Gönderen Konu: Cam filmi haberi  (Okunma sayısı 8865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Cam filmi haberi
« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2012, 22:40:45 »
renkli cam yasak değil, orjinal olanlar var biliyorsunuz. ruhsata işletmek için ticari araç ruhsatı olması gerekiyor. yollarda gördüyseniz camlarına reklam filmleri yapıştıranlar var. bunlar yasak değil. aslında yasak olmasının bir mantığıda yok. öncamlarda görüşü kısıtlamadığı sürece sakıncalı bir şey değil. resmi araçlar biler filmli oluyor orjinal değil çoğu, yani kanunlara uygun değil fakat polis onlara müdahale etmiyot çünkü kendileride kullanıyor. yazın filmsiz bir araçla yolculuk yapmak istemem doğrusu.
Bende  istemiyorum lakin polis arkadaşlarla bu konudan ötürü muhattap olmak istemediğimden ötürü yaptırmıyorum. Ben kendimi çok iyi tanıyorum çünkü bu işlemin cezaya tabi olmadığını söylerim bir güzel tartışırız zararlı çıkan ben olurum. O yüzden en güzeli yaptırmamak :( Yazın güneşli havada yolculuk gerçekten çok kötü oluyor.
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 29, 2012, 22:40:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 29, 2012, 22:42:45 »
onuda hırsız farkedermi acaba...ne kadar caydırıcı olur?

hırsızı engellemek için karartma yerine güvenlikli takılması daha mantıklı değilmi zaten? ben karartma camların tam amacının güvenlik olduğunu sanmıyorum..daha çok görselliğe hedefli..
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 29, 2012, 22:46:32 »
Arkadaşlar, ülkemizde kolormatik film yada cam yapan bir yer varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 29, 2012, 22:57:02 »
Araçlarınıza takın perde uğraşmayın cam filmiyle....... Devletin memuruda kanunlarıda sizinlen uğraşmasın çözüm bu kadar basit nedendir bu kadar diretmek illa cam filmi olacak yok 1 numarımı 2 numaramı yoksa 3 numaramı olsun  1 numara taktırırsam memur anlamaz 2 numarada taktırsam idare eder falan filan bana boş geliyor....Haaa yanlış anlaşılmasın cam filimi yaptıran arkadaşa saygı duyarım kendi bileceği iş kendi yiyeceği ceza selametle...
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Şubat 29, 2012, 23:33:47 »
Karartılmış camlara karşı olanlardanım ve bu yasayı destekliyorum neden derseniz kimisi çok abartıyor aracın içinde ne var kim var nedir göremiyorsunuz anlayamıyorsunuz karartılmış camlı bir aracı polis durdurup yaklaştığında içindekini göremiyor içerideki bir suçluysa ve çıkartıp polise sıkarsa hesabını kim verecek bence çok yerinde ve doğru bir uygulama olmuş

Bu sadece bunun için alınmış bir güvenlik önlemidir araca yaklaştığında içerisi görünmüyor polisin içerisindekini indirmesine fırsat kalmadan adam polisi indirirse ne olacak Alperen kardeşim

+++  :D

tamamen aynı fikirdeyim
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 29, 2012, 23:50:30 »
Kimi arkadaşlar bu işi yaparken nasıl yasal yollarla halledebilirim demiş,
bunun tek ve kolay bir çözümü var ; ışığa karşı gözlerinizin duyarlı ve hassas olduğuna veya güneş ışınlarından zarar gördüğünüz için korunmanız gerektiğine  dair göz doktorunuzdan yada cildiye uzmanı olan doktorunuzdan  rapor alırsanız polis ağzını bile açamıyor. :)
bir tanıdığımın babaannesinin vardı böyle bir belgesi göz ile alakalı o belgeyle geziyordu babaannemi hastaneye götürüyorum gündüzleri diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2012, 00:28:33 »
araca özel perde alın  ,cezalarla uğraşmayın

Araçlarınıza takın perde uğraşmayın cam filmiyle....... Devletin memuruda kanunlarıda sizinlen uğraşmasın çözüm bu kadar basit nedendir bu kadar diretmek illa cam filmi olacak yok 1 numarımı 2 numaramı yoksa 3 numaramı olsun  1 numara taktırırsam memur anlamaz 2 numarada taktırsam idare eder falan filan bana boş geliyor....Haaa yanlış anlaşılmasın cam filimi yaptıran arkadaşa saygı duyarım kendi bileceği iş kendi yiyeceği ceza selametle...

