Gönderen Konu: Toyota Touch&Go Yükseltme  (Okunma sayısı 14392 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota Touch&Go Yükseltme
« : Mart 01, 2012, 18:02:02 »
Şu anda satılmakta olan Yarisler ile birlikte gelen Toyota Touch sisteminin, Touch&Go'ya yükseltilmesi normalde mümkün. Hatta yurtdışındaki tüm Toyota larda mümkün. Toyota Touch ile Touch&Go arasındaki farklar, SMS gönderip alma ve navigasyon özelliği. Lakin toyota touch ile touch&go cihaz anlamında aynı cihazlar. ikisinde de aynı sistemler mevcut.

Yurtdışında tüm toyotalar bu sistemin yükseltilmesine olanak sağlıyor. Zaten yükseltilmeden kasıt, Toyota Touch sistemine aşağıda linkini verdiğim GPS anteni ve chipi takılıyor, yazılımı güncellenerek touch&go sisteminde adapte oluyor.

buyrun bu anten ve chip http://www.toyota-tech.eu/aimuploads/{67256F06-DE7A-3D8E-2D90-31BABCD6DE7A}/Yaris_Touch_and_Go_LHD_PZ490_00331_00_AIM_002_217_1.pdf

ama nataş, dumankaya, ortaköy şu ana kadar sorduğum tüm servislere göre, böyle birşey mümkün değilmiş. yurtdışında yapılanda yetkili serviste yapılmıyormuş. hatta bunu diyen adamı alıp, servis bekleme alanının ordaki bilgisayarın başına götürdüm ve toyota'nın ingiltere websitesine sokup aksesuar bölümünü gösterdim. en son bize böyle bir bilgi gelmedi diyerek geçiştirdi.

bazen anlamak mümkün değil bu sektörün elemanlarını.
Auris Premium 1.6 MDS

Toyota Club Türkiye

Toyota Touch&Go Yükseltme
« : Mart 01, 2012, 18:02:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Touch&Go Yükseltme
« Yanıtla #1 : Mart 01, 2012, 18:38:15 »
maalesef yerseniz mantalitesi her yerde hakim, zaten satış elemanlarınada kabahat bulmamak lazım, bir çoğu yaptığı işi ideali olarak yapmıyor, sadece bir geçim kapısı onun için, sadece onlara verilen eğitimlerle sınırlı bilgileri. biz araçlara çok farklı perspektiften baktığımız için pek yardımcı olamıyorlar bize. Ama bazı teyp kaydı sistemiyle araç tanıtan bayanlar yerine ben yine bayların tanıtımını tercih ederim, konumuz bu değil gerçi. Dediğiniz gibi bende yarisi incelediğimde, touch and go için yükseltmeyi henüz yapamadıklarını, ilerleyen günlerde gelebileceğini söyledi banada, kocaeli kaya plazadaki , satış temsilcisi arkadaş
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2012, 17:11:12 »
PZ490-0331-00 numaralı parçayı getirmekten aciz bir türkiye bürosu var bu firmanın bunu bugün yine müşteri hizmetleri ile konuştuktan sonra anladım. eleman şaka gibiydi. diyorum bak bu senin araçlarını getirdiğin markanın sitesinde var. ve çoğu ülkede satışı devam ediyor. tutturmuş öyle birşey yok, yükseltme gibi bir durum yok diye. sonra biraz daha sıkıştırınca bu seferde başladı, navigasyon haritası türkiyede yok demeye. sizin memnuniyetinizi düşündüğümüzden getirmiyoruz dedi. bende istemiyorum memnuniyet falan, hem sms fonksiyonu internete bağlanma fonksiyonu için istiyorum dediğimde, bu sefer yetkililerimizle paylaşırız dedi ve konu kapandı.

