Gönderen Konu: Lütfen yardım! 2009 Multimode D4D Baskı-Balata ve Şanzıman Kilitlenmesi Sorunu  (Okunma sayısı 11245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
İyi akşamlar arkadaşlar,

2009 mmt d4d corollam var.

Pazartesi aracımla çıktım, 30-40 mt sonra aracın ön tarafından tak tak diye ses geldi ve E modundaki araba N moduna dönüp, olduğu yerde kaldı. Çekici çağırarak ALJ Otomotiv'e götürdük arabayı. Servisten bugün beni aradılar ve aracın baskı-balatasının bittiğini, bununla birlikte aracın şanzımanın kilitlendiğini ve giriş-çıkış rulmanlarının kırıldığını söylediler. Ne kadar maliyeti olacak dediğimde ise, 4.000,00 TL + İşçilik dediler...

Bana akıl verin lütfen, yoksa kafayı yiyeceğim...
2009 Toyota Corolla Dizel Multimode...
117hp - 252 nm : )

Finansbank A.Ş.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Garantiden yapmıyorlarsa işiniz zor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Aracınız otomatik şanzıman olduğundan, yetkili servise çektirip oradan teknik yardım ve onarım almalısınız, bu her açıdan sizin çıkarınıza olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
Aracım zaten ALJ de yetkili serviste ama garantiye sokabilme olasılığımız var mı hiç bilmiyorum... Tek bildiğim şu anda bu parayı ödeyemeyeceğim...

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
Garantiden yapmıyorlarsa işiniz zor.

Garantiden nasıl yapabilirler? İyi niyet garantisi diye bir şey varmış... Bilgisi olan var mı?

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
aracınız 3 yıl garantili değilmi.Doldumu garantisi.Valla mmt nin bir ara baskı balatasını bile ücretsiz değiştiler.:Kalibrasyon yaptılar.Siz gene birşansınızı zorlayıın.Geçmiş olsun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Aracım zaten ALJ de yetkili serviste ama garantiye sokabilme olasılığımız var mı hiç bilmiyorum... Tek bildiğim şu anda bu parayı ödeyemeyeceğim...

Arıza sebebi üretim hatası ise Toyota kesinlikle sahiplenir, o konuda şüpheniz olmasın.

Şanzımanı söktüler mi? çıkan fiyatı neye göre verdiler? Baskı - Balata - Rulmanlar - Şanzıman yağı - KDV + İşçilik 2500TL'ye bitmesi gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
2007 5 ileri olanlarda ücretsiz degiştırilenler oldu. Sizin aracınız 5 ilerimi?
Chip tuning yüzünden şanzumana/baskıya aşırı yük binmiş olabilirmi? İlk defa bu kadar fatura duydum mmtde. Eger tüm bakımlarınızı yetkili serviste yaptırdıysanız ve aracınızın kmsi azsa garanti için bastırın. Olmadı aracı almayın şikayet edin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
Arıza sebebi üretim hatası ise Toyota kesinlikle sahiplenir, o konuda şüpheniz olmasın.

Şanzımanı söktüler mi? çıkan fiyatı neye göre verdiler? Baskı - Balata - Rulmanlar - Şanzıman yağı - KDV + İşçilik 2500TL'ye bitmesi gerekir diye düşünüyorum.
Tekin bey merhaba, servisteki arkadaşların söyledikleri hep siz zorlamışsınız, siz kırmışsınız gibi... Şanzımanı sökmüşler... Motor volanı, giriş-çıkış rulmanlarının değişmesi gerekiyormuş ve bunların masrafı 4.000,00 TL + işçilik dediler. Şaştım kaldım.

Bir şekilde indirmem gerekiyor o fiyatı...

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Te Quiero Para Siempre
  • 2 kere teşekkür edildi
2007 5 ileri olanlarda ücretsiz degiştırilenler oldu. Sizin aracınız 5 ilerimi?
Chip tuning yüzünden şanzumana/baskıya aşırı yük binmiş olabilirmi? İlk defa bu kadar fatura duydum mmtde. Eger tüm bakımlarınızı yetkili serviste yaptırdıysanız ve aracınızın kmsi azsa garanti için bastırın. Olmadı aracı almayın şikayet edin.
5 ileri benim araba da ama ben 86 bin km de aldım ve maalesef aldığım şahıs 2 bakımı dışarıda yaptırmış. Ben de çok şaşırdım bu kadar masrafa... Bir kaç arkadaşımın aracı da böyle çağırılmıştı servise mmt şanzıman sorunu yüzünden. Sanırım benim arabayı çağırmamışlar... Kabak başıma patladı...

Şikayet etsem sonuç alır mıyım?

