Gönderen Konu: yeni corolla yol tutuş problemi  (Okunma sayısı 11720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
yeni corolla yol tutuş problemi
« : Mart 14, 2012, 16:03:09 »
arkadaşlar herkeze selam ..
2011 corolla 16 124 benzinli manuel kullanıyurm ama hiç memnun değilim sebebine gelince; araçta yol tutuş problemine ek olarak, hızı  farketmeksizin sallama yapıyor yetkili servise götürdüm aynı şikayet üzerine ikisinde de araçta bir sorun yok denildi. diğer şartlar  (lastik, takım vs.) normal olarak yazıyorum bu sorunu yeni nesil corollada aynı sorunu yaşayan var mıdır.

Toyota Club Türkiye

yeni corolla yol tutuş problemi
« : Mart 14, 2012, 16:03:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yeni corolla yol tutuş problemi
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2012, 16:33:13 »
sizin şikayetiniz günümüzde üretilen hiç bir araç için normal değil. corolla kanuni limitlerde titreme yapmaz, kesinlikle bir hata var.
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mehmet Kayhan İŞÇİ
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2012, 21:11:23 »
Benim aracımı 6 ay oldu alalı araç 2000 km deyken Normalde hızlı kullanmam ama Ankara Kayseri arası bölünmüş yolda acil bir iş sebebiyle yüksek sürat ortalamayla gittim çok nadir sallanma oldu. yol tutuşa gelince yola yaılan bir arac bence aracınıza baktırın.
Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2012, 21:36:12 »
arkadaşlar herkeze selam..
2011 corolla 16 124 benzinli manuel kullanıyurm ama hiç memnun değilim sebebine gelince; araçta yol tutuş problemine ek olarak, hızı  farketmeksizin sallama yapıyor yetkili servise götürdüm aynı şikayet üzerine ikisinde de araçta bir sorun yok denildi. diğer şartlar  (lastik, takım vs.) normal olarak yazıyorum bu sorunu yeni nesil corollada aynı sorunu yaşayan var mıdır.

Araciniza Rot-Balans ayari yaptirip (Rot ayarindan once on takim kontrolu olursa iyi olur, Balans ayari esnasinda jantlarda kontrol edilecektir) tekrar denemenizi tavsiye ederim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2012, 22:27:14 »
araçtaki titreme genelde iki şekilde olur
1. ön tekerleklerin balansı bozuksa hem araç hemde direksiyon çok titrer.
2. araç titriyor ama direksiyonda pek hissedilmiyorsa arka tekerleklerde balans bozulmuş olabilir
ön göğüsteki fareyi bir türlü bulamadım,
beynimi kemirmeye devam ediyor :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2012, 02:14:34 »
servisin o problemi çözemiyeceği aşikar,sizin gideceğiniz yer işin uzmanı piyasadaki rot balancılar,
daha önceki 2005 model corollamı ikinci el almıştım ,araba sürekli sağa çekiyordu ,bunun için servise 4 kere gittim, 2 kere rot ayarı yaptılar ama çare bulamadılar,dışarda bir rot balancıya gittim, adam daha lastiğe bakar bakmaz abi bu lastikler sorunlu aracını sağa çektirir dedi,lastiklerimi değiştirdi sorun kalmamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '09
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2012, 17:50:27 »
Benim aracımda yol tutuş problemi yok ancak rüzgarlı havalarda sallanma yaşıyorum. Muhtemelen sizin sorununuz da budur. Onun haricinde virajlarda yol tutuş problemi yaşamanız normal değil.
2009 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2012, 18:14:39 »
Hemen hemen her tür toyotayı kullandım, hiçbirisinde tatminkar yol tutuşu yok
opel vectra bu konuda çok iyi idi
şimdi kullandığım civc sert süspansiyonlarına ve VSA ya rağmen yol tuşta zayıf
sanırım japonların ortak özelliği yol tutamama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2012, 18:29:10 »
Hemen hemen her tür toyotayı kullandım, hiçbirisinde tatminkar yol tutuşu yok
opel vectra bu konuda çok iyi idi
şimdi kullandığım civc sert süspansiyonlarına ve VSA ya rağmen yol tuşta zayıf
sanırım japonların ortak özelliği yol tutamama

Size katılıyorum Kemal Bey, ben de vectraya 17 jant taktırmıştım. Virajları düz yol gibi gidiyordu. Sonra Yarise geçince acemi şoför gibi oldum. Araba yoldan altımdan kayacakmış gibi gelmeye başlamıştı. 2 sene sonunda yeni yeni alışmaya başladım.
2012 Yaris 1.33 Cool MultidriveS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2012, 08:16:46 »
Evet özellikle rüzgarlı havalarda yol tutuşu epey zayıf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2012, 18:13:31 »
Merhaba,
Corolla'nın yol tutuşundan ve frenlerinden hiç mi hiç memnun değilim. sürekli olarak savrulacakmış veya duramayacakmış gibi hissediyorum, ki kesinlikle hızlı da kullanmıyorum...  daha önce Getz kullanıyordum, onun frenleri çok ama çok iyidi... kaç kere de servise gösterdim, çözümü yok, sanırım bu şekilde kullanmayı öğrenmek zorundayız...
2011 Corolla Elegant VSC+Xenon Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2012, 18:58:53 »
Merhaba,
Corolla'nın yol tutuşundan ve frenlerinden hiç mi hiç memnun değilim. sürekli olarak savrulacakmış veya duramayacakmış gibi hissediyorum, ki kesinlikle hızlı da kullanmıyorum...  daha önce Getz kullanıyordum, onun frenleri çok ama çok iyidi... kaç kere de servise gösterdim, çözümü yok, sanırım bu şekilde kullanmayı öğrenmek zorundayız...
Konuyla alakasız olucak ama şu corollanın orjinal xenonlarını çok merak ediyorum :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2012, 19:10:48 »
arkadaşlar herkeze selam..

Eskice bir konu ama, bu durumdan sadece tek bir parça sorunludur, Amortisör.

Test makinasında amortisörlerinizi söktürmeden kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2012, 22:39:50 »
Corollayı tek sevemediğim özelliği de bu deli gibi rüzgardan gezinmesi... Dediğiniz gibi frenler berbat ötesi tutmadığı gibi azıcık fazla basınca hemen abs'ye giriyor... Ama yolda gezinme olayı berbat bişe kesinlikle rot balans lastik amortisör değil tamamiyle aerodinamik yapısının uygun olmaması tüm japonlarda olan bişe bu civic vardı bende o da aynısı... Yorumlar çok benziyor ama inanmazsınız bende de 2004 vectra vardı şu an kullandığım 2006 passattan bile çok çok üstündü ben daha öylesini görmedim... Yapışıyor yola. Ah şu corollayı bi satabilsem...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2012, 23:00:20 »
Yeni Corolla ile ilgili bu tür şikayetlerle ilgili bir çok konu açılmış hemen hemen hepsine aynı yanıtı vermeye çalıştım. Corolla'da yol tutuş sorunu var ama öyle abartılı değil ben aracımın en üst hız sınırlarına dahi çıktım (2011 Corolla 1.6) yol tutuş ve rüzgardan etkilenme yaşamadım. Araç yüksek hızlarda dahi stabilitesini kaybetmiyor. Frenleri de çok kötü değil sonuçta bu araç 1300 kg üstünde bu konuda şikayeti olanların direksiyonu çok iyi değil diye düşünüyorum yada başka araçlar kullanıyoruz. Benim aracım orjinal Japon şasi no JTN ile başlıyor. Biliyorsunuz ki bir çok değişik ülke de montajı yapılıyor. Ama sonuçta aynı parça kullanılıyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2012, 00:00:45 »
bırakın corollayı avensis bile rüzgarda yolda geziyor  yanımdan kamyon otobüs geçince hava akımından dolayı araç sallanıyor. auris aynı corolla aynı accent era aynı. hepsnin amortsörleri yumuşak .
ben vectra ve passat da alıp sattım ama vectra yola öyle bir yapışırdıki rüzgar kamyon otobüs vız gelirdi. amma velakin bu kadar kazık amortisör olamaz bir araçta. şehir içi işkence oluyor sert süspansiyon

ama otomobil test haberlerinde okursunuz. yumuşak süspansiyon yol tutuştan ödün vermek demektir. opel insigniada flexride şase var gerektiğinde yumuşak gerektiğinde sert

bence şehir içinde yumuşak süspansiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2012, 10:43:44 »
Yeni Corolla ile ilgili bu tür şikayetlerle ilgili bir çok konu açılmış hemen hemen hepsine aynı yanıtı vermeye çalıştım. Corolla'da yol tutuş sorunu var ama öyle abartılı değil ben aracımın en üst hız sınırlarına dahi çıktım (2011 Corolla 1.6) yol tutuş ve rüzgardan etkilenme yaşamadım. Araç yüksek hızlarda dahi stabilitesini kaybetmiyor. Frenleri de çok kötü değil sonuçta bu araç 1300 kg üstünde bu konuda şikayeti olanların direksiyonu çok iyi değil diye düşünüyorum yada başka araçlar kullanıyoruz. Benim aracım orjinal Japon şasi no JTN ile başlıyor. Biliyorsunuz ki bir çok değişik ülke de montajı yapılıyor. Ama sonuçta aynı parça kullanılıyordur.
Zafer bey, en yüksek hızlarda sallanmadığını söylüyorsunuz... Benim aracım 2011 1.33 corolla ve 110 km. hızla bile çok fena sallanıyor. Hadi benim aracım da sorun var diye düşünsem geçen sene 2009 model elegant d4d mmt şanzıman corolla ile otobanda 100 km. yol gittim yine aynı hızda değişen hiç bişe yok aynı şekilde yolda geziniyor tutumıyorsun arabayı, bence bu genetik bişe ama şunu da söylemeden edemicem benim 97 corollam rüzgardan daha az etkileniyordu yol tutuşu yeni corolladan çok çok iyiydi tabi rüzgar konusunu söylüyorum virajlarda değil.
 Fren konusun da ise gerçekten rezalet passat 1500 kg ama neredeyse corolla 20 m.'de duruyorsa passat 10 m.'de duruyor hadi passat onun abisi diyelim kıyas uygunsuz diyelim golf için de durum aynı ve dediğim golf 2004 model yine aynı yarı yarıya kısa mesafe de duruyor... Ha bu kadar kötülemişken bi artısını da söyleyim passat'a bindiğim zaman toyota'da ki sorunsuzluk güvenini bulamıyorum kendimi toyota'nın direksiyonun da daha güvenli hissediyorum (gece ıssız yolculuklar vs.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2012, 10:52:16 »
bırakın corollayı avensis bile rüzgarda yolda geziyor  yanımdan kamyon otobüs geçince hava akımından dolayı araç sallanıyor. auris aynı corolla aynı accent era aynı. hepsnin amortsörleri yumuşak .
ben vectra ve passat da alıp sattım ama vectra yola öyle bir yapışırdıki rüzgar kamyon otobüs vız gelirdi. amma velakin bu kadar kazık amortisör olamaz bir araçta. şehir içi işkence oluyor sert süspansiyon

ama otomobil test haberlerinde okursunuz. yumuşak süspansiyon yol tutuştan ödün vermek demektir. opel insigniada flexride şase var gerektiğinde yumuşak gerektiğinde sert

bence şehir içinde yumuşak süspansiyon
Uğur bey yazınıza sonuna kadar katılıyorum aynı şeyleri düşünmüşüz... Zamanın da cebim de param vardı avensis alacaktım tek tercih ama bu rüzgardan etkilenme olayının avensiste de olduğunu duyunca geri caydım çünkü çok önemliydi benim için rüzgardan etkilenme olayı.
 Ben de bi çok araba değiştirdim 2004 model vectra'm da oldu şu an passat'ım da var ama gerçekten ben de daha hayatım da böyle yola yapışan bi araba görmedim. Dediğiniz gibi ne rüzgardan etkilenirdi ne otobüs ne kamyondan inanılmaz bi yol tutuş vardı uzun yolculuklara bayılıyordum ama gel gelelim dediğiniz gibi şehir içine rezalet takır tukur çok sert süspansiyonlara sahipti. Ama o yol tutuşuna değerdi :)
 Aslında bişe desem inanır mısınız ben hayatım da bu corolla kadar süspansiyonu sert bi araba görmedim sanki bisiklet kullanıyorsunuz amartisör yok gibi ama yine de araç yola tutunamıyor çünkü araç yerden yüksek ve aerodinamik yapısı pek uygun olmadığından dolayı çok sallanıyor... Bu konu açıldıkça açılıyor benim civic resmen yere yapışmış haldeydi ama yine yola tutunamıyordu ya sallanıyordu yok arkadaş japonlar bu işi yapamıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2012, 12:35:50 »
Uğur bey yazınıza sonuna kadar katılıyorum aynı şeyleri düşünmüşüz... Zamanın da cebim de param vardı avensis alacaktım tek tercih ama bu rüzgardan etkilenme olayının avensiste de olduğunu duyunca geri caydım çünkü çok önemliydi benim için rüzgardan etkilenme olayı.
 Ben de bir çok araba değiştirdim 2004 model vectra'm da oldu şu an passat'ım da var ama gerçekten ben de daha hayatım da böyle yola yapışan bir araba görmedim. Dediğiniz gibi ne rüzgardan etkilenirdi ne otobüs ne kamyondan inanılmaz bir yol tutuş vardı uzun yolculuklara bayılıyordum ama gel gelelim dediğiniz gibi şehir içine rezalet takır tukur çok sert süspansiyonlara sahipti. Ama o yol tutuşuna değerdi :)
 Aslında birşe desem inanır mısınız ben hayatım da bu corolla kadar süspansiyonu sert bir araba görmedim sanki bisiklet kullanıyorsunuz amartisör yok gibi ama yine de araç yola tutunamıyor çünkü araç yerden yüksek ve aerodinamik yapısı pek uygun olmadığından dolayı çok sallanıyor... Bu konu açıldıkça açılıyor benim civic resmen yere yapışmış haldeydi ama yine yola tutunamıyordu ya sallanıyordu yok arkadaş japonlar bu işi yapamıyor :)

avensisin süspansiyonları vectra ve passata göre çok çok yumuşak... süspansiyon sertlik yarışması yapılsa vectra 1. seçilir.  ben vectra bora passattan sonra avensisten acayip memnunum çok uzun yola gitmiyorum. o yüzden şehir içinde acayip memnunum. benim japona terfi etmemdeki amaca yol tutuş değil arıza çıkarmamasıdır. vectra ve passatan ağzım fena yandı. şimdi avensis sallanıyormuş hiç umrumda değil 1 yıl olacak şöyle sanayisiz ağız tadıyla arabaya bineli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2012, 12:44:17 »
Eskice bir konu ama, bu durumdan sadece tek bir parça sorunludur, Amortisör.

Test makinasında amortisörlerinizi söktürmeden kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

Yol tutuşta donanım olarak rol oynayan mühim parçalardandır amortisör ancak bir takım testlerde objektif sonuc alınabilmesi için toyota için kullanılan platformlar kullanılmalıdır (computestlerden bahsediyorum). Ben şahsen güvenmiyorum o testlere abi.

Yol tutuş konusunda eleştiriden önce beklentiler sunulmalı ki onun üzerinden doğruya yakın yorumlar yapılsın. Yol tutuşunu eleştirirken referans noktamız nedir? Mesela opel sert süspansiyon kullanır ki bu zaten yol tutuşu artırır ama konforu düşürür. Japon araçlarının süspansiyonlarıda öyle çok yumuşak değildir bu nedenle yol tutuşlarıda çok kötü değildir. Tabi bu da hangi hava şartları hangi hız hangi yol şartlarında konuşuluyor o da önemli.

Demek istediğim Salim Bey, aklınızda ki soru işaretlerini giderecek kullanıcı yorumlarına ulaşmak için yukarıda belirttiğim durumları yazmalısınız ki aynı ya da benzer durumları yaşayan kullanıcılar izlenimlerini sizlerle paylaşabilsinler. Aksi taktirde"bende hiç sorun yok" diyenler sizin kafanızı daha çok karıştırmaktadır.

Matematik sever, öğretir...