Gönderen Konu: yeni corolla yol tutuş problemi  (Okunma sayısı 11721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni corolla yol tutuş problemi
« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2012, 13:02:19 »
E12 Corolla'nin bu yondeki sorunlari aynen devam ediyor anlasilan E15'te de. 2 sene once Sabiha Gokcen Havaalani civarindaki yoncalardan birine E12 Sedan arac ile 50-60 km/sa civari hizla girdim, arac arkadan kendini birakti, virajin bitiminde aracini parketmis birisi vardi beni gorup bariyerden atlayarak kacti, bense hafif kontralarla aracin tamamen kontrolden cikmasini engelleyerek viraj bitiminde normal bir sekilde yola devam ettim. Kucuk capli Tokyo drift sahnesi yasandi anlayacaginiz. :) Ek bilgi; gunesli bir hava ve yaz lastikleri ile.

E12 Sedan buradaki yorumlar gibi ruzgardan etkilenen bir arac, ayni zamanda hiz arttikca guven hissini kaybeden bir arac. Direksiyon hissi cok iyi fakat stabilite hissi cok dusuyor. Aracin hizi hissettirmesi de bir bakima iyi bir durum, yasal hiz sinirlarinda kalmak icin bir uyarici niteliginde :)

Kisacasi hiz sinirlari dahilinde kullanildiginda Corolla herhangi bir stabilite sorunu vb. yasatmaz. Sadece guven hissi biraz dusuk olabilir, bu da guvensiz anlamina gelmiyor.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2012, 13:02:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2012, 13:46:10 »
avensisin süspansiyonları vectra ve passata göre çok çok yumuşak... süspansiyon sertlik yarışması yapılsa vectra 1. seçilir.  ben vectra bora passattan sonra avensisten acayip memnunum çok uzun yola gitmiyorum. o yüzden şehir içinde acayip memnunum. benim japona terfi etmemdeki amaca yol tutuş değil arıza çıkarmamasıdır. vectra ve passatan ağzım fena yandı. şimdi avensis sallanıyormuş hiç umrumda değil 1 yıl olacak şöyle sanayisiz ağız tadıyla arabaya bineli
Tabi ki işte böyle güzel artı yönleri olduğu için toyota bu kadar tutuluyor sorunsuzluk. Benim bundan önce ki passatım ocağıma incir ağacı dikecekti allahtan bu temiz ve bakımlı.. Dediğiniz gibi bakımları zor masrafları ağır... Avensisin süspansiyonlarının çok yumuşak olduğunu bende duydum... Ama hala içimde var avensis isteyipte alamadığım bi o kaldı ama nedense kısmet olmuyor herşeyde bi hayır vardır... Şu benim 1.33 corollayı satın alında bende alayım bi avensis :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2012, 13:49:34 »
E12 Corolla'nin bu yondeki sorunlari aynen devam ediyor anlasilan E15'te de. 2 sene once Sabiha Gokcen Havaalani civarindaki yoncalardan birine E12 Sedan arac ile 50-60 km/sa civari hizla girdim, arac arkadan kendini birakti, virajin bitiminde aracini parketmis birisi vardi beni gorup bariyerden atlayarak kacti, bense hafif kontralarla aracin tamamen kontrolden cikmasini engelleyerek viraj bitiminde normal bir sekilde yola devam ettim. Kucuk capli Tokyo drift sahnesi yasandi anlayacaginiz. :) Ek bilgi; gunesli bir hava ve yaz lastikleri ile.

E12 Sedan buradaki yorumlar gibi ruzgardan etkilenen bir arac, ayni zamanda hiz arttikca guven hissini kaybeden bir arac. Direksiyon hissi cok iyi fakat stabilite hissi cok dusuyor. Aracin hizi hissettirmesi de bir bakima iyi bir durum, yasal hiz sinirlarinda kalmak icin bir uyarici niteliginde :)

Kisacasi hiz sinirlari dahilinde kullanildiginda Corolla herhangi bir stabilite sorunu vb. yasatmaz. Sadece guven hissi biraz dusuk olabilir, bu da guvensiz anlamina gelmiyor.
Gökhan ben bu kısaltma veya model isimlerinden pek anlamıyorum bu E12 hangisi oluyor... Benim eski 97 corolla mı !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 21, 2012, 13:52:57 »
Gökhan ben bu kısaltma veya model isimlerinden pek anlamıyorum bu E12 hangisi oluyor... Benim eski 97 corolla mı !

E12 2002 yılında, E15 2007 yılında piyasaya çıkan corolla anlamına gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 21, 2012, 15:32:23 »
Tabi ki işte böyle güzel artı yönleri olduğu için toyota bu kadar tutuluyor sorunsuzluk. Benim bundan önce ki passatım ocağıma incir ağacı dikecekti allahtan bu temiz ve bakımlı.. Dediğiniz gibi bakımları zor masrafları ağır... Avensisin süspansiyonlarının çok yumuşak olduğunu bende duydum... Ama hala içimde var avensis isteyipte alamadığım bir o kaldı ama nedense kısmet olmuyor herşeyde bir hayır vardır... Şu benim 1.33 corollayı satın alında bende alayım bir avensis :)

bu arada yarı hemşeri sayılırız ceyhanda 8 yılım geçti baba mesleğinden dolayı. çocukluğumun güzel hatıralarıyla dolu ceyhan... nasip olursa bu yaz şöyle rüzgardan sallanan avensisime binip bir gezip dolaşmak istiyorum ceyhanı :) hala misis ayranı meşhursa orayada gidip bir ayran içeceğim bici bici yiyeceğim. patlayana kadar şalgam içeceğim sonra eğer çamlıca bulvarında hala balkaymak dondurma dükkanı duruyorsa birde dondurma yiyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 21, 2012, 20:09:51 »
E12 2002 yılında, E15 2007 yılında piyasaya çıkan corolla anlamına gelir.

Beni aydınlattığın için teşekkür ederim Hakan..
bu arada yarı hemşeri sayılırız ceyhanda 8 yılım geçti baba mesleğinden dolayı. çocukluğumun güzel hatıralarıyla dolu ceyhan... nasip olursa bu yaz şöyle rüzgardan sallanan avensisime binip bir gezip dolaşmak istiyorum ceyhanı :) hala misis ayranı meşhursa orayada gidip bir ayran içeceğim bici bici yiyeceğim. patlayana kadar şalgam içeceğim sonra eğer çamlıca bulvarında hala balkaymak dondurma dükkanı duruyorsa birde dondurma yiyeceğim
Ooo Uğur abi bunu duymak çok mutlu etti beni ya :) Valla hemşeri sayılırız seninle... Niye öyle tek başına gezeceksin biz ne güne duruyoruz burada geleceğin zaman bi haber et yeter kapımız her zaman açık atla sallanan avensisine gel bende sallanan corolla ile karşılarım seni sallana sallana gezeriz :D Dediğin gibi bicisi de var şalgamı da var misisin de ayranı hala meşhurluğunu koruyor. Balkaymağı hiç deme zaten değil ceyhan'ın Türkiye'nin eşsiz dondurması. O kadar yer gezdim böylesini yemedim. Balkaymak durmakla kalmadı 3. şubesini açtı ceyhan'a :) Bu arada o bildiğin çamlıyolda ki balkaymak'ın tam karşısında benim evim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2012, 21:42:11 »

Beni aydınlattığın için teşekkür ederim Hakan..  Ooo Uğur abi bunu duymak çok mutlu etti beni ya :) Valla hemşeri sayılırız seninle... Niye öyle tek başına gezeceksin biz ne güne duruyoruz burada geleceğin zaman bir haber et yeter kapımız her zaman açık atla sallanan avensisine gel bende sallanan corolla ile karşılarım seni sallana sallana gezeriz :D Dediğin gibi bicisi de var şalgamı da var misisin de ayranı hala meşhurluğunu koruyor. Balkaymağı hiç deme zaten değil ceyhan'ın Türkiye'nin eşsiz dondurması. O kadar yer gezdim böylesini yemedim. Balkaymak durmakla kalmadı 3. şubesini açtı ceyhan'a :) Bu arada o bildiğin çamlıyolda ki balkaymak'ın tam karşısında benim evim :)

