Gönderen Konu: Auris-Araç Hataları !!!  (Okunma sayısı 20637 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris-Araç Hataları !!!
« Yanıtla #100 : Mart 14, 2012, 14:41:41 »
Sercan ben olsam hemen satıp kurtulurdum o arabadan
baksana bir torpido soğutucusu bile yok
hemde minik yariste bile varken
cık cık cık valla ya

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mart 14, 2012, 14:41:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mart 14, 2012, 15:31:59 »
cık cık cık valla ya

Kemal abi, bir gram hata, kusur, sorun çıkarmayan bi aracı satana ne derler bizim buralarda bilirmisin abi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mart 14, 2012, 15:40:30 »
Kemal abi, bir gram hata, kusur, sorun çıkarmayan bir aracı satana ne derler bizim buralarda bilirmisin abi.

şşş tamam geçti geçti oyy tamam bak senin araban cici süper güzel bizimkisi pis kaka ok  :lol:
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mart 14, 2012, 15:44:34 »
Arkadaşlar, konuya biber süreceğim böyle devam ederseniz :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mart 14, 2012, 15:47:04 »
Arkadaşlar, konuya biber süreceğim böyle devam ederseniz :D

hakkı bey tahrik var ben napayım, sercan ısrarla kendini bu yalana inandırmaya çalışıyor..neyse tamam ben sustum kaçıyorum..ve konuyla ilgili olarak da bence kesinlikle tasarımında da hata olduğunu düşünüyorum bu aurisin..ses problemi bir yana ön cam kolonlarının kalınlığı, ön konsolun üstünüze üstünüze gelmesi halbuki o kadar nitelik barındırmayıp göz yorması, abartılı ve itici şahsen..neyse..aurisi olan arkadaşlar güle güle kullansınlar :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mart 14, 2012, 16:53:10 »
Betül Hn., kolonların kalınlığı problemi benim eski kasa Yaris'de bile vardı. Güncel tasarımlarda güvenlik adına pencerelerin küçültülmesi, sürtünme katsayısını azaltmak ve aracı daha ferah göstermek adına ön camların basık tasarlanması, üstüne kolonların da yine güvenlik adına kalınlaşması ile birlikte araçlarımız iyice kafes haline geldi, bu sıkıntıyı pek çok kişi yaşıyordur eminim. Geçen bir Broadway'a bindim Allah'ım o nasıl bir ferahlık, aracın önünü arkasını her yerini görüyorum :) Kendimi at arabasına binmiş gibi hissetmiştim :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mart 14, 2012, 16:56:51 »
Benim Lada da öyle:)
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #107 : Mart 14, 2012, 17:36:01 »
cık cık cık valla ya

Civicte varmı peki Kemal amca ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mart 14, 2012, 17:55:14 »
Betül Hn., kolonların kalınlığı problemi benim eski kasa Yaris'de bile vardı. Güncel tasarımlarda güvenlik adına pencerelerin küçültülmesi, sürtünme katsayısını azaltmak ve aracı daha ferah göstermek adına ön camların basık tasarlanması, üstüne kolonların da yine güvenlik adına kalınlaşması ile birlikte araçlarımız iyice kafes haline geldi, bu sıkıntıyı pek çok kişi yaşıyordur eminim. Geçen bir Broadway'a bindim Allah'ım o nasıl bir ferahlık, aracın önünü arkasını her yerini görüyorum :) Kendimi at arabasına binmiş gibi hissetmiştim :D

öyle diyorsanız öyledir hakkı bey, sizin kadar işin ehli değilim tabii ki :) ben kendi aracımda bunu yaşamadım o yüzden kıyas yoluyla bu sonuca ulaşmıştım.. ::)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Mart 17, 2012, 21:13:05 »
Yaklaşık 3 haftalık bir auris deneyimde yaptığım 3000 km boyunca özetle şunları yaşadım
Araç 2008 1.6 elegant sr+mmt
1- Tüm forumu okudum bu sorunu yaşayan var mı hiç görmedim çok ilginçdir ki farları açtığımda telefonumu çakmaklıktan şarj edemiyordum tünele girdim şarj kesiliyo çıkınca devam ediyodu arkadaşın aurisinde aynı sorun vardı sizde var mı bilmiyorum
2- Görüş açısı çok rahatsız etmiyodu göğüsten gıcırtı gelmiyordu rüzgar sesi çok sinir bozucu içeride asvalt sesi motor sesi hiç eksik olmuyodu  koltuklar kısaydı ön kol dayama çok alçakta ve geride.. telefonumu koyacak yer yok sigara kullanmıyorum ama küllüğü bulamadım ışıklandırma olayı eski japon arabalarına dönmüş hele bir keresinde otobonda gelirken sunroof düğmesi arayıpda bulamadığım olmuştu   buğlanma olayı benim arka sol stopda oluyordu
3- kontağı 1 veya 2 konumuna getimeden teypi açamıyordum farlağı açınca açabiliyordum elektirik tesisatında bi ironiklik olduğu kesindi
Aurisi toyota olduğu için seviyorum şuan aurisim yok pert ettim binemediğim için içimde bir ukde olarak kaldı param olsa tam otomatik bi elegant bakardım..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mart 18, 2012, 15:01:11 »

Bahsettiğiniz farlar yanınca elektriği kesme sorununu yaşamadım. Ben gündüz de farları açarım, gece de çakmağa bağlı Navigasyonu sorunsuz kullandım elektriği kesmesi söz konusu olmadı.

makyajlı kasalarda kol dayama ve düğme aydınlatma sorunları  çözüldü ama yine söylüyorum o koltuklar   o iç ambiansa sahip bir araç için başarılı değil.

Bir saçmalığa da çözüm öneriniz var mı ?

Güzel havalarda mesela kapılar açık, araba temizliyorsunuz , etrafta kimseler yok  müzik sesi dışarı gelsin , müzik dinleyeyim istiyorsunuz.
Ama ses sistemi açıkken kapı açık uyarısı da dinlemek zorundasınız. Bu kapı açık uyarısı emniyet kemeri gibi bir süre sonra sessiz uyarıya dönüşemez mi acaba?
Piknikte falan işe yarayabiliyor da .
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Mart 18, 2012, 18:17:39 »
kapılar açık yıkama fırsatım hiç olmadı zaten bir kere yıkattım sonrada pert oldu ama elektiriği kesme olayı istisnasız her farları açtığımda oluyordu..Aslında çok güzel bi otomobil 40 binlira para sayınca insan bu tür durumlara takılamadan da yapamıyor yol bilgisayarı tuşu olsun aynı anda sıcaklık ve saate bakama ışıklandırma olayı vsc nin standart olmayışı belki benim araçda olsa o kazayı yapmayacaktım..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Mart 18, 2012, 18:39:34 »
kapılar açık yıkama fırsatım hiç olmadı zaten bir kere yıkattım sonrada pert oldu ama elektiriği kesme olayı istisnasız her farları açtığımda oluyordu..Aslında çok güzel bir otomobil 40 binlira para sayınca insan bu tür durumlara takılamadan da yapamıyor yol bilgisayarı tuşu olsun aynı anda sıcaklık ve saate bakama ışıklandırma olayı vsc nin standart olmayışı belki benim araçda olsa o kazayı yapmayacaktım..

İsmail bey, araçlarda VSC olsa bile hava ve yol şartlarına göre yinede sizin çok dikkatli davranmanız gerekir, zira o donanımlarında limitleri vardır, siz o donanıma sahip bir aracı kullandığınızda, ancak o sistem yokmuş gibi sürüş yaptığınız taktirde o sistemler sizi kurtarabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Mart 18, 2012, 19:20:48 »
Maalesef yok, zaten sırf o yüzden satılığa çıkardım arabayı
ve bir daha asla torpido soğutucusu olmayan araç almayacağım
artık ne işe yarayacaksa....96 ve 97 yıllarında kullandığım vectralar da bile vardı
her ne kadar bir kere bile kullanmadıysamda.................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Mart 18, 2012, 20:32:02 »
İsmail bey, araçlarda VSC olsa bile hava ve yol şartlarına göre yinede sizin çok dikkatli davranmanız gerekir, zira o donanımlarında limitleri vardır, siz o donanıma sahip bir aracı kullandığınızda, ancak o sistem yokmuş gibi sürüş yaptığınız taktirde o sistemler sizi kurtarabilir.

muhakkak yalnız benim kazayı hatırlıyorsunuz araç önden gezdirmeye başladı fren derken airbaglerin açılıp söndüğünü ve beyaz dumanlar gördüm anlamadım bile ne olduğunu arabadan indikten sonra direğe çarptığımı anladım .. şimdi size soruyorum araç önden gezdirmeye başlamadan önce esp olayı olsaydı viraj içindeyken önce sağ arka tekere fren uygulasaydı nasıl olurdu sonra ön sağ tekere artık nasıl işliyorsa belki o direğe girmeden kaldırımı sıyırıp giderdim veya bir şey değişmez bilmiyorum.. güvenlik paketlerinin bence hepsinin standart olması gerek benim araç da sunroof vardı esp yoktu ki sizde bilirsiniz sunroof lu auris çok nadir...araç kullanırken yol ve hava şartlarına oldukça dikkat ederim kış lastiklerim vardır nitrejen gazına kesinlikle düz gaz karıştırmam lastiklerin ısınıp ısınmadığını iyi kötü anlarım  o zaman niye güzel,m aurisi pert ettin diye sorarsanız inanın bende bilmiyorum vardır bir hikmeti deyip otobüslere alışmaya çalışıyorum :)
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Mart 18, 2012, 20:37:14 »
Maalesef yok, zaten sırf o yüzden satılığa çıkardım arabayı
ve bir daha asla torpido soğutucusu olmayan araç almayacağım
artık ne işe yarayacaksa....96 ve 97 yıllarında kullandığım vectralar da bile vardı
her ne kadar bir kere bile kullanmadıysamda.................

bu arada kemal bey abicim o vectradan bizdede vardı 97 model 2.0 CD moldeliydi torpido soğutucusu da vardı esp side TC  diye kocaman bir tuşu vardı teybin üstündeki tuşların arasında.. yalnız çok masraflıydı arabaya nokta boya bulaştırmadık ama usta elinin değmediği noktası yoktu nerdeyse..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Mart 18, 2012, 21:13:22 »
muhakkak yalnız benim kazayı hatırlıyorsunuz araç önden gezdirmeye başladı fren derken airbaglerin açılıp söndüğünü ve beyaz dumanlar gördüm anlamadım bile ne olduğunu arabadan indikten sonra direğe çarptığımı anladım .. şimdi size soruyorum araç önden gezdirmeye başlamadan önce esp olayı olsaydı viraj içindeyken önce sağ arka tekere fren uygulasaydı nasıl olurdu sonra ön sağ tekere artık nasıl işliyorsa belki o direğe girmeden kaldırımı sıyırıp giderdim veya bir şey değişmez bilmiyorum.. güvenlik paketlerinin bence hepsinin standart olması gerek benim araç da sunroof vardı esp yoktu ki sizde bilirsiniz sunroof lu auris çok nadir...araç kullanırken yol ve hava şartlarına oldukça dikkat ederim kış lastiklerim vardır nitrejen gazına kesinlikle düz gaz karıştırmam lastiklerin ısınıp ısınmadığını iyi kötü anlarım  o zaman niye güzel,m aurisi pert ettin diye sorarsanız inanın bende bilmiyorum vardır bir hikmeti deyip otobüslere alışmaya çalışıyorum :)

İsmail bey, VSC sistemine gerek yok gibi bir şey dediğimi sakın anlamayın, o günlerde sizinde belirttiğiniz gibi, kötü bir tecrübe edindiniz, bu tecrübe şuydu; her zaman daha dikkatli ve gerektiği kadar yavaş sürmek.  Şimdi o görüntüleri tekrar inceledim ve siz de görüyorsunuz ki; kavşağa o kadar hızlı girmişsiniz ki, direği dibinden söküp devirdikten sonra aracınız ters yöne dönerek 5m daha ileri fırlamış. Sürüş stilinizi sonsuza dek daha güvenli olarak değiştirmek üzere tekrar düzenleyiniz, alacağınız araçta hangi sistemler olursa olsun, hiç bir sistem sizden daha iyi karar veremez.

Elbette, VSC, yağmur sensörü, otomatik far yükseklik ayarı, otomatik klima, perde hava yastıkları, geliştirilmiş CC gibi donanımlar standart olmalı, tabii bunlardan önce de gelir düzeylerimiz belli standartlar üzerinde olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Mart 18, 2012, 21:40:20 »
kapak mi bu ? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mart 18, 2012, 21:53:25 »
İsmail bey yaptiğiniz kazaya aiy video var sanirim, bizimle paylaşmazmisiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mart 18, 2012, 22:12:24 »
ya hiç bir arabada problem yoktur az müzik vardır biraz ses verin kendinizi arabanın sağını solunu dinlemeye değil müziğe verin gitsin. aracın süspansiyonlar sert orası kabul ama lastiklerden dolayı güvenli yol tutuş için hatta onlarda beni kesmedi 3 cm yayda taktım iyice sertleşti ama yol tutuşu da efsaneleşti benim arabamdan da belki sesler geliyordur ben 2011 yıl başında aldım arabayı 44 liraydı o zaman araç. ayrıca o donanımda o fiyata dizel otomatik bir araçta yoktu. ben acayip memnunum arabama binmek için can atıyorum. açıkçası birazda arabanızdan ne beklediğinize bağlı iyice test sürüşü yapmadan almayın gerçi ben her ne kadar showroomda içine bile binmeden almış olsam da :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente