Gönderen Konu: d4d yakıt tankı ve gösterge bilgileri  (Okunma sayısı 4055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
d4d yakıt tankı ve gösterge bilgileri
« : Mart 30, 2012, 22:31:07 »
Merhaba arkadaşlar 2011 corolla dizel aracım var.Birşey dikkatimi çekiyor epeydir yazacağım konuyu açmayı unutuyorum.Eve gelirken yakıtı fulledim aklıma düştü.Bugun yakıt aldıgımda araç şehir içi 490 km gitmişti. Kalan yakıtta yarım depo gözüküyordu göstergede.Şimdi bu şekilde baktıgımız zaman tamam süper gidiyor yakıt diyorum.Yarım depodan aşagı düşünce sünger gibi emiyor sanki sizinde göstergeler böyle mi çalışıyor.Benim araçta mı anormallik var.Gene az yol yapmıyorum ama mantıken yarım depoda 490 km giderse toplamda 980 km gider diyorum hadi bunun kullanımdı hava şartları ıvırları zıvırları atiyim içinden 900 gitsin.Ama gösterge neden böyle çalışıyor yarım depoya gelene kadar çok iyi yarım depodan sora çok çabuk iniyor.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Toyota Club Türkiye

d4d yakıt tankı ve gösterge bilgileri
« : Mart 30, 2012, 22:31:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: d4d yakıt tankı ve gösterge bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2012, 22:34:33 »
Ömer bey herşey yolunda benim araçta 200 km boyunca full gösteriyor ondan sonra nasıl bittiğini anlamıyorum özellikle dediğiniz gibi yarımdan sonrasında sanki depoda delik oluşuyor. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla + RaceChip
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2012, 22:36:47 »
Aynı durum bendede oluyor yarım depoya kadar dediğiniz gibi ama sonrası hemen bitiyor.. ben bir depoya 500 km sini uzun yolda diğerini şehir içi yapıyorum toplamda 705 km yol yapıyorum en fazla acaba benim araç fazla mı yakıyor diyorum sizin araç bir depoya ne kadar km yapıyor toplamda
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2012, 22:37:37 »
Ömer bey herşey yolunda benim araçta 200 km boyunca full gösteriyor ondan sonra nasıl bittiğini anlamıyorum özellikle dediğiniz gibi yarımdan sonrasında sanki depoda delik oluşuyor. :D
Aracı yeni aldığımda uzun yolda bu durumu görünce gösterge bozuk diye servisi aramıştım.Onlarda bunu inanın bilmiyordu.Akünün kutup başını çıkart tak dediler.Yapmadım.İyi ki yapmamışım.Ama sevinmiştim bu araba hiç yakmıyor sanmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2012, 22:48:22 »
Aynı durum bendede oluyor yarım depoya kadar dediğiniz gibi ama sonrası hemen bitiyor.. ben bir depoya 500 km sini uzun yolda diğerini şehir içi yapıyorum toplamda 705 km yol yapıyorum en fazla acaba benim araç fazla mı yakıyor diyorum sizin araç bir depoya ne kadar km yapıyor toplamda
Umut bey şehir içinde ortalama 850 civarı rahat gidiyor.Uzun yolada bir kez çıkma fırsatım oldu aracı Karabükten Hataya getirirken ortalama 120 -130 km hızla geldim azda olsa ankarada şehir içine girip çıktım.Döndüğümde şehir içi kullanımla beraber 1070 km yaptım 1 depo mazotla.
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2012, 22:49:52 »
Aracı yeni aldığımda uzun yolda bu durumu görünce gösterge bozuk diye servisi aramıştım.Onlarda bunu inanın bilmiyordu.Akünün kutup başını çıkart tak dediler.Yapmadım.İyi ki yapmamışım.Ama sevinmiştim bu araba hiç yakmıyor sanmıştım.

