Gönderen Konu: İlk çalıştırmada gelen su sesi  (Okunma sayısı 11428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalıştırmada gelen su sesi
« Yanıtla #20 : Mart 22, 2012, 19:12:50 »
Normal antifrizlerin ömürleri 1 yıldır, kutularının üzerinde "her yıl değiştiriniz" diye ibare vardır.
Toyota Long Life 80.000km, bana tatmin edici geliyor. Zaten çok daha uzun süreler kullanmak çok da iyi değildir. Kaptaki su çamurlaşırsa bu süreleri ve km.leride beklemeden değişmek gerekir.

Teşekkürler üstad.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 22, 2012, 19:12:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 22, 2012, 19:25:48 »
Aynen o ses benim aracımdanda geliyor sanki d çaların arkasından klima tuşlarının ordan lıkırtı gibi ilk çalıştığında geliyor du soğuk havalarda şimdi yok o ses ben onu servise sordum orda bir haznede cam suyunu ısıtıyormuş araba pek inanırıcı gelmedi ama anlamadım
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2012, 19:02:31 »
Aynen o ses benim aracımdanda geliyor sanki d çaların arkasından klima tuşlarının ordan lıkırtı gibi ilk çalıştığında geliyor du soğuk havalarda şimdi yok o ses ben onu servise sordum orda bir haznede cam suyunu ısıtıyormuş araba pek inanırıcı gelmedi ama anlamadım
Mehmet bey ikimizin de sorunu aynı(dı) artık olmuyor havala isınıyor ya.ayrıca servis sallamış bence cam suyunu isitma yeni duydum o zaman biz neden antifirizli cam suyu koyıuyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 23, 2012, 19:03:57 »
Gösterge 1mm yükseliyor ama dikkat çekecek kadar olmuyor, sürücü bunun sıcak havalardan dolayı olduğunu zannediyor. Elbette bu durum termostatın ne derece kapalı kaldığına göre değişiyor, göstergenin çok yukarılara kalkması için ya yüksek süratlerle gitmemiz gerekir yada radyatöründe tıkalı olması gerekir.

Normal sürüşlerde termostatın tahliyesi ve by-pass sistemleri sayesinde su tam olarak fokurdamıyor. Fan daha sık devreye girip daha uzun süreler devrede kalıyor, bu durum yazın ortaya çıkıyor. Kışın zaten bizde kalorifer vasıtasıyla motorun sıcaklığını aldığımız için herşey normal görünür. Yazın sadece fanı takip etmekte yetersiz olur çünkü bazen klima kullanıyoruz. O nedenle şüpheleniyorsak, yazın su kaybını takip etmek en doğru yoldur.

saolun Tekin bey bakalım bakımda servise termostadı fln kontrol ettireyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 23, 2012, 20:55:12 »
yağını suyunu hepsini kontrol ettim eksiklikten olcağını sanmıyorum ama anlamadım o sesi bende start tuşuna bastığım an cd sesi gliyor vı diye arkasından bir şarıltı duyuluyor sanki suy akıyor yada kaynıyor gibi
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)