Gönderen Konu: led plaka lambası ve amerikan sinyal  (Okunma sayısı 7753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
led plaka lambası ve amerikan sinyal
« : Mart 07, 2012, 15:11:28 »
arkadaşlar plaka lambasının montaj aşaması fotoları eksik kusura bakmayın. plaka lambası 3 çipli beyaz led kullandım. bu şerit led tek çipli. ön sinyal ampülünü çıkarıp reflektöre parmağımı kullanarak yapıştırdım. sinyal ampülünü yuvasına taktım. şerit ledin enerji kablosunuda sinyal ampülünün kenarından dışarı çıkardım ve parklara bağladım.

Toyota Club Türkiye

led plaka lambası ve amerikan sinyal
« : Mart 07, 2012, 15:11:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: led plaka lambası ve amerikan sinyal
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2012, 16:26:02 »
Yani orjinal ampüller duruyor, ledleri de yan tarafa mı  yapıştırdın sinyallerde  tam anlamadım. Ama led  varsa  güzellik vardır...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2012, 19:54:36 »
Yani orjinal ampüller duruyor, ledleri de yan tarafa mı  yapıştırdın sinyallerde  tam anlamadım. Ama led  varsa  güzellik vardır...
evet sinyal ampülü içinde hala. ampül yuvasından aşağı doğru reflektöre yapıştırdım parmağımla. çift flamanlı ampül takmak istemedim orjinallik bozulmaması için. ampül yuvasında oynama yapmak gerekirdi. sisleride lede çevirdiğimde led ile olan işlemlerim bitmiş olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2012, 22:36:23 »
vay vay vay serdar abim led projelerini görmeye başladık eline sağlık serdar abi ama o üstte çektiğin led tek çipli dimi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 09, 2012, 23:02:17 »
vay vay vay serdar abim led projelerini görmeye başladık eline sağlık serdar abi ama o üstte çektiğin led tek çipli dimi
ooo ilke sen nerelerdesin. yok ilke plaka lambasına 3 çipli beyaz taktım. sinyallere tek çipli.ama hata ettim farları açınca belirginliği azalıyor. keşke 3 çipli yapsaydım onlarıda. hayatımdan tek çipli ledleri silmem lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 09, 2012, 23:19:37 »
buralardayım serdar abi ama cuma günleri girebiliyorum sadece nete bende arka plakaya öyle yapcam ama ilk önce plakanın kenarındaki siyah olan yerleri beyaza boyayacağım ondan sonra plakalığı çıkartıp direk silikonla yapıştırcağım ondan sonrada aydınlatmasını led yapacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 09, 2012, 23:29:20 »
evet sinyal ampülü içinde hala. ampül yuvasından aşağı doğru reflektöre yapıştırdım parmağımla. çift flamanlı ampül takmak istemedim orjinallik bozulmaması için. ampül yuvasında oynama yapmak gerekirdi. sisleride lede çevirdiğimde led ile olan işlemlerim bitmiş olacak.

Ellerinize sağlık, son halinin de resimlerini bekliyoruz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2012, 07:06:41 »
buralardayım serdar abi ama cuma günleri girebiliyorum sadece nete bende arka plakaya öyle yapcam ama ilk önce plakanın kenarındaki siyah olan yerleri beyaza boyayacağım ondan sonra plakalığı çıkartıp direk silikonla yapıştırcağım ondan sonrada aydınlatmasını led yapacağım :)
ilke ne yaparsan yap 3 çipli led kullan. emre isimli bir arkadaş var ona 3 çipli beyaz verdim biraz. elinde kalmıştı. irtibata geç ulaşabilirsen ondan alabilirsin 2 parça yetiyor zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2012, 07:16:11 »
Ellerinize sağlık, son halinin de resimlerini bekliyoruz.
sağolun teşekkürler. son hali için biraz zaman gerekecek. led sis lambsına biraz çalışmam gerekiyor. sis lambasına  http://ledampul.net/index.asp?PageID=36 bu ledi kullanmak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2012, 21:37:45 »
sağolun teşekkürler. son hali için biraz zaman gerekecek. led sis lambsına biraz çalışmam gerekiyor. sis lambasına  http://ledampul.net/index.asp?PageID=36 bu ledi kullanmak istiyorum.

Serdar bey;
Verdiğiniz linke baktım fakat bana hiç bir şey ifade etmedi (anlamadığımdan) sizin uygulamaların resimlerini görürsem belki yavaş yavaş anlamaya başlayabilirim:)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2012, 21:54:09 »
Serdar bey;
Verdiğiniz linke baktım fakat bana hiç bir şey ifade etmedi (anlamadığımdan) sizin uygulamaların resimlerini görürsem belki yavaş yavaş anlamaya başlayabilirim:)
çetin abi o smd led yani 3mm kalınlığında filan bir led türü

serdar abi led alcam zaten ama eminönüne gidince :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2012, 00:31:24 »
Serdar sen bu aracı yenimi aldın bi kaç fotosunu ekleyebilrmisin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2012, 01:29:35 »
araca led takmak vs.. arıza lambası yakıyor mu?  böyle bir şey duyan bilen var mı? bende plaka ışıklarını park lambalarını beyaz yapmayı düşünüyorum aslında çok parlak olmaması şartıyla
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2012, 02:29:05 »
araca led takmak vs.. arıza lambası yakıyor mu?  böyle bir şey duyan bilen var mı? bende plaka ışıklarını park lambalarını beyaz yapmayı düşünüyorum aslında çok parlak olmaması şartıyla

Arkadasimin 2008 Model Jetta'sinin plaka isiklarini Led ampullerle degistirmistik bir ara, ampulleri yerlestirdikten sonra farlari actigimizda ampulun biri kisa sure yanip hemen sonuyordu ve aydinlatma ariza lambasi yaniyordu. Kontak kapatip acip tekrar farlar yakildiginda yine ayni durum oluyordu. Yanmayan ampul yerine yeni ampul aldik taktik bir sorun kalmadi. Sizin aracinizda da kaliteli malzeme kullanildiktan sonra bir sorun olacagini sanmiyorum.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2012, 12:21:22 »

ilke yardımın gerekecek. aracımda olması gereken birşey keşfettim. yan aynaların altına beyaz led takmam lazım. ama direksiyonun altında bağlantı yapmam gerekecek. bana tavan lambasının ön göğüs bölümünün altında bağlantı noktası tavan aydınlatmasının geçtiği veya kısılarak sönen devrenin nerde olduğunu söyleyebilirmisin. merkezi kilidi açtığımda iç lambayla beraber aynaların altına taktığım ledler yanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2012, 12:24:42 »
o arıza lambaları sanıyorum watt üzerinden çalışıyor ve aşırı veya daha az watt çeken bir ampül bağladığınızda devreye giriyor. mesela 5 wattlık ampül yerine 10 watt takarsanız yanar. veya 5 watt yerine 1 watt. tam emin değilim ama. benim aracımda böyle bir sistem yok malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2012, 12:26:56 »

ilke artık ne smd ne 3 çipli ne başkası bu cob led olarak geçiyor. multi chip led :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 17, 2012, 12:33:24 »
Serdar sen bu aracı yenimi aldın bir kaç fotosunu ekleyebilrmisin.
aracıma uyguladıklarımı parça parça yayınladım. onları bir araya getirip genel fotolarıyla beraber yayınlarım. şu yan aynaların altına aydınlatmalarıda yaptıktan sonra ilk işim bu olacak. aracımı 33000 de 2008 11. ayda aldım. şu an 81000 de. daha bir kere servise girmedi bütün bakımlarını kendim yaparım. ne gerekiyorsa. hiç güvenmiyorum servislere, tamircilere. bende meslekten gelme olduğum için. kırarlar parçayı yapıştırıp takarlar. sağlamdır bozup arızalı diye değiştirirler. bu işin içinde olunca daha iyi anlıyor insan. bu işe iş gözüyle bakan değil gerçekten gönül vererek tamir eden bir usta bulmak lazım. oda malesef kalmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 17, 2012, 12:37:53 »
ilke sakın plaka kenarlarındaki siyah kısmı beyaza boyama. plakayı sök. düz bir zemine koy. tiner al. bolca bez. parmağına bezi sar. tinere bandırıp siyahları sil. ve alttaki beyaz kısım ortaya çıksın. plakayı komple beyaza boyayı üzerine siyah çizgi çekiyolar. ben öyle yaptım hiç korkma. sadece tineri rakamlara sürme yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2012, 12:40:35 »
aracıma uyguladıklarımı parça parça yayınladım. onları bir araya getirip genel fotolarıyla beraber yayınlarım. şu yan aynaların altına aydınlatmalarıda yaptıktan sonra ilk işim bu olacak. aracımı 33000 de 2008 11. ayda aldım. şu an 81000 de. daha bir kere servise girmedi bütün bakımlarını kendim yaparım. ne gerekiyorsa. hiç güvenmiyorum servislere, tamircilere. bende meslekten gelme olduğum için. kırarlar parçayı yapıştırıp takarlar. sağlamdır bozup arızalı diye değiştirirler. bu işin içinde olunca daha iyi anlıyor insan. bu işe iş gözüyle bakan değil gerçekten gönül vererek tamir eden bir usta bulmak lazım. oda malesef kalmadı

Hayırlı olsun aracın.Servis konusunda haklısın her şey maddiyata dönmüş durumda utanç verici bir durum ama mecburuz, senin araçla ilgilenmen de ayrı bir hoşmuş.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey