Gönderen Konu: direksiyon tarafından gelen ses  (Okunma sayısı 3527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
direksiyon tarafından gelen ses
« : Mart 19, 2012, 21:11:36 »
S.A arkadaşlar sizin o değerli bilgi ve görüşlerinize ihtiyaç duydum. 2005 corolla benzinli aracım aracımda sorun yok ama toprak yola veya ztabilize bir yola girince direksiyon tarafından bir ses geliyo ama onun dişında nerede nasıl gidersen git sorun yok. ustalara götürdüm baktılar ettiler bir şey yok dediler.  işi çözemediyer sizçe neden yapar

Toyota Club Türkiye

direksiyon tarafından gelen ses
« : Mart 19, 2012, 21:11:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon tarafından gelen ses
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2012, 21:17:04 »
Bu modeller böyleymiş, arıza değilmiş, çok rahatsız ediyorsa  servisde sesi kesiyorlarmış..
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2012, 21:23:19 »
Dışarda altta, direksiyon kolonunun direksiyon kutusu içine girdiği yerde bir somun bulunur, bunun yarı veya 1 tur sıkılması gerekebilir, ilk zamanları dönüşlerde biraz toplama sorunu oluşur ama bir kaç hafta sonra normale döner ve bu tıkırtılar da kesilmiş olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2012, 21:24:53 »
Dışarda altta, direksiyon kolonunun direksiyon kutusu içine girdiği yerde bir somun bulunur, bunun yarı veya 1 tur sıkılması gerekebilir, ilk zamanları dönüşlerde biraz toplama sorunu oluşur ama bir kaç hafta sonra normale döner ve bu tıkırtılar da kesilmiş olur.

Boşluğu almak gerekir değilmi Tekin abi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2012, 21:25:46 »
ok  hemen götürüp söyleceğim arkadaşa bakalım nasıl olacak (üstadım toplama derken dönüşlerde direksiyonu bırakınca biraz kasıyor tarsındamı bu söylediğin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2012, 21:29:05 »
Boşluğu almak gerekir değilmi Tekin abi.

Uğur bey'in aracı 2005 böyle boşluk oluşması normaldir ama yeni araçlarda da böyle ses gelebilir, zira bu ayarlar kaymak yollara göre olduğundan.

Evet, dönüşlerde direksiyon kendiliğinden düzelir ya, işte ilk zamanlarda bu gerçekleşmez, dikkatli olmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2012, 21:32:43 »
üstadım ağzına sağlık ne diyeyim sana doğru. adamlarda bizim gibi yol yok... bende bunu bu yazın antalya da fark ettim bungolov evlerde kalırken yol ile ev arasında 50 m bir toprak yol vardı orda yaptı ilk dedim alt takımda sorun başladı ama  o kadar baktırdım kimse bişe yok devam et bişey olmaz dediler bu adamı yolda komaz dediler bizde devam ediyoruz allaha şükür içim rahatladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2012, 21:38:35 »
Doğru söylemişler, bu bir arıza değil, yolda bırakmaz, fakat bozuk yollarda bu tıkırtıda çekilmez,

Yetkili servis bunu sıkmaya pek yanaşmaz, bu işlerden anlayan iyi bir ustaya gidiniz, yada yetkili servise de yaptırabilirseniz de olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2012, 09:23:09 »
aynı sorun benim aracımda da mevcut. Aracımı Erzurumda güvendiğim bir yere götürdüm orda usta aracı test etti dediği Tekin beyin dediğiyle aynı şeydi küçük bir parça değişmesi lazım dedi(120 lira civarı) ancak müsait olmadığım için şimdi yaptırmasam bir sorun olur mu dediğimde yok dedi bişey olmaz ama uzun yolda çukurlara girince aracı gezdirir ve boşluk artar dedi. Bu şekilde aracımı 10bin kmdir kullanıyorum çok şükür daha başıma bişey gelmedi ama fırsatını bulduğumda değiştircem.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2012, 09:25:35 »
yeni konu açmadan bir soru sormak istiyorum. Benim 2002 aracımda direksiyon aşırı derecede sert bunu ustalara söylüyorum normal diyolar ama babamda bulunan 2005 model corollaya bindiğimde onun direksiyonu tüy gibi geliyo benimkinden sonra :huh:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2012, 10:13:51 »
aynı sorun benim aracımda da mevcut. Aracımı Erzurumda güvendiğim bir yere götürdüm orda usta aracı test etti dediği Tekin beyin dediğiyle aynı şeydi küçük bir parça değişmesi lazım dedi(120 lira civarı) ancak müsait olmadığım için şimdi yaptırmasam bir sorun olur mu dediğimde yok dedi birşey olmaz ama uzun yolda çukurlara girince aracı gezdirir ve boşluk artar dedi. Bu şekilde aracımı 10bin kmdir kullanıyorum çok şükür daha başıma birşey gelmedi ama fırsatını bulduğumda değiştircem.

