0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
saçmalık.meselenin çevreyle doğayla alakası yok.o kadar çok düşünüyorlar madem neden nükleer santral yapmak için kendilerini yırtıyorlar.
Nükleer santraller gün geçtikçe gelişmekte ve daha güvenli hale gelmekteler, diğer taraftan işletim süresince doğal gaz yada kömürle çalışan santraller gibi emisyon üretmemekteler, bunların yanında bir çok ar-ge'ye faydalı olmaktadır. Nükleer atıkların şimdilik geri dönüşümü yapılamamasına karşın, bu konuda çok büyük araştırmalar yapılmakta ve çözüme gün geçtikçe yaklaşılmaktadır.Not: Ülkemizde en az 10.000 ton uranyum bulunmaktadır.
tekin bey güzel ifade etmiş ben fizikçiyim ve inanın yeni teknolojiler doğrultusunda yapılandırılmış bir nükleer santral, termik santralden daha çevreci ve verimlidir. nükleer santralin sıkıntısı atık soğutma sularının tahliyesidir. insanlar ya patlama olursa diye korkuyor fakat evlerinde tüp kullanıyorlar. fransa'da onlarca nükleer santral var. elektrik üretimi açısından nükleer santrallerimiz olsa belki de karadeniz'de doğu anadolu'da güzelim doğa harikası yerlerimizin baraj nedeniyle yok olması engellenebilir. enerji üretimi ve verimliliği konusunda imrenilen bir ülke olmamız gerekirken dışarıya bağımlı durumdayız birçok alanda. konu çok dağıldı fakat bunları söyleme gereği hissettim.
fay hatlarının bu kadar canlı ve kuvvetli olduğu bir coğrafyada nükleer santral kurmak hangi fizik kanunuyla ilişkili?japonlar bile beceremedi.fransa(dünyada nükleere en bağlı ülke) nasıl enerji üretirim diye şaşmış durumda.nükleer atığın geri dönüşümü diye birşey olamaz.doğada bulunan doğal radyo aktif maddeler ile işlenmiş uranyumu ,plütonyumu bir tutmayın.tek sorum şu" o santralden çıkan atıkları evinizin yakınında ister misiniz istemez misiniz?" .biraz da zenginlerden vergi alsınlar.hersene tadilat yapmış gösterip dünya vergi kaçırıyorlar.bankacılık sektöründen adam gibi vergi alsınlar.
Hocam çok komik gerçekten evinizde tüp var lafı bu forumda da kullanıldı ya ben başka bir şey diyemiyorum. Tüp ile nükleer patlama nasıl bir tutulabilir hayret verici. Akkuyu'da kurulacak santral için devletin 13-14 eurocent mertebesinden elektriği alacağını garanti ettiğini biliyor muydunuz? Elektrik borsasında fiyat 6-7 eurocent civarında oynuyor. Yani nükleer enerji daha ucuz diye bir mevzu en azından o santral için yok. Elin oğlu gelip senin toprağına kuracak santrali, hiç birşey vermeyecek teknolojisi dahil, tüm yakıtını kendisi getirecek ve risk senin insanında olacak, var mı böyle bir yağma? Bu topraklarda var. Almanlar santrallerini kapatma kararını aldı, güneşleri bizim kadar yok, çatılarına panel döşeyip kendi elektriklerini kullanma konusunda devlet teşvik veriyor. Her halde Almanlar ve Japonlar çok akılsız ki böyle nükleer gibi temiz ucuz bir enerji kaynağı varken santrallerini kapatıyorlar.Çevre konusundan buraya gelindi de, madem emisyonlar bu kadar önemli, o zaman senede 3bin km kullananla 30bin km kullanan araç sahiplerinin saldığı gazlar ve verdiği zarar bir mi tutuluyor? Bu da bana saçma geldi. Şahsen yeni uygulama ile vergilerin düşeceğini zannetmiyorum, en son hangi verginin geri çekildiğini gördünüz? ÖTV'nin KDV'si alınıyor siz neden bahsediyorsunuz?
Bu az yakandan az vergi muhabbeti çok saçma.Benim emisyonum yüksek belki ama senede 5 bin km yapmıyorum.Başkası azdır ama senede 20-30 bin yapıyordur. Bana göre böyle bir sisteme geçilecekse koysunlar benzinin üstüne mazotun üstüne bir kalem daha vergi adı altında ordan alsınlar vergilerini. Böylece çok yakandan çok az yakandan az alınmış olur
O zaman Japon sistemi (hala uygulamada mı bilmiyorum) daha iyi. Tam olarak araçlardan vergi alınmıyor, araçlara ait vergi benzin fiyatının içinde, yani aracını kullandığın kadar vergi ödüyorsun. Ancak bu ise ülkemizde zaten çok pahalı olan benzin fiyatlarının daha da artması demek
Bence bu en adili bu. Madem kirlilik baz alınacak, çok kullanandan daha çok alınmalı.Şu da bir gerçek, halihazırda bile sistemimiz içler acısı. Böyle bir sisteme geçmek ne kadar zamanımızı alır acaba?