Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 21:32:44
↓
Buradan sitemiz içinde arama yapabilirsiniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Yakıt
»
Konu:
ekoo66 yakıt tasarruf cihazı
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: ekoo66 yakıt tasarruf cihazı (Okunma sayısı 13249 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
:
Haziran 06, 2008, 18:27:47 »
Arkadaşlar eko66 yakıt tasarruf cihazı kullanan var mI? Etkisi gerçekten reklamlardaki gibi mi?
Toyota Club Türkiye
«
:
Haziran 06, 2008, 18:27:47 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
İllede Japon olsun
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0-
Ynt: ekoo66 yakıt tasarruf cihazı
«
Yanıtla #1 :
Temmuz 21, 2008, 01:43:50 »
Selam,
Bu konuyu özellikle inceledim ve Motor Test Atelyemizde firma sahibi ile çalışma yaptım ne istediyse her şeyi yerine getirdik kendi ekibi geldi (Ekip dediğim sokaktan bulduğu anahtar tutan 2 kişi o kadar) Sonuç fiyasko....Yaaa oluyordu ama dedi gitti....Araca bağlayalım dedik....O da tutmadı...Yani tamamiyle bu tür olaylar para tuzağı....İnanmayın lütfen
İlle de JAPON
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Eylül 21, 2008, 03:59:55 »
Ben 1 ağustos 2008 tarihinde aracım 11.559 km.de iken taktırdım. İlk önce cihazın relantideki devri düştü, hızlanması bariz şekilde arttı. Gaza bastığım anda araba eskiden fırlamazdı, şimdi özellikle yokuşlarda hızlanmak zevkim oldu.
Gelelim yakıt ekonomisine;
Aracım Corolla 1.6 Terra Mayıs 2006 da trafiğe çıktı.
Eko66 cihazı takıncaya kadar 11.559 kmçde ortalama 9.8 lt/100 km.benzin harcamıştı. Bana 2000 km. sonra tam randıman alırsın demiştim.İstanbu_Bodrum arası 7.2/lt/100 km. yaktım. aynı mesafayi dönerken ise 6.5 /100 lt yaktım Klima açıktı. hiç kapanmadı ve bağajda 135 kg. yük vardı, yolcu olarak ben dahil 3 kişi. Daha önceleri ise bu araba uzun yolda 7.5-8 den aşağı yakmazdı, Bence iyi bir tasarruf Yaptığım iki türlü hesaplamaya göre şu anda net %15 tasarruf ettim.A
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Eylül 21, 2008, 04:17:10 »
Ayrıca ben geçen yıl iki defa motor yağı değiştirdim. Bu sistem benzinin tamamını yanmasını sağladığı için motorda artık bırakmıyor ve yağ deiğişim süresi uzuyor, birde yağdan tasarruf ediyorsun. Söylediğine göre bir dahaki yağ değişimi 50000 km de olacakmış.
Yaptığın harcamayı bir yılda çıkarırsın.
Ayrıca bu ürünü üniversiteler test etmiş, sonuçları sitelerinde de var.
Ürünün 10 yıl garantisi var vs.
Ben denedim. paramın karşılığını aldım,kesinlikle tavsiye ederim.
Bence fazla iddialı konuşmussunuz para tuzağı demekle,aracınıza taktırın. memnun kalmazsam paramı geri isterim deyin, eminim geri verir.
İnandığım tek şey taktırınca memnun kalacağınız.
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 21, 2008, 21:16:45 »
Yakit tasarrufu hikaye, motorunuzdan olmazsaniz sanslisiniz.
Fe... :-)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Eylül 21, 2008, 22:58:45 »
Hikaye denilen şey sizin yazdığınızdır Ahmet Bey.
Motordan neden olacakmışım, Devlet bu cihaza 10 yıl garanti vermiş,Dikkat edin üretici firma garantisinden bahsetmiyorum. Acaba Türkiye'de hangi üründe var 10 yıl devlet garantisi.Sizce hikaye olsa ona 10 yıl devlet garantisi verilir mi ?
Ege üniversitesinin sitedeki yani
www.eko66.com.tr
deki raporunu okumamışsınız demek ki. Yakıtın tamamı silindirler içinde oksijenin her noktaya ulaşamaması nedeniyle yanmıyor.Bu cihazın yakıtın tamamının yanmasını sağlamaktan başka bir işlevi yok.
