Gönderen Konu: yeni verso geliyor  (Okunma sayısı 21764 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni verso geliyor
« Yanıtla #60 : Mayıs 08, 2009, 08:43:10 »
Bunlardan hangisi otomatik?

otomatik maalesef yok
yurtdışında 1.8 cvt satılıyor
Bodrum

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 08, 2009, 08:43:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 08, 2009, 10:08:21 »
Bu CVT nedir? Tam otomatik mi, otomatikleştirilmiş düz mü, tiptronik mi? Bu kadar lafı edildiğine göre ne avantajı var bunun?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 08, 2009, 10:23:21 »
Sayın SELÇUK SELÇUK,

Tanışma ve soy isim alabilir miyim lütfen. Teşekkürler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 08, 2009, 12:26:28 »
Bu CVT nedir? Tam otomatik mi, otomatikleştirilmiş düz mü, tiptronik mi? Bu kadar lafı edildiğine göre ne avantajı var bunun?

tam otomatik ama farklı bir sistem

http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/sasi_ve_guc_aktarma_organlari/CVT.htm
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Verossa 2.0 AT
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #64 : Mayıs 15, 2009, 10:48:04 »
Arkadaşlar tekrar merhaba,

CVT (Continiously Variable Transmission) vites yerine kayış kasnak sistemi mevcut, 7 ayrı hız kademesi var ve siz hızlanırken gaz pedalına basma açınıza bağıl olarak gerektiği noktada bir üst kademe veya alt kademeye geçiyor ancak bunu yaparken normal viteslerdeki gibi baskı balata ayırma vites dişlilerinin eşleşmesi gibi zaman kayıpları yok. CT araçta vites değişimlerini hissetmek neredeyse imkansız, Bizzat avrupada toyotanın ilk CVT şanzımanının parça sorumlusu olarak şunu diyebilirim gördüğüm en güzel sistemlerden bir tanesi sürüş keyfi harika. Gelgelelim Türkiyede satmıyorlar. 132 beygirlik motora gelince önceki kasadaki motora göre daha teknolojik bir motor çünkü P-System diye geçiyor, artık supap ların zamanlamasının yanında stroklarınıda kontrol ediyor bu sistem sayesinde zaten bununla beraber güç artışı ve emisyonda düşmeyi başardılar. İç malzeme kalitesi sınıfına göre oldukça yüksek seviyelerde. Premium modeldeki back monitör çok kullanışlı dikiz aynasının içinde köşede bir monitör var gizli geri vitese takınca ekranda arkanızın görüntüsü beliyor. Aracın benzinli olmasını dert etmeyenler için 44400 hayal edilemeyecek seviyede bir fiyat bu araç için. VSC-TRC sistemini göz ardı etmeyin lütfen ben bu araç daha prototipken yaklaşık 100 km civarında direksiyonu hızla kırıp bıraktığımda araç kendini toplamıştı, bir gün olur iyikide varmış diyebilir insan, ayrıca HAC (Hill Assist Control) yokuş yardımı harika geri kaymak derdine son. Aurisi bir türlü sevememiştim ama bu sefer versoda çoğu nokta güzel oldu eksiklerde var tabi ama kadı kızında da olur o kadarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﮎ.C@NЄ®
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #65 : Mayıs 22, 2009, 15:53:32 »
versoda dizel nir olmuyo yenı modellındede olmucak dıe bılıorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 22, 2009, 16:40:30 »
  Lütfen türkçe yazım kurallarına dikkat edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2010 Verso
  • Araç: Verso
« Yanıtla #67 : Mayıs 29, 2009, 15:29:40 »
Arkadaşlar aranızda Yeni Verso almayı başarıp tırafige çıkan  yokmu ???.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 29, 2009, 15:33:24 »
Arkadaşlar aranızda Yeni Verso almayı başarıp tırafige çıkan  yokmu ???.

Merhaba İsmet Bey, gördüğüm kadarıyla henüz sizi tanımak şerefine nail olamamışız :) Tanışma bölümü altında kendinizi tanıtabilir misiniz? İsmet İsmet gerçek adınız mı acaba?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #69 : Haziran 22, 2009, 09:33:03 »
Merhaba,

Bu forumda yeni verso alan yok galiba. Neyse, ben elegant modelini aldım. Araç güzel ama sanki yokuşlarda devir düşerse bir daha toparlamak zor oluyor gibi. Belki önceki hafif araçlardaki kullanma alışkanlığım yüzünden bu araca henüz alışamamış olabilirim.
Araç henüz 650km oldu. Aracın diğer özellikleri gayet güzel. Yani donanım ve yol tutuşu, sessizlik, çekişi gibi...

Dizaynı, herkese farklı görünebilir. Kimi sevebilir bu tasarımı, kimi sevmeyebilir.

Bence, göstergeler ortaya yakın yerde değil de, klasik şekilde yani direksiyonun hemen arkasında olsaydı daha hoş olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 22, 2009, 09:48:01 »
Yeni aracınız hayırlı olsun Cemalettin Bey. Sizi ayrıca Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2010 Verso
« Yanıtla #71 : Temmuz 03, 2009, 15:01:18 »
Yeni Verso sahibi olan arkadaşlar, araç hakında olumlu olumsuz yorumlarınızı bekliyoruz  :alkis:
Sizin yorumlarınız benim için çok önemli. Önerileriniz doğrultusunda Yeni Versoyu alıp almayacağıma karar vereceğim ??? ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #72 : Temmuz 07, 2009, 16:13:56 »
İsmet arkadaş, ben yaklaşık 1 aydan beri kullanıyorum.

Önce beğendiğim özellikleri;
 Sessiz , konforlu, emniyetli, frenleri çok güzel, kliması çok güzel, blooth telefon...
 İnsanı yormuyor, 200km hıza çıktım, tedirgin etmiyor. O hıza göre trafik boş olmadığı için henüz daha üzerine çıkamadım.
 O hızda bile motor bağırtısı yoktu. Yol tutuşu gayet güzel. Buna mukabil, süspansiyonları corolla araçlar kadar yumuşak değil tabii.
 Yakıtı, şimdilik şehir içi 8,5 litre yakıyor, fena değil. Aracın genişliğine göre bence çok yakmıyor sayılır.

Olumsuz yönleri ise,  park sensörünün orijinal gibi durmaması, çift kilitleme sisteminin olmaması, alarmın olmaması ve yokuşlarda devirli kullanmak zorunluluğu.. Devirli kullanılmazsa, normal olarak devrini düşürüyor, alt vitese geçme ihtiyacı oluyor ve dizel araçlar gibi hızlı bir şekilde toparlayamıyor. Ama 3000 devirin altına düşülmediğinde herhangi bir sorun olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2010 Verso
« Yanıtla #73 : Ağustos 03, 2009, 12:21:50 »
otomatik maalesef yok
yurtdışında 1.8 cvt satılıyor

Utku bey Yeni Versoları tekrar vitrinlerde ne zaman görebileceğiz acaba. Sizin bir bilginiz varmı? Bilginiz varsa  paylaşabilirmisiniz acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #74 : Ekim 27, 2009, 08:50:08 »
ben aldım yeni verso elegant 132 bg geniş ferah minübüs sürüyormuşsunuz gibi act sistemi var kaymayı önlüyor ayrıca frene tam basıp burakınca 1mm arkaya kaymadan kalkıyor 1450 kg ama performansı süper 12 yıllık toyotacıyım süper araba cruz kontrol var ben çok beyendim