Gönderen Konu: Klasik torpidoya muhteşem ek sorun !  (Okunma sayısı 8152 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: Klasik torpidoya muhteşem ek sorun !
« Yanıtla #20 : Mart 01, 2012, 14:04:07 »
Abi bunlar toyotanın verileri. Arkadaşımın kişisel görüşü değil.

sen o verilere inanıyormusun; asıl gerçek bu işte   

Alıntı
madem yok ,yerli üretim far ve stoplar neden buğulanmaya başladı,yada 10 kere bile basmadığım kornam neden bozuldu.yada debriyaj ve şanzımanımdan neden  sebebi anlaşılamnayan sesler gelmeye başladı,bu sorunların hiçbirini ,daha önce japon üretimi olan 5 toyotamdada görmemiştim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 01, 2012, 14:04:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #21 : Mart 01, 2012, 14:09:25 »
Siz istatistiki verilere inanamıyorsanız başınıza gelen herşeyin tesadüf olduğuna inanıyorsunuz demektir. Aksi taktirde çelişkiye düşersiniz. Ben diğer toyota fabrikalarına karşılık hata oranı düşük bir fabrikadır bu da istatistiklerle destekleniyor diyorum. Buna karşılık TR fabrikasından çıktığı öne sürülen bir aracın sıkıntılarını bana söylüyorsunuz. Bu aracın sorunlu olması TR fabrikasını diğer fabrikalardan kötü yapmaz. Hatta bu örnek istatistiklere yansıtılsa oranları etkilemez bile. Bana buna benzer 50 000 tane örnek getireceksiniz ki savınızı destekleyebilesiniz. Ayrıca toyota babamın fabrikası değil . Ben matematikçiyim inanmak için daha fazlasına ihtiyaç duyarım sadece olay bu :) bir an toyotanın avukatı gibi oldumda yanlış anlaşılmasın Kemal Abim :)
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #22 : Mart 01, 2012, 14:13:10 »
Ayrıca şikayetçi olunan aracın ne olduğunu da bilmiyoruz. Biliyorsunuz TR fabrikası her modeli üretmiyor. O yüzden Ahmet Beyden aracının modelini yazmasını rica ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mart 01, 2012, 14:21:13 »
Murat çıım...,
Opel izmir de üretim yaparken  fabrikasının kültür organizasyonlarından sorumluydum
arabanın her şeyi alamanyadan hazır geliyordu, yerli diyebilmek için akü, yan cam lastikler vs gibi bir kaç parçayı tr de üretmek zorundaydılar
sadece bagaj halısı için 43 firma baş vurmuş ancak hiçbirisi alamanların istediği kalite standardını tutturamamışlardı

Aynı şekilde toyota türkiyede üretime başladığında ülkemizde var olan renoların falan üretildiği metalleri vasıfsız bulup; japonyadan getirilmesi de masraflı olacağından ,  ingiltereden sac  getiriyordu

Corolllanın  afrika üretimi neden durdu...........?

Biz bu işi bilmiyoruuuuuuzzzzzz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 01, 2012, 14:30:40 »
hayatımda ilk defa yerli üretim toyotaya bindim ,hiçbir yabancı üretim toyotada duymadığım sesleri 4 ay içinde bu arabada duydum , en basit örnek far gurubunu farsa diye türk şirketi yapmış daha 4 aylık aracımın farları buğu yapmaya başladı ,kornası  yerli yapım  toplasan 10 kere kornaya basmadım ,sesi bozuk çıkmaya başladı.debriyaj ve şanzımanından gelen seslerin ne olduğunu daha servis bile çözemedi,toyotanın yerli malzeme tedarikçileri kalitesiz ürün veriyor,kabak toyotanın başında patlıyor .zamanında opel de türkiyede vectra modelini üretmiş ,arabadaki sorunlar yüzünden  türkiyedeki üretimini durdurmuştu.
bu işlerle uğraşan işcilere dolgun maaş verseler, herkes işini severek yapar ve daha çok özenirler,yoksa ürettiği arabada gözü kalan işciden ,dünyanın neresine giderseniz gidin fayda gelmez.

