0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi bunlar toyotanın verileri. Arkadaşımın kişisel görüşü değil.
madem yok ,yerli üretim far ve stoplar neden buğulanmaya başladı,yada 10 kere bile basmadığım kornam neden bozuldu.yada debriyaj ve şanzımanımdan neden sebebi anlaşılamnayan sesler gelmeye başladı,bu sorunların hiçbirini ,daha önce japon üretimi olan 5 toyotamdada görmemiştim
hayatımda ilk defa yerli üretim toyotaya bindim ,hiçbir yabancı üretim toyotada duymadığım sesleri 4 ay içinde bu arabada duydum , en basit örnek far gurubunu farsa diye türk şirketi yapmış daha 4 aylık aracımın farları buğu yapmaya başladı ,kornası yerli yapım toplasan 10 kere kornaya basmadım ,sesi bozuk çıkmaya başladı.debriyaj ve şanzımanından gelen seslerin ne olduğunu daha servis bile çözemedi,toyotanın yerli malzeme tedarikçileri kalitesiz ürün veriyor,kabak toyotanın başında patlıyor .zamanında opel de türkiyede vectra modelini üretmiş ,arabadaki sorunlar yüzünden türkiyedeki üretimini durdurmuştu.bu işlerle uğraşan işcilere dolgun maaş verseler, herkes işini severek yapar ve daha çok özenirler,yoksa ürettiği arabada gözü kalan işciden ,dünyanın neresine giderseniz gidin fayda gelmez.
Kemal Aksüyek arkadaşım, kültür organizasyonu yapan kişilere gizli teknik bilgileri verdiklerini bilmiyordum, benim ufaklık fiat türkiyeye ve audi türkiyeye stratejistlik yaptığı halde hiçbir teknik konuya müdahil olamadı maalesef, hele o Jan Nahum hiç bilgide vermedi!!!!!!!!! halbuki haftanın üç günü beraber çalışırlardı. neyse gelelim domatesin yararlarına, Türkiyemizde kullanılan saclar Erdemirde üretilir ve dünyanın her yerine satılır. toyota eğer ingiltereden getiriyorsa özel alaşım kullanıldığından ve orada avensisde üretildiğinden , ingilteredeki fabrikaya alaşımlı sac yaptırıldığındandır. biraz araştırsaydın bizlermi bilmiyoruz yoksa senmi bilmiyooorsuuuuun anlardın.
Ahmet yaramış aracınızın modeli ve markasını söyler misiniz?
Atilla abibu forumda ilk defa birisine abi diyebildiğim için çok mutluyumbenden yaşlı ilk ve tek üyesinizOpel türkiye tam batlılı mantaliteyle kurulmuştumesela yemekler 5 yıldızlı otel standartlarındaydımesela fabrikanın her branşta doktoru vardı (psikyatrist dahil)Mesel TSM koro çalışmaları vardıMesela folklor ekibi kurulmuştuBen kadrolu değildim ama fabrikanın çalışanıydım, hatta personel indirimli 2 opel vectra almıştımbiri 96 diğeri 97 modeldi Bknz. fotolarilk yelken kulaklı vectra (96) üretime başlamadan önce , alamanyadan yepsyeni bir araç geldipeynir gibi kesip birçtiler güzelim arabayı eğitim için; keserlerken bile bende oradaydımiçini dışını her birşeylerini gördümBu demektirki opel kendine güveniyor, fiat ise zaten dandik ötesi rezil bir araç ... saklasa ne olur saklamasa ne olurdağ köylerinde bile fiat oss.....tan araç olarak nitelendiriliyorişte o dönemin baba arabası vectra
heeeyt ilk foto çok fena Abi derhal saçını ve bıyıklarını boyatıyorsun Şu şekılde her türlü yanındakinin kısmetini kapatırsın