0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bence kimseyi suçlamamak lazım gps ve navigasyon sistemi olmayan bir sisteme ekstra 1.500 2000 para verip alırsanız sonuçlarında katlanmak gerekir.
sen biraz şaşırmışsın arkadaşım ne ekstrasından bahsediyorsun?. 1500-2000 tl verdiğimizi de nereden çıkardın ? biz sonradan eklendiğizaman istenen 5000tl vb rakamlara isyan ediyoruz bilip bilmeden araştırmadan yorum yazma.
Bu tur seyleri araci sifir alirken hediye isteyceksiniz. Sonradan taktirmak adamin icine oturur.
Abi hediyede etmezlerki baksana 5000 lira fiyat çekmişler.Artık park sensörü vs de hediye vermiyorlar çoğusundaa var diye.En fazla 2-3000 lira indirim(o da çok zor ya) yaparlar o kadar.Birde belki kauçuk paspas.
Türkiyede toyotaya binilmezmiş.
Arkadaşlar konuyu yeniden hortlatmış olmak istemem ama çözüm bulup yazılım yükseltebilen yada navigasyon yükleyebilen varmı?
2011'in yılının Aralık ayında Yaris touch&go'lu aracımı teslim aldım. O vakitten beri navigasyonumuzu kullanıyordum. 3-4 ay önce haritanın güncel olmadığını ve güncellenmesi gerektiğini farkettim. Mytoyota sitesine üye oldum. Araç bilgilerimi girdim. İnternetten bilgisayarıma toolbox indirdim. Boş bir usb belleğe aracımın parmak izini aldım. Usb'yi bilgisayarıma takınca touch&go nun yazılımının güncel olmadığını söyledi sistem ve güncel yazılımı indirip tekrar touch&go cihazıma taktım. Cihazımın 1.6.2 olan yazılımı 1.7.4 yükseldi. Sonra tekrar parmak izi oluşturup bilgisayarda güncel harita sorguladım. Toolbox çok önemli güncellemeler olduğunu belirtti ve tekrar önemli güncellemeri cihazıma yükledim. Tam bunu yaparken sistem hata verdi ve map ID kimliği silindi ve navigasyon kısmı çalışmadı.Aracımı alırken bir dünya sorun yaşadığım Sivas ER plaza ile tekrar muhatap olmamak için Kayseri Aksoy a gittim. 2 ayın sonunda (ki bu arada bütün hatayı bize yüklemek için genel merkez elinden gelen herşeyi yaptı) yurtdışından gps modülü geldi ve sistem tekrar çalışır hale geldi. Yalnız şu anki mevcut harita 2011 yılına ait. Bizde bu konuda genel merkeze tekrar yazdık. Bu gün bir telefon geldi ve telefonda kendisinin yetkili olduğunu ifade eden hanımefendi ; bize araç alırken harita güncellemesinin yapılamayacağının söylendiğini ve şu an biz güncelleme istersek yetkili serviste 500 tl karşılığında güncel harita yükleneceğini söyledi. Yada 1500 tl karşılığında yeni bir cihaz alabilirmişiz. Ama yetkili servislerin de bu konuda hiçbir bilgisi olmadığı gibi ellerinde güncel bir Cd, yazılım veya programda yok. Onlarda mytoyota'yı kullanıyorlar. Artısı mytoyota sitesiyle türkiyenin anlaşması yokmuş. Bu yüzden biz buradan harita indiremezmişiz. Bilmiyorum bu sorunu nasıl çözeceğiz. Mahkemeye versek ayıplı mal diye yargıtay bozup duruyormuş. Herneyse ... Artık şunu ğrendim Türkiyede toyotaya binilmezmiş. Ailemizde 5 toyota aracımız var ama artık yeter.