Gönderen Konu: Elektirikli direksiyon  (Okunma sayısı 4628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Elektirikli direksiyon
« : Mart 20, 2012, 09:12:19 »
Arkadaşlar 2005 Model Avensisim var. ---km den sonra aracımın direksiyonu tüy gibi oluyor havada gidiyorum sanki sizlerde nasıldır merak ettim sadece bende mi böyle acaba Eskiden Yüksek hızlarda direksiyon sertleşiyordu diye hatırlıyorum sizin araçlarda nasıl yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleme: Trafik kuralları.

Toyota Club Türkiye

Elektirikli direksiyon
« : Mart 20, 2012, 09:12:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektirikli direksiyon
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2012, 10:55:36 »
Aracınız 2005 model, şimdiye kadar hiç rot ayarı yapıldımı? yapılmadıysa, yeni aldıysanız yada en son yaptırdıktan sonra 20.000km geçtiyse TOE +1.5 olacak şekilde rot ayarı yaptırınız, düzelme olmaz ise yetkili servisinizde arıza testi yaptırınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2012, 13:12:53 »
Tekin bey Rot ayarı yaptırdım birkez ama kaç km oldu bilmiyorum araç 3 yıldan beri bende ayrıca servisi aradım normal dediler ama ben direksiyonun o şekil de hafiflediğini hiç hatırlamıyorum da önce, yanlız lastikleri değiştirdim daha yeni sıfır lastik aldım michellin ama ne kadar etkilidir bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2012, 14:01:44 »
Tekin bey Rot ayarı yaptırdım birkez ama kaç km oldu bilmiyorum araç 3 yıldan beri bende ayrıca servisi aradım normal dediler ama ben direksiyonun o şekil de hafiflediğini hiç hatırlamıyorum da önce, yanlız lastikleri değiştirdim daha yeni sıfır lastik aldım michellin ama ne kadar etkilidir bilmiyorum.

Yumuşak lastiğe geçmeniz çok iyi olmuş, lastik basınçlarınızı 34psi olarak gölgede tekerleriniz soğukken ayarlayın, kesinlikle rot ayarlarınızı yenileyin.

Yumuşak lastiklerle direksiyonda yumuşak his verir, bu bir sorun değildir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2012, 17:48:50 »

Rot ayari periyodik olarak ulkemiz kosullarinda 6000-7500 km arasinda yapilmalidir. Benim tavsiyem 10000km periyodik bakimindan sonra kullanicilarin rot ayarini kontrol ettirmesi, mumkunse balans ayari da yaptirmasi. Yetkili servislerde balans makinalari zorunludur fakat arac uzerinde kontrol etmiyorlar, bu da tam bir cozum saglamiyor kullanicilara.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2012, 21:16:48 »
ama arkadaşlar aracım da ne bir titreme nede sağa sola çekme var lastiğin bu kadar fark edeceğini düşünemiyorum. lastik  havam 34

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2012, 21:19:11 »
ama arkadaşlar aracım da ne bir titreme nede sağa sola çekme var lastiğin bu kadar fark edeceğini düşünemiyorum. lastik  havam 34

Ben zaten rot ayariyla alakali genel-gecer bir bilgi vermek icin yazdim mesajimi, konuda rot ayariyla ilgili bir konusma gectigi icin.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2012, 15:23:37 »
Yumuşak lastiğe geçmeniz çok iyi olmuş, lastik basınçlarınızı 34psi olarak gölgede tekerleriniz soğukken ayarlayın, kesinlikle rot ayarlarınızı yenileyin.
Tekin bey; 34 psi hava çok değil mi? Araç üzerindeki çizelgeye göre 160Km/ saatin altı hızlarda ve normal şartlarda 4 kişiye kadar her lastik 32Psi, 160 Km/saat in üzerindeki hızlarda 4 kişiye kadar 4 lastiğe de 35 Psi, 4 kişiden fazla ve araç bagajı yüklü ise önler 36 arkalar 41 Psi olması gerekiyor. (Lastikler 205 55R16 91V)
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2012, 15:28:45 »
Tekin bey; 34 psi hava çok değil mi? Araç üzerindeki çizelgeye göre normal şartlarda 32, yüklü iken 33 Psi olması gerekiyor. (Lastikler 205 55R16 91V)

Haklısınız, Araç üzerindeki, şoför kapsının çıtasında bulunan etiket bilgileri esas alınmalıdır.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2012, 16:30:56 »
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2012, 17:17:08 »
Tekin bey; 34 psi hava çok değil mi? Araç üzerindeki çizelgeye göre
160Km/ saatin altı hızlarda ve normal şartlarda 4 kişiye kadar her lastik 32Psi,
160 Km/saat in üzerindeki hızlarda 4 kişiye kadar 4 lastiğe de 35 Psi,
4 kişiden fazla ve araç bagajı yüklü ise önler 36 arkalar 41 Psi olması gerekiyor. (Lastikler 205 55R16 91V)

Süleyman bey, gördüğünüz gibi 41psi'ye kadar çıkmış, normal koşullarda 32 ise 34psi fazla gelmeyecektir, zaten bu basınç ile lastikler ancak kendine gelmekte ve yanakları tabanı ile eşit ve düzgün aşınmaktadır. Yüklü vaziyet uzun yol yapacaksınız 36psi yeterli olacaktır 41psi ile yollarımızda arabayı yolda tutamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 23, 2012, 00:21:36 »
Süleyman bey, gördüğünüz gibi 41psi'ye kadar çıkmış, normal koşullarda 32 ise 34psi fazla gelmeyecektir, zaten bu basınç ile lastikler ancak kendine gelmekte ve yanakları tabanı ile eşit ve düzgün aşınmaktadır. Yüklü vaziyet uzun yol yapacaksınız 36psi yeterli olacaktır 41psi ile yollarımızda arabayı yolda tutamazsınız.

Tekin bey;
Aracımı ilk aldığımda ben de tüm lastiklere 35 basarak kendimce bir çözüm bulmuştum fakat lastiklerin yeni olmamasından sanırım 35 psi basıncı her hafta ayarlamam gerekiyordu. şimdi 33 psi basıyorum tüm lastiklere ve lastikler 33 psi basıncı muhafaza ediyorlar ben de sürekli ayar yapmak zorunda kalmıyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2012, 10:08:07 »
Tekin bey;
Aracımı ilk aldığımda ben de tüm lastiklere 35 basarak kendimce bir çözüm bulmuştum fakat lastiklerin yeni olmamasından sanırım 35 psi basıncı her hafta ayarlamam gerekiyordu. şimdi 33 psi basıyorum tüm lastiklere ve lastikler 33 psi basıncı muhafaza ediyorlar ben de sürekli ayar yapmak zorunda kalmıyorum.

Çetin bey, 35psi'de basınç kaybı varsa bunun muhtemel sebepleri şunlar olabilir;

- Lastikleriniz çok sertleşmiş ve jantla birleştiği yerlerden hava kaçırıyor,
- Plastik sübaplarda çatlama oluşmuştur,
- Sübap içindeki iğneler eskidiğinden fazla basıncı tutamıyor,
- Yol güzergahınız bozuk, fazla basıncı lastik atmak zorunda kalıyor.

Sonuç olarak, siz nasıl rahat ediyorsanız o şekilde devam ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2012, 21:26:39 »
Arkadaşlar 2005 Model Avensisim var. 140 km den sonra aracımın direksiyonu tüy gibi oluyor havada gidiyorum sanki sizlerde nasıldır merak ettim sadece bende mi böyle acaba Eskiden Yüksek hızlarda direksiyon sertleşiyordu diye hatırlıyorum sizin araçlarda nasıl yardımcı olursanız sevinirim.

Kullanıcı kitabına baktınızmı.Corolla hb aracımda da  sürat artıkça hafifliyordu.2006 Versoda p/s yerine hidrolik olduğu için  derdim yok.
Şu var arkadaşlar elektrikli direksiyon güzel teknoloji.Hİdrolik mi başa bela.Arabada herşey var hidrolik direkiyon var..Şahin veya doğan kuullanıyor  gibiyim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2012, 03:45:46 »
Çetin bey, 35psi'de basınç kaybı varsa bunun muhtemel sebepleri şunlar olabilir;

- Lastikleriniz çok sertleşmiş ve jantla birleştiği yerlerden hava kaçırıyor,
- Plastik sübaplarda çatlama oluşmuştur,
- Sübap içindeki iğneler eskidiğinden fazla basıncı tutamıyor,
- Yol güzergahınız bozuk, fazla basıncı lastik atmak zorunda kalıyor.

Sonuç olarak, siz nasıl rahat ediyorsanız o şekilde devam ediniz.

+1
 :alkis:  :alkis:
Tekin bey;
teşekkür ederim, ben sadece lastiklerimin eski olduğunu düşünmüştüm. ;)
Yazdığınız ihtimaller çok mantıklı (hiç aklıma gelmemişti bu ihtimaller)  33 psi da sorun yok gibi görünüyor, eğer bu basınçta da sorun yaşarsam bu ihtimalleri de göz önünde bulunduracağım teşekkür ederim.  :alkis:
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2012, 06:17:09 »
Arkadaşlar önemli detayları açıklamış zaten. Öncelikle rot ayar kontrolü iyi olacaktır.
 Aracınızın direksiyon sistemi elektro hidrolik mi?
 Artan hızlarda direksiyonda hissettiğiniz hafifleme ön lastiklerin yola az tutunduğunu göstermektedir. Aracın belli oranlarda yoldan yükselmesi ise normaldir, önemli olan bu değerlerdir.

Kullanıcı kitabına baktınızmı.Corolla hb aracımda da  sürat artıkça hafifliyordu.2006 Versoda p/s yerine hidrolik olduğu için  derdim yok.
Şu var arkadaşlar elektrikli direksiyon güzel teknoloji.Hİdrolik mi başa bela.Arabada herşey var hidrolik direkiyon var..Şahin veya doğan kuullanıyor  gibiyim.
Elektrikli direksiyonlarda aynı zamanda hidrolik desteklidir. Tabi onlarında değişik sisteme sahip olanları mevcut. Mesela hıza göre sadece sertliği(destek oranını) ayarlayan değil, aynı zamanda tur sayısını ve dolayısı ile tepki süresinş de değiştirenler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 24, 2012, 08:47:39 »
Japonların Avrupa otomobillerine oranla yüksek süratlerde biraz daha hafif kalmasındaki etkenlerden biride, ön ve arka aksa dağıtılmış ağırlık oranlarıdır. Japonlarda genelde 50+50 civarlarında olurken, Avrupa otomobillerde bu oran 60+40 oranlarına varabilmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 24, 2012, 09:22:38 »
Ben 32ps basıyorum,ama tabi benzinlikleredekiler ne kadar tam o ayrı konu..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 25, 2012, 01:03:20 »
Ben 32ps basıyorum,ama tabi benzinlikleredekiler ne kadar tam o ayrı konu..

Doğru istasyon bulmak ayrı bir sorun, bana güven veren hep aynı istasyonu tercih ediyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 25, 2012, 21:43:39 »
Verso için kullancıcı el kitavında önlere 35  arkalara 32  psi yapın diyor..
2011 d4d Corolla