Kesinlikle katiliyorum perde konusuna.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2012, 01:17:21 »
Kesinlikle katiliyorum perde konusuna.

öncelikle yanlış anlamayın saygı duyuyorum düşüncelerinize  ama araçlarını bu denli seven insanların perde kullanımını seveceklerini hiç ama hiç sanmıyorum..örneğin, ben hiç mi camı açmıcam? sigara içenler azıcık havalansın diye kışın bile üsten birazcıcık açıyorlar o zaman perdeyi napcaz? siz hiç perdesi varken bi arabnın camını açtınız mı?orjinalse sadece perdeye zarar ama değil sonradan araca özel alınanlardansa bittiniz...
cam filmi perdeye göre oldukça yüksek oranda güneşten gelen zaralı ışınları kırar ve kaza anında camdan kaynaklanabilecek yaralanmaları da minimuma indirir...
bence  içtende dıştanda görüntüsü berbat perdenin ve cam filminin verdiği o spor havanın binde birinide vermiyor.ayrıca ben araçlarımın ön camınada film çektriyorum buna perdeyle çözüm bulamayız sanırım?
birde bana perdenin, cam filmine karşı yasal yollar dışında üstün olduğu bir örnek verebilirmisiniz mesela ? üzgünüm  ama keşke kötü amaçlı kullanılmasa cam filmi gerçekten gerekli ve yararlı birşey ve perdeyle kıyaslanamaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2012, 02:26:27 »
öncelikle yanlış anlamayın saygı duyuyorum düşüncelerinize  ama araçlarını bu denli seven insanların perde kullanımını seveceklerini hiç ama hiç sanmıyorum..örneğin, ben hiç mi camı açmıcam? sigara içenler azıcık havalansın diye kışın bile üsten birazcıcık açıyorlar o zaman perdeyi napcaz? siz hiç perdesi varken bir arabnın camını açtınız mı?orjinalse sadece perdeye zarar ama değil sonradan araca özel alınanlardansa bittiniz...
cam filmi perdeye göre oldukça yüksek oranda güneşten gelen zaralı ışınları kırar ve kaza anında camdan kaynaklanabilecek yaralanmaları da minimuma indirir...
bence  içtende dıştanda görüntüsü berbat perdenin ve cam filminin verdiği o spor havanın binde birinide vermiyor.ayrıca ben araçlarımın ön camınada film çektriyorum buna perdeyle çözüm bulamayız sanırım?
birde bana perdenin, cam filmine karşı yasal yollar dışında üstün olduğu bir örnek verebilirmisiniz mesela ? üzgünüm  ama keşke kötü amaçlı kullanılmasa cam filmi gerçekten gerekli ve yararlı birşey ve perdeyle kıyaslanamaz...

Acikcasi orjinal karartma camlar (VW suan her modelinde opsiyon olarak sunuyor bunu arka ve arka yan camlar icin) disinda estetik gorunum oldugunu dusunmuyorum geri kalanlarin (perde ve cam filmi beraberdir burada kasit). Bahsettiginiz on cam filmi konusunda karartma yontemine gidebilirsiniz, kuzenim '90 Model Corona'sinda gayet memnun karartma camindan. Tabi bu surus aninda gunesten ve/veya farlardan rahatsiz olma durumunda gecerli, maksat eger araci korumaksa fiyat/performans bazinda en guclu secenek guneslik (bir donem benzincilerin, yag markalarinin vb. karton olarak dagittigi fakat gunumuzde gelismis versiyonlari bulunan) kullanimidir.

Kaza ani konusuna gelecek olursak onceki mesajlarda yonetmelige gore parcalanmasi gereken camin mukavemetini arttirmasi negatif olarak yorumlandigi belirtilmis.

Gorunus konusunda tabi ki aracinizin kendi begeniniz dahilinde guzel ve estetik gorunmesini istersiniz, bircok kisi de bu baglamda kendi begenilerine gore aracina eklentiler yapar (cam filmi dahil) ve ortaya cikan sonuc bence tartismaya bile acilamaz baskasina fikrini sormadiginiz surece, tabi icinize sindiyse. Zaten herhangi bir urun (agri kesici markalarini bile katabilirsiniz buna) kisiden kisiye begeni noktasinda zit sayilabilecek farkliliklara ortam hazirlayabilir ve bu gayet dogaldir. Ornek olarak Smart otomobil markasinin araclari kimine gore itici kimine gore asiri sempatiktir.

Sahsi fikrim cam filmi kisitlamasinin keyfi bir yaptirim olmadigi yonunde, yani bu kanunu cikaran kisiler veya bu kararin cikarilmasina iliskin fizibilite hazirlayan kisilerin "Zorluk cikaralim, benim hosuma gitmiyor cam filmi falan" seklinde dusunce yapisina sahip olduklarini hic sanmiyorum. Zaten yasal olmamasi icin sunulan sebeplerden biri olarak terorle mucadele belirtilmis. Ben terorle mucadele adina bir yaptirimin arabamin gorunusunden daha onemli oldugunu dusunuyorum.

Perde konusuna katilma sebebimde tamamen araci gunesten koruma amacli bir uygulama oldugunu dusundugumdendir. Kaldi ki benim bildigim kadariyla kapi ici dosemeleri sokuluyor cam filmi uygulamak icin, ben bir kere muzik sistemi icin sokturdum kapi ici dosemelerimi ve inanin icim ciz etti, babam yanimda bana "Ustune para versen yaptirmam bunu" dedi kendi aracini kastederek. Demem o ki arabasini seven insanlar ozellikle ilk sahibiyse araclarinin bu sokme isine gonulleri razi gelmez. Burda tabi ki perdenin bir artisi daha on plana cikiyor cunku arac perdeleri kesinlikle kesme, delme, sokme vb. islemler olmadan monte ediliyor.

Ve tabi bence.

Dip not: Uzun ve akici olmayan yazi tarzim icin ozur dilerim :)
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 01, 2012, 09:21:33 »
vay arkadaş ya, şu kadın halimle siz erkekler kadar yazın güneşten rahatsız olmuyorum.Ne kadar hassasmışsınız  :) şaka bir yana bence gerçekçi olun, cam filmini güneşten ondan bundan korunmak için yapmak istediğiniz bana biraz kendi haklılığına kendini inandırma çabası gibi geliyor, benim 2 hafta önce başıma gelen hırsızlık olayından sonra serviste yaptırdığım cam filmi hem güvenlikli (ki zaten cam filminin asıl amacı bu olmalı) hemde hafif sarımsı gölgeli, o da 1-2-3 derece falan değil, güvenlikli olduğu için biraz kalın bir film olduğundan öyle görünüyor...Bu aynı zamanda güneş ışığını da bir nebze kırabiliyor. Demem odur ki, öyle derecelerle uğraşmak ne güvenlik ne başka bir özellik katmadan sadece karartma maksadı bana salt güneşten korunmak amacıyla yapılmış izlenimini uyandırmıyorsa polise haydi haydi uyandırmaz..Türkiye'de aslolan önce güvenlik sonra estetik olmalı malesef..Oyüzden karartılmış camlara sonuna kadar karşı olduğumu tekrar ediyorum.Ayrıcalıkları kişi kendisinde yaratmalı, aracında değil  :)
tevazu erdemdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 01, 2012, 09:38:40 »
Camlara çekilen filmlerin standart dışı olmasına ya da başka sebepler ile karşı olunmasına birşey diyemem şahsen.

Ama gerekçe olarak içerisinin görünmüyor olmasını, yok efendim polis görmüyor, kaçak mı köçek mi, silah sıksa ne yapar gibi gerekçeler ile buna karşı olan kişiler eğer şunu da derler ise: panel van araçlar hemen kaldırılmalı içleri görünmüyor çünkü....

evet bunu diyebiliyorlar ise yani içerisinin görünülürlüğü gerçek gerekçe ise bunu demeliler çünkü.

o kadar sonuna kadar katılır ve desteklerim. arabaların içi gorunsun kardeşim, buna bagaj kapaklarının seffaf yapılması zorunluluğu dahil. bomba olsa nasıl görecez?

