0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kışa girmeden ölçtürmüştüm tekin bey.-40 demişti antifiriz için.zaten rengi kırmızı sanırım hiç su yok tamamı antifiriz.ama önümüz yaz olmasından dolayı termostad değişimini seneye yapsam nasıl olur.fiyatı hakkında bilgisi olan var mı
yeni konu açmadan bir soru sormak istiyorum arkadaşlar. ilk çalıştırmada özellikele sabahları tın diye demir demire çarpma sesi geliyor anlık olarak bir nedir bu? egzosla alakalımı acaba daha araç 2 aylık bile olmadı yardımlarınızı beklıyorum.
Bir sorun yok, genleşen bazı metal sesleri, iyi günlerde kullanın.
Motor ısıtma suyunun yani antifirizinin deposunun full yazısına kadr koymuştum aralık ayının başında.Şimdi ise bugün kontrolunu yaptım yaklaşık 4 ay olmuş ve 2 cm kadar azalmış bu durum normal midir kullanıma bağlı olarak buharlaşma falan olabilir mi hortumlara falan baktım bir sızıntı göremedim .Yani bu kadr eksiltme normal midir sizce?
O 2cm suyu tamamlayınız, su kabının kapağı sıkılır modelse iyice sıkınız ve takibe alınız. Yaz sezonu boyunca çok kayıp olursa, termostat değişim zamanı gelmiş demektir.Not: Bazı su kabı kapakları belli yerde "çıt" diye biter, zorlamayınız.
Tekin bey su kaybı ile termostadın nasıl bir ilişkisi olabilir ki termostad su kaybını nasıl sağlayabilir ki.sızdırma falan yoksa(tabi benimki biraz düz mantık ) ayrıca su kaybı su kabinin kapağından mı buharlaşarak azalabilir?
Yasin bey,Antifriz oranını ölçtürün, eğer az çıkarsa, motor suyunuzu ve antifrizinizi yenileyin. Bu değişim işlemini yaparken termostatınızıda yenileyin derim, zira bu yaşa gelmiş bir araçta termostat değişim süresi gelmiş demektir. Termostatın bozulması beklenilmemelidir,Motor suyu olarak marketten temiz içme suyu kullanılmalıdır,Antifriz "Long Life" kullanılması gerekir (yetkili servistekiler 80.000km içindir).
Tekin bey abicim,Ben 100.000 km olarak hatırlıyorum, 80.000km olduğundan eminmisiniz.
Termostat arızalı ise, ısınan su radyatöre rahatça ulaşamayacak ve devamlı 90C civarlarında kalacağından yavaş kaynama meydana getirecektir ve bu yüksek basınçlı buhar yine su kabı kapak tahliyesinden dışarı atılacaktır, bu buhar çıkışı filmlerdeki gibi olmamaktadır.
Benim Corolla'nın kitapçığında şöyle yazıyor;İlk fabrikasyon olan dolum, değişim periyodu: 160.000km yada 10 yılİkinci Long Life değişim periyodu 80.000kmDemek ki fabrikanın kullandığı çok daha farklı bir karışıma sahip.
eğer termostad arızalı ise 90 derecede yavaş kaynama da olursa aracın hararet göstergesi yükselmesi gerek mez mi?gösterge orta çizginin hemen altını geçmiyor yani yükselme olmuyor
Abi bana biraz entresan geldi ama demekki sonraki pekde tatmin edici olmuyor.