Abi sen ne diyorsun ben aldım arabayı ilk çubuk 210 km de sönmüştü 9 cubuk var kendi kendime hesap yaptım dedim ilk çubuk 210da söndü diğerleri 150 km de sönse bu araç 1 depo ile 1400 km şehir içinde gider dedim ama sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradım . :)

Ama yinede iyi gidiyor ben 42-44 lt mazotla sürekli şehir içi ve klima açık şekilde 750 km rahat gidiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2012, 22:59:23 »
Abi sen ne diyorsun ben aldım arabayı ilk çubuk 210 km de sönmüştü 9 cubuk var kendi kendime hesap yaptım dedim ilk çubuk 210da söndü diğerleri 150 km de sönse bu araç 1 depo ile 1400 km şehir içinde gider dedim ama sonra büyük bir hayal kırıklığına uğradım . :)

Ama yinede iyi gidiyor ben 42-44 lt mazotla sürekli şehir içi ve klima açık şekilde 750 km rahat gidiyorum .
Benim araç iyi gidiyor o zaman yakıtı hangi firmadan alıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2012, 23:12:40 »
Benim araç iyi gidiyor o zaman yakıtı hangi firmadan alıyorsunuz?

Shell v-power dizel alıyorum Ömer bey ben 42-44 lt ile gidiyorum siz depoyu fullediğinizde kaç lt yakıt alıyor araç bide ben araçla bahçeyede gidip geliyorum ve bahçe yolunda araç 2. vitesi zor görüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 30, 2012, 23:25:33 »
Benimde aracım 42-44 lt arası alıyor yaptığım km o bende v power alıyorum fazlasını yyapamıyorum hatta bu konu için servisle görüştüm normal dedi araçta herhangi bir durum yok dedi..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #9 : Mart 30, 2012, 23:37:18 »
Benimde aracım 42-44 lt arası alıyor yaptığım km o bende v power alıyorum fazlasını yyapamıyorum hatta bu konu için servisle görüştüm normal dedi araçta herhangi bir durum yok dedi..

Umut aracı çok sıkışık trafiğe sokmuyorsan ve sakin kullanıyorsan az gibi gerçi çok büyük bir fark yok ben aracı çok sakin kullanırım benim tüketimi arttıran tek etken bahçeye gidip gelişlerim yol bozuk olduğu için çok yavaş kullanıyorum dediğim gibi 2. vitesi çok zor görüyorum ama abartılacak kadar uzun bir yol değil yalnız haftada 4-5 kez gittiğim oluyor .

Ama son 2 haftadır chip taktığım için deneme amaçlı ara ara bastım depoyuda dün fulledim menzilim 685 km idi ama dediğim gibi baya bir bastım . :) Dünden beride 70 km yol yaptım  ve ortalama tüketimim 5,2 gözüküyor ama bahçeye bir kere gidip gelme ile 5.8-6 olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2012, 00:14:14 »
Shell v-power dizel alıyorum Ömer bey ben 42-44 lt ile gidiyorum siz depoyu fullediğinizde kaç lt yakıt alıyor araç bide ben araçla bahçeyede gidip geliyorum ve bahçe yolunda araç 2. vitesi zor görüyor .
Benimde aynı hemen hemen depo hokur lukur ses cıkartmaya başlayınca :D biraz daha ekleniyor üstüne dediginiz gibi 43 44 litre bende sakin kullanırım aracı şehir içi veya dışı vites yükseltirken 3bin deviri pek aşmam  boşa mümkün olduğu kadar atmamaya özen gösteririm.Ama ışıkda yanıma yanaşanın kanı biraz hızlıysa benimde kanım kaynar 5bin devirlerde gittigimde olur :) Yakıtı Türk petrolden alıyorum.Geçen ay opetten fulledim 700 km yi göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2012, 00:27:44 »
Benimde aynı hemen hemen depo hokur lukur ses cıkartmaya başlayınca :D biraz daha ekleniyor üstüne dediginiz gibi 43 44 litre bende sakin kullanırım aracı şehir içi veya dışı vites yükseltirken 3bin deviri pek aşmam  boşa mümkün olduğu kadar atmamaya özen gösteririm.Ama ışıkda yanıma yanaşanın kanı biraz hızlıysa benimde kanım kaynar 5bin devirlerde gittigimde olur :) Yakıtı Türk petrolden alıyorum.Geçen ay opetten fulledim 700 km yi göremedim.