Motora gelen benzin hortumuna bağlanıyor, silindirlerin içine konmuyor.
Yakıtın tamamının yanması motor için zararlıysa, çevreye daha az karbonmonoksit vermesi zararlıysa bilemem !
Size o internet sitesinde yer alan resmi kurumları aramanızı ve gerçek bilgileri almanızı tavsiye edeceğim.
Arabam ile ilgili yazdıklarıma gelince sallamasyon değil.Gerçek.
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Eylül 22, 2008, 08:45:38 »
Selam.
Ersan bey sizin verdiğiniz görüşler bence oldukça öznel. Şimdi ben tarafsız birisi olarak bu yeni ürün diyebileceğimz cihazı tamamen bir tüketici gibi inceleyim izninizle. Aklıma ilk gelen o ürünü satan firmanın sitesine girmek olur ve öylede yaptım.
Şimdi sitede mesela Referanslar bölümüne girince malesef boş bir sayfa görüyoruz.
Uygulamalar başlı altında Milletvekilleri'n de ise bazı Valilikleri görüyorum, anlamadım. İlginç.
Trenler de ise 3 adet tren resmi görüyorum.
Neyseki lokomotifler elektrikli değil mazotlu. Ama hiç bir açıklayıcı bilgi vs. yok.
Çok ilginç bir başlık daha Fiyat Tarifesi; Üstte Motor Gücüne Göre Fiyatlar başlığı atılmış ancak altta fiyat katagorisi tamamen silindir hacmine göre düzenlenmiş. Benim buradan anladığım (otomotiv mühendisi değilim) bu verileri giren arkadaşlar silindir hacmi ile motor gücü arasındaki farkı bilmiyorlar.
Verilen kimi Garanti ve Patent belgeleri de yine anlamsız (bana göre) ve nihai faydayı belirtmekten uzaktır. Bilimsel bir test hiç bir zaman bir araca 3 kişinin binip 100Km. gidip sonra cihazı takıp 100Km. geri gelemsi ile olmaz ki bu aracın içindekilerin ünvanlarınında konu ile ilgisini göremedim. Unutmayın malesef ülkemizde bir işlem ile MG (Milli Gelir) bile bir anda %30 artabilmektedir.
Bu da bana onun gibi bir durum olarak geldi.
Emin olun eğer çevreye salınan gazlar konusunda etkisi bir nebze olsun olsaydı bu aletin çoktan nihai tüketiic bizlerden önce AB çevre komisyonu bununla ilgilenmişti ki bilirsiniz AB'de Motorlu Taşıtlar Vergisi düzenlemesinde Egzoz'dan salınan gazların etkisi büyüktür. Yakın bir zamanda Euro5 Standartlarına geçilecektir ve bunun için bir çok firma Milyarlarca Dolar Ar-Ge yatırımı yapmaktadır sırf yeni düzenlemelere uyabilmek için.
Siz 10 yıl garanti demişsiniz ancak o üründe ben hareketli parça göremedim. Yanlış isem düzeltin. Yani dediğim gibi ise o parçanın darbe dışında bozulma olasılığı zaten yoktur. Yani bence garanti 100 Yıl da olsa bir şey değişmez önemli olan garanti şartlarıdır.
Cihaz ile yapılan testlerde kusura bakmayın beni tatmin edici nitelikte değil (İstatistik konusunu iyi bilirim ve test o şekilde yapılmaz). Çünkü orada hiç bir akademik çalışma yapılmamış bence. Sadece 1600 d/d. ve 2400 d/d. devirlerindeki bazı emisyon değerler aktarılmış ancak hiç bir başka bağımlı ya da bağımsız değişken belirtilmemiş. Ayrıca testi yapan merci bile belli değil. Dahası emin olun İstatistik o kadar basit bir şey değildir. Bir şeyin İstatistiki olarak anlamlı olabilmesi için ürzerinde tahmin edemeyeceğiniz sayıda ve oldukça çok parametre ile sınamalar yapılır ki bu durum bile olayı benim için yeterince anlamsızlaştırıyor.
Ama siz aracınızın yakıt tüketiminin düştüğünü söylüyorsunuz. Buna da olmaz diyemem ama dediğim gibi sitedeki hesaplamalar gibi bu şekilde basit matemetikle değil üzerinde uzun uzaya ve etraflı çalışmalar sonuzu kanıtlanması gereken bir şeydir bu. Bilim budur ve bu zihazı keşfeden insanlar Bilim Adamı ise bunu biliyor olmaları lazım.
Sonuç: Tamamen ön yargısız olarak başladığım konu o aparatın sitesinden edindiğim bilgiler ile negatif olmuştur. Ama eğer üzerinde bilimsel bir araştırma yapılır ve bu yayınlanırsa ve bunuda tatmin edici bulur isem fikrim tabiki değişir.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Eylül 22, 2008, 23:32:22 »
Kadir Bey,
Yazınızda test atelyeniz olduğunu yazmışsınız, Yok cihaz fasa fiso,para tuzağı, çalışanlarına hakaret vs.vs.
Düşünelim, Avsturya’dan Teknik Denetim Raporu (TÜV) alan birisi size cihazı neden denemeye getirsin ? (Bilmeyenler için, bu rapor 27 Avrupa ülkesinde geçerli).
Yoksa siz AB’nin Teknik Denetim Kurumu’nun onay makamı mısınız?
Bu cihaz Sanayi ve Ticaret Bakanlığından 10 yıl devlet garantisi almışsa ürünü size niye onaylatsın ?
Yoksa Üniversitelerden aldığı raporu mu onaylatacak ?
Temmuz ayında çıkan ve yetkili kurumlar tarafından yalanlanmayan haberlere göre Türk Hava yolları ve Türk Hava Kuvvetleri uçaklarında deneyeceklermiş, Belki şu anda deneniyordur, bilmiyorum orasını.
Sonuç: yazdıklarınıza katılmıyorum. Aslına bakarsanız sizin test atelyeniz olduğuna da inanmıyorum. Eğer varsa tarif edin de benim aracın emisyon değeri ile kompresyon değerini vs.ölçelim ve sonucu buradan açıklayalım.
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Eylül 23, 2008, 00:15:25 »
İyi akşamlar Hakan Bey,
Sizin görüşlerinizin neredeyse tamamına katılıyorum. Çünkü şüphe aklın yarısıdır.
Ben bu cihazı temmuz ayında basında çıkan bir haber ile öğrendim. Haberde, ki bu haber yalanlanmadı bugüne kadar, THY ile Türk Hava Kuvvetleri tarafından uçaklarında deneneceği yönündeydi. Temel olarak böyle bir işe kalkışmışlarsa onların kim bilirmühendisi en ince detayına kadar incelemişlerdir diye düşündüm. Zaten onların da öyle yapması gerekir. Kimbilir verimini kaç defa ölçtüler, kaç test yaptılar diye düşündüm. Bende taktırmadan önce gözümün önünden tv’de reklamı yapılan motor-up’lar geçti. Kararsızdım. Sonra dedim ki bir gidip aklımdakileri sorayım, belki taktırırım, belki taktırmam diye düşümdüm.Çünkü kullanıcı görüşleri sitede genelde hayırlı olsun, Allah zihin açıklığı versin, Allah size nasip etti vs. tarzındaydı ve bilimsel denebilecek bir sonuç yazabilen çok azdı.Sahibiyle kapıda karşılaştık ve ben sorularımı sıralamaya başladım.vs. tatmin edici cevaplar aldım, taktırdım.Taktıktan sonrası malum, gerçekten memnunum. Zaten memnun kalmasam paramı geri isterdim.
Site gerçekten çok acemice yapılmış, amatör olarak çalışıyorlar,Belli ki cihazlarına güveniyorlar.
Anladığım kadarıyla siz siteyi incelediniz. Ama cihaz ie ilgili fazla bir bilgi edinemediniz.
Garanti’ye gelince: o cihazın da belli bir çalışma prensibi var, Çalışmadığı zaman ışığı yanmıyormuş, o zaman gelin değiştirelim dediler. Böyle bir cihazı küçümsemeniz ve verilen garantinin önemi yok tarzındaki söyleminiz beni şaşırttı.
Bu cihazın yayılması ülke ekonomisi için neler ifade eder düşünün. Yılda 50 kusur milyar dolar gidiyor petrole.% 10 ise eder 5 milyar dolar.
Size tavsiyem istanbulda oturuyorsanız bir uğrayın, soracaklarınızı sorun. Memnun kalmazsanız iade edeceğinizi söyleyin.
