0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yoksa ikinci fotografta sol seritte gordugum arac bir TT mi? Saka bir yana, T-Sport ile ilgili konu acilmisken bir soru sormak istiyorum; Corolla T-Sport'un makyajli kasasi Turkiye'ye getirildi mi?İleride yapmayi dusundugum Civic EG Sedan projem var kafamda fakat T-Sport Facelift Turkiye'ye geldiyse EG Sedan projesi rafa kalkar Bu arada Audi TT cok dar ve sizi cukurdaymis gibi hissettiren bir arac (onceki kasasindan bahsediyorum, yeni kasasini kullanmadim), 1.8T TT yerine kesinlikle Corolla T-Sport Compressor tercih ederim ben olsam, arkasina da "VTEC Killer Lift just kicked in yo!" yazardim
Gökhancım, malesef facelift gelmedi ülkemize hatta bu kasa T-sport bile yanılmıyorsam 22 tane gibi düşük sayıda geldi. Çok haklısın compressor modeli olsa ne tt ne cıvıc nede s2000 yanına yaklaşabilr bu aracın ama gel gör ki ondanda mahrumuz.Yanlız şunu belirtmek isterim compressor bir tane var izmirde bir arkadaşımızda foruma üyedir kendisi,son durum nedir bilmiyorum tabi ama compressoru özel istekle getirtmişti.Arkasına yazacağın yazıda bitirdi beni
supercharge in önünün çok açık olduğunu düşünmüyorum proje için, türkiyede bir çok örneği ve parça desteği bulunduğu sürece, maalesef t-sport kompresörde olsa vtec motorların gerisinde kalacaktır, turbocharge kullanılsa tabiki durum çok farklı olurdu ama, bu durumda, corollanın işi zor. Günümüzde vtec motor projelerinin ne kadar geliştiğine bir örnek, ek kasa vtec, k20ye swaplanınca, e36 m3 ü dahi ciddi şekilde geçiyor. Bu piyasada t-sport un işi çok zor. herkes için hayırlısı olsun
söylediklerinde haklısın, olay sonuçta tamamen zevk. Eğer performans konusunda başka araçlar karşısında iddaalı olmadan doyum noktasına ulaşırım diyorsan, bu kişisel tercihtir saygı duyarım. vti, si türü araçlar bence oldukça çağdışı , onları çok fazla kategoriye katmıyorum, benim bahsettiğim araçta k20 atmosferik haliyle m3 ü geçiyor , bu yüzden ben başarı olarak gördüm. Yoksa işin içine turbo boyutu girdiğinde, olaylar ve sınıf tamamen değişiklik gösteriyor. Senin önem verdiğin kompressorun alt devirleri güzel beslemesiyle , sürekli gücü elde etmek sanırım. Corollanın fiyat avantajı gerçekten olağanüstü, ben şu an t-sport lfn değil, normal 1.6 vvti kullanıyorum, arabamı asla vtec le değişmem, benim için 98 model bir hurdadır ancak vtec, ötesi yoktur. Efsane tabir edilen 92-97 model corollalar bile bence vtece göre oldukça modern araçlardır. Ki type-r bile bence corollanın yanına yaklaşamaz, aksesuar, tasarım vs. gibi konularda. ama terbiyesiz arabalar, başka gidiyor. Malum atmosferik type-r lar şu an 275ps duvarına kadar gelmiş durumdalar ve ağırlıklarına göre yürürleri olağanüstü.Bu arada hulk 600hp üstüne hiç çıktımı ?, benim en son hatırladığım 0.6barda 394ps aldılar son yapılı halinde
bende 400-450ps ler arasında tutunabildiğini biliyorum çünkü, ki zaten o güçlerde tutunabilen 2 tane civic var bildiğim, diğeride bilal aktepe nin aracıydı, birbirlerine oldukça yakınlar derecelerindede.Corolla nın vtec2 kadar çevik olduğuna bende katılıyorum, ağırlık olarak biraz dezavantajı var vtec2 ye göre , onu da şanzımanın kısa olmasıyla kapatıyor, ben henüz tatbik etmedim tabi ama, tahminlerimiz genelde yakın çıkıyor, velhasıl kelam:) kanımca bizim bu corollalar hiç yürümüyor, bugün volvoyla gittim geldim ist.a , hayat atmosferikte diyen halt etmiş:)
miniks:biliyorsunuz ki asıl mesleğim otomobilleri güçlendirmek. geçen sene çok talihsizlikler yaşadığım aracımı bu sene daha hızlı bir şekilde yollara çıkardım şükürler olsun. şuan yolun daha başındayız. 20psi basıyorum. Allah kısmet ederse 40psi basmayı hedefliyorum. şuan için aracım 100-200km/h hızlanma suresı 5.42 sn. dunyanın 1. sırasındayım FWD olarak. amacım daha da hızlanıp dünyanın en hızlıları listesinde ilk 10 a taşımak.20 PSi = 1.36 Bar bu arada bilgi vermek gerekirse.Dunyanin 1. Sirasi degilde Turkiye'nin 1. Sirasi olarak biliyorum ben 5.42 sn degerini bu arada FWD icin.110 PS'lik motorla tabi ki Volva'nun turbo beslemeli motorunu karsilastirmak abest olur Biz elimizdeki motorun rakipleriyle olan durumunu bilelim yeter Not : Toyota motor gucunu PS olarak vermekte genelde, HP ile cok fark olmamasina ragmen PS degeri HP olarak algilaniyor genelde. Bizim 1.6 VVT-i araclarimiz 110 PS yani 108.5 HP. Siz bu farktan haberdarsinizdir eminim fakat forumda genel itibariyle bu hata yapilmakta ve konu motor guclerinden acilmisken belirtmek istedim.