inşallah nasip olurda ceyhana gelecek olursam mutlaka haber ederim oğuz kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2012, 21:48:43 »
Zafer bey, en yüksek hızlarda sallanmadığını söylüyorsunuz... Benim aracım 2011 1.33 corolla ve 110 km. hızla bile çok fena sallanıyor. Hadi benim aracım da sorun var diye düşünsem geçen sene 2009 model elegant d4d mmt şanzıman corolla ile otobanda 100 km. yol gittim yine aynı hızda değişen hiç birşe yok aynı şekilde yolda geziniyor tutumıyorsun arabayı, bence bu genetik birşe ama şunu da söylemeden edemicem benim 97 corollam rüzgardan daha az etkileniyordu yol tutuşu yeni corolladan çok çok iyiydi tabi rüzgar konusunu söylüyorum virajlarda değil.
 Fren konusun da ise gerçekten rezalet passat 1500 kg ama neredeyse corolla 20 m.'de duruyorsa passat 10 m.'de duruyor hadi passat onun abisi diyelim kıyas uygunsuz diyelim golf için de durum aynı ve dediğim golf 2004 model yine aynı yarı yarıya kısa mesafe de duruyor... Ha bu kadar kötülemişken bir artısını da söyleyim passat'a bindiğim zaman toyota'da ki sorunsuzluk güvenini bulamıyorum kendimi toyota'nın direksiyonun da daha güvenli hissediyorum (gece ıssız yolculuklar vs.)

Kesinlikle eminim başka araçlar kullanıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 21, 2012, 22:17:59 »
inşallah nasip olurda ceyhana gelecek olursam mutlaka haber ederim oğuz kardeş
Beklerim her zaman...
Kesinlikle eminim başka araçlar kullanıyoruz.
Evet Zafer bey başka araçlar da kullanıyorum işim gereği araç alım satımla uğraşıyorum mesela şu an ben de bide fiat fiorino var onun freni bile daha iyi corolladan :) maalesef bunları üzülerek söylüyorum toyota gözüm de çok ayrı bi yeri var yakıştıramadığım için çok gözüme çarpıyor eksiklikler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 21, 2012, 23:01:22 »
Beklerim her zaman... Evet Zafer bey başka araçlar da kullanıyorum işim gereği araç alım satımla uğraşıyorum mesela şu an ben de bide fiat fiorino var onun freni bile daha iyi corolladan :) maalesef bunları üzülerek söylüyorum toyota gözüm de çok ayrı bir yeri var yakıştıramadığım için çok gözüme çarpıyor eksiklikler...

Başka araçlar kullanıyoruz derken benim kullandığım araç Corolla değil o zaman demek istemiştim. Ben sizlerin bahsetmiş olduğu yolda gezme,rüzgardan etkilenme veya yanından araç geçince etkilenme ve frenleri ile alakalı bir sorun yaşamadım. 17 aydır kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • Kan Grubu: B+
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 21, 2012, 23:06:51 »
Arkadaşlar bidefa vectrayla corolla aynı segment değil yapmayın bazı arkadaşlar vectrayla  yarisi bile karşılaştırmış,tabiki vectra daha iyi yol tutar sert süspansiyonlu ağır ve iri bir araçla daha esnek hafif ve küçük bir araç bir olurmu.vectradan sonra corsaya binicede aynı şeyleri hissedersiniz Uğur bey konuyu güzelce özetlemiş.2011 corollamın yoltutuşu beni tatmin ediyor frenlerinede bir süre sonra alıştım,sonuçta hız limitleri belli yollarımızın durumuda belli .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Nisan 22, 2012, 14:56:24 »
Başka araçlar kullanıyoruz derken benim kullandığım araç Corolla değil o zaman demek istemiştim. Ben sizlerin bahsetmiş olduğu yolda gezme,rüzgardan etkilenme veya yanından araç geçince etkilenme ve frenleri ile alakalı bir sorun yaşamadım. 17 aydır kullanıyorum.
Herhalde başka araçlar kullanıyoruz dediğiniz gibi bende tam  20 aydır kullanıyorum ve araç 40.000 de çook yer gezdim her yerde aynı sorun ama adınıza gerçekten çok sevindim böyle bi sorun olmaması sebebi ile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 22, 2012, 15:03:02 »
Arkadaşlar bidefa vectrayla corolla aynı segment değil yapmayın bazı arkadaşlar vectrayla  yarisi bile karşılaştırmış,tabiki vectra daha iyi yol tutar sert süspansiyonlu ağır ve iri bir araçla daha esnek hafif ve küçük bir araç bir olurmu.vectradan sonra corsaya binicede aynı şeyleri hissedersiniz Uğur bey konuyu güzelce özetlemiş.2011 corollamın yoltutuşu beni tatmin ediyor frenlerinede bir süre sonra alıştım,sonuçta hız limitleri belli yollarımızın durumuda belli .
Akın bey haklısınız aynı segment değil peki o zaman avensis ile karşılaştıralım sonuç yine aynı. Bırakalım avensis'i ben passat'la bile karşılaştırdığım da vectra yine çok çok üstün yol tutuşunda... Şu konular da ise katılmıyorum gözümüze ağır gelen vectra corolladan daha hafif bi araçtır benim vectra 1250 kg. idi corolla ise ruhsatta 1330 kg. yazıyor.. Süspansiyon olarak ise corolla vectradan daha sert bi süspansiyona sahip... Aracınızdan memnun olmanıza gerçekten çok seviniyorum ama tüm samimiyetimle söylüyorum 97 corollam bu corolla'dan çok daha üstündü benim gözümde o araca hala binerim ama bu yeni corolla'ya binmem satsam da kurtulsam... Lafım toyota'ya değil corolla'yadır. Hala içimde bi avensis yatıyor...
 Bu arada yanlış anlaşılmnak istemiyorum bunlar göreceli kavramdır ben sevemedim ısınamadım corollaya. Beğenenlere saygım sonsuz ve beğenen kişi de çok piyasa da en fazla paya sahip bi araç.. Allah kaza ve beladan korusun hepimize herkeze hayırlı yolculuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 22, 2012, 15:26:30 »
Oğuz bey haklı
avensis dahil  tüm toyotaların yol tutuşu zayıf
hatta tüm japonların zayıf diyebilirim
yol tutuşuyla ünlü subaruda bile bir kasisten hızlı geçtimmi araba yerden kesilip adeta havalanıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 22, 2012, 23:54:01 »
Oğuz bey düşüncelerinize saygım var haklı bulduğum yanlarınızda tabi. Ben şöyle düşünüyorum alman arabalarıyla japon arabaları arasında yaratılış amaçları farklılığı var vectrayla corollayı yan yana çekip arkadan baksanız bile hangi arabanın viraja iyi gireceğini anlarsınız ama iş sorunsuzluğa gelince corolla açık ara öndedir babamda 2006 son kasa vectra var (65 binde)beraber yola cıktığımızda tozuna yetişemiyorum virajlarda frene basmıyor lakin içine oturuyorum kapı kolunu tutuyorum gıcırdıyor camlar kalkınca ses çıkarıyor kullanılan parçaların deformasyonu açıkça göze batıyor deli gibi benzin yakmasıda cabası,şuan oto pazarına gidip aynı şartlarda kullanılmış aynı km lerdekik 98 model corolla ve vecte alsak sizce hangisi sorunsuzdur tahminimce corollada daha az sorun çıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 23, 2012, 13:31:34 »
Oğuz bey düşüncelerinize saygım var haklı bulduğum yanlarınızda tabi. Ben şöyle düşünüyorum alman arabalarıyla japon arabaları arasında yaratılış amaçları farklılığı var vectrayla corollayı yan yana çekip arkadan baksanız bile hangi arabanın viraja iyi gireceğini anlarsınız ama iş sorunsuzluğa gelince corolla açık ara öndedir babamda 2006 son kasa vectra var (65 binde)beraber yola cıktığımızda tozuna yetişemiyorum virajlarda frene basmıyor lakin içine oturuyorum kapı kolunu tutuyorum gıcırdıyor camlar kalkınca ses çıkarıyor kullanılan parçaların deformasyonu açıkça göze batıyor deli gibi benzin yakmasıda cabası,şuan oto pazarına gidip aynı şartlarda kullanılmış aynı km lerdekik 98 model corolla ve vecte alsak sizce hangisi sorunsuzdur tahminimce corollada daha az sorun çıkar
Akın bey bende size sonuna kadar katılıyorum Toyota'yı seçmemizin büyük sebebi sorunsuzluğudur zaten. Sorunsuzluk konusunda kimse eline su dökemez. Benim vectra'da 59 binde idi katalitik konvertörü parçaladı... Alman sağlamlığı ve japon sorunsuzluğunu birleştirip bi araba üretilse kapışılır herhalde gerçi bunu yapan da mercedes ama parası tuzlu sağlam ve sorunsuz...