Kuşkularınızı anlıyorum.Çünkü 590 Ytl. Bu cihazı kullanınca kuşkularınız gidecek, sakın unutmayın.
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Eylül 23, 2008, 02:23:56 »
Suphe uyandiran, boyle zamanlarda her derde deva bircok urunun piyasaya cikarilmasi. Bir de uzerinden biraz zaman gecince boyle 'mucize care'ler unutuluyor.Madem o kadar guveniyorlar urunlerine, taksinlar ucretsiz belli bir muddet, memnun kalirsak odeyelim.590 lira verip hayatimizin piyangosunu oynamayalim.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #10 :
Eylül 23, 2008, 10:35:26 »
Ersan bey açıkçası söylediğiniz çok doğru, cihazın çalışma prensibi hakkında detaylı bir bilgiye ulaşamadım. Sadece elektromanyetizma ile çalıştığı söyleniyor. Bununda bilimsel olarak hiç bir açıklayıcılığı yok. Ben kendi bilgi daarığımı yokladığımda yakıtın oktan ve heptan dan oluştuğunu ve oktanın (yanlış hatırlamıyorsam 8 karbon heptan ise 7 karbon atomu içerdiğini) ve manyetizmanın yakıt içersindeki kimi partikülleri birbirinden uzaklaştırarak (burasıda ayrı açıklanması gerken bir konu çünkü yakınlaştırabilirde) yakıtın silindir içinde daha homojen dağılımını sağlayan bir olay olduğunu biliyorum. Ancak bu ya da benzer hiç bir açıklama bahsi geçen sitede mevcut değil. Bu iş madem ileri mühendislik ürünü o zaman o mühendisler de bunu tartışılabilecek (bilimsel olarak) bir şekilde çalışma prensipleriyle açıklasalardı. Bu onlar için zor olmasa gerek. Buna gerekli özeni göstermeyen yarın bir garanti kullanma durumunda nasıl özen gösteriri meçhul bence.
Yani garantiden kastım 10 yıl garantinin verilmiş olması değil. Bu garantinin şartlarıdır. Bilmem anlatabildim mi?
Ayrıca TUV'un Austria-Hellas (Avusturya-Yunanistan) denetleme kurumunuda biliyorum. Ama bildiğim kadarı ile onlar devlete bağlı değil ticari kuruluşlar. Yanılıyorda olabilirim. Ama sorun neye sertifika verdikleri, yaptıkları bilimsel testler, koşulları ve test parametreleri. Ben bunların hiç birini göremedim. Belki zihaz gerçekten işe yarıyorda olabilir ama dediğim gibi eğer işin içinde bir mühendislik var ise bunu açıkça anlatmaları lazım en azından sitelerinde ve bizde onu tartışalım bu mantıklı olabilir ya da mantıksız, bilimsel değil olmaz çalışmaz diye. Benzer zihazlarla arasındaki fark nedir, buda açıklanmalı bence? Şu anda ne söylesek farazi oluyor.
Ayrıca bahsi geçen sitede de yazan ve sizinde belittiğiniz ülke menfaatine dışarı verilmeyecek Milyarlarca Dolarlar (iddia edildiğine göre bu cihaz sayesinde) karşılığında 590Ytl. isteniyor. Sanırım bu standart binek otomobil için istenen rakam.
590Ytl. nin KDV. si eğer %18'den hesaplanır ise 1 yaklaşık 106Ytl. yapar. 590-106=484Ytl. Peki bu değer kime gidecek. Çalışma prensibi bile bilinmeyen bir parçaya kim bu parayı öder.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
みにかー
Araç: Yaris
Kan Grubu: ---
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Eylül 23, 2008, 11:48:16 »
genel anlamda onno ustanın fikirlerini önemserim.kendisi tasarruf cihazlarının testini yapmıştı sonuç olumlu değildi.bence kafa yormaya değmez
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Eylül 23, 2008, 16:55:03 »
Hakan Bey;
Doğrusu TÜV hakkında bildiğim sadece yazdığım cümle.Onların bu cihazı test parametrelerini bilmiyorum.Bunu araştıracağım. Bilgi elde edince sizlerle paylaşacağım. Ayrıca firmadan TÜV'le ilgili ayrıntılı raporları sitelerine koymalarını isteyeceğim.