Selman bey, benim tarif ettiğim şeyle sizin tarif ettiğiniz şey aynı değiller. Ben sıkılacak bir somundan bahsediyorum, oysa sizin ki direksiyon kutusu içine konacak bir parçadan ibaret.

Direksiyonunuzu birde yetkili servise gösterin, arıza testi yapılsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2012, 13:04:18 »

Tekin bey, bu somunu kendimiz sıkabilirmiyiz. Direksiyon kutusunu filan açmak gerekirmi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2012, 13:56:21 »
Tekin bey, bu somunu kendimiz sıkabilirmiyiz. Direksiyon kutusunu filan açmak gerekirmi acaba?

Direksiyon kutusu açılmıyor.

Gerekli anahtar olacak, aracı kendi liftinize kaldıracaksınız, plastik alt koruma sökülecek, somunu bulup sıkacaksınız (nekadar sıkılacağını biliyorsanız), sonra plastik alt korumayı montajlamak için plastik yeni tapalarınız olacak, tulumunuz olacak vs.

İyi bir usta 10 - 20 TL ye yapması gerekir. Devamlı gittiğiniz usta ücret bile almaması gerekir. Yada yetkili servise yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2012, 15:31:03 »
Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2012, 20:51:15 »
Tekin bey abicim hızır gibisin yoksa sen toyota genel müdürümüsün diye düşünüyorum bazen :) :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 23, 2012, 15:18:09 »
Tekin Bey! daha önce formda paylaşmıştım, aracım 95 gli, aracın direksiyonu seyir halinde de duruken de  titriyor ve tıırrrrr diye ses çıkarıyor. Biraz tehlikeli ama araç giderken stop ettim, öyle denedim, çalışmazken de yine bu titreme var. Ön takımı değiştirdim, direksiyonu söktürdüm vidaları sıktırdım aynen devam etti ses. Aracın rot balans ayarları da iyi. bu sesin kaynağını ustalar bulamadılar vesselam. Son çare sizsiniz. teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2012, 18:05:07 »
Tekin Bey! daha önce formda paylaşmıştım, aracım 95 gli, aracın direksiyonu seyir halinde de duruken de  titriyor ve tıırrrrr diye ses çıkarıyor. Biraz tehlikeli ama araç giderken stop ettim, öyle denedim, çalışmazken de yine bu titreme var. Ön takımı değiştirdim, direksiyonu söktürdüm vidaları sıktırdım aynen devam etti ses. Aracın rot balans ayarları da iyi. bu sesin kaynağını ustalar bulamadılar vesselam. Son çare sizsiniz. teşekkürler

Berdan bey, çarelerin sonu bitmez, Hareket halinde titreme varsa bunun sadece 4 sebebi olabilir;

- Lastik yamuktur,
- Jant yamuktur,
- Fren diski yamulmuştur,
- Balans ihtiyacı vardır.

Bunlar yamuk yada eksikse, ne yaparsanız yapın direksiyon titrer.

Belirttiğiniz gibi duraklama esnasında da titreme varsa, direksiyon hidrolik seviyesini kontrol ediniz, özellikle direksiyon hidrolik pompasını kontrol ediniz.

Bu sebeplerdende değilse, titreşen bir şeyler var ve siz onu direksiyondan hissedebiliyorsunuz demektir, özellikle gösterge tablosuyla ilgili olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2012, 18:09:29 »
Tekin bey;
Söylediğiniz olası form bozuklukları mümkündur ancak sadece fren diski konusunda hemfikir değilim. O malzemeyi yamultabilecek güç malzemeyi kırar. Yani pik döküm parçaları yamulmaz. Diyerek necizane görüşümü paylaşmak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2012, 18:14:11 »
Tekin bey;
Söylediğiniz olası form bozuklukları mümkündur ancak sadece fren diski konusunda hemfikir değilim. O malzemeyi yamultabilecek güç malzemeyi kırar. Yani pik döküm parçaları yamulmaz. Diyerek necizane görüşümü paylaşmak istiyorum.

Günay bey, yamulmuş fren diskleri yeni bir şey değil ki, özellikle hareket halinde fren pedalına basarken çok daha fazla hissedilebilen bir durumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2012, 18:17:18 »
Tekin bey;
Bu bana çok ilginç geldi. Ama sen dediysen mümkündür. Biz boyle gormusuz ama deneyim lazım demek.
Teşekkür ettim