toyota'nın kalitesine lafım yok ama bundan sonra ne toyota alırım ne de aldırırım etrafımdakilere böyle bir türkiye ofisi olduğu sürece. hatta ilkini başardım  :D corolla almak üzere olan arkadaşıma focus aldırarak. şimdi sırada benim yarisi görüp, almak isteyen arkadaş var. onuda fiesta yada polo modellerine yönlendirmeyi planlıyorum.  ::)
Auris Premium 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 16, 2012, 17:39:29 »
Hadi gözünüz aydın. Toyota avrupa ya atmış olduğumuz maiiler sonuç buldu. Artık Türkiye de de touch modellerine gps modülü eklenebiliyor. Ben az önce Konya servisini aradım. Dün mail geldiğini söylediler. Fiyat verebilirmisiniz dedim, çok komik bi fiyat verdiler. Sadece altına takılacak olacak kutu 3.700 Tl imiş. Daha GPS anteni ve anten kabloları var onlarında fiyatına bakayım mı dedi. Yok dedim arkadaş sağol.  :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2012, 17:32:58 »
Avensis için touch & go' yu ben de bekliyordum. Dün Bursa servisinden sordum, 4050 TL gibi bir fiyat söylediler, şaka gibi. Kimse almasın diye mi bu fiyata satıyorlar?? Navigasyon dışında tüm opsiyonlar araç üzerindeki sistemde zaten var. Araca entegre navigasyon güzel ve kullanışlı elbet ama bu kadar fiyata satılması ilginç ve ayıp.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2012, 18:12:35 »
PZ490-0331-00 numaralı parçayı getirmekten aciz bir türkiye bürosu var bu firmanın bunu bugün yine müşteri hizmetleri ile konuştuktan sonra anladım. eleman şaka gibiydi. diyorum bak bu senin araçlarını getirdiğin markanın sitesinde var. ve çoğu ülkede satışı devam ediyor. tutturmuş öyle birşey yok, yükseltme gibi bir durum yok diye. sonra biraz daha sıkıştırınca bu seferde başladı, navigasyon haritası türkiyede yok demeye. sizin memnuniyetinizi düşündüğümüzden getirmiyoruz dedi. bende istemiyorum memnuniyet falan, hem sms fonksiyonu internete bağlanma fonksiyonu için istiyorum dediğimde, bu sefer yetkililerimizle paylaşırız dedi ve konu kapandı.

toyota'nın kalitesine lafım yok ama bundan sonra ne toyota alırım ne de aldırırım etrafımdakilere böyle bir türkiye ofisi olduğu sürece. hatta ilkini başardım  :D corolla almak üzere olan arkadaşıma focus aldırarak. şimdi sırada benim yarisi görüp, almak isteyen arkadaş var. onuda fiesta yada polo modellerine yönlendirmeyi planlıyorum.  ::)

Türkiye haritası nasıl yok ?? Şaka gibi adamlar.. Aracı ilk alırken plus paket ile alırsan zaten navigasyonlu alabiliyorsun. İçinde de TR haritası.. Daha neyi nasıl sattıklarından haberleri yok birde ahkam kesiyorlar..

Ben arastirdim biraz.. My toyota sitesine uye oluyorsun. Oraya Touch&Go cihazını seri no'su ile tanıtıyorsun. Bu tanıtımdan sonra guncellemeri bile yapabiliyorsun.. Google ile entegre calisiyor. Rota'nı belirleyip gps cihazına aktarabiliyorsun vs vs.. 

Eninde sonunda bu iş olacak inancındayım. Biraz sabretmek lazım.. Touch&Go cihaza sahip araclara anten+yazılım bedeli karsiliginda olmamasi icin hic bir neden yok.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2012, 01:35:16 »
Türkiye haritası nasıl yok ?? Şaka gibi adamlar.. Aracı ilk alırken plus paket ile alırsan zaten navigasyonlu alabiliyorsun. İçinde de TR haritası.. Daha neyi nasıl sattıklarından haberleri yok birde ahkam kesiyorlar..

