-
-
Fazla satamayacaklarını düşünüyorlarsa, pazarlama ve yedek parça stok maliyetine katlanmak istemedikleri için olabilir. Sonuçta o segment fazla tutulmadı gibi Türkiye'de. Çevremde çok az görüyorum. Ayrıca Focus C-Max, Nissan Note, Renault Scenic, Citroen C4 Picasso gibi ciddi rakipleri de var.
-
#21 Yanıtla
Gönderen
Utku Çay
04 Şub, 2009 12:12
-
Getirme degil aslinda
Türkiye`de üretip, ic pazara vermiyorlar.
Hakikaten bu toyota`nin pazarlama bölümündekileri anlayamiyorum.
Toyota nın 1.6 dizeli olmadığı için satışa koyamıyor. Yurtdışında 2.0 ve 2.2 dizellerini rahat bir şekilde satıyor. Burada satmaya kalksa yüksek ÖTV vergisine takılıyor.
Aslında 1.6 dizel üretse, corolla, auris, verso, avensis'e koysa çok iyi eder
-
-
Ben daha benzinli C-Max ya da Scenic kullanana denk gelmedim çevremde... Eğer bu Verso'nun dizelini Corolla ile birlikte getirmiş olsalardı kesin Verso alırdım 2.elde....
-
#23 Yanıtla
Gönderen
Semih Erel
05 Şub, 2009 09:50
-
Toyota nın 1.6 dizeli olmadığı için satışa koyamıyor. Yurtdışında 2.0 ve 2.2 dizellerini rahat bir şekilde satıyor. Burada satmaya kalksa yüksek ÖTV vergisine takılıyor.
Aslında 1.6 dizel üretse, corolla, auris, verso, avensis'e koysa çok iyi eder
aynen abi aramalar daha seri olur 90hp bazen zorda birakiyor hp artıp 1.6 olsa iyi olur vergi aynı farketmıyor
-
-
heralde uretilen 2.0 d4d verso , o da vergi yuzunden cok pahalıya geliyor o yuzden satısa sunulmuyor.
-
-
Arkadaşlar 1.3 Lt 130 Hp'lik motor yeni bir motor değil. Bu motor japonya'da toyota yarislerde kullanılmış olan TR'de ise Daihatsu YRV Turbo'da kullanılmış olan bir motor. Bildiğiniz üzere Daihatsu Toyota'nın firmalarından birisi. Bu motor ise hali hazırda atmosferik olarak 1.3 yarisler'de ve Yeni daihatsu sirion'larda 87 hp olarak kullanılmakta. Hatta Avatar'da görünen kırmızı sirion'da da bu motor vardı ama 102 hp'lik atmosferik versiyonu ile kullanılmakta idi. YRV Turbo ise direksiyondan manuel olarakta kullanılabilen otomatik şanzımanı ve turbo 130Hp'lik motoru ile gerçekten çok eğlenceli bir araç. Eğer bu motor ile bir verso gelirse çok can yakar ama......
Toyota'nın bu zamana kadar aşırı beslemeli yada GTİ tarzı motorlarla araç getirdiğini görmedim. Mesela Yaris TS hiç gelmedi, Corolla TS sadece 2 yıl geldi 192 hp olarak kompresörlü modeli hiç getirmediler TR'ye. Yani Verso'ya 1.3 130Hp motoru koyacak olsalar bile bu modelin TR'ye geleceğini sanmam.
Yani 1.6 atmosferik verso ile yola devam bence...
-
#26 Yanıtla
Gönderen
Can Musa
05 Şub, 2009 23:35
-
Toyota'da elbet 1,6 dizel kullanmaya başlayacak bir gün.Ama hangi gün.Fİat,1,6 hariç bir çok Multijet motorlara sahipti.Baktı olmuyor Bravo ve yeni Scudo ile birlikte 1,6 motor da piyasaya girmiş oldu.Ama bu seferde 1,6 motor yanlış araçta kullanıldı.Scudoya yetersiz kalıyor.Toyota'da eninde sonunda orta silindir bir motoru piyasaya sürecektir.Ama ne zaman belli değil.Hakkı beyin dediği gibi Focus C-Max,Renault Scenic, Citroen C4 Picasso gibi çok ciddi rakipleri varken,çok iyi donanım ve motor seçeneği ile piyasaya çıkmalıdır....Cam tavan mutlaka olmalıdır da...
