0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GP olacak dostlar esasında devir kesmek yok dib yok bas basa bildiğin kadarç
Yapılması gereken ilk işlem motorun rahat nefes alıp vermesidir. Bu nedenle öncelikle güzel bir hava filtre kiti ve komple egsoz yaptırmanızı tavsiye ederim. Bu sayede en azından aracınız her durumda gaz yiyebilecek şekilde rahatlayacaktır. Bu uygulamalarla 2 saniye civarında hızlanma kazanabileceğinize inanıyorum. Sonra daha kısa bir şanzıman ve shortshift düşünebilirsiniz.Chip takmak tek başına bir işe yaramaz ama daha sonra yapacağınız uygulamaların önünü açar, mesela en basitinden Chip taktığınızda EGRyi iptal edebilirsiniz. EGR iptali ciddi anlamda aracınızı kendine getiren bir durum. Zaten turbo gibi uygulamalar içinde chip takmanız şarttır. Ama dediğim gibi; Chip tek başına farkedilir bir şey kazandırmaz.Ben olsam sıralamam şöyle olurdu;1-Radyatörün önüne uzanan bir filtre kiti2-Headers + düz boru3-ShortShift4-Hafif jant ve hız lastikleri 5-Spor şanzıman6-Chip (ve sonrasında motoru sıkıntıya sokan aksamlarda oynama yapmak)7-Sonra baktın olmuyor, dalarsın motora Gömlek+piston+egzantrik vs vs... (Bunları değiştirmeden de turbo takman motorunun ömrünü kısaltacaktır)8-Turbo9-Aerodinamik kontroller, + Araç hafifletme (Şuna bir göz at>>http://www.techturkey.com/forum/236123-post20.html)Tabi bu arada yol tutuş ve frenleme içinde para harcaman gerekecek. Yani yapılabilecek çok şey var.. Eğer elime ingiliz anahtarı almam diyorsan 4. maddeden sonrasını düşşünme bile.. 4. maddeden sonrasını Kaliteli(altyapısı düzgün birşekilde) yaparsan uğraştırır, kalitesiz yaparsan ise elinde kalır. Tak eksozunu filtreni motorunun mırıltısını dinle yeter bence.. Bide spor yaylarını takıp virajda lüks otomobilleri sollamanın keyfine varırsan demek istediğimi anlarsın zaten.. Ben öyle yaptım şahsen..
Turboya gerenk duymuyorum yolunuz düşerse edirneye fln yazın beklerim t-sporta ne hacet V-tec leri bilirsin 125 hp ler bile bu zmnda cıkıyor ilk 100 e belki 7 bile olabılır Neyse inş vidyo imkanı olupta yayınlarım yazın teşekkürler saolasın Bnde birz motor tutkusu modifiye tutkusu varÇok teşekkürler bu bilgiler için üşenmeden yazdıgın ıcın.Ben şuan performans lastiğiyle/17inç 8 kollu jantı düşünüyorum ve spor yay takmayı dusunuorum bu yayların fıyatları nelerdır acaba cok malıyetlımıdır
inşallah, edirneye gelir bir ciğer yer, sohbet ederiz. vtec leri bilirim , sahip olmama rağmen, çok uzun zaman geçirdiğim araçlar, sonra kullanıcı kitlesinden dolayı da bir hayli soğuduğum araçlar, aynı şekilde.bahsettiğiniz 125ps lik dediğiniz , vtec3 sanırım, o araç yanılmıyorsam, hiç bir test verisinde 10sn nin altında 0-100kmh ı tamamlayamadı. Önceki kasa , vtec2 diye geçen 110ps lik araçlarda da, 10sn nin çok az altında 9.7-9.9 gibi değerler yakalanabildi sadece LS modeli için, ilk tanıdığımız bildiğimiz, b16 motor kodlu vtec yani, 160ps lik namı değer , vti , yani, ek9 vtec içinde, 0-100kmh hızlanma süresi 7.6sn di. E12 corollayı, ne kadar gırtlak yapsanızda, atmosferikken bir vtec olamaz, arasında çok büyük fark var 2 aracın, birinin hothatch sınıfında olması zaten, bunu açıkca gösteriyor. Yapacağınız modifikasyonlarda , 0-100kmh ulaşma süresini düşürmek istiyorsanız, buna uygun çok özel setuplar yapmanız gerekecektir. Bugün vtec üzerine uğraşan çok insan var, ama onlar bile, 0-100kmh süresini 2 sn düşüremediler. Bizim e12 lerde, 0-100kmh ı 2sn kadar iyileştirmek için, tek yol, aşırı besleme. Kadrandan ölçtüğünüz değerlere riayet etmeyin, yağışlı bir yolda, benim aracım 3-4sn de 100kma çıkıyor, ama sadece hız göstergesi çıkıyor, gerçek hızım 20-30kmh
İnş beklerim.Şöyle diyim bn orjinal corollanın sitesinde veya hondanın sıtesınde olsun civic icin corolla icin max. hızı 200 yazar ve 12-10 saniye arası 100km der.Ama bu böyle değildir eğer motorunu açarsan bunun böyle olmadıgını ztn göruyosun.Kaldıki v-tec olan arkadaşım var 8 saniyede 100e cıkıor oda.Dedıgım gıbı vıdyo alıp gösterırım yaza Tr ye geçince.teşekkürler muhabbet için