0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
teşeşkkür ederim sercan. evet senle konuştuktan sonra çıktım işyerinden 20 dk sonra olanla oldu normal şartlarda evet frene basmak daha tehlikeli.. Bursa da heykelden inerken cumhuriyet caddesinin ordaki lambalar da oldu bu kaza.. hava yağmurlu olduğu için mesafemi daha uzun tutmuştum önümdeki araçtan. arkamdaki bana çarpınca durdu ve beni itekledi o anda frene basmasaydım öndeki aracada olanlar olucaktı ve bu kadar ufak atlatamazdım büyük ihtimal.. ve bir başksınada sebep olurdum.
Gülsüm hanım öncelikle geçmiş olsun.. Tekin beyin de yorumunda bahsettiği sınavı askerde iken girmiştim. 23 yaşında ve reklekslerim gayeti iyiyken ben bile baya hata yapmıştım .. Bundan bahsetmemin sebebi ise keşke ülkemizde 2 yılda bir sınav yapalım denilmiş. Bu sınav gerçekten zor ,psikoteknik diye geçer. Bu sınavı da devletimiz bir gelir kaynağı görmesi endişem. En iyisi 5 yılda bir olmalı ve bir yaptırımı olmalı bence. Devlet kontolünde yapılmalı ki kötüye kullanılmasın.
Devlet kontrolunde olmasi halinde olacak olani izninizle tahmin etmek isterim.- Ya benim psikoteknik vizem gelmis, kim gidecek sira alacak, butun gunumu harcayamam da.+ Sen merak etme, bizim hala oglunun mahalleden arkadasi orada calisiyormus, gitmene bile gerek yok.Sizce inandirici degil mi? Bence gercegin ta kendisi.
Özel şirketlerde daha iyi olacağı konusu da şaibeli..
devlet otoritesinde yapılan bir çok uygulama artık eskisi gibi yani sizin düşündüğünüz gibi şaibeli değil. o eskidendi. daha önce hiç araba kullanmayı bilmeyen adamlar direksiyona oturmadan herhangi bir sınava tabi olmadan ehliyet alıyordu şuan böylemi hayır.. psikoteknik uygulamasıda aynı sistem çerçevisinde yapılırsa gayet başarılı olur inancındayım.
oncelikle gecmis olsun bencede madem araclar muayene ediliyor da neden soforler muayene edilmiyor? mesela ben thailandta yasiyorum ve ilk ehliyet aldigimda bana 1 senelik stajer ehliyet verdiler 1 senenin sonuda 5 yillik ehliyet aldim suresi bitince her 5 senede bir tekrar yenilemem lazim bence omurboyu ehliyetin kaldirilmasi lazim
Benim gibi düşünen insanları görmek güzel..