cam filminin araç içinin görünmesini engelleyene kadar "iç görünürlüğünün bir gereklilik olmaması" yeteri kazar çarpıcı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 01, 2012, 10:02:22 »
öncelikle yanlış anlamayın saygı duyuyorum düşüncelerinize  ama araçlarını bu denli seven insanların perde kullanımını seveceklerini hiç ama hiç sanmıyorum..örneğin, ben hiç mi camı açmıcam? sigara içenler azıcık havalansın diye kışın bile üsten birazcıcık açıyorlar o zaman perdeyi napcaz? siz hiç perdesi varken bir arabnın camını açtınız mı?orjinalse sadece perdeye zarar ama değil sonradan araca özel alınanlardansa bittiniz...
Necati bey benim aracımdaki perde camı sonuna kadar açmama izin veriyor o yüzden bir sıkıntı yok.....hepsiburada com dan aldım 90 tl tavsiye ederim araştırın göreceksiniz arka iki camımda ve bagaj camında perde var arka iki camı rahat açıp kullanıyorum ön cama film çektirmek bence gece yolculuğunda sizi yorar görüşü kısıtlar güneş gözlüğü tavsiye ederim....
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 01, 2012, 10:20:52 »
Bütün polis ve makam araçlarında var. Bu kanunlar sadece vatandaşa maalesef.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 01, 2012, 10:26:49 »
hırsızı engellemek için karartma yerine güvenlikli takılması daha mantıklı değilmi zaten? ben karartma camların tam amacının güvenlik olduğunu sanmıyorum..daha çok görselliğe hedefli..

İlk hedef görsellik kesinlikle katılıyorum, ancak güneşten koruduğu, arabanın içinin serin kaldığı bir gerçek.
Bence bayan şöförler içinde şart. Yurdumun magandaları direksiyonda bayan görünce magandalık katsayısı artıyor. Benim aracımdada film var son 7 senedirde var koyu değil. Amacına uygun, polis kardeşlerimizde bişey demiyorlar.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 01, 2012, 11:48:39 »
Aslında işin püf noktası yaşadığımız ülkede gizli,

Bir yanda Yaz'ın aşırı güneş, diğer yanda ülkemizin içinde bulunduğu durum,

Konu sadece güvenlik olsa, kötü niyetli insanlar perde arkasında saklanıp yine istediğini yapabilir, bu perdeleme bir kaç 10.000 araçta yapılsa o da yasaklanır.

Tam karartılmış camların geceleri, geri manevra görüşü yok ettiğide diğer bir gerçektir.

Diğer bir gerçek te, Yaz'ın araç içinde klima ile seyahat ederken insanı yakan sıcak değil, güneştir.

Benim aracımın camları orjinal renkli, ama yazın yinede yetersiz kalıyor, diğer taraftan gece geri manevralarda da tam sınırda kaldığı belli.

Yani, güvenlik konusu daha ağır basıyor gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 01, 2012, 12:11:23 »
bir çok kez soylemişimdir  film  çektirmektense   doraglass  ve  carglass  gibi  firmalardan aracınıza  renkli  cam  yaptırın  takın. ( modeline göre  üretiliyorsa eğer )

böylece  filmle  polisle ruhsatla   gece gündüz  görüşüyle  başınız  derde  girmez. 

2009 senesinden  beri  aracımda  renkli cam  kullanıyorum. polis'te -  vize de  sadece  güzel   olmuş dedi :)

bakış acısına   göre  ışık geçirgenliği vardır.

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 01, 2012, 13:14:20 »
Arkadaşlar, ülkemizde kolormatik film yada cam yapan bir yer varmı?

İzmirde yi-pa colrmatik araba camı üretiyor ama hem çok pahalı, hemde fabrika çıkışı olmayan araçlara takıldığında yine trafik polisine çorba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 01, 2012, 13:17:22 »
lazerle karartıyorlar
lazer olayı süper, ama yakında bunlarada ceza kesmeye başlarlar
filmi söktürüyorlardı iş bitiyordu
bunlarda camları değiştirmek gerekecek
yasa gereği fabika çıkışı renkli olmayan camlar yasak, ister filim olsun ister lazer, hatta isterse orijinal renkli cam....tamamı yasak
fabrika çıkışı renkli cam olanlar hariç.. ki bunlar sadece bir kaç çok pahalı markada var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 01, 2012, 13:44:01 »
Bugün Gaziemir Ziebart'a gittim direksiyon airbagi üstündeki plastik parçayı karbon folyo kaplatmayı düşündüm onunla ilgili bilgi almak için kesinlikle olmaz dediler herhangi bir kazada airbagin açılmasını engelleyebilir ve direksiyondaki parça komple çıkar daha kötü yaralanmalara sebep olabilir dendi bu arada cam filmi sordum cam filmlerinin kesinlikle zararlı olduğuna dair bir şeyler söylediler kaza esnasında orjinal cam tamamen patlıyor filmli olan ise dağılmadan kalıyor ve ölümlü sonuçlar doğabiliyormuş bunuda göz ardı etmeyin bundan dolayıda yasaklanmış olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Mart 01, 2012, 16:27:49 »
Zafer bey, üşenmeden böyle bir çalışma yaptığınız için teşekkürler.