0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tak turboyu gitsin
Bızım kasanın performansı özellıkle göz doldurucu 8 saniyede 100kmye ulaşıyor ve seriliği cok ıyı ama oda bir fikir tabi saolasın
hangi 8 saniyede ? , t-sport bile 8 sn de 100km e hýza ulaþamýyor, hangi turboyu kullanýyorsunuz araçta ?
Buna hayal gücü deniyor. Yüksek performansli..
o zaman sınır yok tabi yav, 8 fazla o zaman daha iyisini hayal etmek lazım, ah bir jcw miz olaydı
hangi 8 saniyede ? , t-sport bile 8 sn de 100km e hıza ulaşamıyor, hangi turboyu kullanıyorsunuz araçta ?
Mertcan kardeşim, öncelikle aracını güle güle kullan bence çok değerli bir kasaya biniyorsun, benim tavsiyem sprint booster ve filtre takmanı tavsiye ederim ama filtrenin bakımlarını ihmal etmemen şartıyla tabiki.Arabasına aşk duyan kişileri görmek mutlu ediyor beni en azından yanlız değilim.
Yapılması gereken ilk işlem motorun rahat nefes alıp vermesidir. Bu nedenle öncelikle güzel bir hava filtre kiti ve komple egsoz yaptırmanızı tavsiye ederim. Bu sayede en azından aracınız her durumda gaz yiyebilecek şekilde rahatlayacaktır. Bu uygulamalarla 2 saniye civarında hızlanma kazanabileceğinize inanıyorum. Sonra daha kısa bir şanzıman ve shortshift düşünebilirsiniz.Chip takmak tek başına bir işe yaramaz ama daha sonra yapacağınız uygulamaların önünü açar, mesela en basitinden Chip taktığınızda EGRyi iptal edebilirsiniz. EGR iptali ciddi anlamda aracınızı kendine getiren bir durum. Zaten turbo gibi uygulamalar içinde chip takmanız şarttır. Ama dediğim gibi; Chip tek başına farkedilir bir şey kazandırmaz.Ben olsam sıralamam şöyle olurdu;1-Radyatörün önüne uzanan bir filtre kiti2-Headers + düz boru3-ShortShift4-Hafif jant ve hız lastikleri 5-Spor şanzıman6-Chip (ve sonrasında motoru sıkıntıya sokan aksamlarda oynama yapmak)7-Sonra baktın olmuyor, dalarsın motora Gömlek+piston+egzantrik vs vs... (Bunları değiştirmeden de turbo takman motorunun ömrünü kısaltacaktır)8-Turbo9-Aerodinamik kontroller, + Araç hafifletme (Şuna bir göz at>>http://www.techturkey.com/forum/236123-post20.html)Tabi bu arada yol tutuş ve frenleme içinde para harcaman gerekecek. Yani yapılabilecek çok şey var.. Eğer elime ingiliz anahtarı almam diyorsan 4. maddeden sonrasını düşşünme bile.. 4. maddeden sonrasını Kaliteli(altyapısı düzgün birşekilde) yaparsan uğraştırır, kalitesiz yaparsan ise elinde kalır. Tak eksozunu filtreni motorunun mırıltısını dinle yeter bence.. Bide spor yaylarını takıp virajda lüks otomobilleri sollamanın keyfine varırsan demek istediğimi anlarsın zaten.. Ben öyle yaptım şahsen..