar sunmuşlar arabayı. Her kesi susturmuş sadece kapıyı açıp kapatmış. Sesi dinlemiş. Tok ses geliyormu die?
Bu piskolojik sorun bendede var malesef :)

marka fanatikliği yapmayalım :) ben şu an Astra kullanıyorum belirtilen sorunlar yok arabamda ( inşallah olmaz da :) ), daha önce de Vectra uzun süre kullanmıştım onda da yoktu.. Corolla ve Avensis arabam da oldu.. onlarda da olmadı.. ancak olmayacak diye bir kural yok elbette.. bu tür sorunlar her markada her araçta olabilir.. bence kapı fitilleri ve kapı ayarı kontrol edilse problem giderilecektir.. halledilmeyecek bir sorun değil sonuçta..
keşke sizin aracınızdan olsa abim ilk mesajımda demiştim yeni astra hb ve insigniada böyle sorun yok diye :)

Ben opellerin toyotalara nazaran daha çabuk deforme olduğunu düşünüyorum,2008 de corsam olmuştu 23 binde ev arkadaşıma sattım haala görüşüyoruz geçenlerde bindim sanki on yıllık araba gibi geldi 49 bin km ye gelmiş.komşumda 2004 model corolla var bazen pikniğe falan giderken bineriz benim 2011 corolladan daha sessiz ve herparçası yepyeni duruyor
Toyota ömürlük araç abim geçen hafta elazığda opelin yol yardım aracı yolda kalmıştı çekici geldi götürdü :)

Özcan abi ve Sinan ne +2 fader nede arabanın yapısı ile alakalı bir durum tamamen kapı içi izelasyon ile alakalı,

Sinan demişsinya ön kapılar tok, arka kapılar teneke diye,  kapı içinde yalıtım olmadığı için hoperlörün ürettiği hava boş kapı içinde dağılıyor halbuki yalıtım olsa hoperlörün seside tok çıkar havanın sıkışacağı bir kabin görevi görür.  aynı durum ön kapılar tok arka kapılar teneke misali ford focuslardada var.
Mesut abim yalıtım konusunda seni baya bir meşgul edecek gibiyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 22, 2012, 22:51:36 »
4 yıl  opel corsa kullandım.  Opel'in her modeli Toyota'ya göre  serttir. Koltuğu serttir, direksiyonu serttir , kapıları da daha mekanik bir sesle kapanır, motoru daha seslidir vs.
Ama bu Opel'in kötü bir araç olduğu anlamına gelmez, bu bir marka tercihi. Ama  araç kalitesi uzun süre kullanımlarda ortaya çıkıyor, Opellerde genellikle Renaultlarda olduğu gibi elektronik aksam arızaları olur, ekranı arızalanır, cam açma düğmesi bozulur, kontrol panelindeki düğmeler arızalanır vs. Ama GM nin ürettiği motorlar ve mekanik aksam başarısız değildir. Ama bizim tüketicimize ve yol şartlarımıza göre değil genel olarak Opeller bu yüzden Toyota'nın gerisinde kalıyor.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 22, 2012, 22:58:48 »
4 yıl  opel corsa kullandım.  Opel'in her modeli Toyota'ya göre  serttir. Koltuğu serttir, direksiyonu serttir , kapıları da daha mekanik bir sesle kapanır, motoru daha seslidir vs.
Ama bu Opel'in kötü bir araç olduğu anlamına gelmez, bu bir marka tercihi. Ama  araç kalitesi uzun süre kullanımlarda ortaya çıkıyor, Opellerde genellikle Renaultlarda olduğu gibi elektronik aksam arızaları olur, ekranı arızalanır, cam açma düğmesi bozulur, kontrol panelindeki düğmeler arızalanır vs. Ama GM nin ürettiği motorlar ve mekanik aksam başarısız değildir. Ama bizim tüketicimize ve yol şartlarımıza göre değil genel olarak Opeller bu yüzden Toyota'nın gerisinde kalıyor.

Yalniz opelin simdiki guncel yeni kasalarini kullanin o sertlikten gercekten eser kalmamis mukemmel olmus...direksiyonu olsun ic dis aksam olsun ki ozelliklede suspansiyonlari gercekten cok guzel olmus...
Bende 2009 gtc var hic alakasi yok bu yumusakliklarla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 23, 2012, 13:08:42 »
Bu çok güzel bir açıklama olmuş abim ellerine sağlık :) Bu sertliğe alışkın değiliz işte ama opelin yeni modelleri özellikle insignia çok hoş