0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar herkeze selam..2011 corolla 16 124 benzinli manuel kullanıyurm ama hiç memnun değilim sebebine gelince; araçta yol tutuş problemine ek olarak, hızı farketmeksizin sallama yapıyor yetkili servise götürdüm aynı şikayet üzerine ikisinde de araçta bir sorun yok denildi. diğer şartlar (lastik, takım vs.) normal olarak yazıyorum bu sorunu yeni nesil corollada aynı sorunu yaşayan var mıdır.
Hemen hemen her tür toyotayı kullandım, hiçbirisinde tatminkar yol tutuşu yokopel vectra bu konuda çok iyi idişimdi kullandığım civc sert süspansiyonlarına ve VSA ya rağmen yol tuşta zayıfsanırım japonların ortak özelliği yol tutamama
Merhaba,Corolla'nın yol tutuşundan ve frenlerinden hiç mi hiç memnun değilim. sürekli olarak savrulacakmış veya duramayacakmış gibi hissediyorum, ki kesinlikle hızlı da kullanmıyorum... daha önce Getz kullanıyordum, onun frenleri çok ama çok iyidi... kaç kere de servise gösterdim, çözümü yok, sanırım bu şekilde kullanmayı öğrenmek zorundayız...
Yeni Corolla ile ilgili bu tür şikayetlerle ilgili bir çok konu açılmış hemen hemen hepsine aynı yanıtı vermeye çalıştım. Corolla'da yol tutuş sorunu var ama öyle abartılı değil ben aracımın en üst hız sınırlarına dahi çıktım (2011 Corolla 1.6) yol tutuş ve rüzgardan etkilenme yaşamadım. Araç yüksek hızlarda dahi stabilitesini kaybetmiyor. Frenleri de çok kötü değil sonuçta bu araç 1300 kg üstünde bu konuda şikayeti olanların direksiyonu çok iyi değil diye düşünüyorum yada başka araçlar kullanıyoruz. Benim aracım orjinal Japon şasi no JTN ile başlıyor. Biliyorsunuz ki bir çok değişik ülke de montajı yapılıyor. Ama sonuçta aynı parça kullanılıyordur.
bırakın corollayı avensis bile rüzgarda yolda geziyor yanımdan kamyon otobüs geçince hava akımından dolayı araç sallanıyor. auris aynı corolla aynı accent era aynı. hepsnin amortsörleri yumuşak .ben vectra ve passat da alıp sattım ama vectra yola öyle bir yapışırdıki rüzgar kamyon otobüs vız gelirdi. amma velakin bu kadar kazık amortisör olamaz bir araçta. şehir içi işkence oluyor sert süspansiyonama otomobil test haberlerinde okursunuz. yumuşak süspansiyon yol tutuştan ödün vermek demektir. opel insigniada flexride şase var gerektiğinde yumuşak gerektiğinde sert bence şehir içinde yumuşak süspansiyon
Uğur bey yazınıza sonuna kadar katılıyorum aynı şeyleri düşünmüşüz... Zamanın da cebim de param vardı avensis alacaktım tek tercih ama bu rüzgardan etkilenme olayının avensiste de olduğunu duyunca geri caydım çünkü çok önemliydi benim için rüzgardan etkilenme olayı. Ben de bir çok araba değiştirdim 2004 model vectra'm da oldu şu an passat'ım da var ama gerçekten ben de daha hayatım da böyle yola yapışan bir araba görmedim. Dediğiniz gibi ne rüzgardan etkilenirdi ne otobüs ne kamyondan inanılmaz bir yol tutuş vardı uzun yolculuklara bayılıyordum ama gel gelelim dediğiniz gibi şehir içine rezalet takır tukur çok sert süspansiyonlara sahipti. Ama o yol tutuşuna değerdi Aslında birşe desem inanır mısınız ben hayatım da bu corolla kadar süspansiyonu sert bir araba görmedim sanki bisiklet kullanıyorsunuz amartisör yok gibi ama yine de araç yola tutunamıyor çünkü araç yerden yüksek ve aerodinamik yapısı pek uygun olmadığından dolayı çok sallanıyor... Bu konu açıldıkça açılıyor benim civic resmen yere yapışmış haldeydi ama yine yola tutunamıyordu ya sallanıyordu yok arkadaş japonlar bu işi yapamıyor
Eskice bir konu ama, bu durumdan sadece tek bir parça sorunludur, Amortisör.Test makinasında amortisörlerinizi söktürmeden kontrol ettirmeniz gerekmektedir.