ps hp arasında çok ufak bir fark olduğu için, pek önemsemiyorum açıkcası, kw , veya bhp olarak alınmadıkça , çok büyük farklılık oluşturmuyor, 108.5hp de yeter corollamıza, o bir aile hatchbacki zaten.en son benim bildiğimde 1.8barda kırmışlar, ben gemideydim o vakit, sonradan yeni bir topladılar, şimdi deneme sürecinde sanırım, en son yürürünü görmedim, sadece 0.6barda 394hp almışlar, tabi kullandıkları turboda değişim göstermiş olabilir, turbonun boyutu büyüdüyse, çıkabilecekleri basınç limitleride düşecektir. şimdi techten kontrol ettim bende 100-200 süreleri 5.44 gözüküyor, ki gerçekten çok başarılı bir değer, fakat fwd için bence dünya rekoru değildir, gerçi kendisi söylediyse bu lafı, elbet bir bildiği vardır. Olayın içinde olan o sonuçta. O yazıyı ne zaman yazdı bilmiyorum ama, benim gördüğüm denemeleri hep maksimum 12-15psi lardaydı, yanlış hatırlıyor da olabilirim. Neyse TEG bu arada fwd değilmiydi ya, o hızlıydı benim bildiğim hulktan
kardeşim, fikirlerimiz yakın, bende uzun süre volvo üzerinde modifiye işlemleriyle uğraştım, çok yüksek speclere çıkamadım ama istediklerimi yaptım, tamamen volvo fanatizmi olduğundan dolayı emek sarfettim, çok gece sanayide sabahladım, bence seni şu an için en mutlu edecek araç, r56 veya jcw bir cooper s , arabanın yapısı, şanzımanı yürüyeni sayesinde, supercharge dan olağanüstü bir verim alıyorsun. Tabi onunda top speed faktörü yok, sercanında bahsettiği gibi t-sport türkiyede çok az, ve biraz ütopik bir proje, ama bu yönünü cooper ile bastırabileceğini düşünüyorum, ben birkaç defa kullandım, kullanım karakteristiği çok değişik, altımdakinin bir araba olduğu kanısına varamadım, go karttan biraz daha gerçekçi bir sürüş tarzı oluşuyor. şiddetle tavsiye ederim. Turbo boost olayını sevmesem, bende kesinlikle supercharge arabalar kullanırım
Suan ogrenci oldugum icin proje olaylarina pek giremiyorum ben malesef. İnsallah mezuniyet, askerlik, is ve evlilikten sonra (boyle sayinca anladim ki onumde uzun bir zaman var ) Mini guzel araclar uretiyor fakat ic dizaynlarina nedense alisamadim hic, cok kisa mesafelerde stock Mini kullandim birkac kez, dedigim gibi ic dizayni cok itici geliyor bana. Fakat elime firsat gectigi takdirde bahsettigin modelleri deneyecegim, sonucta aracin surus zevki beni ic dizayna alistirabilir belkide Zaten EK Coupe'de Turkiye'ye gelmeyen bir arac, cok bahtsizim begendigim araclar konusunda
yol uzun olsada, ümit gönlün ekmeği, bende aynı dönemlerden geçtim kardeşim, 3yıldır da çalışıyorum, anca bir corolla aldık işte, bazı şeylerinde kısmet olması lazım. Mininin içi garip dediğin gibi , ama sana hitap edeceği için, bence bazı şeyleri göz ardı edebilirsin, denemek lazım.ek coupe dediğin, bizim bildiğimiz ek9 type-r mı ?
ben ilk defa görüyorum bu aracı, ek kasa sedanın coupesi, gerçekten çok aykırı bir araç seçmişsin, türkiyede ek type-r bile bulmak çok zorken(kıbrıs saolsun yine sağdan direksiyonlusu fln var) , böyle bir araç gerçekten, aykırı bir proje. İnşallah herşey istediğin gibi olur.
Amin, tesekkurler. Umarim gonlumu calacak araclar ithal edilmeye baslanir da beni bu CTS Facelift Compressor, EK Coupe gibi hayallerden kurtarirlar