Ben arastirdim biraz.. My toyota sitesine uye oluyorsun. Oraya Touch&Go cihazını seri no'su ile tanıtıyorsun. Bu tanıtımdan sonra guncellemeri bile yapabiliyorsun.. Google ile entegre calisiyor. Rota'nı belirleyip gps cihazına aktarabiliyorsun vs vs.. 

Eninde sonunda bu iş olacak inancındayım. Biraz sabretmek lazım.. Touch&Go cihaza sahip araclara anten+yazılım bedeli karsiliginda olmamasi icin hic bir neden yok.

Engin Bey bu konuyu bende bayağı araştırdım. Yurtdışı forumlar, farklı Toyota plazalar, Toyota Genel Merkezi... Aracı aldığım Kocaeli Kaya Plaza ''Çalışmalarımız devam ediyor, Toyota Türkiye konuyla ilgili bir birim oluşturdu ve cihaz güncellemesini en kısa zamanda yayınlayacağız'' diyor. Doğru olup olmadığını zaman gösterecek.Ama Genel Merkez ile iletişime geçtiğimde ''Öyle bir çalışmamız yok zira gerek yok.Bizim elimizde Türkiye haritası zaten mevcut ve paket dahilindeki araçlara yükleme yapılmış olarak gönderiyoruz.Eğer aracı aldığınızda harita yüklü değilse yükleme şansınız yok'' denildi.Sizin söylediğiniz My.Toyota.eu adresinde de üyeliği aldıktan sonra araç ekle kısmına gelince cihaz numarası isteniliyor.Eğer araçtaki sistem navigasyon destekli değilse öyle bir numaraya ulaşma şansımız yok.Yani kısaca sitedeki harita güncellemeleri indirip manuel olarak cihaza yükleyemiyoruz.Ben bu bilgileri araştırıp öğrendikten sonra umudumu kaybettim bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2012, 13:37:20 »
Engin Bey bu konuyu bende bayağı araştırdım. Yurtdışı forumlar, farklı Toyota plazalar, Toyota Genel Merkezi... Aracı aldığım Kocaeli Kaya Plaza ''Çalışmalarımız devam ediyor, Toyota Türkiye konuyla ilgili bir birim oluşturdu ve cihaz güncellemesini en kısa zamanda yayınlayacağız'' diyor. Doğru olup olmadığını zaman gösterecek.Ama Genel Merkez ile iletişime geçtiğimde ''Öyle bir çalışmamız yok zira gerek yok.Bizim elimizde Türkiye haritası zaten mevcut ve paket dahilindeki araçlara yükleme yapılmış olarak gönderiyoruz.Eğer aracı aldığınızda harita yüklü değilse yükleme şansınız yok'' denildi.Sizin söylediğiniz My.Toyota.eu adresinde de üyeliği aldıktan sonra araç ekle kısmına gelince cihaz numarası isteniliyor.Eğer araçtaki sistem navigasyon destekli değilse öyle bir numaraya ulaşma şansımız yok.Yani kısaca sitedeki harita güncellemeleri indirip manuel olarak cihaza yükleyemiyoruz.Ben bu bilgileri araştırıp öğrendikten sonra umudumu kaybettim bu konuda.

Candoğan,

GPS modülü takılı olmadigi icin my.toyota.eu konusunda haklısın. Elden birsey gelmiyor. Hatta bir seri numarası buldum yotube videolarindan. O seri no'yu girdim. Bu sefer farklı menuler acildi sitede.. Oradan bir yazilim bulsam bile cihaza atmamın bir esprisi yok cunku calismaz :) Modül yok.  Bende cok ugrastim o konuda..

Benim ısrarla savundugum konu şu.. Touch cihazımız uygun mu uygun.. Sadece bence degeri 100 tl'yi gecmeyen bir modül takılacak ve yazılım guncellenecek. Olay bu kadar basit. Bu olayı avrupadaki bir vatandas gercekleştirirken biz gercekleştiremiyoruz. Enayi yerine koymaktır adamı bu. Diger konu ise Ben benzinli ve vsc istiyorum dedigimde ne yaparsam yapayim istesem de aracı sipariş verirken navigasyonda olsun diyemedim cunku böyle bir paketleri yok.. Ya vcs olacak ya digital klima veya diital klima + go. Sacmalık..

Bu arada bende kocaeli kayadan aldim.. Değirmenderedeyim. Bir gelişme olursa haber verirsen sevinirim, bende bilgilendiririm seni..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2012, 14:03:30 »
ben touch&go lu almamıştım, yaza doğru aliexpresten 340 dolara Android'li ekranı alıp oturtucam aracıma keyfime bakıcam internet gps tv herşey var :)

http://www.aliexpress.com/item/ANDROID-CAR-DVD-ANDROID-2012-Toyota-Yaris-left-right-CAR-DVD-GPS-NAVI-CAR-TV-USD/581639277.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2013, 15:53:26 »
Merhaba Arkadaşlar;
2012 Toyota Verso Elegant aldım aynı sorunlar ben dede var bu iş nasıl çözülür bilemiyorum, çözen varsa yardımcı olunursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2013, 16:18:23 »
Merhaba Arkadaşlar;
2012 Toyota Verso Elegant aldım aynı sorunlar ben dede var bu iş nasıl çözülür bilemiyorum, çözen varsa yardımcı olunursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler

Malesef Hüseyin bey,

Gecenlerde görüştüm bir satış temsilcisi ile. 4500 tl gibi bir rakamdan bahsetti. Güldüm sadece.. Bu iş çözülecek cinsten değil malesef.. Ayrica şunuda bildirmek isterim. Bedavaya sistemi hazir hale getirsek bile Toyota europa senelik 1000 dolar civarında bir güncelleme bedeli istiyor aklımda kalan.. Aski halde gunceliyemiyorsunuz.

Kesinlikle çıkmaz bir yol görünümünde..

Harici navigasyonlara devam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2013, 11:30:00 »
Merhaba Engin Bey;
Toyota bu araçları o zaman bu özellikte çıkarmasına gerek yok.

Ayrıca ilginize teşekkür ederim Engin bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2013, 11:43:56 »
Merhaba Engin Bey;
Toyota bu araçları o zaman bu özellikte çıkarmasına gerek yok.

Ayrıca ilginize teşekkür ederim Engin bey

Aynen katılıyorum size. GPS anteni araçlarımız icin 40-50 tl'lik birsey bildigim kadarıyla.. Yazılım deseniz sudan ucuz. E touch ekranda var. İnsan utanır günümüzde donanımı uygun olan bu araclar için hala yüksek montaj ve abonelik ücreti istemeye.. Neyse.. Patlamaya ramak kaldı.. Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 18, 2013, 09:03:06 »
Merhaba Engin Bey;
2007 Yılından bu yana hep toyota kullanıcısıyım, corolla dan başladım avensisle devam ettim en sonunda geniş aile aracı diye verso aldım keşke almaz olsaydım ya düşünebiliyormusunuz reno clio bile navigasyon takıyor, toyota nın müşteri memnuniyeti herhalde bu kadar ben sizi tavuk gibi yolarım düşüncesi var işin ilginç yanı donanım habere baktım toyota dizellerin yağ yaktığından bahsedilmekte sıfır araç yağ mı yakar yağ yakan araç sahibi müthiş bir şekilde hukuk mücadelesi veriyor ve onu da destekliyorum bir dahaki aracım kesinlikle toyota olmayacak zannedersem bunlar çok şımardılar bir de şunu düşünüyorlar bunlar çok kazanıyorlar bunları tavuk gibi yolalım diyorlar herhalde biz bu paraları kanırken neler çekiyoruz ama bunu bir türlü toyota anlamadı.

Engin bey başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın çok canım sıkıldı toyotanın yaptıklarına,
Engin bey ilginiz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2013, 10:27:18 »
Merhaba Engin Bey;
2007 Yılından bu yana hep toyota kullanıcısıyım, corolla dan başladım avensisle devam ettim en sonunda geniş aile aracı diye verso aldım keşke almaz olsaydım ya düşünebiliyormusunuz reno clio bile navigasyon takıyor, toyota nın müşteri memnuniyeti herhalde bu kadar ben sizi tavuk gibi yolarım düşüncesi var işin ilginç yanı donanım habere baktım toyota dizellerin yağ yaktığından bahsedilmekte sıfır araç yağ mı yakar yağ yakan araç sahibi müthiş bir şekilde hukuk mücadelesi veriyor ve onu da destekliyorum bir dahaki aracım kesinlikle toyota olmayacak zannedersem bunlar çok şımardılar bir de şunu düşünüyorlar bunlar çok kazanıyorlar bunları tavuk gibi yolalım diyorlar herhalde biz bu paraları kanırken neler çekiyoruz ama bunu bir türlü toyota anlamadı.

Engin bey başınızı ağrıttım kusuruma bakmayın çok canım sıkıldı toyotanın yaptıklarına,
Engin bey ilginiz için teşekkür ederim.

Olurmu öyle sey. Ne bas agritmasi. Dertleşiyoruz.. Forumun amacı bu degil mi zaten.. ben tsk ederim esas...

Dizel konusunda bence boşuna uzuyorsunuz kendinizi. Belli bir döneme ait motorlarda sıkıntı var diye biliyorum. Anladigim kadariyla aracınız yeni zaten. Sıkıntı olacagini zannetmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2013, 11:15:12 »
Merhaba Engin Bey;
Benim aracım 2012 Verso Elegant benzin+lpg li ve aldığım arkadaş 2017 yılına kadar garantisini uzatmış allaha şükür şu ana kadar böyle bir durumla karşılaşmadım, yağ yakma olayı ile karşılarsam ne yaparım bilemiyorum ben sadece arkadaş için üzüldüğümü belirttim.

Engin bey ben Kütahya Simav da oturuyorum sizinle de tanışmak isterim.

Hoşça kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2013, 12:24:41 »
Merhaba Engin Bey;
Benim aracım 2012 Verso Elegant benzin+lpg li ve aldığım arkadaş 2017 yılına kadar garantisini uzatmış allaha şükür şu ana kadar böyle bir durumla karşılaşmadım, yağ yakma olayı ile karşılarsam ne yaparım bilemiyorum ben sadece arkadaş için üzüldüğümü belirttim.

Engin bey ben Kütahya Simav da oturuyorum sizinle de tanışmak isterim.

Hoşça kalın.

İçiniz rahat olsun.. Sorun dizel araçlardaydı.. Benzinli araçlarda sorun yo zaten.. Bende benzinlik kullanıyorum.. Nokta yağ yakmıyor desem yeridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2013, 11:17:04 »
ben touch&go lu almamıştım, yaza doğru aliexpresten 340 dolara Android'li ekranı alıp oturtucam aracıma keyfime bakıcam internet gps tv herşey var :)

http://www.aliexpress.com/item/ANDROID-CAR-DVD-ANDROID-2012-Toyota-Yaris-left-right-CAR-DVD-GPS-NAVI-CAR-TV-USD/581639277.html

mesut merhaba

bundan bende dusunuyorum

direksıyon tuşlarıyla calısıyormu  bt varmı telefon baglanıyormu ekran kalıtesı nasıl acaba   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2013, 11:41:16 »
bence kimseyi suçlamamak lazım gps ve navigasyon sistemi olmayan bir sisteme ekstra 1.500 2000 para verip alırsanız sonuçlarında katlanmak gerekir.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2013, 13:30:16 »
bence kimseyi suçlamamak lazım gps ve navigasyon sistemi olmayan bir sisteme ekstra 1.500 2000 para verip alırsanız sonuçlarında katlanmak gerekir.

extra ? Kimse ekstra birşey vermedi ki Touch sistem icin. Aldigimiz donanımlarda zaten var. Bir extra bir ödeme ile uygun olan sistemimize navigasyon istiyoruz sadece..