Gönderen Konu: 2011 avensis SHİFT lambası erkenmi yanıyor?  (Okunma sayısı 8627 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
Ynt: 2011 avensis SHİFT lambası erkenmi yanıyor?
« Yanıtla #20 : Mart 30, 2012, 20:08:02 »
Shift önceleri can sıkıyor.Sonra onu tanıyınca sorun kalmıyor.Shift artık fazla yanmıyor.Birbirimize alıştık.

evet yorumların çoğunda belirtildiği üzere alışma ve ne istediğinle ilgili oldugu tecrübe edilmiştir.

alıştım ki ilk haftalardaki  35 krş yakıt  30 kuruşa düştü(lpg)
alıştım ki shift ilk haftalardaki kadar yanmıyor.

bu konuyu açmama neden olan şey  sanırım   20 kuruş yakan bir dizel corolladan sonra 35 kuruş yakan lpg li bir avensisle karşılaşmaktı. ama artık birbirimize ALIŞTIK :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 30, 2012, 20:08:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 30, 2012, 20:09:34 »
evet yorumların çoğunda belirtildiği üzere alışma ve ne istediğinle ilgili oldugu tecrübe edilmiştir.

bu konuyu açmama neden olan şey  sanırım   20 kuruş yakan bir dizel corolladan sonra 35 kuruş yakan lpg li bir avensisle karşılaşmaktı. ama artık birbirimize ALIŞTIK :)
Avensis olsun da lpg li de olsa olur.Dizeli daha hoş olur ama çok para.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 30, 2012, 20:19:41 »
kim ne derse desin toyota bu işi bilmiyor 1.6 dizel lazım avensise de corollayada 1.6 dizel gelse satışları artçak diyemi korkuyorlar acaba anlamadım gitti.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 30, 2012, 20:29:08 »
kim ne derse desin toyota bu işi bilmiyor 1.6 dizel lazım avensise de corollayada 1.6 dizel gelse satışları artçak diyemi korkuyorlar acaba anlamadım gitti.
Elbette 1.6 dizel daha iyi olur.Toyota işi biliyordur.Bir sürü mühendis ve üst düzey yöneticinin vardır bir bildikleri.Bu ülkeye bu yeter dediklerinden eminim.Sorun bu bakış açıları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 30, 2012, 20:47:30 »

avensis ile ilgili forumlarda birçok konu okudum, özelliklede yakıt ve performans ile ilgili, ancak sizin yakıt tüketiminiz lpg için çok fazla geldi bana, lpg litresi 2.70 tl desek 13 litreden fazla lpg tüketmiş 100kmde, açıkçası bu değerleri 2,5-3 litrelik motorlar yakmaz
bana kalırsa ya ölçümünüzde yada aracın lpg ayarlarında bir sorun olabilir
Lise Balıkesir'de, Üniversite İstanbul'da, İş Düzce'de, Memleketse Edirne... :)

Çalıda gül bitmez, Cahile söz yetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 30, 2012, 20:54:59 »
Elbette 1.6 dizel daha iyi olur.Toyota işi biliyordur.Bir sürü mühendis ve üst düzey yöneticinin vardır bir bildikleri.Bu ülkeye bu yeter dediklerinden eminim.Sorun bu bakış açıları.
y abi demek istediğim mühendisi üst düzey yöneticileri değildi. pazarlama politikalarını çok yanlış buluyorum donanım kombinasyonları çok kısıtlı ve bence buda türkiye pazarını dikkate almadıklarını yada işi bilmediklerini gösteriyor bence . yada böylede satıyoruz nasılsa neden değişik kombinasyonlar uygulayıp masraflarımı arttırayım diye düşünen bir türkiye distribütörüne sahip.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mart 30, 2012, 20:59:36 »
avensis ile ilgili forumlarda birçok konu okudum, özelliklede yakıt ve performans ile ilgili, ancak sizin yakıt tüketiminiz lpg için çok fazla geldi bana, lpg litresi 2.70 tl desek 13 litreden fazla lpg tüketmiş 100kmde, açıkçası bu değerleri 2,5-3 litrelik motorlar yakmaz
bana kalırsa ya ölçümünüzde yada aracın lpg ayarlarında bir sorun olabilir

içime bir kurt düştü şimdi  .adana zavoliye gitmek zor iş .(oturdugum yer nedeniyle).

tek uzun yolumda 24 kuruş .şehi,r içi ise 30 kuruş degerleri fazlamı gerçekten?    1405 kg + 95 kg =    miniumum ağırlık  1500 kg  araca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 30, 2012, 21:10:04 »
içime bir kurt düştü şimdi  .adana zavoliye gitmek zor iş .(oturdugum yer nedeniyle).

tek uzun yolumda 24 kuruş .şehi,r içi ise 30 kuruş degerleri fazlamı gerçekten?    1405 kg + 95 kg =    miniumum ağırlık  1500 kg  araca
abi bu topicte tartışılmış genel olarak 22 25 krş bir değer çıkmış ben benzinde 40 45 krş yakıyorum bence 30 lpg de çok http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38411.20

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mart 30, 2012, 21:28:29 »
abi bu topicte tartışılmış genel olarak 22 25 krş bir değer çıkmış ben benzinde 40 45 krş yakıyorum bence 30 lpg de çok http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38411.20

teşekkür ederim link için.   lpg fiyatları değişiebiliyor  fakat 1 LT lpg ile 10,8  km yol alan arkadaşlar olmuş bende ise 9 km ye kadar düşmüş  galiba bu konuya eğilmem lazım.