Gönderen Konu: xenon far sorunu  (Okunma sayısı 5159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
xenon far sorunu
« : Mart 16, 2012, 09:52:59 »
2012 model Corolla Dizel Elegant aracıma serviste takılan Xenon farlar 6. gün iki taraflı , 10, gün tek sol ve 2.ayın sonunda yine tek taraflı sol arıza yaptı (aniden yanmıyor) Her üçünde de yol yardım gelip komple xenon setini değiştirerek sorunu çözdü ama sorunun kronikleşip tekrarlamasından çekiniyorum . Önerisi olan bana yol gösterecek toyotacı arkadaşlardan yardım bekliyorum
Op.Dr.Kasım KANBERLER

Toyota Club Türkiye

xenon far sorunu
« : Mart 16, 2012, 09:52:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon far sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2012, 09:53:48 »
sorunun tek cevabı xenon takma olucaktır.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2012, 10:06:49 »
Bazı servisler yazık ki orjinal zenon takmayabiliyor.Siz aracı sıfır aldıysanız.Komple kit değişsin.Değişti yazmışsınız ama yeni takılan diğerinin aynısı olabilir.Burda kalite çok önemli.Yeri gelmişken zenon far yükseklik ayarı yoksa muayenede ağır kusur sayıldığıdan muayeneden geçemez.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2012, 10:18:07 »
 Sonradan xenon takılmasını bende çok sağlıklı bulmuyorum. Açıkçası bu kadar kısa sürede sorun çıkması bana da takılan ürünün kalitesini düşündürür. Sizin yapacağınız ise, servisten bu konuda daha net bilgi almanız, gerekirse para iadesi ile geri dönüşüm talep etmeniz olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2012, 10:19:52 »
Biraz karışık bir durum fakat sistem alıştıktan sonra sorun yaşacağınızı sanmıyorum ayrıca Mehmet Ali beyede katılıyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2012, 10:42:20 »
 Xenon ampülde ilk defa alışma süresi duyuyorum, bilmediğim bir şey olabilir mi? Eğer bu doğru ise aklıma şu soru gelir; ampul 10 günden fazla devre dışı kalmadan çalışamamış ki alışabilsin.

Ampul üretimleri çok hassas şekilde ve düşük hata töleransları ile olur. Gaz basınçları, cam fanus kalınlıkları, merkezleme vs çok önemlidir. Sürüş esnasındaki sallantı ya da ısınma bile, bu standartları karşılamayan ürünlerde hataları su yüzüne çıkarır.
 Ayrıca Mehmet yöneticimizin de belirttiği gibi, Xenon far sistemi içinde otomatik yükseklik ayarı ve far yıkamayı barındırması gerekir.
 Gelişmelerin detaylarını paylaşırsanız eminim çok faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2012, 12:16:09 »
Dün arkadşaıma ait Mazda 3 araç, far yükseklik ayarlayıcısı çalışmadığı için Muayeneden kaldı öncelikle bunu hatrıaltıyorum. Bu araçta da sizinkine benzer bir sıkıntı var, araştırıldığında ortaya çıkan montaj aşamasında beyin güzel bir noktaya sabitlenmediği için zamanla yoldaki sarsıntılarla kablolar yerinden oynayabiliyor ve tek ya da çift taraflı sıkıntılar oluşabiliyor.

Yalnızı sizin durumda kitin komple değiştirilmesi ilginç düzenlemeyle çözülemeyecek bir sıkıntı olduğuna karar verilmesine şaşırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2012, 15:47:21 »
Xenon ampüller yaklasik 200-250 saat sonra alisma sürecinin bitirirerler ve nihai rengine kavusurlar.

Ama sizin bahsettiginiz farkli bir sey. Malzeme hatasi (Balast, mapül) veya montaj hatasi gibi görünüyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2012, 21:56:48 »
Bazı araçların zenon değişimi sonucu kronik arızalar yaptığını biliyorum.. pejo 407 zenon dönüşümü sonucu 4. gün sonunda (özellikle sebebini bilmiyorum) silecek motorunu yakıyor.. Cruze da ise tesissatın zayıf geldiğini duymuştum. Ama ilk defa bi toyotada rastladım böyle bişeye..
Bence montaj hatası.. Sanayide modifiye yapan bi yere akıl danışın bence..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2012, 22:04:09 »
100 tl ye satılan xenonu abimin ix35 ine taktık, 1 hafta sonra elektrikli direksiyon devre dışı kaldı,akü marşı basamayacak kadar zayıfladı,sonra kaliteli bir xenon taktık bütün sorunlar çözülmüştü,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2012, 14:12:18 »
Davet üzerine cumartesi günü kontrol için servisteydik. Far ile ilgili herhangi bir sorun saptamadılar .  Muayene konusunu sorduğumda manuel far yükseklik ayarının yeterli olduğunu söylediler. Toyota Cenmax ürünleri kullanıyormuş . 3 kez aynı arıza ile ilk kez karşılaştıklarını söylediler. Perşembe günkü değişimden beri sıkıntı yok çalışıyor . ama sanki yolda iki farda arada hafif bir sarılaşıp hemen beyazlaşıyor gibi geliyor . Bana Toyota Xenon takmayı önerdi Bana da garantili serviste yapılacak iş   300 tl maliyet uygun gelmişti . Xenon tipi ve modeli ile ilgili hiç bir şey sormadılar . Sorsalardı bütçeyi sonuna kadar zorlar en iyisini uygulattırırdım . Daha önce arada Xenonlar yandığında multimedya sistemi kilitleniyordu . Xenon far filtresi ile o sorunu aştık . Arızalı Xenonların en azından cenmax a incelemeye gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum . Sebebi saptamak açısından
Gelişmeleri paylaşacağım Herkese çok teşekkürler
Op.Dr.Kasım KANBERLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2012, 16:22:57 »
100 tl ye satılan xenonu abimin ix35 ine taktık, 1 hafta sonra elektrikli direksiyon devre dışı kaldı,akü marşı basamayacak kadar zayıfladı,sonra kaliteli bir xenon taktık bütün sorunlar çözülmüştü,

bendede aynı sorun var direksiyonum ilk bir yıldan sonra sertleşti. servisten takılı 4300 xenon vardı dediğiniz gibi xenon akü ilşkisi yüzünden direksiyon ağırlaştı büyük olasılıkla. ayrıca bende muayeneden kaldım...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2012, 23:53:35 »
Bayram bey manuel far yükseklik ayarı varmıydı?O olduğu halde mi geçmedi muayeneden?Bizim toyotada manuel ayar ve xenon far mevcut?2007 comfort.otomatik mi olmalı? :-\
2oo7 CoRollA  CoMFoRT 1.6 124 HP Gümüş Gri
2003 Wolkswagen GoLf 1.6  102 hp HighLiNe Atlantik mAvi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2012, 00:29:32 »
Bayram bey manuel far yükseklik ayarı varmıydı?O olduğu halde mi geçmedi muayeneden?Bizim toyotada manuel ayar ve xenon far mevcut?2007 comfort.otomatik mi olmalı? :-\

Manuel yukseklik ayari var tabiki butun yeni nesil araclarda oldugu gibi :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2012, 02:31:44 »
benim de sol far durmadan kesiyor anlamadım gitti yolda giderken anlamıyorum arkadaş uyardı geçen önümde başka arabada idi , bir kerede polis uyarmıştı farı açıp kapayınca düzeliyor en yakın zamanda komple orjinale döncem uğraşamam zenon falan zaten orjinalleri daha güzel gösteriyor boşa gitti paracıklarım :P
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2012, 11:23:11 »
Manuel yükseklik ayarı olması muayenede kabul edilmiyorsa bunu resmi olarak servise belgeleyip uygun olan far sistemine geçiş ve para iadesi talep etmeyi düşünüyorum . orjinallerde xenon kadar iyi diye görüş bildiriyorlar . Önceki aracımda HID (Suzuki GrandVitara Diesel) vardı . 4,5 yıl 86500 km hiç sorun yaşamamıştım aydınlatması da iyiydi . Bu arada yeni araç alımında bayilerin Xenon önermemesi gerekli . Eğer muayenede kabul edilmiyorsa . Sanayide tamam ama bari yetkili servisler takmasınlar . Yepyeni aracı muayeneye uygunsuz hale getiriyorlar bir de üstüne para veriyoruz .
Op.Dr.Kasım KANBERLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2012, 12:41:51 »
Ampülleri takarken eldiven taksınlar ampül kesiyorsa. Biz projektörleri elimizle değiştirdiğimizde ampülü hemen gidiyordu. Sonra eldiven yada başka bişeyle tutup değiştirin demişti elektrikcimiz, gerçekten sorun bir daha tekrarlamadı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2012, 06:28:51 »
1 hafta önce komple değişen sol xenon dün aksam tekrar gitti degisimden sonraki 2.gece kullanımında Arabayı gece kullanmaktan korkar oldum Bugün xenonlari komple sokturup ücret iadesi ve normale dönmeyi düşünüyorum Her Cumartesi aracı servise kontrole götürüyoruz.sorun yok sonuc ortada arabamdan soğumaya başladım
Op.Dr.Kasım KANBERLER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2012, 07:25:27 »
 Araçtan soğumanıza gerek yok bence, sağlıklı bir şekilde orjinale dönülünce yine keyif almaya başlarsınız eminim ki.
 Muayeneden geçmeyecek bir sistemi yetkili servislerin uygulamaması lazım bence. Tabi piyasadaki diğer servislerinde uygulamaması en doğrusu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 25, 2012, 08:49:32 »
23mart gecesi servis xenonlari söktü normal haline çevirdi .Artik sorun yok Bundan sonrada olmaz umarım
Op.Dr.Kasım KANBERLER