Gönderen Konu: Klasik torpidoya muhteşem ek sorun !  (Okunma sayısı 8072 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Klasik torpidoya muhteşem ek sorun !
« Yanıtla #40 : Nisan 01, 2012, 23:27:57 »
fren pedalından gelen gıcırtılar cam lardan gelen tıkırtılar corollada da vardı versodada var.Avensislerde torpido sesi yok.Avensisin iç tarafını kadife türü bir kumaş ile kaplamışlar.Sİzde bu şekilde bir uygulama yaptırabilrsiniz veya 3 m in izolasyon süngeri var.Benim gibi torpidoınun çerçevesine çekiniz.Bunlar ufak şeyler.Fren kaliperlerinden gelen ses oluşan boşluk gösterge çerçevelerinden gelen sesler bunlar artık olagan karşılıyorum.Her arabada var inanın yok diyen yalan söyler.
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 01, 2012, 23:27:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 03, 2012, 23:53:22 »
Yani kimseyi kırmak istememde böyle ufak tefek şeylere ne kadar çok takılınıyor anlamıyorum...
Abimde 2008 BMW 335d coupe var ve siz camından gelen sesleri bi dinleyin yüksek hızlarda inanamazsınız ki araç hatasız...bildiğiniz rüzgar esiyor :D :D bide spor olsun diye çıtasız kapı , içerisi yemin ederim püfür püfür :D :D demekki bu toyotada olsa intahar sebebi :D :D :D
Böyle ufak şeylere takılmak garip geliyor bana....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 04, 2012, 07:23:57 »
Yani kimseyi kırmak istememde böyle ufak tefek şeylere ne kadar çok takılınıyor anlamıyorum...
Abimde 2008 BMW 335d coupe var ve siz camından gelen sesleri bir dinleyin yüksek hızlarda inanamazsınız ki araç hatasız...bildiğiniz rüzgar esiyor :D :D bide spor olsun diye çıtasız kapı , içerisi yemin ederim püfür püfür :D :D demekki bu toyotada olsa intahar sebebi :D :D :D
Böyle ufak şeylere takılmak garip geliyor bana....

Necati Bey beklentiler üst seviyede olunca bir de dünyanın en çok tercih edilen markalarından birini kullanınca haliyle bu tür ufak şeyler hayal kırıklığı yaratıyor. Ama sizin dediğiniz gibi her markanın kendine has eksiklikleri ve hataları var bu sadece otomotiv sektöründe değil her sektörde müşteri beklentilerinin dışında ürünlerle karşılaşabiliyor. Bir de önceden araştırıp görebileceğiniz sorunlar değil kullandıkça ortaya çıkıyor. Ama nihayetinde böyle ufak şeyleri büyütmemek gerektiği konusunda sizinle hemfikirim. Hoşçakalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Nisan 04, 2012, 10:45:58 »
fabrikalarda robotların yaptığı her otomobilde bu tip aksaklıklar olur. el üretimi RR, bentley ferrari lerde bile ufak tefek kusur olabilir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #44 : Nisan 14, 2012, 12:02:57 »
...sesler bunlar artık olagan karşılıyorum.Her arabada var inanın yok diyen yalan söyler.

İnaın yalan söylemiyorum :) 2000 model Polo'mu yeni sattım. her türlü arazi yoluna girdim çıktım, hatta önden kaza bile yaptım. sadece ön konsoldan geçici bir süre gelen ufak bir ses haricinde ne torpido ne başka bir yerinden en ufak ses duymadım. Benim şansım mı Alman kalitesi mi ona siz karar verin  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Nisan 26, 2012, 00:44:10 »
İnaın yalan söylemiyorum :) 2000 model Polo'mu yeni sattım. her türlü arazi yoluna girdim çıktım, hatta önden kaza bile yaptım. sadece ön konsoldan geçici bir süre gelen ufak bir ses haricinde ne torpido ne başka bir yerinden en ufak ses duymadım. Benim şansım mı Alman kalitesi mi ona siz karar verin  ;)
cevabını hemen ben size vereyim ,çok basit....başkalarının ses diye duydukları-algıladıkları şey size ses olarak gelmediğinden...yoksa öyle bir ihtimal yok yani sanmıyorum emin olun...
burdaki birçok kişiyi aracınıza bindirin onlarca ses bulabilir :D :D

