0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir zevkimiz vardı onuda alacaklar illa.
Ya arkadaşlar bu filmleri kullanmanın yasal bir yolu yok mu .
lazerle karartıyorlar
kimisi çok abartıyor aracın içinde ne var kim var nedir göremiyorsunuz anlayamıyorsunuz karartılmış camlı bir aracı polis durdurup yaklaştığında içindekini göremiyor
Kerem bey, bu konuyu detaylı anlatabilirmisiniz?
Karartılmış camlara karşı olanlardanım ve bu yasayı destekliyorum neden derseniz kimisi çok abartıyor aracın içinde ne var kim var nedir göremiyorsunuz anlayamıyorsunuz karartılmış camlı bir aracı polis durdurup yaklaştığında içindekini göremiyor içerideki bir suçluysa ve çıkartıp polise sıkarsa hesabını kim verecek bence çok yerinde ve doğru bir uygulama olmuş
Zafer abi size katılyorum fakat abartılmadan uygulanan cam filmlerinin yararları yabana atılacak cinsten değil .Benim aracıma ben 1 numara çektirdim ona rağmen karanlıkta bile içerisi görülüyor .
Göremiyorsa durdursun aracı, indirsin araçtan baksın GBT'sine baksın, herşeyin kolayına kaçmaya gerek yok.
Tekin bey ,Otonuzun camını lazer teknolojisi ile filmsiz ,boyasız,bantsız lazer teknolojisi ile renklendirin.Otomobil camları,bombeli camlar, antirefle gözlük camları, lazerle renklendirilir.Akıllı camların özelliği gelen ışığın miktarına göre rengini otomatik ayarlamasıdır.* Lazer teknolojisi ile renklendirilen camlar sizi ve otonuzu korur .* Film,boya ve bantla renklendirilen camların aksine lazer teknolojisi camın özelliğini ve rezistanslarını bozmazken zararlı uv ve ır güneş ışınlarının %100 oranında içeri girmesini engeller.* Güneş ışınları araç içerisine giremediğinden içerisi serin olur* Lazerle teknolojisi ile renklendirilen araçlar ,teknik avantajlarının yanı sıra mükemmel bir görüntüye kavuşur.* Çizilme soyunma olmaz.* Nokta şeklinde krater delikler oluşmaz.* Renk tonları vardır.BRONZ-FÜME-AYNALI-SİYAH.Ön camada işlem yapıyoruz.* Kaza anında dağılmasına engel teşkil etmez.2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre araçların camlarında renkli veya renksiz, sınırlı veya tam boy folyo film bulundurmak yasak. Bunun üzerine bir kanun daha; terörle mücadele yasası çerçevesinde, araçların içlerinin açık ve net olarak gözükebilmesi mutlak şart. Araç camlarında film olmayışını destekleyen 2 adet kanun var karşımızda. Polisten geçse de Muayeneden artık asla geçemeyecek.lazerle renklendirilen camlarda sorun yok.Tamamen renksiz cam filmi de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre yasak. Güvenlik dolayısı ile; aracın herhangi bir camı, içten veya dıştan darbe aldığında ya tamamen dağılması gerekiyor, veya daha sert darbede yerinden tamamen çıkması gerekiyor.CAMLARA TAKILAN FİLM ,KAZALARDA ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR.Otomobillerde en çok modifiye olan camlara uygulanan film,trafik kurallarına göre 150 ytl ceza gerektiriyor.aynı araç üç kez camları filmli şekilde ceza alması durumunda trafikten men edilirken,arabaların zorunlu fenni muayenelerinde de camları filmli olanlara onay raporu verilmiyor.Çukurova Üniversitesi (çü)Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Kadir Aydın,film uygulaması yapılan camların kırıldığında ;tuz-buz;omadığını söyledi.Otomobil camlarının kırılacak bir darbe aldığında küçük parçalara ayrılacak şekilde imal edildiğine dikkat çeken Aydın ,bu araçtan çıkışı kolaylaştırır ve kesilmeleri azaltır.Ancak film takılan camları,kaza sonrası araçtan çıkılması gerektiğinde kırmak çok zordur.Ayrıca kaza sırasında büyük parçalar halinde kalan cam,keserek yaralanmalara sebep olabilir.Gece sürüşlerinde de görüşü azalltıyor,açıklamasında bulundu.kaynak....http://www.lazercam.com/
karartılmış cam filmi takmayın güvenlikli cam filmi takın derim ve susarım