0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Adam 30 yaşında kardeşim, bide yumruk yemiş, markası 20 milyon dolar, 300 kanalda reklamı var.....iftira atmayın ...adamın gözünde para hiç birşiii....puhahahahaha....herif tam Kastelli yaaa
hepsi sahtedoğal bal diye bir şey kalmadıdoğal hiç bir şey kalmadıcesetler bile artık çürümüyor lastik gibi
o fiyata reçel satıyor sanki........!
Kovanların önüne şekerli su koyuyorlar, arılarda kolayına kaçıyoryani sattıkları reçel bile olamazadı bal
Bal deresi ballarının karizmatik sahibinden beklenen açıklama geldi arkadaşlar... Bal deresi ismi foyamızın ortaya çıkmasından dolayı zedelendiği için artık firmanın ismini değiştiriyoruz. Bunun için Tarım ve Köyişleri Bakanlığına dilekçe bile verdik....Artık bu kadar insana bu kadar sahte balı satabildiğimiz için markamızın adını MAL DERESİ olarak değiştiriyoruz...
Şekerli su sadece kışın verildiğini adam söylüyor ve nedenini şöyle açıklıyor arı kışın zayıf düşüyormuş ve peteklerdeki balı yiyemediğinden şekerli su veriliyormuş. Yazın gerek yok çünkü her yer çiçek ve polen arıların 5 km uzaktan bile polen topladığını söylüyor. Arıların olduğu yerin hemen altında çok büyük bir mandalina bahçesi var mandalinler yeni açmaya başladı yakında bütün polenleri oradan çalışacaklarmış.
Kemal abi ve Zafer abi; bahsettiğiniz bal fenni kovanlarda üretilen fenni baldır. Araştırın sorun fenni üretilen bal da şeker oranı ne diye? Benim bildiğim %30 ama özellikle Kemal abiden bir itiraz bekliyorum. Doğal bal ise kara kovan diye tabir edilen içine balmumu dahi konmadan arının kendi ırkının devamı için yuvasını genişleterek koloniyi büyütmesi ve bu arada kışı geçirmek için stokladığı bal hakiki baldır. Bizim ürettiğimiz bala gelince . Balmumu denen olay için arıya yaz başı bahara yakın şekerli su verilir sebebi ise : arı bu bahar ayında çiçeklerden topladığı polen ve balı stoklamak için petek örmeye başlar bal mumu nun imalatı(petek) için se takriben 3 kg baldan 1 kg balmumu yapmaktadır.eğer arıya bu zamanda şerbet verilmezse arı getirdiği balı yer. Üretim miktarı düşer. Her türlü soruya açığım abilerim saygılarımla.Ege bölgesinde :Çam- çiçek- turunç- kekik -(bulunduğu ortamdaki floraya göre değişmekle beraber) bir çok bal çeşidi mevcuttur. Doğuda balın kuvvetli olmasının sebebi flora zenginliğinden başka birşey değildir. Anzer yaylasındaki çiçekler topluluğu sezonda 400 kg civarı bal verir ama gelin görün sadece sahibinden com da bir sürü anzer balcı var..
Bunlara inanıyormusun gerçekten...!Ege bölgesinde zaten çam balı üretilir , ki vasat bir bal dırasıl bal dediğin Kars ve ona benzer yüksek karlı bölgelerde olurkışın karlarla kaplı olan toprak zayıf düşmez , yazın çiçekler çiçek gibi olur, kokusu tadı vardırne yazıkki egede kış olmadığından, toprak yılda 4-5 kere ürün verdiği için çiçekler kokusuz, bitkiler tatsızve arılar güçsüz olur; ancak önlerine hazır konan peteklere ikram edilen şekerli su dan sahte bal yaparalar
Kemal amcam doğru söylemiş.Sadece şunu beğenmedim.Kemal amca profil reminde çok sert durmuşsun az gülümse yav.Bir de bıyıklı gençlik fotoğraflarında daha yakışıklısın.