-
-
merhabalar,
20 şubat itibari ile yeni verso üretime başlıyor, bayilere inmesi en fazla 1 ay sürer sanırım, oldukça güzel bir araç çıktı ortaya, üst düzey kalite sağlandı, 2 yıldır bunun üzerinde çalışıyorduk, sonunda bitti, çıkınca gidin görün derim ben, ön dizayn oldukça hoş araca karakter eklendi, iç tasarım eski halinden çok üstün, 1.8 benzinli performansı harika, dizellerden ise 2.2 dizel mükemmel ama türkiyede satmazlar sanırım, CVT şanzıman süper ancak bilmiyorum türkiyede satılır mı?
-
-
Bayilere 1 aya kadar iner diyorsunuz ama toyota dan hala bir ses yok. Araçla ilgili ne bir lansman yapıldı, ne de bir basın açıklaması. Bu durum bana acaba yeni bir araç yerine bir makyaj mı yapıldı diye düşündürüyor. Ayrıca Türkiye de satılmayacak versiyonların bilgilerini veriyorsunuz ancak Türkiye de hangi versiyonlar hangi motorlar satılacak bilgi yok. Acaba üretilen bu model yurtdışı öncelikli olup da burada daha sonra mı satışa sunulacak!
-
-
merhaba, aracın lansmanı cenevre motor show da yapılacak. 3 marttan sonra.
türkiyede kesin satılacak motor tipleri 1.6 ve 1.8 benzinli. 2.2 dizel kesin satılmaz. bu durumda AT olanda satılmaz demektir, CVT araç 1.8 benzinlide var bunu satışa sunabilirler ancak bunlar tabiki bizim alanımıza girmiyor, ben aracın projesinde çalışıyorum ve araç üretiyoruz, satış işi toyotasa nın elinde. toyota zaten araçlarını türkiye pazarına göre düşünmüyor.
aracı tanıtımı konusuna katılıyorum, bizim içinde oldukça şaşırtıcı bu kadar geç kalınması ama vardır bir hikmeti, araca sadece makyaj diyemeyiz sonuçta major bir projeydi, çok fazla değişiklik yapıldı ancak dış görünüş olarak yan ve arka pek değişmedi, önden güzel oldu, daha agresif bir yapı kazandı, şasi değişti genel olarak, iç dizayn baştan sona değişti.
-
#30 Yanıtla
Gönderen
EMRE ACIK
23 Şub, 2009 00:55
-
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Açıkçası baya bi merakla bekliyorum yeni Verso yu
-
-
-
-
Selam.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim Köksal bey. Sizi ayrıca Tanışma bölümünde tanıyabilirmiyiz?
-
-

İLK FOTOĞRAF/YENİ TOYOTA VERSO!
24.02.2009
Toyota yeni Verso’nun ilk fotoğrafını yayınladı
Gelecek yıl satışa çıkması beklenen yeni Toyo Verso’yu ilk kez Cenevre Fuarı'nda göreceğiz
Daha önce taslak fotoğrafları yayınlanan yeni Verso, bu taslaklarla hemen hemen aynı çizgilere sahip görünüyor. Avrupalı imajın daha da kuvvetlendiği görülürken dinamizmde de gözle görülür bir gelişme var.
Yeni Verso’nun boyutları da büyümüş. Güncel versiyondan 70 mm daha uzun olan yeni Verso’nun "muhterem aks kafasi" mesafesi de 20 mm’den 30 mm’ye çıkmış. Yeni Verso, Avrupa’da yeniden inşa edilecek bir şasi üzerinde üretilecek.
Beş farklı motor seçeneğiyle yollara çıkması beklenen Verso’da 132 HP 1.6 lt ve 147 HP 1.8 lt motorların ön plana çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca 126 HP 2.0 lt, 150 HP 2.2 lt ve 177 HP güç ve 400 Nm tork üreten 2.2 lt olmak üzere üç farklı turbo dizel motor da Verso’nun motor kaputu altında yer alacak. Güç artışına rağmen yakıt tüketimi de yüzde 12 düşürülmüş.
Üçüncü sıra koltukları ile yedi kişinin seyahat edebilmesine olanak tanıyan yeni Verso’nun arka sıra koltukları yatırılarak bagaj alanı genişletilebiliyor.
Kaynak: Arabam.com
-
-
Preview : Toyota Verso versatile fight to Zafira Scenic C4 Picasso
February 25th, 2009 — Auto show / Motor Show, toyota
Toyota has confirmed today that it’s planning to unveil a new “European-built model” at next week’s Geneva Motor Show, but while no other details have been revealed chances are the new model is the 2009 Verso MPV. The Verso will be making its world debut next week at the Geneva event and is scheduled to go on sale across Europe in April.
Changes to the outgoing model include a 20% increase in power and torque for most engines, as well as a 12% reduction in carbon-dioxide emissions and fuel-consumption. The powertrain lineup includes 1.6 and 1.8L Valvematic petrol units, mated to either a six-speed manual or new Multidrive S CVT, as well as 2.0 and 2.2L turbodiesels.
To improve interior space, the new Verso has been stretched up to 70mm in length and 20mm between the axles. Aerodynamic enhancements ensure the bigger Verso maintains a relatively slippery 0.29Cd coefficient of drag.
A revised version of the 2.0-litre D-4D diesel will also be available, with a 2.2 D-CAT 150 engine with new six-speed automatic transmission due to join the line-up later in the year.
The new Verso will have a longer wheelbase, wider front and rear tracks and a revised suspension that Toyota claims will lead to better driving dynamics, handling, body control, stability and ride comfort. Active, passive and pedestrian impact safety features have all been upgraded and a new rigid body shell incorporates more high-tensile steel.
The interior features an improved version of its Easy Flat-7 system to help fold the five individual rear seats and the company claims special attention has been paid to increasing comfort for rear passengers, who will also be protected by curtain shield airbags that extend to the third-row passengers.
Toyota also hopes that the new Verso will follow the Avensis and iQ by achieving a five-star rating in the new Euro NCAP crash test regime.
-
-
şimdi bu verso önümüzdeki yıl mı çıkacak piyasaya.boşunamı bekledik yani.
-
-
Yaklaşık bir yıldır Yeni Kasa Versonun çıkmasını bekliyorum.
Elimdeki arabamı yeni sattım malum arabasız olmuyor. Artık beklemeye takatim kalmadı.
Acaba Türkiyede Yeni Kasa Versonun satışa çıkacağı tarih konusunda bilgisi olan varmı?
-
-
tekrar selamlar malum yeni verso ilk üretim sürecindeyiz işler fena halde yoğun vakit bulmakta zorlanıyorum.
Araçlar toyota adapazarından gönderilmeye başladı bile ancak öncelikle eldeki stokların bitmesi gerekli, bu araçlar önce limanlara ordanda ana toplanma bölgelerine dağıtılacak bayiler eldeki eski kasa versoları bitirince yenileri çekmeye başlayacak avrupadaki satış zamanı nisan ayı, türkiye ise tamamen toyotasa ya bağlı.
araç gördüğünüz gibi önden güzel bir kaslı yapıya kavuştu, iç dizayn şimdikindne çok çok üstün oldu. yan ve arkadan şu ankinden farkı fazla yok. 2.2 150 BG denilen motor sadece 2.2 litre dizel otomatik vites olan. Manuel vitesli versiyonu 177 bg. 1.8 benzinli modelde de cvt şanzıman ve manuel olacak çok hoş bir kullanım zevki var tavsiye ederim. bazı arkadaşlar önümüzdeki yılmı çıkacak diye sormuş avrupa satış tarihi 2009 nisan önümüzdeki ay. türkiyede bu civarlarda çıkarabilir. az kaldı yani. araba çok güzel oldu burda toyota çalışanlarının içine sindi emin olabilirsiniz.
tanışma bölümü nerdedir acaba?
-
-
köksal bey sitedeki üyeliğiniz bizim için çok önemli, iyi ki varsınız.. tanışma bölümü de burda;
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/bu siteye girin, konuların üstündeki çerçevede sağ üstte yeni konu aç yazan yere tıklayıp yeni konunuzu açın ve kendinizi tanıtın

teşekkür ederiz

düzeltme; çok özür dilerim bunu yazdıktan hemen sonra gördüm tanışma mesajınızı
-
-
burnu güzel olmuş, ama benim canım sıkıldı şimdi. ben daha 8 ay önce sıfır verso aldım, şimdi benimki eski kasamı oldu

. bu arada yoltutuşu ile ilgili merak eden arkadaşlara şunu söyleyebilirim. kesinlikle çok iyi.