Sizde ışık yanar yanmaz alıyorsunuz ozaman .

Kullanım tarzımızda hemen hemen aynı bende gerekmedikçe 2500-3000 devri geçmem benim tüketimimi arttırın tek şey bahçeye gidip gelişlerim bide depoyu tam bitirecek olsak heralde 900 km rahat yapar çünkü depo 55 lt toyotaların genelinde mi öyle bilmiyorum fakat corollada yakıt ilkazı erken yanıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2012, 12:09:38 »
Sizde ışık yanar yanmaz alıyorsunuz ozaman .

Kullanım tarzımızda hemen hemen aynı bende gerekmedikçe 2500-3000 devri geçmem benim tüketimimi arttırın tek şey bahçeye gidip gelişlerim bide depoyu tam bitirecek olsak heralde 900 km rahat yapar çünkü depo 55 lt toyotaların genelinde mi öyle bilmiyorum fakat corollada yakıt ilkazı erken yanıyor .
1 depo mazot bana hemen hemen 1 ay yetiyo yada 5 hafta felan her pazar garanti iskenderuna yolum düşer.Türk petrol bulunduğum ilçede yok sürekli aynı yerden alıyorum.Bende ikaz verdikten sonra çok fazla gezmem maximum 50 km felan kullanırım.Aldığım yerde İskenderun yolu üstünde baktım pazara kadar bitecek mümkün olduğu kadar az binerim hafta içi ama genede ikaz verdikten sonra sonuna kadar kullanayım diye düşünmem.Belli mi olur mazallah yolda kalırım yakıt felan biter.Yoldan geçen demez mi kaç milyarlık arabaya biniyorsun da yakıt alamıyor musun diye :D
Ortalamada şehir içi 850yi görüyorum zaten ama sonuna kadar kullanmam dediğin gibi 900 ü rahat görür.Ama gözüm kesmiyo sonuna kadar kullanmaya sapa bir yerde biter sonra uğraş dur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2012, 12:22:24 »
Ömer, her şey yolunda, endişe edilecek bir durum yok :) Forumda bir çok başlık var ama aşağıdaki okursan yeterlidir:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6918.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2012, 12:27:01 »
1 depo mazot bana hemen hemen 1 ay yetiyo yada 5 hafta felan her pazar garanti iskenderuna yolum düşer.Türk petrol bulunduğum ilçede yok sürekli aynı yerden alıyorum.Bende ikaz verdikten sonra çok fazla gezmem maximum 50 km felan kullanırım.Aldığım yerde İskenderun yolu üstünde baktım pazara kadar bitecek mümkün olduğu kadar az binerim hafta içi ama genede ikaz verdikten sonra sonuna kadar kullanayım diye düşünmem.Belli mi olur mazallah yolda kalırım yakıt felan biter.Yoldan geçen demez mi kaç milyarlık arabaya biniyorsun da yakıt alamıyor musun diye :D
Ortalamada şehir içi 850yi görüyorum zaten ama sonuna kadar kullanmam dediğin gibi 900 ü rahat görür.Ama gözüm kesmiyo sonuna kadar kullanmaya sapa bir yerde biter sonra uğraş dur. :)
+1

Zaten yakıt filtresinin hemen tıkanmaması içinde lamba yanar yanmaz yakıt alınması tavsiye ediliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2012, 13:42:23 »
Ömer bey türk petrol bizim bildiğimiz petrol ofisimi ? bide şunuda söylüyim servisle daha önceden konuştum 2 çizginin altına indirme dedi yakıtını çünkü hava yapar depon dediler.. 

Mahmut kardeşim arasıra bende zorluyorum ama genelde sakin sürmeye çalışırım biraz daha yol yapayım diye :) ama her seferindede kayde değer bir fark görmüyorum.. :) ömer bey 900 km diyince gözlerim açıldı :) benim araç neden yapmıyor diye ..
v power yakıt alıyoruz oda aslında biraz fazla yakıyor ama rahatlatıyor arabayı...
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2012, 15:38:38 »
Ömer, her şey yolunda, endişe edilecek bir durum yok :) Forumda bir çok başlık var ama aşağıdaki okursan yeterlidir:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=6918.0
Teşekkürler Hakkı abi yararlı bir makale olmuş.Konuyu açmadan öncede forumda göz gezdirdim ama göremedim.
Ömer bey türk petrol bizim bildiğimiz petrol ofisimi ? bide şunuda söylüyim servisle daha önceden konuştum 2 çizginin altına indirme dedi yakıtını çünkü hava yapar depon dediler.. 

Mahmut kardeşim arasıra bende zorluyorum ama genelde sakin sürmeye çalışırım biraz daha yol yapayım diye :) ama her seferindede kayde değer bir fark görmüyorum.. :) ömer bey 900 km diyince gözlerim açıldı :) benim araç neden yapmıyor diye ..
v power yakıt alıyoruz oda aslında biraz fazla yakıyor ama rahatlatıyor arabayı...
Umut Bey petrol ofisi  ile Türk petrol farklı ama şirket içersinde ortaklıkları vs var mı bilmiyorum.Türk petrol'ün simgesi gemi kaptanının şapkası gibi google'dan görsellere bakarsanız daha etkili olur. ;) Petrol ofisi demişken corolladan önce 2007 tdci focus ghia vardı sedan bir kez mecbur kaldım uzun yolda yolda kalmamak adına aldım ve hiç memnun kalmadım.Her zaman opetten alırdım Focus varken uzun yolda 900ün altına düşmezdim.Mecbur kalıp petrol ofisinden aldım aşırı bir orantı diyeceksiniz belki ama 2 kez denedim 2sindede uzun yolda 500 km yi göremedim  bir daha da kullanmadım Petrol ofisinin yakıtlarını.2 kez denememin sebebide acaba daha önce aldığım petrol ofisinde mi sıkıntı var diye tereddüte düşmemdi. 2.kez aldığımda değişen birşeyin olmadığını gördüğümden dolayı bir daha yanaşmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2012, 16:57:36 »
Turk Petrol hala devam ediyor mu? Ben hayal meyal hatirliyorum İstanbul/Kozyatagi'nda bir istasyon vardi, babam Broadway'imize oradan benzin alirdi.

Hayir aglamiyorum, gozume birşey kacti  :P
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2012, 17:21:26 »
Turk Petrol hala devam ediyor mu? Ben hayal meyal hatirliyorum İstanbul/Kozyatagi'nda bir istasyon vardi, babam Broadway'imize oradan benzin alirdi.

Hayir aglamiyorum, gozume birşey kacti  :P
:) Hatay iskenderun yolu üstünde bir tane var.Türünün tek istasyonu :P şimdi bende kuşkuya düştüm Türk petrol müydü diye :D arabaya gidince bi bakarım fişine :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2012, 18:02:19 »
Ömer  bey valla yeni yoldan geldim maraşa gittim yarım depotunun bir çizgi aşagısı yakıta 545 km yol yaptım.. Şimdi tam bitirdiğimde size bilgi verecem fazla yapmazsa yakacam bu arabayı :)

Burda var bi tane türk pertol ama üçkagıtcılar :) o yüzden alamıyorum.. Bide birşey soracam mazot kalitesi nasıl acaba dediğiniz petrolün?
UMuT  -  RaceChip  ---