0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınızı 2. el mi aldınız? Kazalı olma ihtimali ve ya kapıların ayarsız olma ihtimali var.Ben 2009 opel astra ile çok yol katettim. Sonradan Toyota sahibi oldum ve Toyota'nın basitliğine çok üzüldüm. (ki sıfır aldım toyota'yı)Bendeki Corolla'dan da kapı kenarlarından, hatta cam kapatma düğmelerinden hava geliyor, hem de akın akın.Arka bagaj ve bagaj kapağın döşemesi çok basit. Resmen içi gözüküyor. Kaldı ki, Corolla'nın havalandırmasından arabanın içine fare girdi. Bu hiç bir alman aracında olmaz.10 yıl aynı garajda Seat marka aracım durdu, onun yanında fareler geçmedi ve içine girmedi.
Bende izolasyonu düşündüm aslında, ama sanki arka kolonlar zayıf kalıyor gibi geldi.
vayyyy gene opele başlamışız saydırmaya Arda bende 2009 astra h gtc 1.6t var.dediklerin benimde hiç başıma gelmedi...ama bir ara aynı model iki aracın kapısını yan yana koyup kapa opelin kapısı oldukça ağır ve tok bir ses çıkarıyor toyotaya göre...yada bendeki öyle...ama toz ve rüzgar geçmesi bana çok garip geldi )
Ben çok beğeniyorum, oturunca kaliteli hissediyorsunuz.Arka kapıdan toz ve rüzgar gelmesi ilginç. Makyajlı kasadamı var bu sorun. 14 şubatta opel aldık bir kontrol edeyim.
Kapı kapanmasına dikkat ettimde gerçekteen sert bir şekilde kapanıyor, 2010 model araca göre ve Toyotaya göre.Gerçi Opellerin sistemi bu dediğin gibi Arda İnsignia gibi modellerde biraz daha sakin kapanıyor.
Arda Audi,Seat,Vw gibi Vw grubu araçlarından her hangi binme o zaman.Kapilar kapandığında çıkan ses,kapı kapanmasından da öte bir sey.Kapı kapanma özelliğinde hic bir markayı Toyota'yla kiyaslamamalisin.Fazlasiyla yanılgıya düşersin.
tebrik ediyorum güzel bir noktaya değindiniz tek kapı ama yengemdede 2010 1.3dizeli var ordan biliyorum ki daha yani birçok arkadaşımdada var öyle birşey olsa cidden haberim olurdu..bide toz girmesi çok ilginç değil mi sizcede? kaçıncı yüzyıldayız daha hala toz girerse yorum yapamam ben opele...bence Arda bide sanayideki gerçek ustalara göstermeli.belki kapı fitillerinde filan bir sorun vardır...neyse hayırlısı canım benim istediğin gibi olur umarım...
bencede fitillerle alakalı bir durum olabilir. seste yapar çekilmez öyle araba
Kapı olayı gerçekten önemli.. Cruze yapım belgeselini izledim.. Cruze u yapmışlar herşeyi bitmiş testler falan.. Gm in ceo sunu çağırmışlar sunmuşlar arabayı. Her kesi susturmuş sadece kapıyı açıp kapatmış. Sesi dinlemiş. Tok ses geliyormu die?
marka fanatikliği yapmayalım ben şu an Astra kullanıyorum belirtilen sorunlar yok arabamda ( inşallah olmaz da ), daha önce de Vectra uzun süre kullanmıştım onda da yoktu.. Corolla ve Avensis arabam da oldu.. onlarda da olmadı.. ancak olmayacak diye bir kural yok elbette.. bu tür sorunlar her markada her araçta olabilir.. bence kapı fitilleri ve kapı ayarı kontrol edilse problem giderilecektir.. halledilmeyecek bir sorun değil sonuçta..
Ben opellerin toyotalara nazaran daha çabuk deforme olduğunu düşünüyorum,2008 de corsam olmuştu 23 binde ev arkadaşıma sattım haala görüşüyoruz geçenlerde bindim sanki on yıllık araba gibi geldi 49 bin km ye gelmiş.komşumda 2004 model corolla var bazen pikniğe falan giderken bineriz benim 2011 corolladan daha sessiz ve herparçası yepyeni duruyor
Özcan abi ve Sinan ne +2 fader nede arabanın yapısı ile alakalı bir durum tamamen kapı içi izelasyon ile alakalı,Sinan demişsinya ön kapılar tok, arka kapılar teneke diye, kapı içinde yalıtım olmadığı için hoperlörün ürettiği hava boş kapı içinde dağılıyor halbuki yalıtım olsa hoperlörün seside tok çıkar havanın sıkışacağı bir kabin görevi görür. aynı durum ön kapılar tok arka kapılar teneke misali ford focuslardada var.
4 yıl opel corsa kullandım. Opel'in her modeli Toyota'ya göre serttir. Koltuğu serttir, direksiyonu serttir , kapıları da daha mekanik bir sesle kapanır, motoru daha seslidir vs.Ama bu Opel'in kötü bir araç olduğu anlamına gelmez, bu bir marka tercihi. Ama araç kalitesi uzun süre kullanımlarda ortaya çıkıyor, Opellerde genellikle Renaultlarda olduğu gibi elektronik aksam arızaları olur, ekranı arızalanır, cam açma düğmesi bozulur, kontrol panelindeki düğmeler arızalanır vs. Ama GM nin ürettiği motorlar ve mekanik aksam başarısız değildir. Ama bizim tüketicimize ve yol şartlarımıza göre değil genel olarak Opeller bu yüzden Toyota'nın gerisinde kalıyor.