Not: Şu anda İst. şehiriçi yakıt tüketimi denemesi yapıyorum.Sonuçlanınca yazacağım.
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #13 :
Eylül 23, 2008, 18:11:06 »
Teşekkür ederim Ersan Bey. Bu şekilde arkadaşlarımızda daha iyi bilgi sahibi olabilirler konu hakkında. Kim istemez faydalı olduğu üzerinde bilimsel çalışmalar yapılarak kanıtlanmış ürünler ve heleki yakıt tüketimini düşürücü olanlar araç sahibine sunulmasın diye.
Kimse yanlış anlamasın herkes konu hakkında subjektif yorumlar getirebilir ve yine herkes kendine göre haklı da olur. Ancak asıl olan bilimsel kanıtlardır bu konu hakkında.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Eylül 24, 2008, 02:24:24 »
Gecenin bu saatine kadar TUV'un sertifikasyon sistemini içeren yazıları okudum.Bir fikir sahibi olmakla birlikte konuyu netleştirmek açısından konu ile ilgilenen firmaya e-mail gönderdim. İnşallah kısa zamanda cevaplarlar. Çünkü Toyota müşteri ilişkilerine de 20 Eylülde Motor silk'i tavsiye edip etmediklerini sormuştum. Hala yanıt gelmedi.
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #15 :
Eylül 24, 2008, 08:22:11 »
Çoğunlukla bu tarz yağ katkılarını tavsiye etmezler. Zaten satılan belli kalitedeki yağların üzerinde de katkı kullanmayın yazar. Hatta bu tavsiyeden ziyade zorunluluktur. Çünkü kaliteli yağlar içinde motor mekanik aksamı için gerekli partikülleri ve mineralleri kendiliğinden barındırır. Oysa katkılar motor içi yüksek sıcaklığında bu yağlarla tepkimeye girerek o yağların özelliğini bozabilir. Ama benzin katkıları (enjektör, yakıt sistemi temizleyiciler vb.) eğer kaliteli ise gerçekten işe yarayabiliyor. Hatta eskiden yüksek kaliteli benzin olmadığı zamanlarda yüksek sıkıştırma oranına sahip araçlarda yakıt katkısıda sıklıkla (oktan arttırıcı) kullanılıyordu vuruntu oluşmaması açısından. Ama artık yüksek oktanlı benzini piyasada bulmak kolay. Tek sorun her zaman temiz, dinlenmiş ve ekstra katkısı
olmayan yakıta ulaşmak.
Bazı Faydalı Başlıklar;
ve
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Eylül 25, 2008, 22:02:49 »
yazılanlara ilave bir kaç kelam yazmak ihtiyacı hissettim. hiç bir zaman bir konu hakkında kesinlikle doğru veya kesinlikle yanlış diye yaklaşmanın doğru olmadığını belirtmek isterim ayrıca cihazın söylenildiği gibi tasarruf ve performans konusunda faydalı ve etkili olduğunu bizzat deneyerek gördüm 1.6 lpg li avensis aracıma taktırmakta çok tereddüt etmiştim, şahsen gerek katkı maddeleri gerekse tasarruf cihazları konusunda bir çoğumuz farklı kaynaklar araştırmışıktır yalnız yine belirtmeliyim ki 10 yıl garanti güzel bir şey yalnız arızanın tespitinde servisin fikrinin küçünmemesi gerekir inşaallah yanan biz olmayız aracım cihazdan önce şehiriçi 40 litre gaz ile 330/340 km yol giderken şuan 395/410 km yol gitmektedir ve aracın gaz yemesi ve performansı hissedilir derece arttı takdirlerinize.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #17 :
Eylül 25, 2008, 22:22:50 »
Şirketin eko66 cihazına aldığı TÜV sertifikası ile ilgili TÜV Austria Automotive GMBH nin Türkiye Temsilcisi olan BBS Avrasya Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizmetleri Ltd. Ş.tinden bir personelle görüştüm.Bana firmanın sitesinde yer alan TÜV raporunun kalite ile ilgili olduğunu ve cihazın 13.000 km.denendiğini ve yakıt tasarrufu sağladığını ve zararlı gaz emisyonunu azalltığını ifade ettiğini söylediler.Oranlarını öğrenmek istediğimi söyledim.Bu rapor Viyana'dan verildiği için kendilerinin bu oranları bilmediklerini ve TÜV Avusturya'dan öğrenebileceğimi söylediler.
İnternet sitelerinde ise TÜV hakkında şu bilgiler var:
TÜV belgesi ile onaylı bir ürün, kalite, sağlık ve güvenlik yönünden uluslararası bir kuruluş tarafından yapılan belli testleri geçmiş olan üründür. Bu belge ürünün özelliklerini ve hangi normlara göre test edildiğini gösteren bir sertifikadır.
Alıcı satın alma kararını verirken bu belge çok işine yarar. Alıcı artık, sadece imalatçı tarafından verilen bilgiler dışında tarafsız ve uzman bir kuruluşun bağımsız kararına da güvenmektedir.
Son Bilgi :Bu ürün için verilen özel numara VSSZZZ1MZ1B019818
Eğer bu belge TÜV Rheinland tarafından verilmiş olsaydı, ,ilgili internet sitesinden bu numarayı aratarak ürün hakkındaki bütün bilgilere anında ulaşabilecektik. Şanssızlık,TÜV Austrianın böyle bir sistemi yok.
Motos silk hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler
http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/tm.htm
linkinden istifade edebilirler.çok hararetli tartışmalar var
Şüphe aklın yarısıdır.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Eylül 26, 2008, 00:24:59 »
Selamlar Ersan Bey,
Bu tur yakit sarfiyatini azaltma iddiasindaki belki binlerce urun ABD'de de satiliyor ve bazilari devletin bir kurumu olan EPA (ABD Cevre Koruma Kurumu) tarafindan test edilmis (satan sirket ya da kisiler onayli diyorlar buna).Su ana kadar test edilen urunler arasindan hic birinin yakit sarfiyatini dusurmedigi ortaya cikmis.
Bu eko66 diye adlandirdiklari urun yakit hatti turu urunlerin hicbirisi (istisnasiz) yakit ekonomisini arttirmiyor.Bu siniftaki urunler yakitin molekul yapisini degistirerek sarfiyati azalttiklarini iddia ediyorlar. Bir ornek Polarion-X diye adlandirdiklari cihaz: Based on engineering judgement and the results of test data, it is concluded that the POLARION-X device will not improve emissions or fuel economy. Egzos gazi salinimini dusurmedigi, yakit sarfiyatini azaltmadigi sonucuna varilmis.
http://ntlsearch.bts.gov/tris/record/tris/00463011.html
Kullanan kullansin ama yanilmadan.Bu cihaza vereceginiz parayi arabanizin bakimini yaptirarak harcasaniz daha fazla yakit tasarrufu saglarsiniz ve yanilmazsiniz da.Bujileri, buji kablolarini, distributor kapagi/rotorunu, hava filtresini degistirerek, tekerleklerin havasini fabrikanin belirledigi basincta tutarak, yag degisimini zamaninda yaparak, gaz ve fren pedallarini daha dikkatli kullanarak da saglayabilirsiniz.
Ticari yonden bu isle ilgilenenlere de tavsiyem, paranin alin teriyle kazanildigini unutmamalari.
Ingilizcesi olan arkadaslara bir iki link:
http://www.ftc.gov/bcp/edu/pubs/consumer/autos/aut10.shtm
http://www.streetdirectory.com/travel_guide/58733/mileage_and_fuel/more_deceptive_tactics_by_sellers_of_fuel_saving_devices.html
http://www.p2pays.org/ref%5C07/06079.pdf
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
Eko66
«
Yanıtla #19 :
Eylül 26, 2008, 08:18:04 »
Arkadaşlar Eko 66 reklamlarını sıkı takip ettim, yorumları dinledim, hatta bir TV kanalında (STV) programı sunan kişi de almış, çok memnun kaldığını, aracın benzin harcama miktarını düşürdüğünü açıkladı. Eğer izlediğim yorumlar ve açıklamalar doğru ise aracımıza LPG dahi taktırmamıza gerek kalmıyor. Eko66 firması taklidini satmaya çalışan ve uygun bir şekilde araçlara monte edemeyen bayilerini derhal kapatıyor. şu anda koca Türkiye'de 5-6 bayisi var. Avrupada da satıyor. Ne dersiniz tavsiyerinizi ve yorumlarınızı beklerim...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Yakıt
»
Konu: