0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dışarda altta, direksiyon kolonunun direksiyon kutusu içine girdiği yerde bir somun bulunur, bunun yarı veya 1 tur sıkılması gerekebilir, ilk zamanları dönüşlerde biraz toplama sorunu oluşur ama bir kaç hafta sonra normale döner ve bu tıkırtılar da kesilmiş olur.
Boşluğu almak gerekir değilmi Tekin abi.
aynı sorun benim aracımda da mevcut. Aracımı Erzurumda güvendiğim bir yere götürdüm orda usta aracı test etti dediği Tekin beyin dediğiyle aynı şeydi küçük bir parça değişmesi lazım dedi(120 lira civarı) ancak müsait olmadığım için şimdi yaptırmasam bir sorun olur mu dediğimde yok dedi birşey olmaz ama uzun yolda çukurlara girince aracı gezdirir ve boşluk artar dedi. Bu şekilde aracımı 10bin kmdir kullanıyorum çok şükür daha başıma birşey gelmedi ama fırsatını bulduğumda değiştircem.
Tekin bey, bu somunu kendimiz sıkabilirmiyiz. Direksiyon kutusunu filan açmak gerekirmi acaba?
Tekin Bey! daha önce formda paylaşmıştım, aracım 95 gli, aracın direksiyonu seyir halinde de duruken de titriyor ve tıırrrrr diye ses çıkarıyor. Biraz tehlikeli ama araç giderken stop ettim, öyle denedim, çalışmazken de yine bu titreme var. Ön takımı değiştirdim, direksiyonu söktürdüm vidaları sıktırdım aynen devam etti ses. Aracın rot balans ayarları da iyi. bu sesin kaynağını ustalar bulamadılar vesselam. Son çare sizsiniz. teşekkürler
Tekin bey;Söylediğiniz olası form bozuklukları mümkündur ancak sadece fren diski konusunda hemfikir değilim. O malzemeyi yamultabilecek güç malzemeyi kırar. Yani pik döküm parçaları yamulmaz. Diyerek necizane görüşümü paylaşmak istiyorum.