Necati Bey beklentiler üst seviyede olunca bir de dünyanın en çok tercih edilen markalarından birini kullanınca haliyle bu tür ufak şeyler hayal kırıklığı yaratıyor. Ama sizin dediğiniz gibi her markanın kendine has eksiklikleri ve hataları var bu sadece otomotiv sektöründe değil her sektörde müşteri beklentilerinin dışında ürünlerle karşılaşabiliyor. Bir de önceden araştırıp görebileceğiniz sorunlar değil kullandıkça ortaya çıkıyor. Ama nihayetinde böyle ufak şeyleri büyütmemek gerektiği konusunda sizinle hemfikirim. Hoşçakalın.

kesinlikle abi ,büyütülecek birşey yok bence, insanları başka derdimi yok anlamıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #46 : Mayıs 19, 2012, 10:11:26 »
Bende de 2005  model corolla  var  aracımın camını acınca bende aynı tıkırtıları duyuyorum ve  genel arızası olan kaliper sesleri sinirden öldürüyo beni sanki 90 model ön takımı dagılmıs bir araba kullanıo gibi oluyodum :) gecen gün yetkili servise götürüp 150 tl ye kaliperlerimi degistirdim suan cok sükür büyük seslerden kurtuldum :) ah bide bu aralar kalorifer sıcak soguk gecisini saglayan motorundan gelen cızırtı sesi var yakında gene servis yolu görnüyo bana deli edicek bu araba beni :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 22, 2012, 08:59:01 »
Konu çok dağılmış, çok başka yerlere gitmiş.

Neyse...

Benzer ses bir çok marka ve modelde mevcuttur. Sebebini arkadaşlar yukarılarda açıklamışlar. Cam aralık iken sadece alttan destek alıyor ve iç ve dış kısımlardaki boşluklar ve sıyırıcıların zamanla biraz da gevşemesiyle takırdıyor.

Öncelikle; bu problem kimseyi öldürmez, can güvenliğinizi riske atmaz. Aslında bir "problem" olarak tanımlamak ne kadar doğrudur, o da tartışılır. Fakat bu tıkırtılar insanı sinir eder, haklısınız.

Aynı sinir bozucu sesten dolayı, geçen yıl 2003 corollamın kapı içlerine ses izolasyonu yaparken, bu problemi şöyle çözmüştüm: Camlar yarı açık iken kapı iç döşemesinde cama temas eden 6-7 tane plastik destek tırnaklarının üzerine, 2-3 mm. kalınlığında şeffaf silikon sürüp kuruttum. (Sünger vb. de olabilir). Bu silikon yumuşak bir tampon vazifesi gördüğünden, kapılar kapatılırken veya hareket halinde iken camın tıkırdamalarını tamamen yok etti. 1 senedir memnunum.

Eğer kapı iç döşemesini sökme imkanınız varsa, cama temas edecek noktalara bu tür bir operasyon uygulayıp kurtulabilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Mayıs 22, 2012, 10:31:41 »
cevabını hemen ben size vereyim ,çok basit....başkalarının ses diye duydukları-algıladıkları şey size ses olarak gelmediğinden...yoksa öyle bir ihtimal yok yani sanmıyorum emin olun...
burdaki birçok kişiyi aracınıza bindirin onlarca ses bulabilir :D :D

İnanıp inanmamak size kalmış  ;) Seslere takılan birisi olarak konuşuyorum; toyotamın (içerideki havayı kullandırtan) klima düğmesini kullandığımda çıkardığı mekanik sese bile takılan birisi olarak polomda zerre ses yoktu diyebilirim:) Hatta kaza sonrası acayip rahatsız olduğum bir ses gelmeye başlamıştı ön konsolun iç kısmından. Ankarada servise varıncaya kadar ses kalmadı, sesi belirleyemedik, bir daha da duymadım zaten ::)
Anlayacağınız ustalar dahi araçtan ses gelmediğini doğruladılar  ;)

Öncelikle; bu problem kimseyi öldürmez, can güvenliğinizi riske atmaz. Aslında bir "problem" olarak tanımlamak ne kadar doğrudur, o da tartışılır. Fakat bu tıkırtılar insanı sinir eder, haklısınız.