Finansbank A.Ş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
Biraz zor gibi. Bakımlar yetkilide yapılmış olsa bazı bayiler indirim yapabiliyor ya da işçilik almayabiliyorlar. Bizim poloda 4,500 lira fatura çıkarmışlardı, 1200e halletmiştik. Fakat servis bakımlıydı işte. Kolay gelsin inş hayırlı bir haber verirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
İşte mmt ne zaman ne olacağı belli değil...4000 TL artı işçilik yuh be kardeşim ben sizin yerinizde olsam aracın hava yastıklarını patlatırım inceden dinsizin hakkından imansız misali.. :D :D :D :D
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
Baskı balata bitebilir 100binde filan. Fakat fatura çok yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
fatura cok benım kanatimce aracın arzısını ögrenip diger servıslerdende bir fiyat almanızda fayda var.geçmiş olsun .
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Değişmesi gereken parçaların tek tek fiyatını ve parça kodunu size verebilirler mi? Başka servislere de sorun. Hatta Ankara'da dörtnal ve yüceller otomotiv ile de durumu görüşün ve fikirlerini alın derim. Tekrar geçmiş olsun. Bu MMT artık hakikaten saatli bomba gibi geliyor. Galiba bende satıp tork konvertörlü bir şeyler bakacağım.
Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Arkadaşlar, sadece MMT değil, eğer bakımlarını zamanında gereken parçalarla ve yağlarla yapmazsanız bu bütün şanzımanlar ve motorlar için geçerlidir. Forumumuzda AT ve Düz şanzıman arızalarıda vardır. Bu konudan da anladığım kadariyle Onur bey zaten 2. el almış ve muhtemelen önceki şanzıman bakımları yapılmamış, baskı balata bitmiş ve kullanılmaya devam edince volanda hasar görmüş ve rulmanlar dağılmış.

Her ne kadar parça fiyatları aynı olmasada, düz şanzımanla aynı parçalar değiştirilmesi gerektiğinden yaklaşık bir fiyat çıkması gerekir diye düşünüyorum. Diğer servislerden de fiyat alıp iyi pazarlık yapmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
merhaba,
    2009 model dizel m/m Corolla aldım. vites geçişlerinde özellikle 1 ve 2.viteslerde vuruntu ve 60 km üzeri hızlarda dwvirin yükselmesi fakat buna karşılık aracın hızlanmaması ve yokuş yukarı kalkışlarda pati çekme sorunu yaşadım. araç 140.000 km aldım. Birkaç özel servis dolaştım ve ve bilindik yetkili serviste yaptırmamamın sağlıklı olacağı söylendi. Buna karşılık önce forever kartımı aldım. Sonra ankara toyandan randevu aldım.

Bu arada en önemli olayı söyleyeyim. Arabamı ikinci el aldım. ve Ankarada batıkentte Acity yanında Erkaya Bosh Servisine götürdüm. Söyledikleri şuydu. Ön sol amortisör patlak.Arka sağ fren balatası değişecek. Vites geçişlerinde sorun yok. Baskı balata değiştirmen gerekebilir. Eğer değiştirirsen 100.000 km daha rahat rahat binersin ve sana başka sorun çıkarmaz.

Öncelikle servis expertiz yaptı. Önceki servis kayıtlarına baktı ve Erkayanın dediği herşey doğru çıktı. Ankarada ikinci el alacaksanız bu bosh servisi rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Toyanda baskı balata değişti ve 2.000 TL'den forever kart sayesinde 1750 TL'ye tüm ayarları ile birlikte değişti. Araba kız gibi oldu.

Şu anda Ankara Şehir içinde 5.8 Lt/100Km Şehir dışnda 4.5 LT/100 Km yakıyor. Konfor ve Multimod şanzıman süper. Alışması 1 ay sürüyor. Eşim benden daha sakin  kullandığı için çok daha konforlu gidiyoruz o ayrı :D .

Bilgi vermek istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Araciniz hayirli olsun, iyi gunlerde kullanin.

Aracin arka balatasinin sadece bir tarafinda asinti olmasi hayra alamet bir durum degil, sayet hersey normal ise bunu soyleyen servisten suphe duyarim.

Ayrica Yeni Dortnal ile durumu istisare ettiniz mi? Daha makul bir fiyat ile ayni islemleri gerceklestirebileceginizi dusunuyorum.

Aracinizin durumunu goz onunde bulundurdugumda eger degisimi yapilmadi ise yakin zamanda aktuator motoru degisimi icin hazirlikli olmanizi da tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
2009 Multimode D4D Baskı-Balata ve Şanzıman Kilitlenmesi Sorunu
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2014, 22:57:48 »
aracınızı özel bilindik bir servise götürünüz.baskı balatanızı orijinal servisten alınız.diğer parçaları çıkmacıdan alıp değiştiriniz.yoksa 4000 de olur 5000 tl de.bu benim fikrim ben olsam ole yapardım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
öncelikle geçmiş olsun
toyotronic mithat abidende bilgi alınabilir
kendisi güngörende
iletişim bilgilerine google dan ulabilirsiniz
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg