Gönderen Konu: Cam filmi haberi  (Okunma sayısı 8863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Cam filmi haberi
« Yanıtla #40 : Mart 01, 2012, 18:06:14 »
bu yasakların geçerli olabilmesi için önce torpil meselesnin halledilmesi lazım yani buda kendilerinden yola çıkmaları lazım benim bulunduğum yerde 10 polis varsa 9unun aracı filimli  önce baştan başlamak lazım bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 01, 2012, 18:06:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 01, 2012, 21:13:10 »
   Orjinal renkli araçların ruhsatlarında renkli yazıldığı söylenmiş ama böyle bir şey yok.Bizdeki Leon'un arka 3 camı karartılmış ama ruhsatta öyle bir ibare yok.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 01, 2012, 21:16:34 »
   Orjinal renkli araçların ruhsatlarında renkli yazıldığı söylenmiş ama böyle bir şey yok.Bizdeki Leon'un arka 3 camı karartılmış ama ruhsatta öyle bir ibare yok.
aynen özcan abi belki kamyonet diye geçiyor ruhsatta ondan öyledir diye birşey demedim ama Doblo cady connect lerde fabrikasyon siyah cama sahip bizim doblonunda arka camlar siyah ama yazmıyor öyle birşey ruhsatta
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 01, 2012, 21:36:34 »
Zafer bey, üşenmeden böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkürler.

Bir şey değil Tekin bey ayrıca cam filmi uygulanmış bir aracın bir kaza durumunda kapılar açılmaz durumda ise camı kırsanız dahi içeri girilemiyormuş bu durumda acil bir müdahalede bulunamazsınız bir kazazedeye Allah korusun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 01, 2012, 21:45:29 »
Karartılmış camlara karşı olanlardanım ve bu yasayı destekliyorum neden derseniz kimisi çok abartıyor aracın içinde ne var kim var nedir göremiyorsunuz anlayamıyorsunuz karartılmış camlı bir aracı polis durdurup yaklaştığında içindekini göremiyor içerideki bir suçluysa ve çıkartıp polise sıkarsa hesabını kim verecek bence çok yerinde ve doğru bir uygulama olmuş

abi sıkacak adam her türlü sıkar. sıkacak adamı duruduryorlarmı sen bunu katılıomusun. ben inanmıyorum buna. ayrıca görmesinler abi benim aracımın içini yeri geliyor annem kullanıyor abuk subuk modeller sıkıştıranlar edenler. polis benim güvenliğimi çokmu iyi sağlıyoki ben onları düşüniyim haksızmıyım.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 01, 2012, 21:51:34 »
aynen özcan abi belki kamyonet diye geçiyor ruhsatta ondan öyledir diye birşey demedim ama Doblo cady connect lerde fabrikasyon siyah cama sahip bizim doblonunda arka camlar siyah ama yazmıyor öyle birşey ruhsatta
   Kamyonet ile bir ilgisi yok Mehmet.Leon bildiğin otomobil.Fiat'ta çalıştığım dönemde karartılmış arka camlar bir tek Doblo VIP versiyonunda bulunuyordu.DAha sonra Carıorca serisinde standart hale geldi.Yeni Doblo'larda ise sanırım tüm donanımlarda standart oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mart 01, 2012, 21:53:41 »
   Bu arada konu madem cam,imdat çekicini kullanmayı bilen var mı aramızda?Nasıl tutulur,cam'a nasıl vurulur,cam nasıl kırılır? Bu soruların cevabına vakıf kimse var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 01, 2012, 22:28:41 »
Özcan abi arkadaşımın doblo sunda bizzat gördüm ruhsatta camlar renkli diye yazıyordu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 01, 2012, 23:24:42 »
   Kamyonet ile bir ilgisi yok Mehmet.Leon bildiğin otomobil.Fiat'ta çalıştığım dönemde karartılmış arka camlar bir tek Doblo VIP versiyonunda bulunuyordu.DAha sonra Carıorca serisinde standart hale geldi.Yeni Doblo'larda ise sanırım tüm donanımlarda standart oldu.
Bizdede premio versiyonu var abi 2009 model fabrikasyon siyah cam ve hiç bir şey yazmıyor ruhsatta
Özcan abi arkadaşımın doblo sunda bizzat gördüm ruhsatta camlar renkli diye yazıyordu .
bizim dobloda yok öyle birşey ruhsatta tek dikkatimi çeken kamyonet yazıyor onuda 105 km hız ile radara girince 270 lira ödeyerek anladım
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 02, 2012, 04:39:36 »
Karartılmış camlara karşı olanlardanım ve bu yasayı destekliyorum neden derseniz kimisi çok abartıyor aracın içinde ne var kim var nedir göremiyorsunuz anlayamıyorsunuz karartılmış camlı bir aracı polis durdurup yaklaştığında içindekini göremiyor içerideki bir suçluysa ve çıkartıp polise sıkarsa hesabını kim verecek bence çok yerinde ve doğru bir uygulama olmuş

Hocam güzel yazmışsınız.. Haklısınızda aslında..
Lakin bizim memlekette askere,polise mermi sıkacak şerefsizler zaten
direk geliyo sıkıyolar.. Yani öle camları filmli araba ile uğraşmıyorlar..
Kaldıki diyelim ki böyle bir yöntem kullanılacak, perde taktırmanın hiçbir cezası yok..
Bu işi yapacak olan perdesi olan araçlada,panelvan tipi olan araçlada yapabilir.
Ne kadar resmi araç varsa hepsi camları siyah. Bi ceza varsa herkese uygulanmalı bence.
Çözüm bu şekilde olur ancak..
Not: Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın araçları filmli olabilir.. Zaten olmasada yasa çıkartırlar kendilerine :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mart 02, 2012, 10:31:47 »
Özcan abi arkadaşımın doblo sunda bizzat gördüm ruhsatta camlar renkli diye yazıyordu
   ilginç Mahmut :wacko:  Bu arada siyah cam demişken Neoplan Starliner ve Temsa Safir'in camlarını gördünüz mü hiç.İnsanı,yolcusunu yolcularken el sallama zevkinden mahrum bırakıyorlar :D Şaka bir yana cam'lar o kadar koyu ki içeride ki yolcular görünmüyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mart 02, 2012, 10:52:11 »
bence güvenlikle sıkmayla filan ilgisi yok  :D tamamen işin ticaretini düşünüyorlar trafikteki her 10 araçtan 6 sı filmli devlete ek gelir olsunda nasıl olursa olsun zihniyeti  !!! ayrıca her şeyi abartan kuş serisi kullanan arkadaşlarımızda film ve egsoz konusuna parantez açtırdılar
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 02, 2012, 11:19:51 »
   ilginç Mahmut :wacko:  Bu arada siyah cam demişken Neoplan Starliner ve Temsa Safir'in camlarını gördünüz mü hiç.İnsanı,yolcusunu yolcularken el sallama zevkinden mahrum bırakıyorlar :D Şaka bir yana cam'lar o kadar koyu ki içeride ki yolcular görünmüyor...

Evet abi ara sıra görüyorum otobüslerin camları baya bir koyu oluyor okadar koyuya gerek yok fakat normal camlada Adana'da yazın araç kullanmak eziyet klimayı açsanızda dışardan güneş vurduğu için yanıyorsunuz camlar resmen mercek görevi görüyor . :)

Bizdede premio versiyonu var abi 2009 model fabrikasyon siyah cam ve hiç bir şey yazmıyor ruhsatta bizim dobloda yok öyle birşey ruhsatta tek dikkatimi çeken kamyonet yazıyor onuda 105 km hız ile radara girince 270 lira ödeyerek anladım

Arkadaşımın doblosu 2004 veya 2005 ti yazıyordu bu birazda ruhsatı hazırlayan memurada bağlı bazen atlıyabilyorlar . Ben sedan aracın ruhsatta hb yazıldığını bile gördüm .

Zaten ruhsat konusu fazla önemli değil asıl önemli olan camlarda e harfinin bulunduğu bölgede ' v ' harfi bulunması ters 'v' de olabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 03, 2012, 10:06:08 »
bence güvenlikle sıkmayla filan ilgisi yok  :D tamamen işin ticaretini düşünüyorlar trafikteki her 10 araçtan 6 sı filmli devlete ek gelir olsunda nasıl olursa olsun zihniyeti  !!! ayrıca her şeyi abartan kuş serisi kullanan arkadaşlarımızda film ve egsoz konusuna parantez açtırdılar

+1
tam da benzer ifadeleri dile getireyim demiştim ki, mesajınızı gördüm. Aynen katılıyorum görüşlerinize.
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 03, 2012, 17:51:55 »

+1000000000000000000000000000000000000000000000..................
Özellikle kuş serisi yorumuna.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 04, 2012, 23:00:29 »
Arkadaşımın doblosu 2004 veya 2005 ti yazıyordu bu birazda ruhsatı hazırlayan memurada bağlı bazen atlıyabilyorlar . Ben sedan aracın ruhsatta hb yazıldığını bile gördüm .

Çok doğru. Benim 2003 model Tempra 2.0 ie aracım, 2000 motor olmasına rağmen ruhsatta 1600 kayıtlıydı. Doğal olarak vergim daha düşük oluyordu. Ve ben bu aracı defalarca fenni muayeneye götürdüm. Hiç bir sıkıntı da yaşamadım.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Mart 05, 2012, 11:48:04 »
Çok doğru. Benim 2003 model Tempra 2.0 ie aracım, 2000 motor olmasına rağmen ruhsatta 1600 kayıtlıydı. Doğal olarak vergim daha düşük oluyordu. Ve ben bu aracı defalarca fenni muayeneye götürdüm. Hiç bir sıkıntı da yaşamadım. 
   Seyit bey 2003'de bir yanlışlık yok degil mi? Gecen sene Crafter'i Düzce'de muayeneye götürdüm.Aracin sınıfının yanlış yazıldığı tespit edildi.M2 yerine M3 yazıyordu.Arac ağır kusurla muayeneden kalmıştı :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 05, 2012, 12:21:36 »
Iyide ben gecen hafta 2 numara cam filminden hafif kusurlu gectim on haric 5 camimdada film var...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 05, 2012, 13:38:45 »
Iyide ben gecen hafta 2 numara cam filminden hafif kusurlu gectim on haric 5 camimdada film var...
   Cam filmi hafif kusur sayılıyor.Benim Crafter'da ki filmler zifiri karanlık gibiydi.Arabadan inen yolcular "Aaa dışarda güneş varmış" diye şaşırıyordular :D Düşünün yani ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 05, 2012, 13:58:18 »
Aynen ozcan abi benim demek istedigim film takmak yasaksa tuvden gecirmeyin!! Tuvden geciyorsa sonradan polisin ceza kesmesi cok abes!! Ayrica xenon far takmak yasakmis ama sislere serbesmis duyan duymayan kalmasin. Yanliz benim sislerdeki xenonlarim ayarsiz oldugu icin hafif kusurlu olarak gecti! Madem xenon far takmak yasak ve illa ki otomatik yukseklik ayarlayicisi olmazsa olmaz diyorsunuz ozaman sislerede xenon takmak yasak olsun!!! Bende haftaya xenonlarimi sokup orjinal sari farlara gecis yapacagim sislerler beraber...
AvensiStyle