Atilla Bey "kimseyi öldürmez, can güvenliğini tehlikeye atmaz" yaklaşımı çok anlamlı gelmedi açıkcası. Klimamın bozulması da beni öldürmez ama şehrine ve kişisine göre çok büyük bir problemdir.  Sorunlar kişilerin beklentileri ile de orantılıdır diye düşünüyorum. Zevkler ve renkler gibi pek tartışmaya açık değil aslında  :) Aracın debriyaj pedalının sert olması kimi için büyük sorun iken benim için aracın içinden gelen tıkırtılar kadar önemi yoktur  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla + RaceChip
« Yanıtla #49 : Mayıs 22, 2012, 10:48:33 »
Ümit abi aynı durumu bende yaşadım şöfor tarafındaki cam için kaydeye almadım ama bi süre sonra diğer tarafta yapmaya başladı ..

Ve servise gittim ilk önce cam filmi çekilmiş ondan dediler güldüm :) sonra da cam fitillerinden deyip sipariş verdiler.. Nese fitiller geldi taktırdık yine aynı sorun hiç bir değişiklik yokk .. cam krikosundan dediler yine sipariş verdiler bekledimm ..Geldi gittik taktık sorun çözüldü ama söyle birşey oldu cam tam inmiyordu biraz yukarda kalıyor.. Adamlar bide demez mi kriko hatalı diye .. Yine sipariş verdiler yine gitti geldi en son düzeldi ses gelmiyor eskisine göre  .. Ama bana da cabası 3 haftayı buldu sorunun çözülmesi..
UMuT  -  RaceChip  ---

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 22, 2012, 17:03:33 »
İnanıp inanmamak size kalmış  ;) Seslere takılan birisi olarak konuşuyorum; toyotamın (içerideki havayı kullandırtan) klima düğmesini kullandığımda çıkardığı mekanik sese bile takılan birisi olarak polomda zerre ses yoktu diyebilirim:) Hatta kaza sonrası acayip rahatsız olduğum bir ses gelmeye başlamıştı ön konsolun iç kısmından. Ankarada servise varıncaya kadar ses kalmadı, sesi belirleyemedik, bir daha da duymadım zaten ::)
Anlayacağınız ustalar dahi araçtan ses gelmediğini doğruladılar  ;)

Atilla Bey "kimseyi öldürmez, can güvenliğini tehlikeye atmaz" yaklaşımı çok anlamlı gelmedi açıkcası. Klimamın bozulması da beni öldürmez ama şehrine ve kişisine göre çok büyük bir problemdir.  Sorunlar kişilerin beklentileri ile de orantılıdır diye düşünüyorum. Zevkler ve renkler gibi pek tartışmaya açık değil aslında  :) Aracın debriyaj pedalının sert olması kimi için büyük sorun iken benim için aracın içinden gelen tıkırtılar kadar önemi yoktur  ::)

Aslında bu konu zevk renk olayı değil. Olayın iki boyutu var:
1. Camınızın açılıp kapanmasında bir anormallik varsa, camınız kanallarına tam oturmuyorsa veya kasıntılı oturuyorsa, seyahat sırasında, mesela sert bir çukura girip çıktığınızda o camın patlaması ihtimali var. Bu güvenlik boyutu.
Arkadaşın belirttiği tıkırtının bu tür bir problem olmadığını ve bu yönden endişe edilmemesi gerektiğini söylemiştim.
2. Belirttiğim gibi bu tıkırtıların "sinir bozucu" olması durumu. Ki mesajın alt kısmını da okursanız benim de sinirlerimi bozduğu için yaşadığım deneyimi ve uyguladığım çözümü anlattım.

Umarım daha anlamlı hale getirebilmişimdir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #51 : Mayıs 23, 2012, 08:15:12 »
Aslında bu konu zevk renk olayı değil. Olayın iki boyutu var:
1. Camınızın açılıp kapanmasında bir anormallik varsa, camınız kanallarına tam oturmuyorsa veya kasıntılı oturuyorsa, seyahat sırasında, mesela sert bir çukura girip çıktığınızda o camın patlaması ihtimali var. Bu güvenlik boyutu.
Arkadaşın belirttiği tıkırtının bu tür bir problem olmadığını ve bu yönden endişe edilmemesi gerektiğini söylemiştim.
2. Belirttiğim gibi bu tıkırtıların "sinir bozucu" olması durumu. Ki mesajın alt kısmını da okursanız benim de sinirlerimi bozduğu için yaşadığım deneyimi ve uyguladığım çözümü anlattım.

Umarım daha anlamlı hale getirebilmişimdir :)

Gayet açıklayıcı teşekkürler :)