Ahmet kardeşim farların buğu yapmasının imalat hatasıyla ilgisi yok. far kavonozu havası alınmış bir ortam değildir , ampullerinin olduğu tarafta yönleri aşağı doğru olan havalandırma boruları vardır, havanın neminden veya arabayı yıkarken içine kaçabilecek sudan veya yağmurlu yol sürüş şartlarından olabilecek su buharının far ampullerinden oluşacak hararetle buharlaşıp kurumasını sağlar. o beğenmediğin farsa kesinlikle lisans alarak ya toyota tarafından kurdurulmuştur veya ortak olunmuştur. bu tip ekipmanları harcıalem üretim yapan yan sanayi kuruluşlarına yaptırmazlar. fiatın türkiyedeki üretiminde kullanılan elektrikli parçalar mako dur ama magneti marelli oem parçaları üreten şirketin türkiye ayağıdır. gelelim kornaya oğlumun fiat coupe sine alman hella korna aldım, hoşuma gidince 2002 ye ve ae101 e de aynısından aldım, oğlumunki bir ay sonra bozuldu, bir daha aldım birkaç ay sonra teki bozuldu. benim kullandığım arabalardaki hala sapasağlam on yıldır çalışıyor, bilmem anlatabildimmi????
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 01, 2012, 14:46:24 »
Kemal Aksüyek arkadaşım, kültür organizasyonu yapan kişilere gizli teknik bilgileri verdiklerini bilmiyordum, benim ufaklık fiat türkiyeye ve audi türkiyeye stratejistlik yaptığı halde hiçbir teknik konuya müdahil olamadı maalesef, hele o Jan Nahum hiç bilgide vermedi!!!!!!!!! halbuki haftanın üç günü beraber çalışırlardı. neyse gelelim domatesin yararlarına, Türkiyemizde kullanılan saclar Erdemirde üretilir ve dünyanın her yerine satılır. toyota eğer ingiltereden getiriyorsa özel alaşım kullanıldığından ve orada avensisde üretildiğinden , ingilteredeki fabrikaya alaşımlı sac yaptırıldığındandır. biraz araştırsaydın bizlermi bilmiyoruz yoksa senmi bilmiyooorsuuuuun anlardın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 01, 2012, 15:24:41 »
madem yok ,yerli üretim far ve stoplar neden buğulanmaya başladı,yada 10 kere bile basmadığım kornam neden bozuldu.yada debriyaj ve şanzımanımdan neden  sebebi anlaşılamnayan sesler gelmeye başladı,bu sorunların hiçbirini ,daha önce japon üretimi olan 5 toyotamdada görmemiştim
ahmet bey, biraz şans işi gibi bu.. Bizim araba 2006 model dizel corolla.. Bu bahsettiğiniz problemlerden hiçbirisi yok.. Hiçbir yerinden de ses gelmiyo 6.yılını doldurmasına az kaldı ki sadece geçenlerde bagaj tarafınfan ufak bi çıtırtı geliyodu.. Belki geçici bişey de olabilir.. Ve bozuk yolları olan bir ilçede kullanılıyor genelde.. Yani bu bir örnek sizin aracınız da bi örnek.. Benim şimdi Türkiye'deki fabrika 0 hatayla araç üretiyor demem ne kadar doğru olur..sizin aracınız da fabrikanın üretim kalitesinin kötü olduğunu göstermez.. Murat abi de istatistik vermiş..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2012, 15:59:44 »
Kemal Aksüyek arkadaşım, kültür organizasyonu yapan kişilere gizli teknik bilgileri verdiklerini bilmiyordum, benim ufaklık fiat türkiyeye ve audi türkiyeye stratejistlik yaptığı halde hiçbir teknik konuya müdahil olamadı maalesef, hele o Jan Nahum hiç bilgide vermedi!!!!!!!!! halbuki haftanın üç günü beraber çalışırlardı. neyse gelelim domatesin yararlarına, Türkiyemizde kullanılan saclar Erdemirde üretilir ve dünyanın her yerine satılır. toyota eğer ingiltereden getiriyorsa özel alaşım kullanıldığından ve orada avensisde üretildiğinden , ingilteredeki fabrikaya alaşımlı sac yaptırıldığındandır. biraz araştırsaydın bizlermi bilmiyoruz yoksa senmi bilmiyooorsuuuuun anlardın.

Atilla abi
bu forumda ilk defa birisine abi diyebildiğim için çok mutluyum
benden yaşlı ilk ve tek üyesiniz

Opel türkiye tam  batlılı mantaliteyle  kurulmuştu
mesela yemekler 5 yıldızlı otel standartlarındaydı
mesela fabrikanın her branşta doktoru vardı (psikyatrist dahil)
Mesel TSM koro çalışmaları vardı
Mesela folklor ekibi kurulmuştu

Ben  kadrolu değildim ama fabrikanın  çalışanıydım, hatta personel indirimli 2 opel vectra almıştım
biri 96 diğeri 97 modeldi
Bknz. fotolar

ilk yelken kulaklı vectra (96) üretime başlamadan önce , alamanyadan yepsyeni bir araç geldi
peynir gibi kesip biçtiler güzelim  arabayı eğitim için; keserlerken bile bende oradaydım
içini dışını her bişeylerini gördüm

Bu demektirki opel kendine güveniyor, fiat ise zaten dandik ötesi rezil bi araç ... saklasa ne olur saklamasa ne olur
dağ köylerinde bile fiat  oss.....tan araç olarak nitelendiriliyor

işte o dönemin baba arabası vectra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2012, 16:46:43 »
heeeyt ilk foto çok fena :) Abi derhal saçını ve bıyıklarını boyatıyorsun :D Şu şekılde her türlü yanındakinin kısmetini kapatırsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 01, 2012, 18:13:43 »
Ahmet yaramış aracınızın modeli ve markasını söyler misiniz?
2011 model verso 2.o dizel comfortline ,4 ay önce sıfır aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Corolla 1.33 Comfort
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 01, 2012, 18:23:29 »
atilla bey amcacım kesinlikle söylemek isterimki; aklınıza gelen ne ise o değil. Türk yapar ! derken iyiyide yapar kötüyüde demek istedim. Tıpkı ar-ge calışmalarındaki maliyet olayı gibi (cam düğmesi ışıkları, kaput altı izolasyon)

türkay kardeşime gelince de haklısın diyorum baskada bişey demiyorum ve kapatıyorum saygılar...
“Fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 01, 2012, 18:35:04 »
valla arkadaşlar,japon yapımı toyotaları tazzikli suyla bile yıkasam arabanın farları buğu yapmazdı,bu arabayı kendim hortumla yıkıyorum ve alındığından beri hiçbir şekilde ampül değişimi bile yapılmadı ,ona rağmen buğu yaptı. 2008 yılında ben sıfır japon üretimi toyota corolla alırken, abimde yerli üretim honda civic aldı ,sıfır honda civic evin önüne gelirken söför camı rayından çıktı, 1 hafta sonra tavan plastiği yerinden çıktı,1 ay sonra camların plastik çıtaları yerinden çıkmaya başlamıştı,kaputun üzerindeki taş vuruklarının yerleri hondada paslanmaya başladı ama toyotada o yerler hiçbir zaman paslanmadı ,sözde iki arabada galvenizli sacdan 8 yıl paslanmaya karşı garantiliydi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 01, 2012, 18:43:17 »
Toyota Türkiye, dünya Toyota fabrikaları arasında Japonyadan sonra en başarılı olanıdır,

Eğer bir kalitesizlik varsa, o ülkedeki fabrikada, o ülke insanının ürettiğinden dolayı değil, Japonların o ülkedeki fabrikadan o kalitede ürün çıkartmak istemesindendir,

Bir parça, biz üretemediğimiz için yurt dışından gelmez, bu tamamen ticari işlerdir,

Benim aracımda Adapazarı çıkışlı ve kalitesi %95 iyi, ve cam açma düğmelerinde ışık var,

Camlar aşağı indirildiğinde sallanma olmazsa çatırdar ve sıkışıklık meydana gelir, bu belli oranda olması gereken bir durumdur, eğer sallanma çoksa fitillerinin değişmesi gerekebilir, bazı parçalar aracın kullanıldığı bölgedeki iklimlere göre daha çabuk aşınma gösterebilir,

Ülkemizde Alman üretimi Mercedes'ten bile şikayetler varken, bu yol şartları değişmedikçe, araçlarından daha çok şikayetçi olanlar olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 01, 2012, 19:40:46 »
Atilla abi
bu forumda ilk defa birisine abi diyebildiğim için çok mutluyum
benden yaşlı ilk ve tek üyesiniz

Opel türkiye tam  batlılı mantaliteyle  kurulmuştu
mesela yemekler 5 yıldızlı otel standartlarındaydı
mesela fabrikanın her branşta doktoru vardı (psikyatrist dahil)
Mesel TSM koro çalışmaları vardı
Mesela folklor ekibi kurulmuştu

Ben  kadrolu değildim ama fabrikanın  çalışanıydım, hatta personel indirimli 2 opel vectra almıştım
biri 96 diğeri 97 modeldi
Bknz. fotolar

ilk yelken kulaklı vectra (96) üretime başlamadan önce , alamanyadan yepsyeni bir araç geldi
peynir gibi kesip birçtiler güzelim  arabayı eğitim için; keserlerken bile bende oradaydım
içini dışını her birşeylerini gördüm

Bu demektirki opel kendine güveniyor, fiat ise zaten dandik ötesi rezil bir araç ... saklasa ne olur saklamasa ne olur
dağ köylerinde bile fiat  oss.....tan araç olarak nitelendiriliyor

işte o dönemin baba arabası vectra

sayemde ihtiyarlıktan kurtulup, forumun en yaşlı üyeliğini bana havale ettin. Kemalciğim bizdeki Vectra ingilterede Vauxhall diye üretiliyordu, Discovery channellde devamlı bahsi geçer ve çok sorunlu araba diye bahsedilir, piyasaya ilk çıktığında çok hoşuma gitmişti fakat alacak imkanım yoktu. gözlerinden öperim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 02, 2012, 01:08:21 »

Saygısızlık etmek istemem ama Cümlenizin başından sonuna kadar size katılmıyorum öncelikle..

Bu sizin başınıza gelen şey  tesadüfde olabilir veya çok basit bir şekilde aracınıza sizin görmediğiniz bir zaman içinde minicik bir tıklama sonucu yine sizin görmediğiniz bir yerden çatlamışda olabilir.Bu AVM otoparklarında yada bina önünde çok sık olan bir şey...
Kaldıki bence ne kadar sıkıntılı olursa olsun öncelikle Türkiye'de yapıldığı için biraz daha az şikayet etmek gerekir diye düşünüyorum.Neticede ortada gerçek bir yıllanmış tecrübe yada büyük bir gelenek yok.Japonlar ilk üretimlerinde kusursuzu bulmamışlardır sanırım.ama yapılan hatayı savunmuyorum(ki ortada bir hatanın olduğuda kesin değil) ve işte bak biz yapamıyoruz konumundaki hiçbir cümleyide kabul etmiyorum.
Başınıza gelen olay japon yapımı toyotadada gelebilirdi başınıza belki çok düşük ihtimal olan hata paylarından en basit olanı size denk gelmiştir.Olabilir yani neticede kul yapımı ama japonlar yapıyor biz yapamıyoruz gibisinden bir anlam çıkmıs sizin cümlenizden  kusura bakmayında ben bunu kabul etmiyorum.Sizin aracınızdaki sorunların yanında örnek verebileceğim onlarca sorunsuz verso kullanıcısıda var ve herkes oldukça memnun ki 2 kat mutlu olmalılar bence bizim ülkemizde bizim işçilermizle yapıldığı için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 02, 2012, 03:43:57 »
heeeyt ilk foto çok fena :) Abi derhal saçını ve bıyıklarını boyatıyorsun :D Şu şekılde her türlü yanındakinin kısmetini kapatırsın :D
Bıyıklar nedense hala siyah
saçlarımı yut dışı festivallerine gidince boyatıyorum, bizim memlekette pek gerek duymuyorum
hatta bazan hoşuma gidiyor , tabii zaman zaman başkalarınında hoşuna gidebiliyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
« Yanıtla #36 : Nisan 01, 2012, 16:28:55 »
merhaba  arkadaşlar birbirimizi kırmaya gerek yok diye düşünüyoru.Burası bir paylaşım noktası sonuçta herkes düşüncelerini söyler onaylayan veya tasvip etmeyenler elbet olacaktır.Ben 2006 HB aracım ingiltere üretimi ama emin olunki kronik sorunlar bendede  mevcut torpido sesi,dikiz aynasından gelen cızırtı inanın aldığım ilk günden bu yana var aynayı tutunca kesiliyor cok kısıkta olsa rahatsız edici,yüksek hızda gelen uğultu,son zamnlarda bagaj kapağından gelen tıkırtı...ama sonuçta toyota bakım dışında beni tamirciye (servise) hiç götürmedi çok şükür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 01, 2012, 16:53:32 »
Kemal abi
Sen o beyazlayan saçı ve sakalı kes at abicim. Her ne kadar bazılarının hoşuna gidiyor olsa da ne o öle beyaz beyaz. Saçı sakalı kes, cıbır kafa ve siyah bıyıkla daha karizmatik olursun.  :lol: :lol: :lol:
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 01, 2012, 17:56:11 »
Hayırlı olsun...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 01, 2012, 18:44:53 »
Ahmet Bey ve Ümit Bey, aracınız ile ilgili yaşadığınız sorunu aracınızı aldığınız yetkili servise veya başka bir servise tekrar danışıp sorun çözülmez ise toyota merkez ile görüşebilirsiniz. Benim de aracımın torpidosunun neresine dokunursam dokunayım çatır çutur sesler geliyor. Normal sürerken ses yok ama temizlerken dokunduğum yerlerden sesler geliyor ve bunu çoğu serviste izole ediyorlarmış. Forumda da paylaşanlar olmuştu. Ben de bu sorunu çözmek için yıllık iznimi bekliyorum. Benim 4'üncü aracım farklı markalarda hepsinde camını biraz açtığımda cam sallanıyordu. Sallanması sırasında gelen sesi camı tutan kollara (kapını iç kısmında) döşemeci ustalar iyi bilir bazı parçalar yapıştırarar engelleyebilirsiniz. Bunu da servisinize sorunuz.
Ahmet Bey, aracınızın farında meydana gelen buğu farların kenarlarındaki contaların gevşekliğinden su kaçması sonucu oluşmuş olabilir. Gözle göremiyeceğiniz kadar ufak çatlaklar meydana gelmiş olabilir. Fren ve debriyaj pedalından gelen ses daha önce hiç duymadığım (sizin tarifinize göre) sesler. Bende aracımı ilk aldığımda debriyaj sensörünün sesini garipsemiştim ama şimdi hiç kulağım duymuyor. Siz de bence bir kaç servise danışarak ve toyota merkez ile yazışarak sorununuzu çözebilirsiniz. Her otomobil firması hata yapabilir. Önemli olan bu hatayı gidermektir diye düşünüyorum. Saygılar.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG