Gönderen Konu: Auris-Araç Hataları !!!  (Okunma sayısı 19294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris-Araç Hataları !!!
« Yanıtla #60 : Mart 06, 2012, 14:03:26 »
Konuyu sadeleştirene kadar kilitliyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 06, 2012, 14:03:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 06, 2012, 14:20:25 »
Konu açılmıştır, arkadaşlar rica ediyorum, rahatsız olduğunuz noktalarda moderatöre bildir sekmesini kullanalım. Bu şekilde bizleri anında haberdar etmiş olursunuz. Konunun tekrar karşılıklı polemiğe dönmesi durumunda yaptırım uygulayacağım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 06, 2012, 17:29:00 »
Hakkı Bey, Yerinde müdahale olmuş, yardım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 06, 2012, 21:00:18 »
aurisimin sevmediğim noktaları;
* plastik aksam çok çabuk çiziliyor
* direksiyon simidim soyulmaya başlamıştı (10000 bakımda direksiyon simidini değiştirdiler)
* vites altındaki boşluğu bir türlü kullanamadım
* bazen 1. vitese girmiyor, deli oluyorum.
* öncamı su ile temizlenmesi sonucunda sileceklerin arasından fışkıran sudan dolayı camda oluşan izlere uyuz oluyorum
* kapıları kilitlediğimde aynaların kapanmamasına sinir oluyorum
onun dışında arabamı çok seviyorum :)
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 06, 2012, 21:19:50 »
99 model vw boraya kullandım 2008 model aurısten daha konforluydu..tıkır tukur sesler yoktu...aurısle gectıgım kasıslı yollardan borayla gectım konfor  ve ses bakımından 2008 model aurısten cok daha basarılıydı...
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mart 07, 2012, 13:34:20 »
*1. vites ve geri vites bazen inat ediyor geçmiyor. debriyajdan çek geri bas  >:(
*telefonumu koyacak yer yok >:(
*kickdown maksimum gaz+gaz pedalındaki düğme basıldığı zaman istediğim gibi ivmelenmemesi >:(
*frenle >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 07, 2012, 13:38:11 »
Sorun değil ama tek hayal kırıklığım Aurisimde(Safir)  müzik sisteminin zayıf olması.

Aynı şekilde bende biraz müzdarifim, araçları alıp profesyonellerin kapısınımı çalsak? ben subwoofer koymam onda hem fikir olalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Mart 07, 2012, 14:17:02 »
Subwooferın amacı farklı :)  Onun dışında ses sisteminden pek şikayetçi sayılmam. CD'den dinlemekle radyodan dinlemek arasında ciddi fark var.
Az çok şikayetler birbirinin benzeri. Sanki hiç okumadığım bir şikayetim var. Hani arabayı yıkarsınız da pırıl pırıl yaptıktan sonra sağ ve sol aynaların kapıyla birleştiği yerden bir zaman sonra su akar, siler silersiniz de yine de bitmez, ona uyuz oluyorum işte  ::)
2010 Toyota Auris 1.6 Elegant 132hp - Füme, Makyajlı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 07, 2012, 14:23:37 »
hepimiz farklı farklı şikayetlerimiz var arkadaşlar bu araçlar hatalı mı acaba

1- ön göğüs sesleri
2- camlardaki garip sinir bozu sesler
Gökhan üLkEr
Astra 1.4 140 Hp Turbo SS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 07, 2012, 14:58:08 »
99 model vw boraya kullandım 2008 model aurısten daha konforluydu..tıkır tukur sesler yoktu...aurısle gectıgım kasıslı yollardan borayla gectım konfor  ve ses bakımından 2008 model aurısten cok daha basarılıydı...
Aynı konforu Auris'de de yaşamanın bedeli 1000-TL...4 adet Michelin lastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 07, 2012, 15:09:30 »
Aynı konforu Auris'de de yaşamanın bedeli 1000-TL...4 adet Michelin lastik

+1000 :alkis:
Gökhan üLkEr
Astra 1.4 140 Hp Turbo SS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mart 07, 2012, 16:42:38 »
yahu benim anlamadığım olay insan kendini dinlemiyor bukadar ee para verilince :D elde değil dinlememek :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #72 : Mart 10, 2012, 13:21:28 »

comfort pulus 2012 model ocak 7 de teslim aldığım aracımda çıkan sorunları yazmak istedim .aynı sorunları yaşayan ve naısl çözüleceğiyle ilgli bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum herkeze kazasız belasız sürüşler diliyorum...
1 -  ön farlar ve arka stoplardaki buğu sorunu : derindere bu olaya normal demekte toyota ilede defalarca görüştüm normal karşılamaktalar sanırım mahkemelik olacağız.
2 - araç 80-100 km hıza geldiğinde içeride uğultu gibi rüzgar sesi birden artıyor fırtına sesi gibi türbülans sesi sanırım . şlk başda camlar dan biri açık sandım ama değil. o derece bir ses var arcda. derindere servis bu sorunun tavandaki antenden olduğunu söyledi ancak çözüm bulamadı teknik gurba sylediklerini ilettiler 10 gün oldu tektik ten tık ses yok
3 - debriyaj pedalına basınca tık tık diye ses geliyor sadece basınca var kaldırınca yok . derindere bunada normal edi. servisteki diğer aurislere de bindim dedenim diğer bulduğum tüm toyotolarda denedim ama ses yok benim  araca öz bir normallik sanırım buda:)
4 - sol ön koltuk daha ikinci gün gacır gacır deyip deli etti beni ALLAH tan buna normal demediler ve değiştirdiler ancak değiştirirkende sol kapı eşiğini yaklaşık bir cm kadar ezmiş boyayı kaldırmışlar işin acayibi bu şeklildede araç teslim ediyorlar gördüm bu ne dedim bizden değil ddediler ki biz zaten sağ koltuğu değişltrirdik sol la işimiz yok dediler . yani daha neyin değiştiğinden haberleri yok , üstüne gidince sadece öte beri bir rütuş yapmışlar (((
5 - bunlarlada kalmayıp araç serviste 3 gün kaldı 3 gün içinde kaputa birşey düşürmüşler onu pasta cilayla sildiler nokta gibi birşey kaldı orayada rütuş boya sürmüşler.ve sol koltuk değiştirililrken verdikleri kaporta hasarı.
inanın araçtan soğudun araç daha 1500 km de ama satmak istiyorum , servisin hali servisin sorunlara yaklaşımı bırakın toyota genel müdürlüğün olaylara yaklaşımları ve söyledikerli tam bir rezalet toyotanın sabancıdan çıktığını ve araplara geçtiğini bir arkadaşımdan yeni öğrendim sanırım ayakta tutan sabancıydı şimdi bunları anlatıyorsunuz , örnek buğu sorunu birşey olmaz devam et havasındalar , olmaz böyle birşey .
bu tür sorunlar yaşayan varmı varsa çözülen varmı merak ediyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 12, 2012, 14:55:12 »
Aynı şekilde bende biraz müzdarifim, araçları alıp profesyonellerin kapısınımı çalsak? ben subwoofer koymam onda hem fikir olalım :)

Bende aynı şekilde Emrecim sub asla olmaz Aurise. Mid takımı yeterde artar bence.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mart 12, 2012, 21:54:28 »
mutlu bey aurisinizde debriyaja basmadan araba çalışıyorsa pedala basınca tık demez..Pedalın arkasında birtabne switch var pedalın sonuna kadar bastıgınızda bu ses normal.Ama farın buğu alması normal değil.Farın arkasında bir kapak var.Serviste  sonradan xenon gibi aksesuar taktırdıysanız ampülü takmak için bu kapagı kesiyorlar.Ordanda farın içinde bugu olusuyor.Yada farın arkasındaki kapak iyii oturmamış
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.odakcatering.com
« Yanıtla #75 : Mart 13, 2012, 09:19:21 »
mutlu bey aurisinizde debriyaja basmadan araba çalışıyorsa pedala basınca tık demez..Pedalın arkasında birtabne switch var pedalın sonuna kadar bastıgınızda bu ses normal.Ama farın buğu alması normal değil.Farın arkasında bir kapak var.Serviste  sonradan xenon gibi aksesuar taktırdıysanız ampülü takmak için bu kapagı kesiyorlar.Ordanda farın içinde bugu olusuyor.Yada farın arkasındaki kapak iyii oturmamış
Araç debriyaja basmadan çalışmıyor , aslında o ses içinde bir kaç kişi daha normal dedi artık fazla takmıyorum ama farlardaki buğulanma olayı devam ediyor .iki kez servise gitti bu sebeple , ikisindede normal dediler, ve farda teknik bi sorun yok dediler . Ama buğu deva ediyor bu içinde mevsim şartları diyorlar .80-100 km de oluşan türbülans sesi içinde haftaya teknik gurup gelip bakacakmış (servis o sesinde antenden kaynaklandığını söyledi -yani anteni çıkarınca yok takınca var ses çok garip ama öyle ) , bakalım teknik ne diyecek .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 D-4D MMT AURIS
« Yanıtla #76 : Mart 13, 2012, 11:01:44 »
merhabalar

aracımı alalı henüz 2 hafta oldu 1300 km yoldan sonra açıkçası toyota'dan soğudum. araçla viraja girmeye korkuyorum. (belkide sedan araçtan sonra hb olduğu için bana öyle geliyor) parke yoldaki tıkırtılar, koltukların rahatsızlığı, sert süspansiyonlar, camlardaki buğulanma (beni deli ediyor, buğu çözücüyü kapatınca 1-2 dk içinde tekrar buğulanıyor.) açıkçası araç mmt olmasa (eşimin kullanabilmesi için gerekli  :D ) eski aracımı (2008 lancer) geri alırdım. mümkün olduğunca şirket aracım olan dobloyu kullanmayı tercih ediyorum, kendimi dobloda daha rahat hissediyorum ( tabiki bu araçtan soğuduğum için pisikolojik  !!! ) sonuçta memnunmuyum = hem evet hem hayır. memnun olduğum tek kısım ben olmadığım zamanlarda eşimin çocukla birlikte istediği yere gidiyor olması (ki bu toyota değilde başka bir otomatik araç olsaydı gene aynı olurdu) aracı geri ldığım fiyata geri alsalar dakika düşünmeden iade eder başka marka otomatik alırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 13, 2012, 11:06:32 »
Vallaha ben bu Auris kadar şikayet edilen başka araç görmedim.Ne arabaymış kardeşim.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 13, 2012, 11:08:42 »
Vallaha ben bu Auris kadar şikayet edilen başka araç görmedim.Ne arabaymış kardeşim.

her ne kadar sitedeki auris sahipleri için ''kargaya yavrusu şahin gibi gelir'' denilebilirse de ( :lol:) gerçekten auriste şikayet edilecek çok şey var, arabadan fazla anlamayan ben bile aurise bindiğimde farkedebildim..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mart 13, 2012, 11:14:24 »
her ne kadar sitedeki auris sahipleri için ''kargaya yavrusu şahin gibi gelir'' denilebilirse de ( :lol:) gerçekten auriste şikayet edilecek çok şey var, arabadan fazla anlamayan ben bile aurise bindiğimde farkedebildim..

Peki o bindiğin aracın Auris olduğundan emin misin? ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey