0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Siz ona takılmayın hatta hiç o yokmuş gibi davranın yoksa araba kullanmak çileye dönüşüyor. Gerçek bir şöför nezaman vites değiştireceğini motorun sesinden anlar öyle lambaya ampule ihtiyacı olmaz . Şaka bir yana gerçekten o ışıklara bakarak araç kullanmak hem tehlikeli hemde yorucu oluyor ben bu sistemin bir faydası olduğuna inanmıyorum servise iptal etmelerinide söylemiştim 1000 km bakımında fakat iptal edilemiyormuş . Bu arada aracınızda sorun yok bendede erken yanıyor gerçi benim araç 1.4 dizel corolla bu soruyu 1.6 avensis sahipleri cevaplarlarsa daha doğru olur .
2.000 deviri bile bulmadan değiştiriyor bazen özellikle gece geç saatlerde trafik yokken uymaya çalışıyorum yakıt ciddi anlamda düşüyor ama trafikte her zaman uygulanırsa insanın kolu ve ayağı ağırır koca gece valla
araç doğru söylüyor ama gönül kabul etmiyor bende 1.6 mmt corolla var 2bin devirde vites değiştiriyor. eğer yol düz veya aşağı eğimliyse kesinlikle deneni yaparsanız kazançlısınız. ama yokuş çıkıyorsanız veya ilerde tekrar yavaşlayacaksanız vites büyütmeyin. tasarruf sabır istiyor vesselam
Shift e uyum sağladığınızda çok ekonomik bir sürüş sağlarsınız tabi gaza fazla yüklenmeden ki shfitin 2.000d/d lerde yanması gaza hafif bastığınızı gösterir bence durum iyi.
teşekkürler. bir hafta 32 kuruş , diğer hafta 36 kuruş ortalama yakıtı (şehiriçi-lpg). adana -anamur arası (yol pek iyi değil ) 2 yolcuyla 24 ,6 kuruş yakmıştı.yakıt olarak dizel corollayı aratacak ama konforunda bir bedeli olmalı demi
arabaya alışın değerler dahada düşecektir diye düşünüyorum
yorumlarınıza çok teşekkürler.alışmak sevmekten daha zormuş
bu valvematic hepsi çalışıyor subapların ama tamamı açılmıyor devire göre orantılı açılıyor.