Gönderen Konu: direksiyon tarafından gelen ses  (Okunma sayısı 3526 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon tarafından gelen ses
« Yanıtla #20 : Mart 23, 2012, 18:25:48 »
Tekin bey;
Bu bana çok ilginç geldi. Ama sen dediysen mümkündür. Biz boyle gormusuz ama deneyim lazım demek.
Teşekkür ettim

Günay bey, ben böyle diyorum diye bir şey yok, ben teknik konuda otorite değilim ki. Yalnız, bazen üretim hatası sonucu, çok kısa sürede ısınıp soğuyan disklerde, yamulma meydana gelmekte, zaten bunlarda garanti kapsamında yenilenmekteler, yada kullanıcı hatası sonucu bu tip yamulmalar meydana gelmektedir, özellikle yol katettikten sonra hemen aracını yıkayan sürücüler böyle bir duruma sebep olmaktadırlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 23, 2012, 18:25:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Benim Sadık Yarim Kara Topraktır !
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #21 : Mart 23, 2012, 22:14:58 »
Bnde ona bnzer konu açmıştım aşada.Dıreksıyon kutusundan gelir.Tekin abinin dediği gibi de olablr kutuda problemde olablr.Eğer kutuda problemın varsa serviste değiştiriyorlar fakat bnm kuzenımde var 1.6 sol onarımını yaptırdı başka corolla servisinde.Sıfırını taktırmaya gerek kalmadı.Yuklu mıktarda paralar ödemeye gerek yok.
IT'S A BIRD ! IT'S A PLANE!
IT'S A SUPRAMAN !
(SuPRa FoReVeR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #22 : Nisan 12, 2012, 15:24:54 »
Arkadaşlar konu ile ilgili olarak en sonunda DUMANKAYA YA gittim usta arabanın gaz pedalının arkasında bulunan bir kutucuğu açtı ve orda direksiyon kolunun birleştiği yerde bulunan 2 adet somunu sıktı. ses kesildi.Ancak şunuda ekledi bu kasalarda direksiyon takımında bozulmadan mütevellit bir ses oluşur, nitekim bendede bir bozulma varmış, ama değişmeye gerek yok boşuna para verme bir sene içerisinde yine bozulur dedi. şu an ses %80 azaldı. bilgilerinize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2012, 09:47:23 »
>Bende  2011 auris var benimde aracımda bir lakırtı sesi geliyor bozuk yollarda veya kasislerde.

ben toyotaya şikayet ettim ve amortisörlerde boşluk var deyip garantiden ön amortisörleri değiştirdiler.

fakat ses hala kesilmedi ! Tekin bey bu konuda bir tecrübeniz yada görüşünüz varmı acaba ? sizden çok orjinal tecrübeler ve fikirler çıktığını görüyorum.

konuyla ilgili ne yapmam gerek ? birileri bana yardımcı olursa sevirim.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2012, 10:31:47 »
>Bende  2011 auris var benimde aracımda bir lakırtı sesi geliyor bozuk yollarda veya kasislerde.

ben toyotaya şikayet ettim ve amortisörlerde boşluk var deyip garantiden ön amortisörleri değiştirdiler.

fakat ses hala kesilmedi ! Tekin bey bu konuda bir tecrübeniz yada görüşünüz varmı acaba ? sizden çok orjinal tecrübeler ve fikirler çıktığını görüyorum.

konuyla ilgili ne yapmam gerek ? birileri bana yardımcı olursa sevirim.

Saygılar

Aylin bey,

Sizin probleminiz de Uğur bey'in problemiyle aynı görünmektedir. Konu içinde nasıl halledildiği açıklanmış.

Ne yazık ki, bu konuda Toyota üşenmeden ve acımadan parça değişikliğine gitmekte fakat problemin kaynağını bilemediklerinden bu değişiklikleri boş yere yapmaktalar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2012, 11:25:35 »
yarın servise gidip bir sormam gerek o halde, çok teşekkürler yardım için.