0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar bu aksam kırmızı ısıkta duruken amcamın bıtanesı yanan ısıgı gec farkedıp hızınıda kesemeyınce benım arkamdakı araca vurdu. O aracta bana vurdum bende onundekıne vurmamak ıcın frene asıldım kurtardım cok sukur ondekı aracı.. Zıncırleme kaza oldu anlıcanız.. Arka tamponun alt kısmında ufak bır kırık olustu sadece ama arada kalan arabanın durumu kotuydu.Kontrolunu saglayaman amca 65 yasında..! Madem ehlıyet almak ıcın 18 yas sınırı aranıyor, neden bu ehlıyet kullanma yasının sonu yok..! Tabırı caızse son kullanma tarıhı olmalı..! Madem resıt olmayan bırı kısıtlı sayılıyor ve arac kullanamıyor aynı sekılde bence 60 yasından sonra arac kullanmak da yasaklanmalı..!
Olayı buna baglamıyorum.. Ama bu olayda dıkkatımı ceken kısmı aktarıyorum. Bu konuda yetkılılerın bıraz daha duyarlı olması gerektıgını dıle getırıyorum. Yanlıs mı yapıyorum.
Öncelikle geçmiş olsun . Bence belli bir yaştan sonra belli aralıklarla muayene olup o kişinin araç kullanıp kullanamayacağına öyle karar verilmeli .
Geçmiş olsun Mahmut'a katılıyorum herkesin ehliyetini iptal etmek güç ama 2 yılda bir Tüvtürk gibi muayene yapılsa amcalara da
Çok geçmiş olsun, arkadan vurmalar sırasında, frene basma alışkanlığı çok yanlış bence, aynı şekilde viteste beklemekte , herneyse.Bende sizin belirttiğiniz konuya kısmen katılıyorum. Ama şu da var, 18 yaş bence ehliyet almak için oldukça erken, insan seneler içinde görüp tecrübe ediyor. 18 yaşında bir kişi bence bir aracın sorumluluğunu alabilecek yapıda değildir. Yoksa araba kullanmak çok basit, insan 8-9 yaşındayken kolayca kullanabilir, bir çoğumuz bunun ne kadar kolay olduğunu mutlaka tecrübe etmişizdir. Ama trafiğe çıkıpta, yollardaki binlerce insanın canının sorumluluğunu alarak , o bilinçle araç kullanmak, bence çok daha fazla olgunluk gerektirir.Bahsettiğiniz üst yaş sınırına ben karşıyım açıkcası, bunun yerine, 2yılda bir sürücüler muayeneden geçirilebilir, araçlarla birlikte, çok basit, refleks , renk körlüğü vs. gibi sağlık testleri oldukça yararlı olacaktır. Benim sektörümde, her denizci 2 yılda bir muayene olmak zorunda, ve muayene sonucunda başarılı olamazsa, mesleğine devam edemiyor. Bu tür bir sistem oturtulabilir.
Gülsümcüm çok geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsın. Sağlık olsun diyelim.Mahmut ve Doğana katılıyorum doğru bir yöntem olurdu bencede.Belli kriterleri geçer ise ehliyetine el konulmamalı gibi bir sistem olsa çok iyi olur.Arkadan çarpmalarda frene basmak yanlıştır araç daha fazla hasar alır.Ehliyet hayatımda 4 kez kaza yaptım 3'ünde arkadan çarptılar ilkinde 2.Boğaz köprüsünün ortasında arkadan bindiren Hyundai kamyonetten sonra bende fobi oluştu fakat bu sayede bir çok kazadan kıl payı kurtulmuşumdur. Çok iyi öğrendiğim deneyim duracakken arkama bakarı hep arkamdaki duramayacaksa o anki duruma göre müdahale ederim. Neyse koptum gittim ben.Tekrar geçmiş olsun, biz konuştuktan sonra oldu heralde kaza Gülsümcüm doğrumudur?